X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... u nas ban na sex z uwagi na pessar i szyjkę, ale mimo to dbam o męża jak należy, więc nie narzeka :) :P

agagaga, jacky88, Blondik lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    A na basen macie kostiumy ciążowe czy zwykłe?

Zwykly mam. Co prawda dwuczęściowy bo w sportowy się nie mieszczę. Nie kupuje ciazowego. I tak nie pływam tak intensywnie jak przed ciążą wiec dwuczęściowy mi wystarcza:)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie spojenie jeszcze nie boli :)

Na basen nie chodzę. Najlepiej się czuję stąpając po ziemi ;)

Dzisiaj to połówkowe. W ogóle nie czuję, że gdzieś mam iść.
    Tylko ta szyjka mi siedzi w głowie! Już prawie jak obsesja :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAczorka, trzymam kciuki:)

Kaczorka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale jaram się tymi wczorajszymi zakupami ciuszków cały czas je macam i patrze na nie.
    Do mojego chyba też dotarło że już czas coś zacząć gromadzić po troszku rzeczy dla naszego skarba

Blondik, czarnulka24, Pani Moł lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga ja też czuję mrowienie, szczególnie wieczorem, i potem zwykle parę kropelek siary :) i jak czytam o karmieniu, o dzieciach to zjawisko się nasila ;)

szkolenie psa, york niestety ale właśnie yorki widzę najczęściej jako najbardziej nieogarnięte psy, widać to szczególnie na spacerach, gdy wyrywają się, szarpią, ujadają bądź pokazują agresję bez powodu. A to wszystko wina ludzi, którzy traktują je jak maskotki, a nie jak myślące stworzenia. I niestety tak się utrwala stereotyp durnego yorka :( Na szczęście znam też kilka ładnie ogarniętych yorków.

psie spa mój Cookie zniósł zabiegi wzorowo, wyszedł z salonu pachnący i zadowolony i jeszcze machał ogonem (kulką ;)), niestety na mordce pominęli mu np. policzki i muszę je sama ogarnąć bo się dalej sypią ;] aaaaleee... za kąpiel z trymowaniem, uszy i pazurki zapłaciliśmy 50zł, myślę że to super cena. W domu sama nigdy go do takiej czystości nie dopucowałam i jednak zawsze taki psi smrodek zostawał na nim.

wyprawka cd. dostałam wczoraj paczkę pięknych ciuszków, wygrałam 4 licytacje na allegro i mam już w sumie prawie całą wyprawkę ciuszkową na pierwsze 9 miesięcy życia dziecka, wydawszy na całość ok. 150zł :D

bóle mnie dalej nic nie boli, ale czuję że macica mi uciska okolice pęcherza/moczowodów bo czasem chce mi się siku a tu takie słabe ciśnienie :P

basen ja uwielbiam się taplać w wodzie, całkiem nieźle pływam, ale nie w tej wodzie publicznej :P ile miałam epizodów z pływalnią, tyle miałam infekcji intymnych, zraziłam się niestety i po prostu się brzydzę basenów i kąpielisk :/ toleruję jedynei morze :D zakładam, że słona woda jest jednak czystsza ;) niestety, baseny to nie dla mnie, nie chcę się w ciąży narażać.

age.png

age.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:10

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka dlatego żałujemy że wzięliśmy yorka a nie labladorka no ale cóż już go mamy wiec wychowamy jakoś. I to prawda strasznie nie ogarnięte psy niestety ale damy rade oby się ogarnął nim się maluszek urodzi.

Mnie też nic nie boli prócz tej rwy. Właśnie szukam fizjoterapeuty bo zwariuje chyba

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój orzekł, że u mnie to nie kwestia mięśnia gruszkowatego. Raczej ucisk na korzeń. Super, jeszcze się w ciąży nabawić dyskopatii :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolezanka do mnie napsała że ma na sprzedaż monitor oddechu za 280zł taki jak na tym zdjeciu ja nie potrzebuje a bynajmniej nie mam w planach kupna na dzień dzisiejszy ale moze ktoras z was chetna. Osoba sprawdzona wiec napewno sprawny w 100%

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc1a829119da.jpg

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Holibka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Holibka dlatego żałujemy że wzięliśmy yorka a nie labladorka no ale cóż już go mamy wiec wychowamy jakoś. I to prawda strasznie nie ogarnięte psy niestety ale damy rade oby się ogarnął nim się maluszek urodzi.

Mnie też nic nie boli prócz tej rwy. Właśnie szukam fizjoterapeuty bo zwariuje chyba

Pieluszkowa ale to nie jest kwestia rasy. Owszem, są psy łatwiejsze i trudniejsze w ułożeniu, ale yorki SĄ do ogarnięcia. Widziałam też nieułożone goldeny i to jest znacznie gorszy widok :P Ćwicz z psem, zaproś behawiorystę do domu jeśli wstydzisz się z psem iść na grupowe szkolenie. Mój miał sesję z behawiorystą i to dużo dało.

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludziom się wydaje, że yorki to maskotki, szczurko-kotki takie. A to jednak terriery są i wymagają ogarnięcia ;]

Zuza91, Blondik lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Pieluszkowa ale to nie jest kwestia rasy. Owszem, są psy łatwiejsze i trudniejsze w ułożeniu, ale yorki SĄ do ogarnięcia. Widziałam też nieułożone goldeny i to jest znacznie gorszy widok :P Ćwicz z psem, zaproś behawiorystę do domu jeśli wstydzisz się z psem iść na grupowe szkolenie. Mój miał sesję z behawiorystą i to dużo dało.

Też polecam behawiorystę! U nas przyszła behawiorystka na godzinę i sporo nam wyjaśniła jak chodzi o zachowania naszego psa, co z czego wynika, jam się zachować w danej sytuacji, by psa nauczyć, ale niepotrzebnie nie stresować. Zmieniliśmy do niego podejście i od razu żyje się razem łatwiej.

Nasz border collie też nie jest super ogarnięty i robi głupie rzeczy - to w końcu jeszcze szczeniak, który nie umie się na długo skupić i ma głupawki. Trzeba tylko cierpliwości i konsekwencji, a wszystko jest do ogarnięcia (a przynajmniej tak to sobie tłumaczę, gdy kolejny raz odganiam go od wykopywania kwiatów z ogródka ;))

klz9hdgefsr87l0p.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zeby takie behwaiorystki do dzieci do domu przychodzily ;D

Zuza91, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba bede musiala poszukac takiej osoby mam nadzieje ze nie skasuja jak za zboże...
    Fizjoterapeuta jak mi dzisiaj zaśpiewał cene to usiadłam... 6 zabiegów koszt 1tys zł ma koleś poczucie humoru :)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wszelkie yorki, schi-tzu strasznie denerwują... jeszcze nie widziałam ułożonego psa razy york na przykład, a same wiecie jak dużo psów tych ras jest teraz. Po prostu mam wrażenie, że ludzie na wszystko pozwalają tym małym szczurkom, traktując je właśnie jak misie-pluszaczki... więc moja niechęć do tych ras jest głównie winą ludzi.

Kocham mojego psa, ale pies to pies. Zasady muszą być. U nas główną zasadą oprócz zakazu podgryzania, skakania na ludzi (wiadomo, to 40kg olbrzymik), jest NIE SĘPIENIE pod stołem kiedy spożywamy posiłek. Jestem szczęśliwa, że nam się to jako tako udało. Szlag mnie trafia, kiedy jedziemy do teściów na obiad, a takie małe coś wskakuje na krzesło obok mnie i bezpretensjonalnie szturcha mnie kilka razy łapką, wlepia we mnie oczyska i zieje mi przy talerzu, aby mu coś rzucić. Teściom widok zapewne wydaje się uroczy, ale ja uważam że stół to nie miejsce dla psa. Już się nauczyli od razu reagować, gdy zobaczyli że jednak mnie to nie bawi. Pies moich dziadków całkiem podobnie- potrafił siedzieć przy nodze i szczekać (!) prosząc, aby dać mu coś słodkiego.

I wśród znajomych widzę że to częste. Kiedyś będąc na kawie u przyjaciółki jej Beagle ściągnął sobie ze stołu ciasteczka do kawy. A ostatnio doskoczył łapkami do krzesełka jej córki i również coś tam jej zwinął z talerzyka :D

Myślę, że większość psów jest do ogarnięcia, ale potrzebna konsekwencja, trochę wiedzy, no i takie szkolenie- przydaje się jednak. Nasz Goldek idąc na szkolenie miał już te 7 miesięcy i ma wyuczone podstawowe komendy (siad, łapa, do mnie, do siebie, leżeć, zostań) a jednak dowiedzieliśmy się paru rzeczy których nie wiedzieliśmy i w sumie wyszło na plus. Nauczył się nawet robić obroty! I lubi to :P Teraz walczymy z komendą "zostań".

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:14

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:19

Zuza91 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z ja nadal nie wiem jaki wózek chce podobaja mi sie te dwa co wstawialam tu zdjecia ale nie wiem czy ciemny zy jasny brac wrazie czego... Łatwiej mi by bylo gdyby mój sie zaczął angazowac troszke w zakupy dla naszego maluszka no ale jest jak jest.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kota czego można nauczyć? :p

Ja za psami nie przepadam. A już szczególnie za małymi.. odnoszę wrażenie, że im mniejszy tym bardziej awanturny. Jakby chciał tym głośnym szczekaniem niedobór wzrostu nadrobić.

Jakieś burze krążą a mnie tak głowa boli.. Dzisiaj jest słaby dzień na badania :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ