X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis koncze 19 tydzien. Jutro polowkowe!

Od wczoraj nie pije kawy, tzn pije ale bekofeinowa. Mam caly czas wysoki puls (ponad 100) i mialam wrazenie, ze ta kawa mi jeszcze podnosila i powodowala kolatanie serca.

Ja biore magnez w witaminach prenatalnych i dodatkowo lykam jeszcze kapsulke magnezu bo w prenatalnych nie ma 100% dziennej dawki.

Holibka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja dzis koncze 19 tydzien. Jutro polowkowe!

Od wczoraj nie pije kawy, tzn pije ale bekofeinowa. Mam caly czas wysoki puls (ponad 100) i mialam wrazenie, ze ta kawa mi jeszcze podnosila i powodowala kolatanie serca.

Ja biore magnez w witaminach prenatalnych i dodatkowo lykam jeszcze kapsulke magnezu bo w prenatalnych nie ma 100% dziennej dawki.

A jak twoje bóle głowy? Lepiej trochę? Moje były sporadyczne, ale ostatnio całkiem odpuściły.
    A magnez to na zbicie pulsu? Miałaś niedobory? U mnie na początku ciąży na pewno był niedobór, bo miałam skurcze w łydkach i drganie powieki, ale przeszło po niewielkiej suplementacji.

A odnośnie zwolnień ciążowych w USA - słyszałam taką opinię, że zdrowym ludziom w tym kraju żyje się dobrze, ale w razie choroby to jednak lepiej wrócić do Polski :/ z ciążą widzę podobnie.

Jeszcze słowo odnośnie suplementów - poprawiła mi się hemoglobina na femibionie natal 2. Od początku ciąży delikatnie spadała przy każdej kolejnej morfologii, a ostatnio podniosła się, badania robiłam tak ok. po miesiącu od przejścia z pregny na femibion.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:14

Zuza91 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - u kobiet, które mają przegrodę w macicy najczęściej dochodzi do przedwczesnego porodu. Miejsce jest trochę ograniczone i szyjka lubi się skracać.
    Więc już się na to nastawiam.
    Ale i wolałabym, żeby moje dziecię było wagą a nie skorpionem :p

Co do ubranek dla dzieci to ja może jestem trochę infantylna, ale lubię te pastele, kotki, pieski i kokardki :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to skorpion i powiem Wam jedno ciężki charakter ma i to momentami bardzo. Wogole swoich uczuć nie pokazuje itd

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    A jak twoje bóle głowy? Lepiej trochę? Moje były sporadyczne, ale ostatnio całkiem odpuściły.
    A magnez to na zbicie pulsu? Miałaś niedobory? U mnie na początku ciąży na pewno był niedobór, bo miałam skurcze w łydkach i drganie powieki, ale przeszło po niewielkiej suplementacji.

A odnośnie zwolnień ciążowych w USA - słyszałam taką opinię, że zdrowym ludziom w tym kraju żyje się dobrze, ale w razie choroby to jednak lepiej wrócić do Polski :/ z ciążą widzę podobnie.

Jeszcze słowo odnośnie suplementów - poprawiła mi się hemoglobina na femibionie natal 2. Od początku ciąży delikatnie spadała przy każdej kolejnej morfologii, a ostatnio podniosła się, badania robiłam tak ok. po miesiącu od przejścia z pregny na femibion.

Niestety, ale bole glowy mam praktycznie 3 razy na tydzien :( Magnez biore,od poczatku ciazy, kiedy mialam bole/ skurcze brzucha. A teraz drganie powiek. No i czasem mam wrazenie, ze mi twardnieje macica. Biore ten magnez na wlasna reke, bo tu lekarze nie wierza w taka suplementacje, ze ona cos pomoze ;)

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - u kobiet, które mają przegrodę w macicy najczęściej dochodzi do przedwczesnego porodu. Miejsce jest trochę ograniczone i szyjka lubi się skracać.
    Więc już się na to nastawiam.
    Ale i wolałabym, żeby moje dziecię było wagą a nie skorpionem :p

Co do ubranek dla dzieci to ja może jestem trochę infantylna, ale lubię te pastele, kotki, pieski i kokardki :)

Hyhy Kaczorka tylko proszę nie bierz mojego żygu tęczą do siebie :D To tak żart! Ja jestem bardzo tolerancyjna jeśli chodzi o ubiór innych ludzi i ten kombinezonik, którego zdjęcie wrzuciłaś jest super :) Moje dziwactwa były wspaniale tolerowane w klasie w liceum i ja się teraz światu odwdzięczam tolerancją, byłam jedynym mrocznym punkiem wśród 35 osób :D To, że ja nie lubię pasteli nie znaczy, że piętnuję osoby, które się w nich lubują ;) Mnie tak poza tym po prostu nie pasują, wyglądam w nich niezdrowo po prostu, jakbym miała zaraz zemdleć. Za to czarny, khaki, granat, nasycona ciepła żółć i chcąc-nie chcąc czerwień to moje barwy wojenne i ubrana w te kolory mogę iść na podbój świata, ludzie sami schodzą mi z drogi ;P

Co do skojarzenia charakterów ze znakami zodiaku kurcze coś w tym jest. U mnie pewnie jednak skorpion będzie bo ciąża książkowa, szyja wysoko i długa. Syn mojej chrzestnej to skorpion i charakterek ma niezły, ale ja się z nim dogaduję, więc zakładam że i swojego skorpiona jakoś ogarnę. Poza tym mam męża wodnika i też jakoś z nim wytrzymuję, a to także jeden z cięższych charakterów jeśli wierzyć w znaki zodiaku ;) A tak serio to średnio w te znaki zodiaku wierzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:50

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do naszej rodzinki by skorpion nie pasował, bo u nas same łagodne znaki ;)

Ja osobiście też bardziej preferuję ciemne kolory u siebie. Ale może te ze względu na kilogramy :p
    Mąż tylko czasami narzeka, że mogłabym coś jasnego założyć ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogole lubię czarny u siebie przez gabaryty moje.
    Np ja lew mój skorpion mieszanka wybuchowa

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maz wodnik a my we trzy raki :-)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Holibka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koziorożec, mąż wodnik :) też ostra mieszanka :D

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja kiedyś mówiłam, że jak będę miała córkę to jej nic różowego nie kupię :p a odkąd wiem, że najprawdopodobniej urodzę dziewczynkę to mi się mózg na różowe przestawił!
    Ale cekiny i koronki dalej są BE ;)

Dla mnie wszystko to jest BE. Nic mi się nie podoba, chyba zawczasu te liście zacznę zbierać :P

agagaga, Pani Moł lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skorpion i moje dwa dzieciaki tez, teraz trzeci będzie ;) No i mężuś tylko panienka.

Co do przeziębienia na własnie leczę się i rodzinkę zawsze wit C i czosnkiem i rzadko kiedy ktoś leży w łóżku więc ja w siłę wit C wierzę całym sercem.

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dwie rybki i mamy różne charaktery, choć znajdą się też podobieństwa :) ja nie wierzę w horoskopy, znaki zodiaku i wszystkie tego typu rzeczy ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko :D
    W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka :D
    Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne ;)

Na myśl o wyprawce nadal mnie mdli :P Nie rozróżniam nawet pajaca od body :D Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lew, a maz waga.
    Dziecko bedzie skorpionem, a skorpion i lew to ciezkie polaczenie.
    Moi obydwoje tesciowie to tez skorpiony, moze nawet urodzi sie w urodziny tesciowej ;)

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    My dwie rybki i mamy różne charaktery, choć znajdą się też podobieństwa :) ja nie wierzę w horoskopy, znaki zodiaku i wszystkie tego typu rzeczy ;)

Jak mawia mój mąż "jestem spod znaku Ryb,a Ryby nie wierzą w horoskopy" :D :D :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko :D
    W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka :D
    Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne ;)

Na myśl o wyprawce nadal mnie mdli :P Nie rozróżniam nawet pajaca od body :D Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.
    ja jestem waga i jestem sliczna i do tego mila i mądra hahaha wiec cos w tym jest ;)

wichrowe_wzgórza, Kaczorka lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • agagaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    U nas podobnie. Choć my jesteśmy byki. Jesteśmy bardzo różni ☺

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka urodziła się w ten sam dzień co mój brat. Jest między nimi równiutko 10 lat. Tera znowu będzie 10 lat różnicy, ale chyba nie da rady w ten sam dzień bo termin mam o prawie 3 tyg później.

• coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Mój mąż to skorpion i powiem Wam jedno ciężki charakter ma i to momentami bardzo. Wogole swoich uczuć nie pokazuje itd

Mój mąż też skorpion i bywa ciężko bo lepiej mu nie podpadać, ale uczucia pokazuje i czasami jest przytulaskiem:) Synuś też może być skorpionem, dadzą mi popalić :-P No chyba, że będzie strzelec. Ale mąż mówi, że skorpiony idą przez życie jak czołg więc zawsze sobie poradzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 17:50

3jgx3e3kvup8iows.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ