X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby luzik A gdzieś z tyłu głowy siedzi jakas niewydolność szyjki czy inne dziadostwo :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to jest luksus ;) wprawdzie doszło myślenie o tym czy szyjka wytrzyma, ale o bobasa już się tak człowiek nie martwi :)

Mietata - koniecznie muszę poczytać :)

Ale dziś dzień leniuszka :) za oknem dalej leje i pewnie tak będzie cały dzień, więc nigdzie się nie ruszam.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:14

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obudziłam się dziś w dziwnej pozycji, z nogami na poduszce męża :) wstawalam w nocy kilka razy do toalety, lal deszcz, wiał wiatr, a na dodatek była bójka na osiedlu, okropne krzyki i szczek Wszystkich psów mieszkających w pobliżu :/ więc było dużo przerw w spaniu. Dziś wraca mój maz i już go wyczekuje mimo ze będzie dopiero wieczorem lub późnym popołudniem. I tak do konca wrzesnia, jest w domu tylko na weekendy :(

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym luzikiem to zalezy od charakteru. ja jestem wyluzowana do 2-3 dni po wizycie. a pozniej ti juz roznie bywa ;) dzisiaj np martwie sie, ze maly nie dal jeszcze znaku zycia. i od dwoch dni boli mnie brzuch - bardziej zoladek niz podbrzusze, wiec nie martwie się az taak, ale jednak czuje dyskomfort. podsumowując - chyba calkowitego luzu w tej ciazy nie zaznam :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja zmienilam Tardyferon (80mg i biegunka!) Na Chela Ferr (14mg i zaparcia)... eh. U mnie wystarczy stolek pod nogi na toalecie :d a jak przyjmujecie żelazo? Bo ja się właśnie dowiedziałam, że żelazo powinno się przyjmować na czczo, przed śniadaniem, a później porządnie umyć zęby. Nawet nie wiedziałam.
    tak, zelazo na czczo i ponoc nie mozna łączyć z magnezem, bo sie gorzej wchlaniaja. jedna farmaceutka powiedziala mi, ze bie mozna brac zelaza razem z l- tyroxem, czy jak mu tam ( na tarczyce) i ze, zelazo powinnam brac wieczorem. ale pytalam ginekologa i powiedziała, ze moge brac obie tabletki z rana

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mówią, że ciąża to piękny czas :D heheh, piękny oczywiście ale też nafaszerowany obawami, ja też odetchnę ok 34 tyg tak naprawdę ale nie jest źle, jestem dobrej myśli. Dziś rano odwiedziłam toaletę, ale nadal czuję delikatny bój nad pępkiem, jutro popytam lekarza. Zobaczymy jakie to moje połówkowe będzie :)
    Holibka, ja też będę rodziła w Lublinie, nie jestem z tego miasta, ale jeżdżę do lekarza do Lublina i tam mam zamiar rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 08:33

Holibka lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej z rana o 7 obudził mnie telefon od kuriera że na 8 będzie z dostawa wiec musiałam się ubrać i popierniczać do sklepu żeby odebrać belki z materiałami. Masakra ciężkie dziadostwo było ale Pan kurier pomógł troszkę pozanosić.

Wczoraj byłam w rossmanie i czekałam sobie grzecznie w kolejce a była mega długa nagle kiedy przyszła moja kolej wstała Pani kasujaca i na cały głos mnie przepraszała ze mnie nie zauważyła i że musiałam czekać. Jeny tak mi się głupio zrobiło że szok. Powiedziałam że spoko dobrze się czuje i mogę postać. Cyrk na bank byłam czerwona jak burak.

Wczoraj kupiłam jedne body znowu w h&M za 10zł !!!! No żal było nie wziaść ich :)

Dzisiaj czeka mnie dzień przy maszynie mam nadzieje że wysiedze bo jest tak duszno że wczoraj kupowałyśmy wiatrak do sklepu i na zaplecze bo dziewczyny nie mogły już wyrobić. Do domu też kupiliśmy i odrazu lepiej było.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj cały dzień montowałam dodatkowe szafki w kuchni, jeszcze dziś po blat.

Czy Wam tez pękają naczynka albo wyskakują żylaki? ja mam pod jednym kolanem. masakra nie wiem co z tym zrobić :-( Macie jakieś sposoby?

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 20 tygodniu :)
    To już prawie półmetek :)
    Większość z Was już po prenatalnych - my jeszcze musimy poczekać 2 tygodnie. Już się nie mogę doczekać, ruszę wtedy bardziej z wyprawką. Na razie tylko ciuszki kupuję korzystając z promocji :)

Jooozefka lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine mamy ten sam termin co do dnia:P u mnie tez dzisiaj 19 skończone:) i tez mam za dwa tygodnie usg:)

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:14

Mama2kituszek, wichrowe_wzgórza, Holibka lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    sunshine mamy ten sam termin co do dnia:P u mnie tez dzisiaj 19 skończone:) i tez mam za dwa tygodnie usg:)

Wiem wiem :) Zerkam czasem co u Ciebie ;)
    Ja też słabo czuję ruchy. Tzn. coś mi tam bulgocze, ale zawsze wydaje mi się, że to jednak jelita ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie raz było takie głuche pukniecie i tyle. Dalej nic nie czuje. No nic ja nadal czekam sobie moze sie doczekam wkoncu:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, gratuluję wizyt połówkowych :)

mietata, oglądałam wczoraj filmiki wyprawkowe na yt i pamiętam, że jednej mamie z tego filmiku:
    https://www.youtube.com/watch?v=60uWw2bmqfc gondola się nie przydała. Alternatywą była chyba spacerówka rozkładana na płasko.

Ja też mam rozkminę, bo chciałabym zainwestować w lepszą (lekką i mobilną) spacerówkę i jogger na lato, nie widzi mi się kupowanie 3 wózków.

gg64k6nl113tz1vl.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje skromne zbiory

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/518fdb86fe46.jpg
    html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b6a47b7da99.jpg[/url]

Pani Moł, Asia_89, wichrowe_wzgórza, Holibka lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, to extra że u dzidziusiów wszystko w porządku :)

A mnie właśnie "mój" rossmann wpienia - wszędzie plakaty o obsłudze ciężarnych bez kolejki a ani razu jeszcze mi ne bylo dane skorzystać. W biedrze i w lidlu plakatami się nie obwieszają a zdarza się, że wzywają do kasy:) ostatnio też na badaniach krwi pan mnie przepuścił przodem, a był tylko on jeden przede mną. No i miło!
    Ja jeszcze też nie mam luzu. I też nie wiem, zy go zaznam, dokładnie jak pisze Charlutek - 2 do 3 dni po wizycie może mam spokojniejsze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa co do żelaza to czytalam, że najlepiej się wchłania z witaminą C - że trzeba popijać wodą z cytryną albo sokem pomarańczowym, albo od razu zjeść kwaśny owoc.

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle czytacie to co pisze belly na suwaczkach??? u mnie pisze ze dziecko ma 200g hmm mój miał w 18 tygodniu juz 300g ale rozbierznosc

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa na belly na wykresach są akurat bardzo trafne dane jeśli chodzi o parametry dziecka. A suwaczek masz z jakiejś innej strony i z tego co zauważyłam to on od początku źle pokazywał wymiary :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ