Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój lekarz też się pomylił. Ale podczas badania opowiadał co widzi i mówił że wszystko jest na miejscu i tak jak ma być. Usg miałam tydz przed połówkowym i wymiar dwuciemieniowy główki wynosił ok 4,5cm, a na połówkowym niecałe 4,3cm. Źle złapał za którymś razem. Na wizycie dopytam. Przez to wiek dziecka się opóźnił o kilka dni, bo inne parametry w normie. Ale przecież to niemożliwe żeby główka się zmniejszyła?Syn
-
Kaczorka, ale masz leniwca
Katarzynaa, czasem trudno złapać, wystarczy że się ruszy... A to przecież milimetry
Mnie w 7 tygodniu wyszło, że dziecko przez tydzień urosło o 1 dzień ;> I to za drugim razem, bo pierwszy pomiar pokazał 4 tydzień.... Od razu wiedziałam, że dziad coś źle robi, ale nie dyskutowałam, bo chciałam tylko wiedzieć że żyje, bo miałam nagły brak objawów jak przy poronieniu w 1-szej ciąży ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis, mi właśnie ten pulse nie do końca przekonuje. Mała spacerówka. I lepiej mi się xmove prowadzi chociaż wydaje się na duży.
Mi się nie do końca podoba gondola w muki, ale tylko ta góra, niby szczegół. polaczylabym muki i pro i byłoby idealniebo fajna jest cała czarna ramą w muki
wiem, pewnie większość pomyśli ze pierdoła i się czepiam :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 19:21
-
Paulina099 wrote:Invis, mi właśnie ten pulse nie do końca przekonuje. Mała spacerówka. I lepiej mi się xmove prowadzi chociaż wydaje się na duży.
Mi się nie do końca podoba gondola w muki, ale tylko ta góra, niby szczegół. polaczylabym muki i pro i byłoby idealniebo fajna jest cała czarna ramą w muki
wiem, pewnie większość pomyśli ze pierdoła i się czepiam :p
Ja też się czepiam takich pierdółMi się w Muki podoba wszystko raczej wizualnie, gabarytowo, jeśli chodzi o funkcje też. Ale to nie jest jedyny wózek który mi się tak podoba, stwierdziłam że też nie będę fiksować w tym temacie. Ma to co trzeba, i nie jest drogi, tyle. Bardziej zależało mi na dobrym i bezpiecznym foteliku. Mam fajną spacerówkę beżową Graco Evo po córce jeszcze- leży sobie i czeka na użycie w przyszłe lato
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 19:27
-
dziewczyny a ja dziś źle się czuję, tak mnie brzuch boli nad pępkiem. Nie sądzę aby z małym coś było, tylko jakby jakaś niestrawność. Mam problem z wypróżnieniem i ogólnie słaba jestem. Miewacie takie bóle nad pępkiem?
Pojutrze jadę na połówkowe w razie w coś popytam.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Aasienkaa wrote:dziewczyny a ja dziś źle się czuję, tak mnie brzuch boli nad pępkiem. Nie sądzę aby z małym coś było, tylko jakby jakaś niestrawność. Mam problem z wypróżnieniem i ogólnie słaba jestem. Miewacie takie bóle nad pępkiem?
Pojutrze jadę na połówkowe w razie w coś popytam.
Na wypróżnienie zjedz sobie kilka suszonych śliwek,u mnie działają niezawodnie.
Pogoda też nie pomaga, mnie dziś duszno i beznadziejnie, pocę się...Aasienkaa lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja się zakochałam w tym wózku
Jest taki...ani chłopięcy ani dziewczęcy, po prostu dziecięcy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50e0e6a2adf9.jpgjacky88, Asia_89, Jooozefka lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Mnie o dziwo żelazo nie pogorszyło. A jak czuję, że jest średnio to śliweczki chrup mniam mniam i jest już ok
Ja zmienilam Tardyferon (80mg i biegunka!) Na Chela Ferr (14mg i zaparcia)... eh. U mnie wystarczy stolek pod nogi na toalecie :d a jak przyjmujecie żelazo? Bo ja się właśnie dowiedziałam, że żelazo powinno się przyjmować na czczo, przed śniadaniem, a później porządnie umyć zęby. Nawet nie wiedziałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 20:14
-
Już jesteśmy w domu
Alicja zdrowa. Waży 459g!
Ktoś o głowę pytał - obwód 18.8cm.
Szyjka 3.1 cm, czyli jakoś się trzyma :p
Ryzyko porodu przed 37 tc - 4.2%
Powiem tak - Cola dała radęjacky88, wichrowe_wzgórza, antonna, Pani Moł, Majblanca, Asia_89, Charlutek, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Na zaparcia polecam sok spod ogorkow kiszonych.
Pytanie o wozek:
Dziewczyny ktore juz kupily, albo maja doswiadczenie z wozkami, czy wasze wozki jada gladko po chodniku? Czy jednak czuc nawet delikatne wstrzasy?Bo ja to sobie wyobrazam idealny wozek ze nie czuc zadnych wstrzasow podczas jazdy na chodniku, ale moze sie mysle?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Invis wrote:Ja zmienilam Tardyferon (80mg i biegunka!) Na Chela Ferr (14mg i zaparcia)... eh. U mnie wystarczy stolek pod nogi na toalecie :d a jak przyjmujecie żelazo? Bo ja się właśnie dowiedziałam, że żelazo powinno się przyjmować na czczo, przed śniadaniem, a później porządnie umyć zęby. Nawet nie wiedziałam.
Ja biorę Szelazo (28mg) i każą brać po posiłku. Zwykle biorę po prostu przed snem. Więc zęby i tak myjęAcz Szelazo jest i tak w kapsułkach, nawet fajnie wyglądają, bo są przezroczyste, a w środku czarne i żółte granulki
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
madzialenka84 wrote:Na zaparcia polecam sok spod ogorkow kiszonych.
Pytanie o wozek:
Dziewczyny ktore juz kupily, albo maja doswiadczenie z wozkami, czy wasze wozki jada gladko po chodniku? Czy jednak czuc nawet delikatne wstrzasy?Bo ja to sobie wyobrazam idealny wozek ze nie czuc zadnych wstrzasow podczas jazdy na chodniku, ale moze sie mysle?
To wózek musiałby się unosić w powietrzu, żeby nie były odczuwalne wstrząsy :p albo jechać po równej tafli!
A to nasz mały kartofelek:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d51e1371cfc.jpgannggela, Asia_89, Sunshine_111, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka- super córuchna, cieszę się że wszystko w porządku
wichrowe_wzgórza wrote:Ja biorę Szelazo (28mg) i każą brać po posiłku. Zwykle biorę po prostu przed snem. Więc zęby i tak myjęAcz Szelazo jest i tak w kapsułkach, nawet fajnie wyglądają, bo są przezroczyste, a w środku czarne i żółte granulki
No to ciekawe czy ja nie mam tej dawki żelaza zbyt małej. Ale i tak staram się nadrobić warzywkami. Zobaczymy jak mi wyjdzie następna morfologia.
-
ja zajadam i śliwki, piję dużo wody, kefirów, jogurtów itp. i ciągle to samo
nie wiem co byłoby jakbym zaczęła żelazo brać, póki co morfologia dobra.
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
ja już też po połówkowym. Było nudno
w sensie pozytywnym, żadnego zaskoczenia płcią hehe. Wszystko idealnie, łożysko w dobre pozycji, szyjka 3,8 też super, wszelkie pomiary idealne, żadnych wątpliwości.
Dziecia jest równo 400 gr. Położenie miednicowe, stopy na moim pęcherzu...teraz wiem skąd te nocne wizyty w toalecie.
Cieszę się, że wszystko ok, ale też nie miałam obaw żadnych przed badaniem. Jedyne co to sobie nie popatrzyliśmy za wiele bo mały sie zasłaniał....do tego...kurcze, to usg takie dziwne, albo ja dziś przyćmiona jestem, bo ja nic nie wiedziałam. Jakbym w chmury patrzyła i musiała sobie wyobrażać jakieś kształty....ale nic to, najważniejsze że zdrowe.
my wracamy do dylematów wózkowych, podobno w naszej piwnicy są szczury....i teraz ja już tam sama chyba nie zejdę, a mowa wózek zostawić. Kombinuję teraz od nowa całą wózkową eskapadę.
A co myślicie o wózkach z miękką gondolą ? (zastanawiam się czy na jesień/zimę to ok rozwiązanie)
Pako w Luxmedzie jest też opcja zadania lekarzowi pytania po wizycie, możesz teraz to zrobić a do nich mimo wszystko jechać i wyjaśnić sprawęwichrowe_wzgórza, antonna, Charlutek, Sunshine_111 lubią tę wiadomość