Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Iw-onka wrote:Ja wczoraj cały dzień montowałam dodatkowe szafki w kuchni, jeszcze dziś po blat.
Czy Wam tez pękają naczynka albo wyskakują żylaki? ja mam pod jednym kolanem. masakra nie wiem co z tym zrobićMacie jakieś sposoby?
Ja mam pajączki na nogach i powiększone żyły pod kolanami. Kupiłam sobie Diosminex w żelu. Daje fajny komfort "ciężkim" nogom, może pomoże też na pajączki i żyły. Jeśli będę miała większy problem z żyłami, na pewno pogadam o tym z lekarzem... -
co myslicie o smarowaniu sie oliwka zamiat kremów na rozstepy ??Wydaje mi sie ze oliwka jest bardzije tłusta i tym samym lepsza. Przyznam szczerze ze nei cierpie oliwki ale skoro moze cos dac to moze warto sie przemoc ???
-
Iw-onka wrote:Ja wczoraj cały dzień montowałam dodatkowe szafki w kuchni, jeszcze dziś po blat.
Czy Wam tez pękają naczynka albo wyskakują żylaki? ja mam pod jednym kolanem. masakra nie wiem co z tym zrobićMacie jakieś sposoby?
Ja mam bardzo naczynkowa skore. Moje nogi sa okropne. Przed ciaza smarowalam si emasciami i bralam rozne tabletki na wzmocnienie naczynek ale teraz odstawilam wszystko. -
pieluszkowazabawa wrote:co myslicie o smarowaniu sie oliwka zamiat kremów na rozstepy ??Wydaje mi sie ze oliwka jest bardzije tłusta i tym samym lepsza. Przyznam szczerze ze nei cierpie oliwki ale skoro moze cos dac to moze warto sie przemoc ???
Ja od początku smaruję się zwykłą oliwką Bambino. Też tego nie lubię, ale ładnie natłuszcza. W pierwszej ciąży też się nią smarowałam, nie wyszedł mi żaden rozstęp. Teraz liczę na powtórkę. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:15
madzialenka84 lubi tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:co myslicie o smarowaniu sie oliwka zamiat kremów na rozstepy ??Wydaje mi sie ze oliwka jest bardzije tłusta i tym samym lepsza. Przyznam szczerze ze nei cierpie oliwki ale skoro moze cos dac to moze warto sie przemoc ???
Ja polecam naturalne masło shea - po rozgrzaniu w dłoniach ma w sumie konsystencję gęstszą niż oliwka i nieco szybciej się wchłania, a natłuszcza pięknie -
Dzien dobry Kobietki! Ale dzis brzydko w Poznaniu, pada, wieje.. Moja D. ma dzis zakonczenie roku w pkolu o od jutra 2 miesiace laby w domku z Mamą.
Wiecie co, ja troche odetchne po 24 tc, kiedy mowi sie, ze dziecko urodzone w wyniku porodu przedwczesnego ma juz jakies szanse na przezycie... Moja D. zaczela sie pchac na swiat po 33 tc jakos i z lekarka bylysmy w stachu bo jak twierdzila jest malenka i zupelnie nie gotowa. Miala racje, bo ostatecznie dzieki lekom ur. w 39 tc z cechami wczesniaczymi. Mam tylko nadzieje, że to nie oznacza, że ta Malutka tez bedzie wyrywna i że w trzecim trymestrze nie zaczna sie przeboje...?
Wczoraj bylam na pierwszych zajeciach w SR, bylo bardzo milo, ale nie wiem czy jest sens, jak to drugie narodziny... Wszyscy z pierwszym dzieckiem.. Wrocilam po 3h umeczona siedzeniem. No i jedyna bez Meza, bo byl z Malą w domu..
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Pieluszkowazabawa - będziesz mogła zacząć szyć moje zamówienie!
Alusia potwierdzona - nie ma stracha przed różowym :p
Mama2kituszek - to widzę, że w Poznaniu to samo co w Szczecinie. Leje, wieje a ja się czuję jak po ostrej imprezieHolibka lubi tę wiadomość
-
Gdańsk leje strasznie nie mam jak z pracy wyjsc bo cała zmokne:)
Kaczorka włąśnie zabieram sie za Wasze zamówienie wczoraj skończyłam pierwsze:) I tak teraz sukcesywnie pokoleji będe szyćKaczorka, Charlutek lubią tę wiadomość
-
dostałam od pracownicy dzisiaj maskotke mała dla synka az mi się łezka w oku zakręciła to pierwszy prezencik skromny a jaki ważny
Asia_89, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Pieluszkowamama ciuszki piękne
ja też czekam z niecierpliwością na moje zamówienie, ale na spokojnie, mamy jeszcze dużo czasu
Czy w Twojej firmie tylko Ty szyjesz, a pracownice tylko sprzedają?
Ja się strasznie boję porodu przedwczesnego, może przez ten mój głupi sen kilka tygodni temu. Mam nadzieję że szczęśliwie dotrwamy do terminu i wszystko będzie dobrze. Wiecie, jak my się już do tego naszego Mieszka przyzwyczailiśmy? Nawet na pokój który jest mu przeznaczony ale stoi jeszcze pusty mówimy "pokój Mieszka", planujemy jak będzie wyglądać życie, wyjazdy gdy maluch się urodzi...
Jeśli chodzi o kremy na rozstępy to ja się smaruję raz dziennie mleczkiem z Babydream. Smaruję brzuch, biust, boczki, uda i pośladki. Wiecie, dość regularnie i pieczołowicie po tym jak dostrzegłam małe rozstępy po pierwszej ciąży lekko rozciągnięte z przodu brzuchai powiem Wam, że dzięki temu mleczku są one ledwo widoczne. Skóra na brzuchu jest widocznie nawilżona, czuć ogromną różnicę między miejscami smarowanymi a tymi których nie smaruję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 12:25
-
Invis wrote:Dzień dobry dziewczyny
No ja pamiętam jak dopiero co były wizyty serduszkowe- i ten nasz fatalny czas na forum, kiedy co chwilę ktoś przynosił złe wieści... pamiętacie? Później stres przed prenatalnymi.. a teraz to już chyba luzik, co?
Ja luzik odczuję, jak w inkubatorze będzie mogła przeżyć9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
pieluszkowazabawa wrote:Wogóle czytacie to co pisze belly na suwaczkach??? u mnie pisze ze dziecko ma 200g hmm mój miał w 18 tygodniu juz 300g ale rozbierznosc9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Holibka lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyW Zielonej Górze też leje i wieje. Ciemno, buro i ponuro, a niestety muszę wyściubić nos z domu, bo mam w szpitalu wypis do odbioru. Ale poprawilam sobie trochę nastrój pyszną sałatką owocową z arbuza, melona i brzoskwiń a do tego zeżarłam opakowanko fety z suszonymi pomidorami, mniam mniammmm
Brzuch, biust i uda i czasem poślady smaruję antyrozstępowym mleczkiem mamma mia z Ziai i też skóra w tych miejscach nawilżina, może trzeba zacząć ciapać tym po całym ciele -
nick nieaktualny
-
Invis tak dokładnie tylko ja szyje a dziewczyny dbaja o sklep teraz urlopy wiec musze tez na zmiane przychodzic
Ciuszki kupiłam poprostu wpadajac do sklepu nei mogalam se powstrzymac ale na szczescie nie bylo z wszytskiego małych rozmiarow i wyszlam tylko z tym:)
Wichrowe wzgórza mówisz olej z migdałów. Gdzie kupowałaś ??? Moze tez sie skusze bo te kremy jakos do mnie nie przemawiaja i moje kolezanki mialy po nich i tak rozstepy