X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Mogłaś cis słodkiego wziąć lub cofa colę :)

Już wypiłam gorącą mleczną czekoladę i puszkę Coli :p i czekam - już 3h!!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też się pomylił. Ale podczas badania opowiadał co widzi i mówił że wszystko jest na miejscu i tak jak ma być. Usg miałam tydz przed połówkowym i wymiar dwuciemieniowy główki wynosił ok 4,5cm, a na połówkowym niecałe 4,3cm. Źle złapał za którymś razem. Na wizycie dopytam. Przez to wiek dziecka się opóźnił o kilka dni, bo inne parametry w normie. Ale przecież to niemożliwe żeby główka się zmniejszyła? :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ale masz leniwca :D

Katarzynaa, czasem trudno złapać, wystarczy że się ruszy... A to przecież milimetry :)
    Mnie w 7 tygodniu wyszło, że dziecko przez tydzień urosło o 1 dzień ;> I to za drugim razem, bo pierwszy pomiar pokazał 4 tydzień.... Od razu wiedziałam, że dziad coś źle robi, ale nie dyskutowałam, bo chciałam tylko wiedzieć że żyje, bo miałam nagły brak objawów jak przy poronieniu w 1-szej ciąży ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, mi właśnie ten pulse nie do końca przekonuje. Mała spacerówka. I lepiej mi się xmove prowadzi chociaż wydaje się na duży.
    Mi się nie do końca podoba gondola w muki, ale tylko ta góra, niby szczegół. polaczylabym muki i pro i byłoby idealnie ;) bo fajna jest cała czarna ramą w muki :) wiem, pewnie większość pomyśli ze pierdoła i się czepiam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 19:21

• Invis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Invis, mi właśnie ten pulse nie do końca przekonuje. Mała spacerówka. I lepiej mi się xmove prowadzi chociaż wydaje się na duży.
    Mi się nie do końca podoba gondola w muki, ale tylko ta góra, niby szczegół. polaczylabym muki i pro i byłoby idealnie ;) bo fajna jest cała czarna ramą w muki :) wiem, pewnie większość pomyśli ze pierdoła i się czepiam :p

Ja też się czepiam takich pierdół :P Mi się w Muki podoba wszystko raczej wizualnie, gabarytowo, jeśli chodzi o funkcje też. Ale to nie jest jedyny wózek który mi się tak podoba, stwierdziłam że też nie będę fiksować w tym temacie. Ma to co trzeba, i nie jest drogi, tyle. Bardziej zależało mi na dobrym i bezpiecznym foteliku. Mam fajną spacerówkę beżową Graco Evo po córce jeszcze- leży sobie i czeka na użycie w przyszłe lato :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 19:27

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja dziś źle się czuję, tak mnie brzuch boli nad pępkiem. Nie sądzę aby z małym coś było, tylko jakby jakaś niestrawność. Mam problem z wypróżnieniem i ogólnie słaba jestem. Miewacie takie bóle nad pępkiem?
    Pojutrze jadę na połówkowe w razie w coś popytam.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    dziewczyny a ja dziś źle się czuję, tak mnie brzuch boli nad pępkiem. Nie sądzę aby z małym coś było, tylko jakby jakaś niestrawność. Mam problem z wypróżnieniem i ogólnie słaba jestem. Miewacie takie bóle nad pępkiem?
    Pojutrze jadę na połówkowe w razie w coś popytam.
    Nawet centymetr dziennie podnosi się macica. może pobolewać... Moj gin każe się położyć :)
    Na wypróżnienie zjedz sobie kilka suszonych śliwek,u mnie działają niezawodnie.
    Pogoda też nie pomaga, mnie dziś duszno i beznadziejnie, pocę się...

Aasienkaa lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zakochałam w tym wózku :P Jest taki...ani chłopięcy ani dziewczęcy, po prostu dziecięcy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50e0e6a2adf9.jpg

jacky88, Asia_89, Jooozefka lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mnie nadal niepokoją te bóle i ciągnięcia w dole brzucha gdy wstaję, przekręcam się itd. Dzisiaj to aż do przesady... bo czułam lekki ból przy zmianie nogi pedała hamulca na gaz... wystarczyło lekko podnieść nogę i od razu ból.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory miałam 2 razy problem z wypróżnieniem. A teraz znów mnie dopadło :/ 3 dzień, jak jutro nic się nie zmieni to chyba pójdę po coś do apteki.. :/

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o dziwo żelazo nie pogorszyło. A jak czuję, że jest średnio to śliweczki chrup mniam mniam i jest już ok :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. Problem z wypróżnianiem to ja mam od początku ciąży niestety. Wszelakich sposobów już próbowałam. Ja mam dziś parszywy dzień. Ciśnienie słabe i cały dzień w głowie mi się kręci. Masakra :(

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mnie o dziwo żelazo nie pogorszyło. A jak czuję, że jest średnio to śliweczki chrup mniam mniam i jest już ok :)

Ja zmienilam Tardyferon (80mg i biegunka!) Na Chela Ferr (14mg i zaparcia)... eh. U mnie wystarczy stolek pod nogi na toalecie :d a jak przyjmujecie żelazo? Bo ja się właśnie dowiedziałam, że żelazo powinno się przyjmować na czczo, przed śniadaniem, a później porządnie umyć zęby. Nawet nie wiedziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 20:14

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jesteśmy w domu :) Alicja zdrowa. Waży 459g!
    Ktoś o głowę pytał - obwód 18.8cm.
    Szyjka 3.1 cm, czyli jakoś się trzyma :p
    Ryzyko porodu przed 37 tc - 4.2%

Powiem tak - Cola dała radę ;)

jacky88, wichrowe_wzgórza, antonna, Pani Moł, Majblanca, Asia_89, Charlutek, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam sok spod ogorkow kiszonych.

Pytanie o wozek:

Dziewczyny ktore juz kupily, albo maja doswiadczenie z wozkami, czy wasze wozki jada gladko po chodniku? Czy jednak czuc nawet delikatne wstrzasy?Bo ja to sobie wyobrazam idealny wozek ze nie czuc zadnych wstrzasow podczas jazdy na chodniku, ale moze sie mysle?

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja zmienilam Tardyferon (80mg i biegunka!) Na Chela Ferr (14mg i zaparcia)... eh. U mnie wystarczy stolek pod nogi na toalecie :d a jak przyjmujecie żelazo? Bo ja się właśnie dowiedziałam, że żelazo powinno się przyjmować na czczo, przed śniadaniem, a później porządnie umyć zęby. Nawet nie wiedziałam.

Ja biorę Szelazo (28mg) i każą brać po posiłku. Zwykle biorę po prostu przed snem. Więc zęby i tak myję :D Acz Szelazo jest i tak w kapsułkach, nawet fajnie wyglądają, bo są przezroczyste, a w środku czarne i żółte granulki :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Na zaparcia polecam sok spod ogorkow kiszonych.

Pytanie o wozek:

Dziewczyny ktore juz kupily, albo maja doswiadczenie z wozkami, czy wasze wozki jada gladko po chodniku? Czy jednak czuc nawet delikatne wstrzasy?Bo ja to sobie wyobrazam idealny wozek ze nie czuc zadnych wstrzasow podczas jazdy na chodniku, ale moze sie mysle?

To wózek musiałby się unosić w powietrzu, żeby nie były odczuwalne wstrząsy :p albo jechać po równej tafli!

A to nasz mały kartofelek:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d51e1371cfc.jpg

annggela, Asia_89, Sunshine_111, Jooozefka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- super córuchna, cieszę się że wszystko w porządku :)
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja biorę Szelazo (28mg) i każą brać po posiłku. Zwykle biorę po prostu przed snem. Więc zęby i tak myję :D Acz Szelazo jest i tak w kapsułkach, nawet fajnie wyglądają, bo są przezroczyste, a w środku czarne i żółte granulki :)

No to ciekawe czy ja nie mam tej dawki żelaza zbyt małej. Ale i tak staram się nadrobić warzywkami. Zobaczymy jak mi wyjdzie następna morfologia.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zajadam i śliwki, piję dużo wody, kefirów, jogurtów itp. i ciągle to samo :/ nie wiem co byłoby jakbym zaczęła żelazo brać, póki co morfologia dobra.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • mietata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też po połówkowym. Było nudno ;) w sensie pozytywnym, żadnego zaskoczenia płcią hehe. Wszystko idealnie, łożysko w dobre pozycji, szyjka 3,8 też super, wszelkie pomiary idealne, żadnych wątpliwości.
    Dziecia jest równo 400 gr. Położenie miednicowe, stopy na moim pęcherzu...teraz wiem skąd te nocne wizyty w toalecie.

Cieszę się, że wszystko ok, ale też nie miałam obaw żadnych przed badaniem. Jedyne co to sobie nie popatrzyliśmy za wiele bo mały sie zasłaniał....do tego...kurcze, to usg takie dziwne, albo ja dziś przyćmiona jestem, bo ja nic nie wiedziałam. Jakbym w chmury patrzyła i musiała sobie wyobrażać jakieś kształty....ale nic to, najważniejsze że zdrowe.

my wracamy do dylematów wózkowych, podobno w naszej piwnicy są szczury....i teraz ja już tam sama chyba nie zejdę, a mowa wózek zostawić. Kombinuję teraz od nowa całą wózkową eskapadę.
    A co myślicie o wózkach z miękką gondolą ? (zastanawiam się czy na jesień/zimę to ok rozwiązanie)

Pako w Luxmedzie jest też opcja zadania lekarzowi pytania po wizycie, możesz teraz to zrobić a do nich mimo wszystko jechać i wyjaśnić sprawę

wichrowe_wzgórza, antonna, Charlutek, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ