X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Ja wczoraj cały dzień montowałam dodatkowe szafki w kuchni, jeszcze dziś po blat.

Czy Wam tez pękają naczynka albo wyskakują żylaki? ja mam pod jednym kolanem. masakra nie wiem co z tym zrobić :-( Macie jakieś sposoby?

Ja mam pajączki na nogach i powiększone żyły pod kolanami. Kupiłam sobie Diosminex w żelu. Daje fajny komfort "ciężkim" nogom, może pomoże też na pajączki i żyły. Jeśli będę miała większy problem z żyłami, na pewno pogadam o tym z lekarzem...

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myslicie o smarowaniu sie oliwka zamiat kremów na rozstepy ??Wydaje mi sie ze oliwka jest bardzije tłusta i tym samym lepsza. Przyznam szczerze ze nei cierpie oliwki ale skoro moze cos dac to moze warto sie przemoc ???

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Ja wczoraj cały dzień montowałam dodatkowe szafki w kuchni, jeszcze dziś po blat.

Czy Wam tez pękają naczynka albo wyskakują żylaki? ja mam pod jednym kolanem. masakra nie wiem co z tym zrobić :-( Macie jakieś sposoby?

Ja mam bardzo naczynkowa skore. Moje nogi sa okropne. Przed ciaza smarowalam si emasciami i bralam rozne tabletki na wzmocnienie naczynek ale teraz odstawilam wszystko.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    co myslicie o smarowaniu sie oliwka zamiat kremów na rozstepy ??Wydaje mi sie ze oliwka jest bardzije tłusta i tym samym lepsza. Przyznam szczerze ze nei cierpie oliwki ale skoro moze cos dac to moze warto sie przemoc ???

Ja od początku smaruję się zwykłą oliwką Bambino. Też tego nie lubię, ale ładnie natłuszcza. W pierwszej ciąży też się nią smarowałam, nie wyszedł mi żaden rozstęp. Teraz liczę na powtórkę.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:15

madzialenka84 lubi tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Ja polecam naturalne masło shea - po rozgrzaniu w dłoniach ma w sumie konsystencję gęstszą niż oliwka i nieco szybciej się wchłania, a natłuszcza pięknie :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Ja od początku smaruję się zwykłą oliwką Bambino. Też tego nie lubię, ale ładnie natłuszcza. W pierwszej ciąży też się nią smarowałam, nie wyszedł mi żaden rozstęp. Teraz liczę na powtórkę.

Ufff dobrze ze nie napisalas ze nawilza :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kobietki! Ale dzis brzydko w Poznaniu, pada, wieje.. Moja D. ma dzis zakonczenie roku w pkolu o od jutra 2 miesiace laby w domku z Mamą.
    Wiecie co, ja troche odetchne po 24 tc, kiedy mowi sie, ze dziecko urodzone w wyniku porodu przedwczesnego ma juz jakies szanse na przezycie... Moja D. zaczela sie pchac na swiat po 33 tc jakos i z lekarka bylysmy w stachu bo jak twierdzila jest malenka i zupelnie nie gotowa. Miala racje, bo ostatecznie dzieki lekom ur. w 39 tc z cechami wczesniaczymi. Mam tylko nadzieje, że to nie oznacza, że ta Malutka tez bedzie wyrywna i że w trzecim trymestrze nie zaczna sie przeboje...?
    Wczoraj bylam na pierwszych zajeciach w SR, bylo bardzo milo, ale nie wiem czy jest sens, jak to drugie narodziny... Wszyscy z pierwszym dzieckiem.. Wrocilam po 3h umeczona siedzeniem. No i jedyna bez Meza, bo byl z Malą w domu..

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAma2kituszek, nie do końca zrozumiałam, poród w 39tc to chyba normalny w terminie, skąd te cechy wcześniacze u małej?

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - będziesz mogła zacząć szyć moje zamówienie! :D Alusia potwierdzona - nie ma stracha przed różowym :p

Mama2kituszek - to widzę, że w Poznaniu to samo co w Szczecinie. Leje, wieje a ja się czuję jak po ostrej imprezie :/

Holibka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk leje strasznie nie mam jak z pracy wyjsc bo cała zmokne:)

Kaczorka włąśnie zabieram sie za Wasze zamówienie wczoraj skończyłam pierwsze:) I tak teraz sukcesywnie pokoleji będe szyć:)

Kaczorka, Charlutek lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam od pracownicy dzisiaj maskotke mała dla synka az mi się łezka w oku zakręciła to pierwszy prezencik skromny a jaki ważny :)

Asia_89, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowamama ciuszki piękne :D ja też czekam z niecierpliwością na moje zamówienie, ale na spokojnie, mamy jeszcze dużo czasu :) Czy w Twojej firmie tylko Ty szyjesz, a pracownice tylko sprzedają?

Ja się strasznie boję porodu przedwczesnego, może przez ten mój głupi sen kilka tygodni temu. Mam nadzieję że szczęśliwie dotrwamy do terminu i wszystko będzie dobrze. Wiecie, jak my się już do tego naszego Mieszka przyzwyczailiśmy? Nawet na pokój który jest mu przeznaczony ale stoi jeszcze pusty mówimy "pokój Mieszka", planujemy jak będzie wyglądać życie, wyjazdy gdy maluch się urodzi...

Jeśli chodzi o kremy na rozstępy to ja się smaruję raz dziennie mleczkiem z Babydream. Smaruję brzuch, biust, boczki, uda i pośladki. Wiecie, dość regularnie i pieczołowicie po tym jak dostrzegłam małe rozstępy po pierwszej ciąży lekko rozciągnięte z przodu brzucha :D i powiem Wam, że dzięki temu mleczku są one ledwo widoczne. Skóra na brzuchu jest widocznie nawilżona, czuć ogromną różnicę między miejscami smarowanymi a tymi których nie smaruję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 12:25

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)

No ja pamiętam jak dopiero co były wizyty serduszkowe- i ten nasz fatalny czas na forum, kiedy co chwilę ktoś przynosił złe wieści... pamiętacie? Później stres przed prenatalnymi.. a teraz to już chyba luzik, co? :)

Ja luzik odczuję, jak w inkubatorze będzie mogła przeżyć :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Wogóle czytacie to co pisze belly na suwaczkach??? u mnie pisze ze dziecko ma 200g hmm mój miał w 18 tygodniu juz 300g ale rozbierznosc
    Tak, w aplikacjach też sa pozaniżane te dane

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Ja mam ten olej ze słodkich migdałów. Bardzo dobrze się wchłania i wolę to, niż jakąś chemię....

Holibka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nocach spać nie mogę, obudziłam się znów o 12, bez sensu. Męża jeszcze nie ma, ehhhh. Myślałam że na 10 wróci :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Zielonej Górze też leje i wieje. Ciemno, buro i ponuro, a niestety muszę wyściubić nos z domu, bo mam w szpitalu wypis do odbioru. Ale poprawilam sobie trochę nastrój pyszną sałatką owocową z arbuza, melona i brzoskwiń a do tego zeżarłam opakowanko fety z suszonymi pomidorami, mniam mniammmm :D

Brzuch, biust i uda i czasem poślady smaruję antyrozstępowym mleczkiem mamma mia z Ziai i też skóra w tych miejscach nawilżina, może trzeba zacząć ciapać tym po całym ciele :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Tak, w aplikacjach też sa pozaniżane te dane
    To prawda, w apce Moja ciąża i długości i wagę zawsze podają niższą, niż wynika z usg.

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis tak dokładnie tylko ja szyje a dziewczyny dbaja o sklep teraz urlopy wiec musze tez na zmiane przychodzic :)

Ciuszki kupiłam poprostu wpadajac do sklepu nei mogalam se powstrzymac ale na szczescie nie bylo z wszytskiego małych rozmiarow i wyszlam tylko z tym:)

Wichrowe wzgórza mówisz olej z migdałów. Gdzie kupowałaś ??? Moze tez sie skusze bo te kremy jakos do mnie nie przemawiaja i moje kolezanki mialy po nich i tak rozstepy

nzjdvfxmh01bn5c2.png

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ