Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka, piękne ciuszki, bardzo w moim guście. Gdzie udało ci się kupić tak tanio? My już też powoli kupujemy, zwłaszcza że są promocje
Wózek jak na razie nastawiłam się na xlandera xmove. Tylko, ze używany. Ale ostatnio widziałam w bardzo dobrej cenie wózek a Amelis pro. Invis Ty kupiłaś muki czy pro? -
Paulina099 wrote:Holibka, piękne ciuszki, bardzo w moim guście. Gdzie udało ci się kupić tak tanio? My już też powoli kupujemy, zwłaszcza że są promocje
Wózek jak na razie nastawiłam się na xlandera xmove. Tylko, ze używany. Ale ostatnio widziałam w bardzo dobrej cenie wózek a Amelis pro. Invis Ty kupiłaś muki czy pro?
Licytacje allegrouwielbiam polować
-
Ja w ogóle nie lubie się obnażać. W domu mogę goła być, ale na zewnątrz... nawet nie kwestia kompleksów, po prostu wolę być zakryta. Na żonę Araba bym się nadała
Kaczorka, agagaga lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
ja za chwilę wychodzę na połówkowe, w Warszawie była gigantyczna nawałnica, w internecie piszą, że w całym mieście mogą się pojawić braki w dostawie prądu i wody....prądu rozumiecie? tydzień temu padło zasilanie w przychodnia, a dziś burza, chyba się tam rozpłaczę jak mnie znowu odeślą
a propos kotów, to są bardzo mądre zwierzęta i wbrew pozorom bardzo przywiązane do ludzi. Nasz aportuje kluki z paragonów, blokuje nam drzwi przed wyjściem z domu (musimy przekupić, ma drapak i nie zadrapał ani jednego meble, nas też nigdy w zabawie nie podrapał. To taka mamałyga mała jak ja się śmieję, bo jest mało skocznym kotem, krzesło to szczyt na jaki jest w stanie się wdrapać, wyżej już nie
Z tym basenem, kurcze poszłabym, ale mam duże obawy dotyczące infekcji. Chodzenie na mało uczęszczany basen raczej nie uchroni nas od tego....do tego przed ciążą miałam wielkie problemy z infekcjami pęcherza, wolałabym żeby nie wracało mi to w ciąży....pako_mrrr lubi tę wiadomość
-
hej macham po wizycie wszystko ok skierowanie na kolejne badania dostałam nastepna wizyta 21 lipca a usg 24 lipca
maluszkowi serduszko biło 155ud/minPsotkaKotka, wichrowe_wzgórza, czarnulka24, Holibka, Zuza91, Sunshine_111, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Katarzynaa wrote:Ja dziś zaatakowałam szmateks. Wydałam niecałe 10 zł
bardzo fajne, a porpos szmateksów pytanie do dziewczyn z Warszawy możecie polecić jakieś adresy? Śródmieście Mokotów i okolice? bo ja jestem zielona w tym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 15:52
-
Ja tez kocham zwierzaki i zawsze w domu mielismy ich troche, a to psa a to kota a tom syz cyz papuge. Natomiast teraz za zadne skarby swiata nie zgodzilabm sie na takie ograniczenie. Bo dla mnie to straszny problem i ograniczenie swobody. My czesto gdzies jezdzimy, mamy tez w planach znowu pojezdzic po swiecie gdy dzieci podrosna i nie wyobrazam sobie zrezygnowac z wyjazdu do powiedzmy Maroka czy Wietnamu na 4 tygodnie tylko dlatego ze mam psa czy kota. No niestety ale na cos sie trzeba zdecydowac. Kiedys dla mnie bylo oczywiste ze bed emiec zwierzaki a teraz serio nie rozumiem ludzi ktorzy z wlasnej woli robia sobei problem
. Ja wiem wiem nie kazdy musi czy chce podrozowac i nie dla kazdego to problem ze nie moze spontanicznie wyjechac na slepo nad morze.
-
Psotka, my podróżujemy i nasz kot ma się dobrze. To tak samo jakby komuś powiedzieć, że ma dzieci to już podróżować nie może, bez przesady
Holibka, Aasha lubią tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:Ja to nie umiem w szateksach kupować jakoś wszystko mnie tam hmmm odpycha
ja nie kupuję w szmateksach toteż nie mam rozeznania w rynku, ale dla takich maluchów można znaleźć mnóstwo praktycznie nowych i nieużywanych rzeczy za grosze. Nie ma sensu inwestować grubej kasy w coś co się znosi w tydzień lub miesiąc, a już potem jak przychodzi rozszerzanie diety to najlepiej w zgrzebnym worku takie dziecię trzymać, bo całej reszty szkoda hihi. -
mietata wrote:Psotka, my podróżujemy i nasz kot ma się dobrze. To tak samo jakby komuś powiedzieć, że ma dzieci to już podróżować nie może, bez przesady
ja zwierza nie miałabym za bardzo komu zostawić.
Na Żoliborzu chyba wczoraj pradu nie było. A znów duchota się robipewnie na wieczór jakas powtórka a mnie tylko przez to brzuch ciśnie
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
To nawet nie chodzi o kasę mnie ten zapach odstrasza i bałagan. W sieciowe jak widzę bajzel to też nie wchodze bo nerwicy bym dostała szukając czegos
-
kurcze, a mi jednak wyszło coś nie tak na tych połówkowych wczorajszych. Ale sama tego nie zauważyłam - dopiero mój m. - siedzi teraz w domu i obejrzał tę kartkę co ją ta lekarka mi wydrukowała.
Ja tam nie zaglądałam - ona mi to dała już wszystko złożone w takiej małej luxmedowskiej teczce. Pisałam wam jak to badanie żałośnie wyglądało i jaka ona była nieogarnięta i jakie miała kłopoty z kompem i z drukarką, do tego pośpiech straszny (choć miała czas żeby sobie usta szminką pomalować ;P), więc na każdą próbę zadania przeze mnie jakiegoś pytania, odpowiadała tylko "teraz ciii, bo ona sprawdza", po czym poprosiła żebym przedyktowała jej te cyferki z monitora, a ona walczyła z systemem i drukarką, następnie okazało się że musi jeszcze raz robić mi USG bo "się nie zapisało" i jak już się za drugim razem zapisało, to tylko to wydrukowała, powiedziała że wszystko jest ok i żebym wezwała następną pacjentkę. Także wyszłam z przeświadczeniem ze jest ok ;/ A dzis mi mój m. mówi że tam jest jakiś haczyk że pępowina jest nieprawidłowa, że jest dwunaczyniowa.
No to ja w internet i już pewnie wiecie, jestem przerażona ;/
Dobrze że za tydzień mam to drugie badanie, ale i tak już cała jestem w stresie ;/ Ja nawet nie wiedziałam że coś takiego może się zdarzyć i pojęci anie miałam co to znaczy, a ta wczorajsza lekarka nic a nic mi słowem nie wspomniała ;/
Zaraz jej wystawię opinię i wypełnię ankietę!
-
Pako ja bym poszła do nich i poprosila o wyjasnienie ze lekarka powiedziala ci ze jest ok a tu w wynikach nie jest tak jak ona powiedziala. Niech wezwa innego lekarza do powtórzenia badania na juz. Bo Ty teraz nie wiesz czy faktycznie jest cos nie tak czy ona źle wpisała.
wichrowe_wzgórza, Majblanca lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam te pajace po 2,50 i 3,50 za sztukę więc tanioszka
były też fajne kombinezony zimowe i takie do spania (za 6,50!), ale same duże. Muszę zapolować na coś mniejszego, sklep już mam namierzony ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 16:26
Syn
-
Psotka przecież już poruszałyśmy temat podróży kontra zwierzaków
dla mnie to żadne ograniczenie, jak już pisałam jest milion opcji na opiekę nad zwierzakiem gdy nas nie ma, ale to jest kwestia chcenia. Ja się z dzieckiem będę czuła bardziej uwiązana, bo weź tu się spakuj w bagaż podręczny na dwudniowy wypad samolotem z dzieckiem?
szmatexyprzeciwniczki a kojarzycie zapach HM?
moim zdaniem może śmiało konkurować z zapachem ciuchlandów
Jakość nowych ubrań z sieciówek jest moim zdaniem tragiczna i jak już muszę to kupuję na wyprzedażach, bo po prostu szkoda mi pieniędzy na coś, co po 3cim praniu nadaje się na czyściwo... w ciuchlandach można znaleźć niezłe perełki, no ale trzeba się naszukać. Ja kupiłam kilka ciążowych świetnych ubrań, jedna kiecka z metkami producenta.
W ciuchach niejednokrotnie spotkałam ubrania w świetnym stanie, a nieraz i z metkami producenta, bardzo dobrych marek. No ale trzeba wiedzieć kiedy dostawa i gdzie jakiej jakości towarCiuszki dziecięce, szczególnie takie dla dzieci które jeszcze same nie jedzą są w świetnym stanie. Na allegro kupuję też używki, bo np. za 3pak prawie nowych pajaców z next płacę 30zł a nie 90zł. Dla chętnych podrzucam moim zdaniem fajną okazję (póki co, bo do końca jeszcze ładnych parę dni, więc cena może się podnieść
) http://allegro.pl/pajac-pajace-next-3-szt-first-size-3-4kg-bdb-i6873014346.html
i jeszcze jedna kwestia - ubrania nowe są traktowane paskudną chemią, która może podrażniać dzieci, nawet po kilku praniach, natomiast jak kupujemy używki to pierzemy raz i sprawa ogarnięta, ze szmatexu 2-3 razy, bo tam też raczej chemicznie ciuchy traktująWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 16:46