Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0758cf691c09.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42f5a38f1f63.jpgIZA92, Jooozefka, wichrowe_wzgórza, antonna, Biedroneczka83, annggela, Asia_89, Sunshine_111, czarnulka24, Pani Moł, Zuza2323, mietata, Aasienkaa lubią tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
moja świadkowa już wczoraj wymyśliła oprawe cała. Goście dostaną sztuczne ognie i maja je odpalić kiedy zacznie się refren a a koniec piosenki będą petardy z płatkami kwiatów wystrzelone przez świadków.
Aj to takie realne się zaczyna stawac. A jak pomyśle o tym dniu to takie łzy w oczach mi sie pojawiaja. Jeszcze do jakiegos czasu byłam sceptycznie nastawiona bo nie cierpie być w centrum uwagi -
Mama2kituszek wrote:Kaczuszka u mnie w Poznaniu widzialam, model barletta albo pajero? Kurcze nie pamietam, ale jeden byl za 1300 cos, a drugi jaki mieli 1400 cos.. A na allegro chyba tez w tych cenach?
no niewiem.... wpisuję nawet na allegro barletta 2 w 1 to ceny jakby nie patzrec 1650 a 3w1 jakies 1800
Pajero kosztuje 1400 za zestaw 2w1
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
pieluszkowazabawa wrote:Iza wiesz ze na Twoim usg widac włoski u Waszej córci???
No właśnie Pani Gin Nam powiedziała, że to po prostu głowica nie złapała obrazu, więc to jest artefakt (czy jakoś tak), a nie włoski czy dziura. Bo mój się zapytał czy to dziura w głowie, hahaNie wiem skąd mu się to wzieło
-
Invis wrote:PsotkaKotka, trochę za bardzo przezywasz te cudze imiona i bardzo mnie to zastanawia.. no bo tyle ile ludzi, tyle gustów, prawda? Nazywajmy dzieci jak chcemy, i dajmy innym nazywać je jak chcą...to co nam sie podoba w kwestii innych ludzi jest chyba akurat mało ważne
Ja akurat mieszkam przy granicy, gdzie w DE mieszka dużo polakow, albo np.my- nie mieszkamy w Niemczech, ale pracujemy, cała nasza trójka ma ubezpieczenie tam i sprawy urzędowe. Może ja z mężem mamy dość "uniwersalne" imiona (Aleksandra i Adrian) ale moja córka dość nietypowe na niemcow, ale nikt nigdy nie mial z nim problemów. W mojej pracy mnostwo Polaków o polskich imionach, zatrudnionych przez niemcow- raczej z żadnym problemów nnie ma.
Bardziej w Hiszpanii mają problem np. Z moją córką (a mam tam dużo znajomych i przyjaciół) która ma na imię Michalina- oni by to przeczytali "Micialina"po prostu wiele liter czyta się inaczej. Za cholere nie mogą pojąć co to za dziwne imię :p Michalina w Hiszpanii to Miguela, albo bardziej europejsko- Michelle. No ale tam się nie wybieramy mieszkać więc wszystko mi jedno :p zresztą większość ludzi jest bardzo otwarta na różne imiona.
Tak sobie myślę, że skoro za granicą nie mają najmniejszego problemu z imieniem np. MATEUSZ, to z naszym Mieszkiem tym bardziej nie będzie, także mnie to nie martwi
Nie przezywam tylko akurat byla audycja w radiu. No i moj zlobek mnie zaskakuje zawsze jednak
Charlutek wrote:nasz maly bedzie nazywal sie Levi. w polsce imie w ogole nieznane (chyba, ze osobom, ktore kojarza niejakiego Leviego Straußa - nie tego od jeansow, tylko filozofa i lingwistemojej polskiej rodzinie sie nie podoba ( bo jak to zdrobnic). niemiecka rodzina i znajomi mowia, ze spoko. nam podoba sie bardzo juz od dluzszego czasu i fajnie brzmi z naszym nazwiskiem. a jakies zdrobnienie na pewno znajde Lewuś, Lewiś, Levinek... damy rade
W Niemczech akurat to popularne imie sie zrobilo to fakt, choc mi i mezowi jakos ciezko je zapamietac - mamy sasiadow z dzieckiem ktore tak nazwali i ja ciagle si emusze zastanawiac jak to imie bzmialo (levi?lui?lewis?).
Invis wrote:Ma się Wam podobać, nie rodziniepóźniej jak się dziecko urodzi to imię samo do niego przylgnie i nikt się nawet nad tym nie będzie zastanawiał
To prawda. Choc starsz eosoby moga miec problem. Jakbym nazwala synka na przyklad Rune to jestem pewna ze moj tato (prawie 80l) mialby problem a bardzo chcialabym tego uniknac.
kameelka wrote:Przejrzałam sporo imion i nic , a nic mi się nie pasuje poza dwoma: dla dziewuchy Helena, dla chłopca Franek. I to są dwa ostateczne typy.
Mi si eod zawsze Helena podobalo ale mezowi si enie podoba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 11:11
-
Iza nie o tą dziure mi chodziło:P NA boczku masz taki zarys włosków taki cień własnie. U mojego brata na córki tez taki zarys byl i urodzila sie z włosami
IZA92 lubi tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:Iza nie o tą dziure mi chodziło:P NA boczku masz taki zarys włosków taki cień własnie. U mojego brata na córki tez taki zarys byl i urodzila sie z włosami
A niech włoski ma! Jako włosomaniaczka będę zachwyconaA jak będzie miała loczki po mężu to będę w niebie
-
u mnie dzisiaj wkońcu mielone z serkiem topionym w srodku mizzeria i ziemniaczki młode.
A jutro moze byc spaghetti i u nas z mieskiem mielonym i sosem z pomidorow bazylii itd -
PsotkaKotka wrote:Co wyscie si euwziely na to spaghetti
? Spaghetti to jest dlugi makaron, sam go jecie czy jak
?
Ale to tak zawsze. "- Co na obiad? +Spaghetti" no i każdy wie o co chodzio spaghetti bolognese
Holibka lubi tę wiadomość
-
Iza tak mi sie odrazu skojazylo z obazem usg co mój brat pokazywał swojej córki
U dziewczynki odrazu wloski reweacja
Miałam dac znać na fb ale ze sie zalogowac nei moge to napisze tutaj u nas wczoraj tak lało ze na poczte nei poszlam i wysle paczuszki dopiero w poniedziałek tym osoba co mialam wysłac. Przepraszam za opóznienie ale ta pogoda to jakas masakra -
Elena śliczne imię, moja chrześnica tak ma.
U mnie dziś 22+0))
My pierwszy taniec mieliśmy improwizowanypiosenki wybrane 2 dni przed imprezą, pierwsza grał i spiewał swiadek, potem z grą dołączył màż, potem ja dołaczyłam ze spiewaniem, a potem szaleństwo przy "I feel good"
było mega
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
IZA92 wrote:Ale to tak zawsze. "- Co na obiad? +Spaghetti" no i każdy wie o co chodzi
o spaghetti bolognese
sos sie nazywa bolognesei tak naprawde to nie powinno* sie go jadac z makaronem spaghetti
* Kwestia gustu jak zawsze. Wlosi, przynajmniej ci u ktorych bylam zlapali sie za glowe jak w Niemczech im podano sos bolognese z makaronem spaghetti. I ja ich w pelni popieram bo tez dla mnie jedzenie tego sosu z tym makaronem to meczarnia. Makaron spaghetti je sie z sosem ktory sie do niego klei np pesto albo cos z parmezanem, lub tylko oliwa z czosnkiem a do bolognese lepiej np swiderki czy rurki albo tagliatelle.
-
PsotkaKotka o widzisz, nawet nie wiedziałam że spaghetti bolognese nie powinno się jeść z makaronem spaghetti. Ciekawe skąd się to do nas przyplątało
Ja uwielbiam carbonarę. Jak idziemy gdzieś do restauracji i w menu jest carbonara to nie mogę się oprzeć żeby nie zamówić i nie spróbować.
Moja córka przepada za bolognese. Mogłaby jeść 24/24. Nawet już "fachowo" kręci sobie makaronik na widelec i wsuwaSprawa byłaby o wiele prostsza z innym makaronem, np. świderkami.