Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mietata, musze go tylko obczaic w sklepie i zobaczyc jak sie prowadzi, bo go tylko raz na spacerze przypadkiem widzialam przez sekunde. Jak bedzie ok, to do Ciebie napisze z prosba o namiar na Twoich znajomych. Nie wiem tylko czy moj malż by poszedl na taka cene za uzywke..Ech.. W kazdym razie niech spokojnie probuja sprzedac, a ja sie w miedzy czasie rozejrze..
W razie czego pewnie adamexa uzywke wezme, bo nowe za 1300, a mi sie widzi wydac ok 800 zl max, bo wiem, ze tylko na gora rok. Lekka spacerowka jak najszybciej.. Tez kamienica..
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
W każdym bloku/kamienicy powinni robić wózkownię. Ja nie wiem dlaczego o tym nie myślą
Przecież zawsze znajdzie się ktoś z wózkiem/rowerem. Kiedy moja mała się urodziła, mieszkałam w takim bloku gdzie na klatkę był elegancki podjazd, i zaraz przy wejściu wózkownia zamykana na klucz. Nie trzeba było nawet schodzić nigdzie niżej, np. do piwnicy. Super rozwiązanie, choć i tak noszenie samego dziecka + torby od wózka + zakupów ewentualnych na 3/4 piętro było uciążliwe
-
Wizualnie też taki sobie dla mnie ale mega lekki moja koleżanka ma szary taki i wnosi go pod pachą do mnie
-
nick nieaktualnyU mnie też 4.piętro, wózkownia jest w piwnicy, i jeszcze nie wykminiłam logistyki pod tytułem zejście z noworodkiem do tej piwnicy celem wyniesienia wózka. A na czas wyniesienia a potem wniesienia przecież dziecka samego 4 piętra wyżej nie zostawię. No nie wiem jeszcze jak to wykonam. Szczurki też są, jednego podtrutego nawet spotkałam osobiście (btw.trochę mi go było żal bo nie mógł już się ruszyć i miał przerażony wzrok, a ja nic nie mogłam poradzić) i zastanawiam się, czy z części piwnicznej przed dwoje normalnych, zamykanych na klucz drzwi one są w stanie się przedostać. Obczajałam tę wózkownię i wygląda w zasadzie czysto, ciepło i sucho - jest okno i ogrzewanie. No i nie wiem.
-
kurde nie moge odpalić fb od wczoraj:/ jakiś błąd mi sie pojawia ehhh wróci mój to powiem mu żeby zerknął b pewnie sobie stronke zablokowałam jak kiedyś....
Z tymi imionami dla dziecka jest tak ja z nasza piosenka na pierwszy taniec... Mojej mamie imie dla naszego synka sie podoba mojej bratowej tez za to mojej teściowej nie!!! Ona woła do mojego brzucha Jaś na co ja kompletnei z moim się nie zgadzam. Ale wczoraj pościliśmy mojej teściowej piosenke na pierwszy taniec to się oburzyła dlaczego nie wielka miłość czyli taka standardowa co sie bierze na ślubie. My mamy bardzo nei standardowa i uwaga wcale jako piosenka mi sie az tak nei podoba ale po tym co przeszliśmy bardzo do nas pasuje. Tak tak nasz związek to była burza od samego początku ogólnie to walczyliśmy o siebie 5 lat i dopiero po tym czasie ogłosilismy ze jestesmy razem. Piosenke usłyszałam w radiu kilka dni temu i odrazu wiedzialam ze to bedzie ona -
Moja teściowa w nic się nie wcina, zachwycona jest kaźdym naszym wyborem
moja matka jak coś brzęczała w kwestii ślubu to było "to nie przychodz" i też sie szybko skończylo.
U nas jest krótka piłka - albo po naszemu albo do widzenia ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
W końcu odzyskałam zdjęcia
Oto Nasza MalutkaOkoło 539 gram szczęścia.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24e42bbf3ab7.jpg
Odnośnie wózków spotkała któraś wózek Baby Design Husky?Asia_89, Pani Moł, Jooozefka, wichrowe_wzgórza, annggela, czarnulka24, Holibka lubią tę wiadomość
-
Mama2kituszek, oni sprzedają za połowę ceny ten wózek, więc tak jakbyś adamexa kupiła za 650 zł
Uważam że 50% ceny jest ok za używany przez rok wózek w idealnym stanie. Chociaż jak patrzę na olx to ludziom się w głowach przewraca. Wózek za 80%ceny, czasami 90% chcą sprzedać, laktator elektryczny medeli za 30 zł mniej niż nówka
wariactwo.
Ja sporo rzeczy używanych sprzedaję, bo nie lubię magazynować i zawsze mocno cenę obniżam, nawet nowe z metkami ciuchy sprzedaję poniżej ceny zakupu...także tego...
W razie czego pisz, tych wózków jest sporo na rynku także może coś bliżej siebie znajdziesz teżale jakby co to służę kontaktem.
pieluszkowa, dzięki za cynk, zerknę dziś na te wózki. Sprawdziłam recenzję i on ma dla mnie podstawową wadę jak bugaboo, bardzo niska gondola i ciężki do prowadzenia dla wysokiego rodzica i spacerówka kubełkowa....kurde no jak tetris, jak jedno pasuje to drugie do kitu, ale trzeba sprawdzić w praktyce. Mi te niskie gondole automatycznie kojarzą się z bólem kręgosłupa...
Co do wózkowni...hmmm w 1919 nie każdy chyba przewidywał opcję młodych małżeństw bez służby męczących się z wózkiem ;P U nas jest spore podwórko i rowery tam są przyczepiane do bramy. Gdybym rodziła wiosną to zostawiałabym stelaż przypięty, ale zima, deszcze, śniegi...średnio mi się to widzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 10:06
-
nick nieaktualnyInvis, no w sumie z trzymaniem stelaża w samochodzie to jest spoko plan.
myślę, że wypróbuję taką opcję
na pewno to lepiej niż targać cały wóz przez 4 piętra.
Mi się rodzice w ślub nie wcinali, a teście - trochę tak. Ale i tak zrobiliśmy jak chcieliśmy, tylko w kwestii listy gości trochę ulegliśmy. W imię też próbowali ingerować ale ucięłam to w zarodku. Mój mąż usłyszał imię Elena i nagle mnie przekabacić usiłuje. Hmm. -
Invis - my mieszkamy w kamienicy sprzed wojny
wprawdzie świeżo po gruntownym remoncie, ale zrobiona tak jak oryginał. A w latach 20. XX wieku chyba nikt nie myślał o wózkowniach :p całe szczęście, że tą komórkę mamy
Co do imienia - myślę, że powinno się podobać rodzicom. Wszystkim i tak się nie dogodzi. U nas na szczęście obyło się bez komentarzy ze strony rodzinki. Każdy zaakceptował Alicję
Pieluszkowazabawa - pochwal się co za utwór wybraliście
Ja koniecznie chciałam polską piosenkę, ale nie oklepaną. Ustaloną mieliśmy "Kocha, lubi, szanuje" - Volver. A ma tydzień przed ślubem zmieniliśmy na "Dziękuję Ci" - Varius Manx
-
Dziewczyny, czytam wszystko na bieżąco ale raczej się nie udzielam. Natomiast interesuje mnie kwestia wózków. Piszecie o przeróżnych, a żadna z Was nie wspomniała o Bugaboo Cameleon - nie widziałyście go, czy po prostu już z jakiegoś powodu odrzuciłyście? Jest lekki (bodajże 9kg), łatwo się prowadzi, kółka małe i duże (można przekładać rączkę i prowadzić z przodu tymi które pasują lepiej do terenu, można też złożyć i prowadzić na dwóch większych kółkach (wersja "na plażę") no i po prostu jest to ładny wózek. Będę wdzięczna za opinie na jego temat, jeśli macie, bo ja właściwie jestem na niego zdecydowana (wersję używaną raczej)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 10:15
-
Pani Moł- ładne imię Elena. Bardzo popularne w Hiszpanii, znałam tam może ze 3 dziewczyny o tym imieniu
pieluszkowazabawa- cóż to za piosenka? My prawie wszystko mieliśmy na ślubie niestandardowePiosenkę na pierwszy taniec wybraliśmy Anny Karwan- What the World needs now. Była jeszcze taka świąteczna aura, śnieg... ah
Teściowie wcinali się na tyle, by pomóc w czym trzeba było. Ogólnie są raczej spoko
Nawet moja mama mówi że lepiej trafić nie mogłam.
Jedna z większych wad Bugaboo wg mnie jest ta bardzo nisko osadzona gondola. No i słaby dostęp do kosza.
Jeśli chodzi o wózkownie, to wiem jak wyglądają kamienice przedwojenne. Sama się w takiej wychowywałam. Napisałam tylko, że fajnie byłoby, gdyby po prostu takie pomieszczenia byłyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 10:21
-
agapin wrote:Dziewczyny, czytam wszystko na bieżąco ale raczej się nie udzielam. Natomiast interesuje mnie kwestia wózków. Piszecie o przeróżnych, a żadna z Was nie wspomniała o Bugaboo Cameleon - nie widziałyście go, czy po prostu już z jakiegoś powodu odrzuciłyście? Jest lekki (bodajże 9kg), łatwo się prowadzi, kółka małe i duże (można przekładać rączkę i prowadzić z przodu tymi które pasują lepiej do terenu, można też złożyć i prowadzić na dwóch większych kółkach (wersja "na plażę") no i po prostu jest to ładny wózek. Będę wdzięczna za opinie na jego temat, jeśli macie, bo ja właściwie jestem na niego zdecydowana (wersję używaną raczej)
wspominałyśmyjeśli kupujesz używkę to konieczne przeczytaj jak kupić i nie przepłacić, bo to najczęściej kombinowany wózek, ludzie potrafią sprzedać wózek kilkunastoletni jako roczny.... bardzo wartościowy artykuł
http://mamygadzety.pl/bugaboo-cameleon-najbardziej-uniwersalny-wozek-swiata/
Ja rozważam bugaboo, ale minusem jest dla mnie właśnie niska i dość krótka gondola (niby normalna ale cybex ma chyba z 20 cm dłużą,a maluch jesienno zimowy potrzebuje dużo wkładu w spacerówkę, jakieś śpiwory kocyki, no trzeba sprawdzić na żywo. Schylanie się do takiej niskiej gondoli mnie przeraża...Spacerówka kubełkowa też nie jest moim marzeniem, ale faktycznie wózek jest lżejszy od cybexa....trzeba porównać na żywo chyba. -
Invis wrote:Pani Moł- ładne imię Elena. Bardzo popularne w Hiszpanii, znałam tam może ze 3 dziewczyny o tym imieniu
pieluszkowazabawa- cóż to za piosenka? My prawie wszystko mieliśmy na ślubie niestandardowePiosenkę na pierwszy taniec wybraliśmy Anny Karwan- What the World needs now. Była jeszcze taka świąteczna aura, śnieg... ah
Teściowie wcinali się na tyle, by pomóc w czym trzeba było. Ogólnie są raczej spoko
Nawet moja mama mówi że lepiej trafić nie mogłam.
Jedna z większych wad Bugaboo wg mnie jest ta bardzo nisko osadzona gondola. No i słaby dostęp do kosza.
Jeśli chodzi o wózkownie, to wiem jak wyglądają kamienice przedwojenne. Sama się w takiej wychowywałam. Napisałam tylko, że fajnie byłoby, gdyby po prostu takie pomieszczenia były
My mieliśmy tango na pierwszy taniec hehe, także zero śpiewanej piosenkiFajne czasy, chodziliśmy kilka lat do szkoły tanga, teraz niestety już czasu brak...
Co do imion, dziewczyny, nie mówcie, nie będzie problemów. My nie wypowiadamy się na ten temat. Każdy jak miał dzieci to je sobie nazwał i marudzenie nad imieniem jest dla mnie tak kuriozalne jak zaglądanie karmiącej kobiecie w biust
Invis, popieram, najchętniej wybudowałabym na podwórku taki mały składzik, w którym można by chociaż stelaż od wózka schować. Niestety nie każda kamienica ma warunki lokalowe żeby coś takiego wygospodarować. -
My mielismy " I finally found someone", 8 lat temu, ach... pieknie bylo:-) Pieluszkowa napisz jaką wybraliscie:-)
Mietata, tak...wiem, że to dobra cena jak na Anexa.. ech... pieniądze..
Wczesniej mialam Jedo, bylam bardzo zadowolona
U nas jest wozkownia, ale kiedys jak wstawilismy na chwile kosiarke i rower, to nastepnego dnia juz nie bylo.. Przypadek? Auto jest dobrym pomyslem wg mnie
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Hejo. dziewczyny apropo wózków Adamex... o jakim modelu rozmawiacie za 1300zł nowy??? Ja ponad miesiąc rozglądałam sie za barletta i srednio 1000 tzreb było zapłacić za używany ;( swój wyrwałam za 700 zestaw 3 w 1 ale to naprawde była okazja wyszukiwana codziennie po kilka razy. Wczoraj byłam na "połówce" wszystko wyglada ok. Mały wazy 420 g. nic lekarz nie mówił o nerkach a ja zapomniałam zapytać ale napewno ogladał kregosłup, serduszko, głowe itp. z wymiarów pamietam tylko obwód główki 18,8 i brzuszka 17 reszte mam gdzies napisane. zaraz postaram się wkleić fotosa z telefonu
czarnulka24 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert