Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis koncze 19 tydzien. Jutro polowkowe!
Od wczoraj nie pije kawy, tzn pije ale bekofeinowa. Mam caly czas wysoki puls (ponad 100) i mialam wrazenie, ze ta kawa mi jeszcze podnosila i powodowala kolatanie serca.
Ja biore magnez w witaminach prenatalnych i dodatkowo lykam jeszcze kapsulke magnezu bo w prenatalnych nie ma 100% dziennej dawki.
Holibka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
madzialenka84 wrote:Ja dzis koncze 19 tydzien. Jutro polowkowe!
Od wczoraj nie pije kawy, tzn pije ale bekofeinowa. Mam caly czas wysoki puls (ponad 100) i mialam wrazenie, ze ta kawa mi jeszcze podnosila i powodowala kolatanie serca.
Ja biore magnez w witaminach prenatalnych i dodatkowo lykam jeszcze kapsulke magnezu bo w prenatalnych nie ma 100% dziennej dawki.
A jak twoje bóle głowy? Lepiej trochę? Moje były sporadyczne, ale ostatnio całkiem odpuściły.
A magnez to na zbicie pulsu? Miałaś niedobory? U mnie na początku ciąży na pewno był niedobór, bo miałam skurcze w łydkach i drganie powieki, ale przeszło po niewielkiej suplementacji.
A odnośnie zwolnień ciążowych w USA - słyszałam taką opinię, że zdrowym ludziom w tym kraju żyje się dobrze, ale w razie choroby to jednak lepiej wrócić do Polski
z ciążą widzę podobnie.
Jeszcze słowo odnośnie suplementów - poprawiła mi się hemoglobina na femibionie natal 2. Od początku ciąży delikatnie spadała przy każdej kolejnej morfologii, a ostatnio podniosła się, badania robiłam tak ok. po miesiącu od przejścia z pregny na femibion.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:14
Zuza91 lubi tę wiadomość

-
Invis - u kobiet, które mają przegrodę w macicy najczęściej dochodzi do przedwczesnego porodu. Miejsce jest trochę ograniczone i szyjka lubi się skracać.
Więc już się na to nastawiam.
Ale i wolałabym, żeby moje dziecię było wagą a nie skorpionem :p
Co do ubranek dla dzieci to ja może jestem trochę infantylna, ale lubię te pastele, kotki, pieski i kokardki
-
Mój mąż to skorpion i powiem Wam jedno ciężki charakter ma i to momentami bardzo. Wogole swoich uczuć nie pokazuje itd
-
Holibka wrote:A jak twoje bóle głowy? Lepiej trochę? Moje były sporadyczne, ale ostatnio całkiem odpuściły.
A magnez to na zbicie pulsu? Miałaś niedobory? U mnie na początku ciąży na pewno był niedobór, bo miałam skurcze w łydkach i drganie powieki, ale przeszło po niewielkiej suplementacji.
A odnośnie zwolnień ciążowych w USA - słyszałam taką opinię, że zdrowym ludziom w tym kraju żyje się dobrze, ale w razie choroby to jednak lepiej wrócić do Polski
z ciążą widzę podobnie.
Jeszcze słowo odnośnie suplementów - poprawiła mi się hemoglobina na femibionie natal 2. Od początku ciąży delikatnie spadała przy każdej kolejnej morfologii, a ostatnio podniosła się, badania robiłam tak ok. po miesiącu od przejścia z pregny na femibion.
Niestety, ale bole glowy mam praktycznie 3 razy na tydzien
Magnez biore,od poczatku ciazy, kiedy mialam bole/ skurcze brzucha. A teraz drganie powiek. No i czasem mam wrazenie, ze mi twardnieje macica. Biore ten magnez na wlasna reke, bo tu lekarze nie wierza w taka suplementacje, ze ona cos pomoze
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Kaczorka wrote:Invis - u kobiet, które mają przegrodę w macicy najczęściej dochodzi do przedwczesnego porodu. Miejsce jest trochę ograniczone i szyjka lubi się skracać.
Więc już się na to nastawiam.
Ale i wolałabym, żeby moje dziecię było wagą a nie skorpionem :p
Co do ubranek dla dzieci to ja może jestem trochę infantylna, ale lubię te pastele, kotki, pieski i kokardki
Hyhy Kaczorka tylko proszę nie bierz mojego żygu tęczą do siebie
To tak żart! Ja jestem bardzo tolerancyjna jeśli chodzi o ubiór innych ludzi i ten kombinezonik, którego zdjęcie wrzuciłaś jest super
Moje dziwactwa były wspaniale tolerowane w klasie w liceum i ja się teraz światu odwdzięczam tolerancją, byłam jedynym mrocznym punkiem wśród 35 osób
To, że ja nie lubię pasteli nie znaczy, że piętnuję osoby, które się w nich lubują
Mnie tak poza tym po prostu nie pasują, wyglądam w nich niezdrowo po prostu, jakbym miała zaraz zemdleć. Za to czarny, khaki, granat, nasycona ciepła żółć i chcąc-nie chcąc czerwień to moje barwy wojenne i ubrana w te kolory mogę iść na podbój świata, ludzie sami schodzą mi z drogi ;P
Co do skojarzenia charakterów ze znakami zodiaku kurcze coś w tym jest. U mnie pewnie jednak skorpion będzie bo ciąża książkowa, szyja wysoko i długa. Syn mojej chrzestnej to skorpion i charakterek ma niezły, ale ja się z nim dogaduję, więc zakładam że i swojego skorpiona jakoś ogarnę. Poza tym mam męża wodnika i też jakoś z nim wytrzymuję, a to także jeden z cięższych charakterów jeśli wierzyć w znaki zodiaku
A tak serio to średnio w te znaki zodiaku wierzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:50

-
Ja to wogole lubię czarny u siebie przez gabaryty moje.
Np ja lew mój skorpion mieszanka wybuchowa -
Kaczorka wrote:Ja kiedyś mówiłam, że jak będę miała córkę to jej nic różowego nie kupię :p a odkąd wiem, że najprawdopodobniej urodzę dziewczynkę to mi się mózg na różowe przestawił!
Ale cekiny i koronki dalej są BE
Dla mnie wszystko to jest BE. Nic mi się nie podoba, chyba zawczasu te liście zacznę zbierać
agagaga, Pani Moł lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko

W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka
Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne
Na myśl o wyprawce nadal mnie mdli
Nie rozróżniam nawet pajaca od body
Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Katarzynaa wrote:My dwie rybki i mamy różne charaktery, choć znajdą się też podobieństwa
ja nie wierzę w horoskopy, znaki zodiaku i wszystkie tego typu rzeczy 
Jak mawia mój mąż "jestem spod znaku Ryb,a Ryby nie wierzą w horoskopy"
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
ja jestem waga i jestem sliczna i do tego mila i mądra hahaha wiec cos w tym jestwichrowe_wzgórza wrote:Ja się bardzo cieszę na skorpiona, jako panna świetnie się z takimi dogaduję. Mąż rybsko

W domu mama panna (ten sam dzień co ja!), ojciec też był panną i to była straszliwa mieszanka
Waga w razie czego też ujdzie, podobno wagowe kobiety są ładne
Na myśl o wyprawce nadal mnie mdli
Nie rozróżniam nawet pajaca od body
Podobają mi się dużo bardziej chłopięce ciuchy, kolory.
wichrowe_wzgórza, Kaczorka lubią tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi

https://www.helloforest.pl -
pieluszkowazabawa wrote:Mój mąż to skorpion i powiem Wam jedno ciężki charakter ma i to momentami bardzo. Wogole swoich uczuć nie pokazuje itd
Mój mąż też skorpion i bywa ciężko bo lepiej mu nie podpadać, ale uczucia pokazuje i czasami jest przytulaskiem:) Synuś też może być skorpionem, dadzą mi popalić
No chyba, że będzie strzelec. Ale mąż mówi, że skorpiony idą przez życie jak czołg więc zawsze sobie poradzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 17:50