X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, piękne ciuszki, bardzo w moim guście. Gdzie udało ci się kupić tak tanio? My już też powoli kupujemy, zwłaszcza że są promocje :)
    Wózek jak na razie nastawiłam się na xlandera xmove. Tylko, ze używany. Ale ostatnio widziałam w bardzo dobrej cenie wózek a Amelis pro. Invis Ty kupiłaś muki czy pro?

• Holibka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Holibka, piękne ciuszki, bardzo w moim guście. Gdzie udało ci się kupić tak tanio? My już też powoli kupujemy, zwłaszcza że są promocje :)
    Wózek jak na razie nastawiłam się na xlandera xmove. Tylko, ze używany. Ale ostatnio widziałam w bardzo dobrej cenie wózek a Amelis pro. Invis Ty kupiłaś muki czy pro?

Licytacje allegro :) uwielbiam polować :D

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie lubie się obnażać. W domu mogę goła być, ale na zewnątrz... nawet nie kwestia kompleksów, po prostu wolę być zakryta. Na żonę Araba bym się nadała :P

Kaczorka, agagaga lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaatakowałam szmateks. Wydałam niecałe 10 zł

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/932732186636.jpg

Holibka, antonna, Zuza91, Majblanca lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za chwilę wychodzę na połówkowe, w Warszawie była gigantyczna nawałnica, w internecie piszą, że w całym mieście mogą się pojawić braki w dostawie prądu i wody....prądu rozumiecie? tydzień temu padło zasilanie w przychodnia, a dziś burza, chyba się tam rozpłaczę jak mnie znowu odeślą ;)

a propos kotów, to są bardzo mądre zwierzęta i wbrew pozorom bardzo przywiązane do ludzi. Nasz aportuje kluki z paragonów, blokuje nam drzwi przed wyjściem z domu (musimy przekupić ;), ma drapak i nie zadrapał ani jednego meble, nas też nigdy w zabawie nie podrapał. To taka mamałyga mała jak ja się śmieję, bo jest mało skocznym kotem, krzesło to szczyt na jaki jest w stanie się wdrapać, wyżej już nie ;)

Z tym basenem, kurcze poszłabym, ale mam duże obawy dotyczące infekcji. Chodzenie na mało uczęszczany basen raczej nie uchroni nas od tego....do tego przed ciążą miałam wielkie problemy z infekcjami pęcherza, wolałabym żeby nie wracało mi to w ciąży....

pako_mrrr lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham po wizycie wszystko ok skierowanie na kolejne badania dostałam nastepna wizyta 21 lipca a usg 24 lipca

maluszkowi serduszko biło 155ud/min

PsotkaKotka, wichrowe_wzgórza, czarnulka24, Holibka, Zuza91, Sunshine_111, Asia_89 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• mietata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja dziś zaatakowałam szmateks. Wydałam niecałe 10 zł

bardzo fajne, a porpos szmateksów pytanie do dziewczyn z Warszawy możecie polecić jakieś adresy? Śródmieście Mokotów i okolice? bo ja jestem zielona w tym temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 15:52

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie umiem w szateksach kupować jakoś wszystko mnie tam hmmm odpycha

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kocham zwierzaki i zawsze w domu mielismy ich troche, a to psa a to kota a tom syz cyz papuge. Natomiast teraz za zadne skarby swiata nie zgodzilabm sie na takie ograniczenie. Bo dla mnie to straszny problem i ograniczenie swobody. My czesto gdzies jezdzimy, mamy tez w planach znowu pojezdzic po swiecie gdy dzieci podrosna i nie wyobrazam sobie zrezygnowac z wyjazdu do powiedzmy Maroka czy Wietnamu na 4 tygodnie tylko dlatego ze mam psa czy kota. No niestety ale na cos sie trzeba zdecydowac. Kiedys dla mnie bylo oczywiste ze bed emiec zwierzaki a teraz serio nie rozumiem ludzi ktorzy z wlasnej woli robia sobei problem :D. Ja wiem wiem nie kazdy musi czy chce podrozowac i nie dla kazdego to problem ze nie moze spontanicznie wyjechac na slepo nad morze.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, my podróżujemy i nasz kot ma się dobrze. To tak samo jakby komuś powiedzieć, że ma dzieci to już podróżować nie może, bez przesady ;)

Holibka, Aasha lubią tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Ja to nie umiem w szateksach kupować jakoś wszystko mnie tam hmmm odpycha

ja nie kupuję w szmateksach toteż nie mam rozeznania w rynku, ale dla takich maluchów można znaleźć mnóstwo praktycznie nowych i nieużywanych rzeczy za grosze. Nie ma sensu inwestować grubej kasy w coś co się znosi w tydzień lub miesiąc, a już potem jak przychodzi rozszerzanie diety to najlepiej w zgrzebnym worku takie dziecię trzymać, bo całej reszty szkoda hihi.

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Psotka, my podróżujemy i nasz kot ma się dobrze. To tak samo jakby komuś powiedzieć, że ma dzieci to już podróżować nie może, bez przesady ;)
    Dziecko łatwiej zabrać niż zwierza :P ja zwierza nie miałabym za bardzo komu zostawić.

Na Żoliborzu chyba wczoraj pradu nie było. A znów duchota się robi :/ pewnie na wieczór jakas powtórka a mnie tylko przez to brzuch ciśnie :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trafiłam na oberwanie chmury :/ zabrakło mi 10 minut, żeby na sucho dotrzeć na badanie. Teraz stoję pod galerią i czekam aż trochę przejdzie :p myślę czy nie skoczyć do Rossmanna po parasol :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmateksy zrobily się drogie... kiedyś tylko tam kupowałam, teraz często po prostu mi się nie opyla.
    Najgorsze sieciowe, najlepsze małe i najlepiej w małych miastach :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie chodzi o kasę mnie ten zapach odstrasza i bałagan. W sieciowe jak widzę bajzel to też nie wchodze bo nerwicy bym dostała szukając czegos

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, a mi jednak wyszło coś nie tak na tych połówkowych wczorajszych. Ale sama tego nie zauważyłam - dopiero mój m. - siedzi teraz w domu i obejrzał tę kartkę co ją ta lekarka mi wydrukowała.
    Ja tam nie zaglądałam - ona mi to dała już wszystko złożone w takiej małej luxmedowskiej teczce. Pisałam wam jak to badanie żałośnie wyglądało i jaka ona była nieogarnięta i jakie miała kłopoty z kompem i z drukarką, do tego pośpiech straszny (choć miała czas żeby sobie usta szminką pomalować ;P), więc na każdą próbę zadania przeze mnie jakiegoś pytania, odpowiadała tylko "teraz ciii, bo ona sprawdza", po czym poprosiła żebym przedyktowała jej te cyferki z monitora, a ona walczyła z systemem i drukarką, następnie okazało się że musi jeszcze raz robić mi USG bo "się nie zapisało" i jak już się za drugim razem zapisało, to tylko to wydrukowała, powiedziała że wszystko jest ok i żebym wezwała następną pacjentkę. Także wyszłam z przeświadczeniem ze jest ok ;/ A dzis mi mój m. mówi że tam jest jakiś haczyk że pępowina jest nieprawidłowa, że jest dwunaczyniowa.
    No to ja w internet i już pewnie wiecie, jestem przerażona ;/
    Dobrze że za tydzień mam to drugie badanie, ale i tak już cała jestem w stresie ;/ Ja nawet nie wiedziałam że coś takiego może się zdarzyć i pojęci anie miałam co to znaczy, a ta wczorajsza lekarka nic a nic mi słowem nie wspomniała ;/
    Zaraz jej wystawię opinię i wypełnię ankietę!

zi13nafan2lh9052.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Szmateksy zrobily się drogie... kiedyś tylko tam kupowałam, teraz często po prostu mi się nie opyla.
    Najgorsze sieciowe, najlepsze małe i najlepiej w małych miastach :)
    Na wagę najlepiej

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako ja bym poszła do nich i poprosila o wyjasnienie ze lekarka powiedziala ci ze jest ok a tu w wynikach nie jest tak jak ona powiedziala. Niech wezwa innego lekarza do powtórzenia badania na juz. Bo Ty teraz nie wiesz czy faktycznie jest cos nie tak czy ona źle wpisała.

wichrowe_wzgórza, Majblanca lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam te pajace po 2,50 i 3,50 za sztukę więc tanioszka :) były też fajne kombinezony zimowe i takie do spania (za 6,50!), ale same duże. Muszę zapolować na coś mniejszego, sklep już mam namierzony ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 16:26

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka przecież już poruszałyśmy temat podróży kontra zwierzaków ;) dla mnie to żadne ograniczenie, jak już pisałam jest milion opcji na opiekę nad zwierzakiem gdy nas nie ma, ale to jest kwestia chcenia. Ja się z dzieckiem będę czuła bardziej uwiązana, bo weź tu się spakuj w bagaż podręczny na dwudniowy wypad samolotem z dzieckiem?

szmatexy ;) przeciwniczki a kojarzycie zapach HM? :D moim zdaniem może śmiało konkurować z zapachem ciuchlandów :D

Jakość nowych ubrań z sieciówek jest moim zdaniem tragiczna i jak już muszę to kupuję na wyprzedażach, bo po prostu szkoda mi pieniędzy na coś, co po 3cim praniu nadaje się na czyściwo... w ciuchlandach można znaleźć niezłe perełki, no ale trzeba się naszukać. Ja kupiłam kilka ciążowych świetnych ubrań, jedna kiecka z metkami producenta.

W ciuchach niejednokrotnie spotkałam ubrania w świetnym stanie, a nieraz i z metkami producenta, bardzo dobrych marek. No ale trzeba wiedzieć kiedy dostawa i gdzie jakiej jakości towar :D Ciuszki dziecięce, szczególnie takie dla dzieci które jeszcze same nie jedzą są w świetnym stanie. Na allegro kupuję też używki, bo np. za 3pak prawie nowych pajaców z next płacę 30zł a nie 90zł. Dla chętnych podrzucam moim zdaniem fajną okazję (póki co, bo do końca jeszcze ładnych parę dni, więc cena może się podnieść;)) http://allegro.pl/pajac-pajace-next-3-szt-first-size-3-4kg-bdb-i6873014346.html

i jeszcze jedna kwestia - ubrania nowe są traktowane paskudną chemią, która może podrażniać dzieci, nawet po kilku praniach, natomiast jak kupujemy używki to pierzemy raz i sprawa ogarnięta, ze szmatexu 2-3 razy, bo tam też raczej chemicznie ciuchy traktują ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 16:46

age.png

age.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ