Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama2kituszek wrote:Holibka dzięki za info odnośnie mdmu, ja zupełnie nie wiem, od czego zacząć..
Zacznij od wizyty w banku, a najlepiej w kilku bankach aby porównać oferty, poproś o wzory umów. Jeśli nie chcesz się w to bawić to zwróć się do doradcy kredytowego. Różnice w ofertach są ogromne i zmieniają się w czasie.
Generalnie MDM to dopłata do wkładu własnego do kredytu hipotecznego, załatwiasz formalności przez bank, dzięki MDM zwiększa się Twoja zdolność kredytowa i masz mniejsze odsetki, to tak w dużym uproszczeniu, mam nadzieję że coś Ci rozjaśniłam
kosz Mojżesza ja bardzo mocno rozważam zakup, tym bardziej że sama spędziłam pierwsze miesiące życia w tego typu legowisku i moja mama mi bardzo poleca ten wynalazek. Kosz jest niewielki i dzięki temu przytulny dla dziecka. Noworodek lubi ponoć takie mocne otulenie, które miał w brzuchu mamy. Kosz zamierzam na noc przystawiać do łóżka, a w ciągu dnia przemieszczać do kuchnio-salonu, aby mieć dziecko na oku.Mama2kituszek lubi tę wiadomość
-
ja to się czułam jak frajerka pracując tak długo
no ale nic mi nie było, dopiero od 16 tyg poczułam się gorzej i faktycznie bez pracy czuję się lepiej fizycznie ;]
też chcę graty ograniczyć, ale jakoś kosz i gabarytowo mnie na początek przekonuje, finansowo mi wszystko jedno, więc chyba przetestuję
Basen zrobiłby mi dobrze, ale jakoś nie chce mi się... Plus gin powiedział, żeby znaleźć jak najmniej uczęszczany, bo wtedy najmniej syfu. I obowiązkowo probiotyk.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
mietata wrote:ale astrologia nie jest nauką (raczej pseudonauką), astronomia to tak ;P tak sobie żartuję, nie bierz do siebie. Ja tam niewierząca jestem, horoskopów nie czytam, ale jak ktoś tam lubi to czemu nie, nic w tym strasznego i groźnego moim zdaniem nie ma.
Acz mam na myśli astro zaawansowaną, nie jakieś tam wróżbity Dawidy czy coś. Wierzę w naturę
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Paulina099 wrote:Invis a kiedy masz wizytę? w bardzo odległym terminie? Bo jeśli tak to może warto skonsultować jak Cię to niepokoi. Może weź nospę rano i zobaczysz czy coś się poprawia.
A zakładałyście tampon do wody? Czy bez niczego? Nie wyciekała Wam ta luteina?
Mi Lutka nie wyciekala, bo biorę zawsze na noc, i pewnie to co miało wyciec, wyciekło przed wizytą na basenie.
No wizytę miałam w zeszły wtorek, kazała zwiększyć właśnie dawkę magnezu i zacząć znowu brać Luteine. Na USG i w badaniu wszystko ok, z szyjką również. Jak poczuje że jest to już na max dokuczliwe, zgłosze się do ginekologa.
-
Bo horoskopy trzeba traktować z przymrużeniem oka
broń Boże na serio!! Ale odrobina racji w znakach jest. Faceci raki mi zawsze na nerwy działają. Byki podziwiam za upór i ambicję. A Strzelce są wrażliwe dość i rodzinne
Invis - mnie też takie bóle trzymają. Najbardziej nie lubię się z łóżka podnosići jeszcze dodatkowo mam wrażenie jakby mi coś na jelita mocno cisnęło po prawej stronie. Już nawet nie śpię na plecach ani na prawym boku, bo ból po przebudzeniu jest nieznośny..
No i trochę się denerwuję, bo coś moje dziecię cicho siedzi. Pobrykała wczoraj w południe po truskawkach i dalej ciszazawsze wiła się z rana i wieczorem.
Na szczęście jutro połówkowe to będzie wiadomo co u niej. -
Aasienkaa wrote:My od początku łóżeczko, przy pierwszym dziecku się sprawdziło i teraz nic nie zmianiam
Fajne są te kosze, ale my jednak łóżeczko blisko naszego łóżka stawiamy :)nie chce dużo gadżetów kupować, stawiam na minimum
Ja 2 lata temu przez ponad 3 miesiące nie mogłam się wyleczyć z zapalenia krtani. Co chwilę wracało, aż nowy laryngolog polecił nie branie kolejnych antybiotyków, tylko miód, czosnek, picie tranu i Neosine. Miód i czosnek od dawna stosowałamTranu nie ruszyłam, bo nie byłam w stanie znieść smaku, ale Neosine robi robotę
Co do kosza, to długo byłam bardzo na tak - fajny wynalazek, a używane można kuoić w dobrych cenach. Jednak mamy tak małe mieszkanie, że nie chcemy kupować nic, co nie jest niezbębne dla dziecka i tym samym rezygnujemy z kosza - od razu wstawiamy łóżeczko. -
nick nieaktualnyI mnie te bóle nie chcą puścić ni opuścić, wszystko podobnie do tego co mówicie: po spacerze, dłuższym staniu, przy zmianie pozycji, schylaniu się itp.
A macie jakieś ostre zachcianki? Wczoraj z mężem byłam na kolacji drugo-rocznicowej i ku własnemu zdziwieniu, ja - wegetarianka od zawsze, zamówiłam mirunę w migdałach i prawie cały filet pożarłam bez obrzydzenia. Nie pamiętam kiedy ostatnio zjadłam rybę, myślę, że to młoda chciała ją a nie ja! -
Pani Moł wrote:I mnie te bóle nie chcą puścić ni opuścić, wszystko podobnie do tego co mówicie: po spacerze, dłuższym staniu, przy zmianie pozycji, schylaniu się itp.
A macie jakieś ostre zachcianki? Wczoraj z mężem byłam na kolacji drugo-rocznicowej i ku własnemu zdziwieniu, ja - wegetarianka od zawsze, zamówiłam mirunę w migdałach i prawie cały filet pożarłam bez obrzydzenia. Nie pamiętam kiedy ostatnio zjadłam rybę, myślę, że to młoda chciała ją a nie ja! -
Ja mam parcie na arbuzy! Ślinię się na samą myśl o nich
najcudowniejsze są te bezpestkowe
Co do bólu - ponoć teraz macica podnosi się średnio o centymetr na tydzień, więc wszystko się szybko rozciąga. Może to jest przyczyną.
Jak małe dzieci szybko rosną to też często skarżą się na różne bóle.Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Ja tez wcinam arbuza jak szalona! Ale to dobrze bo nawadnia a nie mam w ogole ochoty na picie wody. Ze smakiem pije tylko inke do śniadania. Niestety ciągnie mnie do chipsów, za to może nie istnieć czekolada i inne słodkie
no i pomidory od kilku tygodni - koniecznie na każdej kanapce, robię sobie takie w śmietanie, w sałatce, do obiadu. Mam tez ochote na makaron z sosem pomidorowym w różnej postaci, wczoraj robiłam spaghetti
Pomidory na okrągło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:02
Syn
-
A mi w ciazy uczulenie na rozne kwasne wyszlo na jezyku
. Od pomidorow boli mnie jezyk ale i tak jem bo ja sobei zycia bez pomidorow nie wyobrazam
Ktos tu ostatnio o serialach pisal i o FARGO. Obejzelism pierwszy sezon ale szczerze to nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia i za drugi sie chyba nie zabeirzemy, nudny troche byl.
Dopadly mnie neistety zaraki od meza i teraz ja sie przeziebilam ale nie jest tak zle. Tylko z gardla i nosa leci obrzydliwa zolta ciesz:/ fuj
ZUZA - mialam raz zapalenie krtani j myslalam ze zejde z tego swiata. Przez tydzien zjadlam chyba z 50 tabletek przeciwbolowych a i tak nie zawsze pomagalo i prawie chodzilam po scianach z bolu.
KACZORKA lubisz jesc sam makaron spaghetti?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 09:58
-
ja robie sama lody i jem na tony miksuje truskawki troszke śmietany cukier waniliowy i mroż mniem pycha robiłam tez bananowe, z borówek amerykańskich
co do kosza Mojżesza nie miałam ale przy Lili miałam to łóżeczko szpitalne super było mała spała w nim prawie 4 miesiąceteraz tez bym brała ale bede miec łozeczko w naszym pokoju wiec bez sensu
moja wreszcie zaczyna pomału pukac ale delikatnie bardzoPsotkaKotka, Zuza91 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Bo horoskopy trzeba traktować z przymrużeniem oka
broń Boże na serio!! Ale odrobina racji w znakach jest. Faceci raki mi zawsze na nerwy działają. Byki podziwiam za upór i ambicję. A Strzelce są wrażliwe dość i rodzinne
Invis - mnie też takie bóle trzymają. Najbardziej nie lubię się z łóżka podnosići jeszcze dodatkowo mam wrażenie jakby mi coś na jelita mocno cisnęło po prawej stronie. Już nawet nie śpię na plecach ani na prawym boku, bo ból po przebudzeniu jest nieznośny..
No i trochę się denerwuję, bo coś moje dziecię cicho siedzi. Pobrykała wczoraj w południe po truskawkach i dalej ciszazawsze wiła się z rana i wieczorem.
Na szczęście jutro połówkowe to będzie wiadomo co u niej.
Pozno masz te badania. -
Powrócę do tematu fotelika.
Byliśmy z mężem w sklepie, zorientować się w temacie i sprzedawca zaproponował nam fotelik AVIONAUT KITE +. Zapytałam o testy bezpieczeństwa, a owy sprzedawca porównał go do fotelików maxi cosi. Stwierdził, że maxi cosi testy te ma tylko z jednego kraju, a rzekomo avionaut aż z czterech. Pokazał je wizualnie, zdjął materiał, żeby przekonać nas że tworzywo i sposób wykonania jest porównywalny, a avionaut jest trochę tańszy (porównywał do maxi cosi city i cabrio fix). Szukałam informacji na ten temat w internecie ale jakos nie trafiłam na te rzekome testy.
I tu pytanie, czy któraś z Was zna ten zachwalany przez sprzedawcę fotelik?Syn
-
Dziś po południu lecę na polówkowe! Trzymajcie kciuki, bo jak zwykle mam stracha... O ile dobrze pamiętam, to Zuza też i Kaczorka, tak? Jutro Mietata? Trzymam za Was kciuki, żebyśmy same dobre wiesci przyniosly:*
Jeszcze tylko odniose się do neosine itp leków, mając przedszkolne dziecko i pracując w żłobku zbieram dużo informacji od rodziców i zaleceń od pediatrów. No kurcze powiem Wam, że dzieci bardzo często tą neosine mają ordynowaną, nawet tak profilaktycznie, gdy ciągle chorują. Rodzice mówią różnie, że bardzo pomogła, innym razem, że to nie działa. Mojej to raczej nie pomagało, a pediatra "zapisuje" prawie zawsze. No więc ja już daje bardzo rzadko, na przykład gdy Mala wysoko gorączkuje, a brak innych objawów. Jednak słyszałam, że mocno obciąża wątrobę ( nie wiem na ile to prawda), więc staram się już unikać. W ogóle wiem, że za dużo leków dawałam... Teraz to widać po mojej D., gdy sama wie, co jest na co..
Katarzynaa, ja się na niego jeszcze nie natknęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:05
Zuza91 lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
PsotkaKotka wrote:Pozno masz te badania.
Katarzynaa wrote:Powrócę do tematu fotelika.
Byliśmy z mężem w sklepie, zorientować się w temacie i sprzedawca zaproponował nam fotelik AVIONAUT KITE +. Zapytałam o testy bezpieczeństwa, a owy sprzedawca porównał go do fotelików maxi cosi. Stwierdził, że maxi cosi testy te ma tylko z jednego kraju, a rzekomo avionaut aż z czterech. Pokazał je wizualnie, zdjął materiał, żeby przekonać nas że tworzywo i sposób wykonania jest porównywalny, a avionaut jest trochę tańszy (porównywał do maxi cosi city i cabrio fix). Szukałam informacji na ten temat w internecie ale jakos nie trafiłam na te rzekome testy.
I tu pytanie, czy któraś z Was zna ten zachwalany przez sprzedawcę fotelik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:09
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
PsotkaKotka wrote:Pozno masz te badania.
Miałam się zapisać na 22 tc, więc tak zrobiłam. Mogłam chyba na wczoraj, ale godzina mi nie pasowała
Moja ginekolog stwierdziła, że im później tym lepiej, bo wszystko jest większe i bardziej widoczne.
Mama2kituszek - ja idę jutro na połówkowemam na 16:20. I Mietata ma jutro. Mąż już się cieszy, bo ostatnio był ze mną na prenatalnych.
A ja mam lekkiego stresa. Chociaż wierzę, że wszystko będzie dobrze.