X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech to szlag, znów ciemne chmury :( co zs dzień! Mąż w robocie do jutra, sama tu siedzę :/

Ja nie wiem jak mam wchłaniać 2800kcal i jeszcze 2 litry picia. Masakra, jak piję to już nie mam miejsca na żarcie, jak zjem to pić nie mogę :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam poczucie, że za mało płynów dziś przyjęłam.
    A mi w morfologii wyszła hemoglobina lekko poniżej normy. Kupić żelazo i już sama brać czy jednak poczekać do poniedziałku co powie lekarz?
    Wczoraj miałam endokrynologa - weszłam do poczekalni o 16:40, wizytę miałam na 17:00. W kolejce siedziało jakieś 30 osób! Mówię babce w rejestracji, że jestem w ciąży icnie wyobrażam sobie tu czekać (godzina tam wszystkich rypie, kto pierwszy w kolejce ten lepszy) a rejestratorka mi na to, że jest upał, duchota, w kolejce są starsi ludzie, dzieci itp i że mam poczekac jak wszyscy. A tam ani okna, ani wiatraka, zaduch i skwar, nie było nawet miejsca siedzącego. Olałam to i wyszłam. Mój gin jest w trakcie specjalizacji z endokrynologii, jego poproszę o konfrontację wyników z dawką leku.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - nam też się dziś widoki na USG nie podobały :p na prenatalnych było ciekawiej! I szybciej przede wszystkim :p

Ja na zaparcia już mam kupione czopki glicerynowe (w ostateczności), syrop Laktulozę i działa Activia - chociaż też nie zawsze. Witaminy specjalnie bez żelaza wzięłam, bo też mi blokowało wszystko.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, a to nie jest tak, że mają obowiązek Cię wziąć? Zgodnie z ustawą?
    Z żelazem poczekaj, nie zbawi Cię kilka dni, a lepiej niech się lekarz wypowie :)

Mnie endo chce troszkę podwyższyć ft4, zanim młoda sama sobie zacznie produkować hormony.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie po długiej przerwie. Nie byłam tu ponad tydzień i prawi 100 stron czytania się uzbierało!

Jesteśmy po połówkowych i potwierdziło się że będziemy mieć CÓRECZKĘ :)

jest tyko problem z imieniem, mężowi podoba się Wiktoria ja wolę krótsze imiona jak Nela, Pola... ;)

Dzidzia jest troszkę mniejsza niż powinna i przesunięto nam termin porodu o tydzień, czyli na 9 listopada.

Mieliśmy mały epizod z ostrymi bólami w podbrzuszu, prawdopodobnie spowodowane wysiłkiem po dłuższym spacerze... (!) (ustąpiły po zapakowaniu się do łóżka) - po raz kolejny domowy wykrywacz tętna okazał się niezastąpiony bo najedliśmy się trochę strachu. Także uważajcie na siebie. Lekarka nastraszyła nas że od takich sytuacji może zależeć poród przedwczesny i losy ciąży.. Niby takie nic, spacer...

Po połówkowych zaczęłam troszkę szaleć z ubrankami :) Jednak poza kilkoma słodziakowymi bodziakami wyprawka nie istnieje..

Mam nadzieję, że u Was w porządku i niedługo nadrobię zaległości w czytaniu :)

wichrowe_wzgórza, antonna, agagaga, Asia_89, Sunshine_111, Jooozefka, Holibka lubią tę wiadomość

h84fhdgewip6e90o.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna, niezłe emocje :/ A zmachałaś się tym spacerem? Czy po prostu zaczęło boleć?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my też po połówkowych:) Zosia wciąż jest Zosią :p. Wszystko u niej w jak najlepszym porządku. Usg trwało ponad 30 minut, chyba dlatego że co chwilę o coś pytaliśmy. Lekarz zaczął oglądanie od główki i tak po kolei każdą część ciała, każdy narząd analizował aż do stópek :) najlepsze było jak poprosilismy czy mógłby się przełączyć na 3D i nam jakąś fotkę wrzucić, bo mąż mówi, że chce do portfela :p a ja że książeczkę wypełniam pamiątkową taką dzieciową i są też miejsca na foty z ciąży, lekarz zaczął się śmiać a nasze dziecko na tym 3D zaczęło się pukać w glowe :pp. Pewnie pomyślało, że rodzice mieli być mądrzy, a tu się okazało ze zwariowali :p.
    Lekarz badał mnie tez tak na fotelu normalnie, ale nie powiedział jakiej długości jest szyjka, ja zapomniałam zapytac i teraz oczywiście non stop zachodzę w glowe, jak mogłam zapomnieć i się martwię :/

wichrowe_wzgórza, Invis, antonna, mietata, annggela, Asia_89, Charlutek, Sunshine_111, Jooozefka, Holibka lubią tę wiadomość

w4sqflw1pp6mhaw2.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, pewnie wychodzi z założenia, że po co ma mówić, skoro Tobie to niewiele powie. Nie mówi, znaczy jest ok :)

Karola___ lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie martw się. Skoro nic nie mówił o szyjce, to na pewno jest ok :) w przeciwnym wypadku na pewno by Ci powiedział.

Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt! <3

mietata, Karola___ lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    No a mnie nadal niepokoją te bóle i ciągnięcia w dole brzucha gdy wstaję, przekręcam się itd. Dzisiaj to aż do przesady... bo czułam lekki ból przy zmianie nogi pedała hamulca na gaz... wystarczyło lekko podnieść nogę i od razu ból.

Spokojnie, też tak miałam. Wg. Google to wiazadla podtrzymujace macicę się rozciagaja

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

3jgx3e3kvup8iows.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Na jesień i zimę to bym polecała raczej ciemne barwy ;) jedz do sklepu i sprawdź, który Ci bardziej pasuje.

Ja w sobotę jadę obejrzeć wózki firmy Jedo, np. Trim albo Koda bo najbardziej do mnie przemawiają i są ładne wizualnie. Czytacie już coś? Chyba zamówię "język niemowląt".

Asia_89 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kvup8iows.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dziś najlepiej siedzi lub leży. Jak łażę to mnie ciśnie brzuch, ciągnie... Przy takiej półleżącej pozycji jest ok, więc się tak nie martwię...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mnie się dziś najlepiej siedzi lub leży. Jak łażę to mnie ciśnie brzuch, ciągnie... Przy takiej półleżącej pozycji jest ok, więc się tak nie martwię...

A mi najwygodniej jednak jak chodzę ;)

Trochę się nie wyspałam. Tak lało całą noc, że jak się obudziłam to już zasnąć nie mogłam.
    Ale może jak mąż pójdzie do pracy to się kimnę :) za oknem ciemno, szaro, budo i ponuro.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mietata - nam też się dziś widoki na USG nie podobały :p na prenatalnych było ciekawiej! I szybciej przede wszystkim :p

Ja na zaparcia już mam kupione czopki glicerynowe (w ostateczności), syrop Laktulozę i działa Activia - chociaż też nie zawsze. Witaminy specjalnie bez żelaza wzięłam, bo też mi blokowało wszystko.

Kaczorka, a próbowałaś może tej inuliny o której pisałam? to taki biały lekko słodki proszek, łyżeczka dziennie działa cuda, ja dosypuje np do truskawek i nie mam absolutnie żadnych gastrycznych problemów. Działa cudowanie na jelita i jest polecana nawet cukrzykom więc można stosować bez obaw.

Widzę, że nie ja jedna lekko zawiedziona połówkowym, w sumie słowo zawiedziona jest trochę na wyrost, ciesze się, że wszystko ok, a dr powiedział, że lepiej małego zobaczymy około 29 tc i wtedy może nam nawet jakieś nagranie zrobić bo teraz to mówił, że bez sensu. Przyznam, że podziwiam go jak on na tym monitorze to szybko wszystko oceniał, ciach ciach i po połówkowym hehe. Ja to bym się musiała godzinami dopatrywać :) no ok, mózg, serce, kręgosłup, pomiary kości to widziałam, ale tak śmigał po samym dzieciu że ledwo kiedy zauważyłam, że to to ma postać człowieka.

Dziewczyny, gratulacje udanych połówkowych. Jak to banalnie mówią, najważniejsze, że zdrowe, oby więcej takich wieści....Kurcze a pamiętacie jeszcze kilkanaście tyg temu wszystkie tu drżałyśmy przed pierwszym genetycznym?;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. Czy ktoś miał kłucia przy skracającej się szyjce?

• annggela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie mogę doczekać kolejnego usg a jeszcze 3 tyg :/ co do zaparć nie mam problemów mimo iż mało pije, ostatnio na kolacje jem codziennie jogurt np. Z bananem, zawsze daje suszone śliwki i rodzynki . Po takiej miseczce jestem mega pełna

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czekania u lekarza. Ja zawsze czekam u mojej ginekolog ponad godzine, wczoraj czekalm 2h! Juz im tam pare razy robilam male awantury ale oni twierdza ze to przez nagle przypadki ktorym nie moga odmowic czyli kobiety w ciazy....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - zupełnie zapomniałam o tym! A to się kupuje w aptece czy gdzie?

U nas by badanie było szybkie, gdyby młoda na brzuszku nie leżała. A tak trzeba było kombinować, żeby się księżniczka obróciła na plecy ;)

Sara - kłucia nie oznaczają skracania szyjki. Ona ponoć skraca się po cichaczu :/ ewentualnie przy skurczach macicy.

sara9555 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, nie, można to kupić w sklepie, poczytaj w necie. Mi bardzo pomaga, używałam jej jako słodzika kiedy miałam problemy z insuliną

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

No ja pamiętam jak dopiero co były wizyty serduszkowe- i ten nasz fatalny czas na forum, kiedy co chwilę ktoś przynosił złe wieści... pamiętacie? Później stres przed prenatalnymi.. a teraz to już chyba luzik, co? :)

coccolino, Holibka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ