X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis koncze 19 tydzien. Jutro polowkowe!

Od wczoraj nie pije kawy, tzn pije ale bekofeinowa. Mam caly czas wysoki puls (ponad 100) i mialam wrazenie, ze ta kawa mi jeszcze podnosila i powodowala kolatanie serca.

Ja biore magnez w witaminach prenatalnych i dodatkowo lykam jeszcze kapsulke magnezu bo w prenatalnych nie ma 100% dziennej dawki.

Holibka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja dzis koncze 19 tydzien. Jutro polowkowe!

Od wczoraj nie pije kawy, tzn pije ale bekofeinowa. Mam caly czas wysoki puls (ponad 100) i mialam wrazenie, ze ta kawa mi jeszcze podnosila i powodowala kolatanie serca.

Ja biore magnez w witaminach prenatalnych i dodatkowo lykam jeszcze kapsulke magnezu bo w prenatalnych nie ma 100% dziennej dawki.

A jak twoje bóle głowy? Lepiej trochę? Moje były sporadyczne, ale ostatnio całkiem odpuściły.
    A magnez to na zbicie pulsu? Miałaś niedobory? U mnie na początku ciąży na pewno był niedobór, bo miałam skurcze w łydkach i drganie powieki, ale przeszło po niewielkiej suplementacji.

A odnośnie zwolnień ciążowych w USA - słyszałam taką opinię, że zdrowym ludziom w tym kraju żyje się dobrze, ale w razie choroby to jednak lepiej wrócić do Polski :/ z ciążą widzę podobnie.

Jeszcze słowo odnośnie suplementów - poprawiła mi się hemoglobina na femibionie natal 2. Od początku ciąży delikatnie spadała przy każdej kolejnej morfologii, a ostatnio podniosła się, badania robiłam tak ok. po miesiącu od przejścia z pregny na femibion.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:14

Zuza91 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - u kobiet, które mają przegrodę w macicy najczęściej dochodzi do przedwczesnego porodu. Miejsce jest trochę ograniczone i szyjka lubi się skracać.
    Więc już się na to nastawiam.
    Ale i wolałabym, żeby moje dziecię było wagą a nie skorpionem :p

Co do ubranek dla dzieci to ja może jestem trochę infantylna, ale lubię te pastele, kotki, pieski i kokardki :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to skorpion i powiem Wam jedno ciężki charakter ma i to momentami bardzo. Wogole swoich uczuć nie pokazuje itd

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    A jak twoje bóle głowy? Lepiej trochę? Moje były sporadyczne, ale ostatnio całkiem odpuściły.
    A magnez to na zbicie pulsu? Miałaś niedobory? U mnie na początku ciąży na pewno był niedobór, bo miałam skurcze w łydkach i drganie powieki, ale przeszło po niewielkiej suplementacji.

A odnośnie zwolnień ciążowych w USA - słyszałam taką opinię, że zdrowym ludziom w tym kraju żyje się dobrze, ale w razie choroby to jednak lepiej wrócić do Polski :/ z ciążą widzę podobnie.

Jeszcze słowo odnośnie suplementów - poprawiła mi się hemoglobina na femibionie natal 2. Od początku ciąży delikatnie spadała przy każdej kolejnej morfologii, a ostatnio podniosła się, badania robiłam tak ok. po miesiącu od przejścia z pregny na femibion.

Niestety, ale bole glowy mam praktycznie 3 razy na tydzien :( Magnez biore,od poczatku ciazy, kiedy mialam bole/ skurcze brzucha. A teraz drganie powiek. No i czasem mam wrazenie, ze mi twardnieje macica. Biore ten magnez na wlasna reke, bo tu lekarze nie wierza w taka suplementacje, ze ona cos pomoze ;)

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - u kobiet, które mają przegrodę w macicy najczęściej dochodzi do przedwczesnego porodu. Miejsce jest trochę ograniczone i szyjka lubi się skracać.
    Więc już się na to nastawiam.
    Ale i wolałabym, żeby moje dziecię było wagą a nie skorpionem :p

Co do ubranek dla dzieci to ja może jestem trochę infantylna, ale lubię te pastele, kotki, pieski i kokardki :)

Hyhy Kaczorka tylko proszę nie bierz mojego żygu tęczą do siebie :D To tak żart! Ja jestem bardzo tolerancyjna jeśli chodzi o ubiór innych ludzi i ten kombinezonik, którego zdjęcie wrzuciłaś jest super :) Moje dziwactwa były wspaniale tolerowane w klasie w liceum i ja się teraz światu odwdzięczam tolerancją, byłam jedynym mrocznym punkiem wśród 35 osób :D To, że ja nie lubię pasteli nie znaczy, że piętnuję osoby, które się w nich lubują ;) Mnie tak poza tym po prostu nie pasują, wyglądam w nich niezdrowo po prostu, jakbym miała zaraz zemdleć. Za to czarny, khaki, granat, nasycona ciepła żółć i chcąc-nie chcąc czerwień to moje barwy wojenne i ubrana w te kolory mogę iść na podbój świata, ludzie sami schodzą mi z drogi ;P

Co do skojarzenia charakterów ze znakami zodiaku kurcze coś w tym jest. U mnie pewnie jednak skorpion będzie bo ciąża książkowa, szyja wysoko i długa. Syn mojej chrzestnej to skorpion i charakterek ma niezły, ale ja się z nim dogaduję, więc zakładam że i swojego skorpiona jakoś ogarnę. Poza tym mam męża wodnika i też jakoś z nim wytrzymuję, a to także jeden z cięższych charakterów jeśli wierzyć w znaki zodiaku ;) A tak serio to średnio w te znaki zodiaku wierzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:50

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do naszej rodzinki by skorpion nie pasował, bo u nas same łagodne znaki ;)

Ja osobiście też bardziej preferuję ciemne kolory u siebie. Ale może te ze względu na kilogramy :p
    Mąż tylko czasami narzeka, że mogłabym coś jasnego założyć ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogole lubię czarny u siebie przez gabaryty moje.
    Np ja lew mój skorpion mieszanka wybuchowa

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maz wodnik a my we trzy raki :-)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Holibka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koziorożec, mąż wodnik :) też ostra mieszanka :D

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja kiedyś mówiłam, że jak będę miała córkę to jej nic różowego nie kupię :p a odkąd wiem, że najprawdopodobniej urodzę dziewczynkę to mi się mózg na różowe przestawił!
    Ale cekiny i koronki dalej są BE ;)

Dla mnie wszystko to jest BE. Nic mi się nie podoba, chyba zawczasu te liście zacznę zbierać :P

agagaga, Pani Moł lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skorpion i moje dwa dzieciaki tez, teraz trzeci będzie ;) No i mężuś tylko panienka.

Co do przeziębienia na własnie leczę się i rodzinkę zawsze wit C i czosnkiem i rzadko kiedy ktoś leży w łóżku więc ja w siłę wit C wierzę całym sercem.

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dwie rybki i mamy różne charaktery, choć znajdą się też podobieństwa :) ja nie wierzę w horoskopy, znaki zodiaku i wszystkie tego typu rzeczy ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko :D
    W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka :D
    Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne ;)

Na myśl o wyprawce nadal mnie mdli :P Nie rozróżniam nawet pajaca od body :D Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lew, a maz waga.
    Dziecko bedzie skorpionem, a skorpion i lew to ciezkie polaczenie.
    Moi obydwoje tesciowie to tez skorpiony, moze nawet urodzi sie w urodziny tesciowej ;)

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    My dwie rybki i mamy różne charaktery, choć znajdą się też podobieństwa :) ja nie wierzę w horoskopy, znaki zodiaku i wszystkie tego typu rzeczy ;)

Jak mawia mój mąż "jestem spod znaku Ryb,a Ryby nie wierzą w horoskopy" :D :D :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko :D
    W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka :D
    Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne ;)

Na myśl o wyprawce nadal mnie mdli :P Nie rozróżniam nawet pajaca od body :D Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.
    ja jestem waga i jestem sliczna i do tego mila i mądra hahaha wiec cos w tym jest ;)

wichrowe_wzgórza, Kaczorka lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • agagaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    U nas podobnie. Choć my jesteśmy byki. Jesteśmy bardzo różni ☺

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka urodziła się w ten sam dzień co mój brat. Jest między nimi równiutko 10 lat. Tera znowu będzie 10 lat różnicy, ale chyba nie da rady w ten sam dzień bo termin mam o prawie 3 tyg później.

• coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Mój mąż to skorpion i powiem Wam jedno ciężki charakter ma i to momentami bardzo. Wogole swoich uczuć nie pokazuje itd

Mój mąż też skorpion i bywa ciężko bo lepiej mu nie podpadać, ale uczucia pokazuje i czasami jest przytulaskiem:) Synuś też może być skorpionem, dadzą mi popalić :-P No chyba, że będzie strzelec. Ale mąż mówi, że skorpiony idą przez życie jak czołg więc zawsze sobie poradzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 17:50

3jgx3e3kvup8iows.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ