X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    praca ja cały czas pracuję, jutro mam wizytę i jeżeli wszystko będzie ok, to za tydzień idę na 2 tygodnie urlopu później wracam do pracy i myślę, że z końcem sierpnia pójdę na zwolnienie. Chociaż plan może się posypać, bo ostatnio krążą u nas pogłoski o "zmianach w strukturze organizacyjnej" - zobaczymy jak zapatrują się na moje stanowisko, jeżeli coś się wyklaruje na moją niekorzyść to czmycham na L4, zobaczymy czy będę miała gdzie wrócić po macierzyńskim - eh, życie...
    horoskopy wy dziewczyny cały czas o skorpionach, a pamiętajcie o paru rodzynkach z końca miesiąca, których dzieciaczki zostaną strzelcami, np. być może mój :-P
    neosine u nas bardziej sprawdzają się domowy sok z malin, aronii czy pigwy - niestety spektakularnego efektu po neosine nie było, więc polecić nie mogę, aczkolwiek mieliśmy zalecone przez pediatrę gdy często mały gorączkował bez dodatkowych objawów
    ps. ja też mam połówkowe dopiero w 22+0 tyg, więc aż 17 lipca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:19

c55fflw18twvhf6h.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neosine jeśli ma mieć jakiś sens,to przed chorobą, a nie w trakcie ;] I tak średnio w to wierzę :P Ale ja ogólnie mało tabletkowa jestem.

Mało mi się w brzuch mieści, nawet nie jestem w stanie tyle pić w ciągu dnia co powinnam :( I kolki łapią po prawej stronie.

Moja też jakoś mniej ruchliwa, lekko się tylko telepie :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, sorki, coś mi sie pomyliło;)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mi się wydawało albo mnie synek kopnął bo takie coś dziwne było jakby głuche uderzenie delikatne. Nie nastawia się jeszcze

Dokucza mi ta rwa strasznie wieczorami to chodzić nie mogę i kończy się płaczem podnoszenie z krzesła czy też łóżka. Koszmar jakiś.

Holibka, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, coccolino, Majblanca lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe wzgórza - może jakieś spokojne dzieci będą ;)
    Gorzej jak teraz spokojne a później dadzą do wiwatu.. :p

Dzisiaj na ploty jestem umowiona a tu się gorąc szykuje..
    Chciałabym żyć w klimacie gdzie ciągle jest 20-22℃! Wieczna wiosna :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny puchniecie? Ja dziś zauważyłam podpuchnięte palce :/ i ogólnie słabo się rano czułam - zero energii, trudności ze wstaniem, momentami mroczki :/

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Albo mi się wydawało albo mnie synek kopnął bo takie coś dziwne było jakby głuche uderzenie delikatne. Nie nastawia się jeszcze

Dokucza mi ta rwa strasznie wieczorami to chodzić nie mogę i kończy się płaczem podnoszenie z krzesła czy też łóżka. Koszmar jakiś.

Współczuję bardzo rwy, musi być okropna :( a próbowałaś takiej piłeczki z kolcami do masażu?

Jeśli nie jesteś pewna czy to ruchy to pewnie to to ;)

Mój też na razie spokojny, daje mi spać :)

Co myślicie o imieniu Nikodem lub Tymoteusz?

age.png

age.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie puchnę, więc nie pomogę...
    Wiecie, podzielę się takim małym spostrzeżeniem: chyba te nasze dzieciaczki rozumieją więcej niż nam się wydaje. Niby tłumaczę swojemu synkowi (1,5 roku), że będzie z nami niedługo dzidzia malutka, że jest w brzuchu u mamy pokazując mu brzuch, ale sądziłam do tej pory, że to takie czcze gadanie, bo co takie dziecko może rozumieć. Wczoraj na placu zabaw była mama z małą dziewczynką (jakieś 5 miesięcy) i pytam małego: zobacz, gdzie jest dzidzia? A mały podszedł podwinął mi koszulkę i się przytulił do brzucha. Miłe są takie momenty :-) Bo chwilę później był już przy wózku tej małej dziewczynki i chciał ja mocno "pokochać", aż musiałam interweniować, co by tej miłości za dużo nie było ;-)

agagaga, Mama2kituszek, czarnulka24 lubią tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci chłoną wszystko jak gąbki :)

ja zawsze puchnę w taką pogodę, z ciążą czy bez :/ Nienawidzę upałów. W mieszkaniu mam póki co ok, ale już czuję co jest na zewnątrz, ciężko mi się oddycha :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Dzieci chłoną wszystko jak gąbki :)

ja zawsze puchnę w taką pogodę, z ciążą czy bez :/ Nienawidzę upałów. W mieszkaniu mam póki co ok, ale już czuję co jest na zewnątrz, ciężko mi się oddycha :(

W sumie fakt, ja też zawsze w upały puchłam :P a dzisiaj u nas nie dość że lampa z nieba to i parno jest. A w pracy klimka :)

Wczoraj mój psiak miał czwarte urodziny i z tej okazji idzie dziś do SPA :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka- imię Nikodem chciałam nadać synkowi od zawsze, ale mężowi się nie podobało no i jakoś tak mi też przestało na tyle aby nadać synkowi. Tymoteusz- jeśli już, to bardzo podoba mi się Tymon. Ma fajne zdrobnienie :) Moja bratowa która jest również w ciąży zastanawia się poważnie nad tym imieniem. Reasumując- mi się imiona podobają, ale zrobiły się teraz bardzo popularne, cos jak kiedyś Piotr, Mateusz, itd...

Jeśli chodzi o badanie połówkowe to też mi się wydaje że im później (ale w granicach normy) tym lepiej, dzieciaczek jest większy i lepiej można zbadać :)

Holibka, Zuza91 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Holibka- imię Nikodem chciałam nadać synkowi od zawsze, ale mężowi się nie podobało no i jakoś tak mi też przestało na tyle aby nadać synkowi. Tymoteusz- jeśli już, to bardzo podoba mi się Tymon. Ma fajne zdrobnienie :) Moja bratowa która jest również w ciąży zastanawia się poważnie nad tym imieniem. Reasumując- mi się imiona podobają, ale zrobiły się teraz bardzo popularne, cos jak kiedyś Piotr, Mateusz, itd...

Jeśli chodzi o badanie połówkowe to też mi się wydaje że im później (ale w granicach normy) tym lepiej, dzieciaczek jest większy i lepiej można zbadać :)

Mój mąż oddał mi pałeczkę, powiedział że on będzie wymyślał kolejne imię ;) Bardziej podoba mi się wersja Tymoteusz bo lepiej gra z naszym nazwiskiem niż Tymon. Wszelkie ...usze dobrze pasują ;) mężowi się Juliusz podobał jakiś czas temu. A mąż właśnie Mateusz :D

Jakie były "przeciw" Nikodemowi? Mi wydaje się w miarę neutralnym imieniem i ma spodo zgrabnych zdrobnien

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, imiona obydwa bardzo ładne :) ja mam plan, jeśli domajstrujemy kiedyś chlopca, dać mu na imię Tadeusz. Bardzo podoba mi się też Teodor (po pradziadku), ale bliska kuzynka nnie ubiegła :)

Palce też mi puchną, od obrączki i pierścienia zaręczynowego mam już ślady.

Połówkowe też będę miała późno właśnie - w pon.mam normalną wizytę (to będzie 21+1) i dopiero wskażą datę połówkowych. Mam nadzieję, że max tydzień później! Bo to i tak już dzień za marginesem będzie. Nie rozumiem, czemu to nie może być podczas poniedziałkowej wizyty, przecież już czas.

• Invis Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Mój mąż oddał mi pałeczkę, powiedział że on będzie wymyślał kolejne imię ;) Bardziej podoba mi się wersja Tymoteusz bo lepiej gra z naszym nazwiskiem niż Tymon. Wszelkie ...usze dobrze pasują ;) mężowi się Juliusz podobał jakiś czas temu. A mąż właśnie Mateusz :D

Jakie były "przeciw" Nikodemowi? Mi wydaje się w miarę neutralnym imieniem i ma spodo zgrabnych zdrobnien

Nie było konkretnych przeciw, po prostu nie przypadło do gustu na tyle by je wykorzystać :) Mi się jeszcze Julian podoba, ale mój chrześniak ma tak na imię :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Holibka, imiona obydwa bardzo ładne :) ja mam plan, jeśli domajstrujemy kiedyś chlopca, dać mu na imię Tadeusz. Bardzo podoba mi się też Teodor (po pradziadku), ale bliska kuzynka nnie ubiegła :)

Palce też mi puchną, od obrączki i pierścienia zaręczynowego mam już ślady.

Też po pierścionku i obrączce zauważyłam :(

Tadeusz też mi się podoba, ale już mamy zajęte to imię przez wujka ;) U nas problem z imieniem męskim polega głównie na tym, że mój M. pochodzi z baaaardzo dużej rodziny, ma 5 bliskich wujków, którzy mają grubo ponad 20 dzieci, z czego większość to mężczyźni, Ci z kolei też mają już kilku synów... no i tak nam się mocno zawęża wybór imion.
    Teodor też mi się podobało, zdrobnienie Teo jest super :) ale niestety sąsiadka ma psa o tym imieniu i nieraz spacerujemy razem, woła go Teo lub Teodor... Komicznie by było jakby wołała psa, a reagowałby mój syn :P

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już obrączki i pierścionka nie zakładam, bo palce mi puchną a nie chcę ich wciskać. I kostki też mi puchną. Głównie jak jest ciepło.
    Ale ja ogólnie mam tendencję do zatrzymywania wody :/

A dziewczyny jak chcecie rozwiązać kwestię obcinania paznokci u stóp?

Pani Moł lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Jeśli chodzi o swoje to ja już byłam na pedicure hybrydowym i polecam to rozwiązanie ;) Spokój na 3-4 tygodnie. Na jesień można zrobić zwykły pedi, bez malowania.

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Jeśli chodzi o swoje to ja już byłam na pedicure hybrydowym i polecam to rozwiązanie ;) Spokój na 3-4 tygodnie. Na jesień można zrobić zwykły pedi, bez malowania.

Wszystkie paznokcie poza tym dużym mam tak małe, że nie ma co malować :p
    Ale też właśnie myślałam o pedicure :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 28 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką kolkę, źe zaraz umrę! :( znów po prawej. Wzięłam espumisan. Ani leżeć ani siedzieć...kiedyś to cały brzuch bym pomasowała, pouciskała i bym przesunęła ten gaz, a tak lipa :(((

Mój gin mówi, że połowkowe najlepiej między 20+0 a 20+6. Wtedy jest wystarczająco wyrośnięte i nie ma takiego zagrożenia, że przerośnięte i przez ścisk będzie mniej widać ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja już obrączki i pierścionka nie zakładam, bo palce mi puchną a nie chcę ich wciskać. I kostki też mi puchną. Głównie jak jest ciepło.
    Ale ja ogólnie mam tendencję do zatrzymywania wody :/

Ja też chodzę na pedi u kosmetyczki, także bez przemęczania :p

Kiedys pisalam Wam, że chcę spróbować depilacji plastrami z woskiem, bo ciężko jest mi się schylac. I muszę Wam powiedzieć że spróbowałam i spodobalo mi się :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ