X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka u mnie w Poznaniu widzialam, model barletta albo pajero? Kurcze nie pamietam, ale jeden byl za 1300 cos, a drugi jaki mieli 1400 cos.. A na allegro chyba tez w tych cenach?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0758cf691c09.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42f5a38f1f63.jpg

IZA92, Jooozefka, wichrowe_wzgórza, antonna, Biedroneczka83, annggela, Asia_89, Sunshine_111, czarnulka24, Pani Moł, Zuza2323, mietata, Aasienkaa lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będzie nasza piosenka

https://www.youtube.com/watch?v=6C-0wzt9I9E

Kaczorka lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja świadkowa już wczoraj wymyśliła oprawe cała. Goście dostaną sztuczne ognie i maja je odpalić kiedy zacznie się refren a a koniec piosenki będą petardy z płatkami kwiatów wystrzelone przez świadków.

Aj to takie realne się zaczyna stawac. A jak pomyśle o tym dniu to takie łzy w oczach mi sie pojawiaja. Jeszcze do jakiegos czasu byłam sceptycznie nastawiona bo nie cierpie być w centrum uwagi

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Kaczuszka u mnie w Poznaniu widzialam, model barletta albo pajero? Kurcze nie pamietam, ale jeden byl za 1300 cos, a drugi jaki mieli 1400 cos.. A na allegro chyba tez w tych cenach?

no niewiem.... wpisuję nawet na allegro barletta 2 w 1 to ceny jakby nie patzrec 1650 a 3w1 jakies 1800

Pajero kosztuje 1400 za zestaw 2w1

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wiesz ze na Twoim usg widac włoski u Waszej córci???

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Iza wiesz ze na Twoim usg widac włoski u Waszej córci???

No właśnie Pani Gin Nam powiedziała, że to po prostu głowica nie złapała obrazu, więc to jest artefakt (czy jakoś tak), a nie włoski czy dziura. Bo mój się zapytał czy to dziura w głowie, haha :D Nie wiem skąd mu się to wzieło :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    PsotkaKotka, trochę za bardzo przezywasz te cudze imiona i bardzo mnie to zastanawia.. no bo tyle ile ludzi, tyle gustów, prawda? Nazywajmy dzieci jak chcemy, i dajmy innym nazywać je jak chcą...to co nam sie podoba w kwestii innych ludzi jest chyba akurat mało ważne ;)

Ja akurat mieszkam przy granicy, gdzie w DE mieszka dużo polakow, albo np.my- nie mieszkamy w Niemczech, ale pracujemy, cała nasza trójka ma ubezpieczenie tam i sprawy urzędowe. Może ja z mężem mamy dość "uniwersalne" imiona (Aleksandra i Adrian) ale moja córka dość nietypowe na niemcow, ale nikt nigdy nie mial z nim problemów. W mojej pracy mnostwo Polaków o polskich imionach, zatrudnionych przez niemcow- raczej z żadnym problemów nnie ma.

Bardziej w Hiszpanii mają problem np. Z moją córką (a mam tam dużo znajomych i przyjaciół) która ma na imię Michalina- oni by to przeczytali "Micialina" :D po prostu wiele liter czyta się inaczej. Za cholere nie mogą pojąć co to za dziwne imię :p Michalina w Hiszpanii to Miguela, albo bardziej europejsko- Michelle. No ale tam się nie wybieramy mieszkać więc wszystko mi jedno :p zresztą większość ludzi jest bardzo otwarta na różne imiona.

Tak sobie myślę, że skoro za granicą nie mają najmniejszego problemu z imieniem np. MATEUSZ, to z naszym Mieszkiem tym bardziej nie będzie, także mnie to nie martwi :)

Nie przezywam tylko akurat byla audycja w radiu. No i moj zlobek mnie zaskakuje zawsze jednak ;)
    Charlutek wrote:
    nasz maly bedzie nazywal sie Levi. w polsce imie w ogole nieznane (chyba, ze osobom, ktore kojarza niejakiego Leviego Straußa - nie tego od jeansow, tylko filozofa i lingwiste ;) mojej polskiej rodzinie sie nie podoba ( bo jak to zdrobnic). niemiecka rodzina i znajomi mowia, ze spoko. nam podoba sie bardzo juz od dluzszego czasu i fajnie brzmi z naszym nazwiskiem. a jakies zdrobnienie na pewno znajde Lewuś, Lewiś, Levinek... damy rade ;)

W Niemczech akurat to popularne imie sie zrobilo to fakt, choc mi i mezowi jakos ciezko je zapamietac - mamy sasiadow z dzieckiem ktore tak nazwali i ja ciagle si emusze zastanawiac jak to imie bzmialo (levi?lui?lewis?).
    Invis wrote:
    Ma się Wam podobać, nie rodzinie :) później jak się dziecko urodzi to imię samo do niego przylgnie i nikt się nawet nad tym nie będzie zastanawiał :)

To prawda. Choc starsz eosoby moga miec problem. Jakbym nazwala synka na przyklad Rune to jestem pewna ze moj tato (prawie 80l) mialby problem a bardzo chcialabym tego uniknac.
    kameelka wrote:
    Przejrzałam sporo imion i nic , a nic mi się nie pasuje poza dwoma: dla dziewuchy Helena, dla chłopca Franek. I to są dwa ostateczne typy.

Mi si eod zawsze Helena podobalo ale mezowi si enie podoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 11:11

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Mmmm jakbym mogła codziennie jest spaghetti <3

Co wyscie si euwziely na to spaghetti ;D? Spaghetti to jest dlugi makaron, sam go jecie czy jak ;)?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie o tą dziure mi chodziło:P NA boczku masz taki zarys włosków taki cień własnie. U mojego brata na córki tez taki zarys byl i urodzila sie z włosami

IZA92 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Iza nie o tą dziure mi chodziło:P NA boczku masz taki zarys włosków taki cień własnie. U mojego brata na córki tez taki zarys byl i urodzila sie z włosami

A niech włoski ma! Jako włosomaniaczka będę zachwycona :D A jak będzie miała loczki po mężu to będę w niebie :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Co wyscie si euwziely na to spaghetti ;D? Spaghetti to jest dlugi makaron, sam go jecie czy jak ;)?

Podejrzewam, że chodzi o spaghetti bolognese :D

Kaczorka, Karola___ lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj wkońcu mielone z serkiem topionym w srodku mizzeria i ziemniaczki młode.
    A jutro moze byc spaghetti i u nas z mieskiem mielonym i sosem z pomidorow bazylii itd

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Ale to tak zawsze. "- Co na obiad? +Spaghetti" no i każdy wie o co chodzi ;) o spaghetti bolognese :P

Holibka lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak mi sie odrazu skojazylo z obazem usg co mój brat pokazywał swojej córki :) U dziewczynki odrazu wloski reweacja :)

Miałam dac znać na fb ale ze sie zalogowac nei moge to napisze tutaj u nas wczoraj tak lało ze na poczte nei poszlam i wysle paczuszki dopiero w poniedziałek tym osoba co mialam wysłac. Przepraszam za opóznienie ale ta pogoda to jakas masakra

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się melduje w 20tc :)
    Z Młodym wszystko w porządku...na 80% chłopak :)

Asia_89, Sunshine_111, Aasienkaa, Holibka lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena śliczne imię, moja chrześnica tak ma.

U mnie dziś 22+0 :)))

My pierwszy taniec mieliśmy improwizowany :D piosenki wybrane 2 dni przed imprezą, pierwsza grał i spiewał swiadek, potem z grą dołączył màż, potem ja dołaczyłam ze spiewaniem, a potem szaleństwo przy "I feel good" :D było mega :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Ale to tak zawsze. "- Co na obiad? +Spaghetti" no i każdy wie o co chodzi ;) o spaghetti bolognese :P

sos sie nazywa bolognese ;) i tak naprawde to nie powinno* sie go jadac z makaronem spaghetti ;)

* Kwestia gustu jak zawsze. Wlosi, przynajmniej ci u ktorych bylam zlapali sie za glowe jak w Niemczech im podano sos bolognese z makaronem spaghetti. I ja ich w pelni popieram bo tez dla mnie jedzenie tego sosu z tym makaronem to meczarnia. Makaron spaghetti je sie z sosem ktory sie do niego klei np pesto albo cos z parmezanem, lub tylko oliwa z czosnkiem a do bolognese lepiej np swiderki czy rurki albo tagliatelle.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tanczylismy to. Zgapilismy uklad ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Ngmchax2hBE

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka o widzisz, nawet nie wiedziałam że spaghetti bolognese nie powinno się jeść z makaronem spaghetti. Ciekawe skąd się to do nas przyplątało :P

Ja uwielbiam carbonarę. Jak idziemy gdzieś do restauracji i w menu jest carbonara to nie mogę się oprzeć żeby nie zamówić i nie spróbować.

Moja córka przepada za bolognese. Mogłaby jeść 24/24. Nawet już "fachowo" kręci sobie makaronik na widelec i wsuwa :D Sprawa byłaby o wiele prostsza z innym makaronem, np. świderkami.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ