Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis koncze 19 tydzien. Jutro polowkowe!
Od wczoraj nie pije kawy, tzn pije ale bekofeinowa. Mam caly czas wysoki puls (ponad 100) i mialam wrazenie, ze ta kawa mi jeszcze podnosila i powodowala kolatanie serca.
Ja biore magnez w witaminach prenatalnych i dodatkowo lykam jeszcze kapsulke magnezu bo w prenatalnych nie ma 100% dziennej dawki.
Holibka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
madzialenka84 wrote:Ja dzis koncze 19 tydzien. Jutro polowkowe!
Od wczoraj nie pije kawy, tzn pije ale bekofeinowa. Mam caly czas wysoki puls (ponad 100) i mialam wrazenie, ze ta kawa mi jeszcze podnosila i powodowala kolatanie serca.
Ja biore magnez w witaminach prenatalnych i dodatkowo lykam jeszcze kapsulke magnezu bo w prenatalnych nie ma 100% dziennej dawki.
A jak twoje bóle głowy? Lepiej trochę? Moje były sporadyczne, ale ostatnio całkiem odpuściły.
A magnez to na zbicie pulsu? Miałaś niedobory? U mnie na początku ciąży na pewno był niedobór, bo miałam skurcze w łydkach i drganie powieki, ale przeszło po niewielkiej suplementacji.
A odnośnie zwolnień ciążowych w USA - słyszałam taką opinię, że zdrowym ludziom w tym kraju żyje się dobrze, ale w razie choroby to jednak lepiej wrócić do Polskiz ciążą widzę podobnie.
Jeszcze słowo odnośnie suplementów - poprawiła mi się hemoglobina na femibionie natal 2. Od początku ciąży delikatnie spadała przy każdej kolejnej morfologii, a ostatnio podniosła się, badania robiłam tak ok. po miesiącu od przejścia z pregny na femibion.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:14
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Invis - u kobiet, które mają przegrodę w macicy najczęściej dochodzi do przedwczesnego porodu. Miejsce jest trochę ograniczone i szyjka lubi się skracać.
Więc już się na to nastawiam.
Ale i wolałabym, żeby moje dziecię było wagą a nie skorpionem :p
Co do ubranek dla dzieci to ja może jestem trochę infantylna, ale lubię te pastele, kotki, pieski i kokardki -
Mój mąż to skorpion i powiem Wam jedno ciężki charakter ma i to momentami bardzo. Wogole swoich uczuć nie pokazuje itd
-
Holibka wrote:A jak twoje bóle głowy? Lepiej trochę? Moje były sporadyczne, ale ostatnio całkiem odpuściły.
A magnez to na zbicie pulsu? Miałaś niedobory? U mnie na początku ciąży na pewno był niedobór, bo miałam skurcze w łydkach i drganie powieki, ale przeszło po niewielkiej suplementacji.
A odnośnie zwolnień ciążowych w USA - słyszałam taką opinię, że zdrowym ludziom w tym kraju żyje się dobrze, ale w razie choroby to jednak lepiej wrócić do Polskiz ciążą widzę podobnie.
Jeszcze słowo odnośnie suplementów - poprawiła mi się hemoglobina na femibionie natal 2. Od początku ciąży delikatnie spadała przy każdej kolejnej morfologii, a ostatnio podniosła się, badania robiłam tak ok. po miesiącu od przejścia z pregny na femibion.
Niestety, ale bole glowy mam praktycznie 3 razy na tydzienMagnez biore,od poczatku ciazy, kiedy mialam bole/ skurcze brzucha. A teraz drganie powiek. No i czasem mam wrazenie, ze mi twardnieje macica. Biore ten magnez na wlasna reke, bo tu lekarze nie wierza w taka suplementacje, ze ona cos pomoze
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Kaczorka wrote:Invis - u kobiet, które mają przegrodę w macicy najczęściej dochodzi do przedwczesnego porodu. Miejsce jest trochę ograniczone i szyjka lubi się skracać.
Więc już się na to nastawiam.
Ale i wolałabym, żeby moje dziecię było wagą a nie skorpionem :p
Co do ubranek dla dzieci to ja może jestem trochę infantylna, ale lubię te pastele, kotki, pieski i kokardki
Hyhy Kaczorka tylko proszę nie bierz mojego żygu tęczą do siebieTo tak żart! Ja jestem bardzo tolerancyjna jeśli chodzi o ubiór innych ludzi i ten kombinezonik, którego zdjęcie wrzuciłaś jest super
Moje dziwactwa były wspaniale tolerowane w klasie w liceum i ja się teraz światu odwdzięczam tolerancją, byłam jedynym mrocznym punkiem wśród 35 osób
To, że ja nie lubię pasteli nie znaczy, że piętnuję osoby, które się w nich lubują
Mnie tak poza tym po prostu nie pasują, wyglądam w nich niezdrowo po prostu, jakbym miała zaraz zemdleć. Za to czarny, khaki, granat, nasycona ciepła żółć i chcąc-nie chcąc czerwień to moje barwy wojenne i ubrana w te kolory mogę iść na podbój świata, ludzie sami schodzą mi z drogi ;P
Co do skojarzenia charakterów ze znakami zodiaku kurcze coś w tym jest. U mnie pewnie jednak skorpion będzie bo ciąża książkowa, szyja wysoko i długa. Syn mojej chrzestnej to skorpion i charakterek ma niezły, ale ja się z nim dogaduję, więc zakładam że i swojego skorpiona jakoś ogarnę. Poza tym mam męża wodnika i też jakoś z nim wytrzymuję, a to także jeden z cięższych charakterów jeśli wierzyć w znaki zodiakuA tak serio to średnio w te znaki zodiaku wierzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:50
-
Ja to wogole lubię czarny u siebie przez gabaryty moje.
Np ja lew mój skorpion mieszanka wybuchowa -
Kaczorka wrote:Ja kiedyś mówiłam, że jak będę miała córkę to jej nic różowego nie kupię :p a odkąd wiem, że najprawdopodobniej urodzę dziewczynkę to mi się mózg na różowe przestawił!
Ale cekiny i koronki dalej są BE
Dla mnie wszystko to jest BE. Nic mi się nie podoba, chyba zawczasu te liście zacznę zbierać
agagaga, Pani Moł lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko
W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka
Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne
Na myśl o wyprawce nadal mnie mdliNie rozróżniam nawet pajaca od body
Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Katarzynaa wrote:My dwie rybki i mamy różne charaktery, choć znajdą się też podobieństwa
ja nie wierzę w horoskopy, znaki zodiaku i wszystkie tego typu rzeczy
Jak mawia mój mąż "jestem spod znaku Ryb,a Ryby nie wierzą w horoskopy"9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko
W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka
Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne
Na myśl o wyprawce nadal mnie mdliNie rozróżniam nawet pajaca od body
Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.
wichrowe_wzgórza, Kaczorka lubią tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
pieluszkowazabawa wrote:Mój mąż to skorpion i powiem Wam jedno ciężki charakter ma i to momentami bardzo. Wogole swoich uczuć nie pokazuje itd
Mój mąż też skorpion i bywa ciężko bo lepiej mu nie podpadać, ale uczucia pokazuje i czasami jest przytulaskiem:) Synuś też może być skorpionem, dadzą mi popalićNo chyba, że będzie strzelec. Ale mąż mówi, że skorpiony idą przez życie jak czołg więc zawsze sobie poradzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 17:50