X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziś spaghetti! Ale ze szpinakiem, pomirorem i fetą, czyli jedna z ulubionych opcji. A upały lubię, zwłaszcza nad wodą, ale nie na leżąco, ale pływająco-grająco-zwiedzająco :) niestety pod tym względem mąż ma ze mną ciężko bo ciągnę go co roku do Grecji i ja jestem naładowana energią, chcę być wszędzie, rano plaża, potem wymarsz lub wyjazd celem oglądania każdego zaułka, a on odżywa dopiero po 19:00 :) i musi smarowac się wysokimi filtrami, bo go tamtejsze słońce strasznie krzywdzi i ma takie aż fioletowe poparzenia, jeśli tylko pół stopy nie dosmaruje. Takie lato jak to - spędzone jednak w domu, to też dla mnie już mogłoby przerodzic się w październik ;) żadna frajda!

kkasya lubi tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok relacja świeża z poszukiwań wózkowych.
    1. peg pergo, pani w sklepie mówi, że to mały i lekki wózek, a mi się ręka pod pustą gondolą załamała ;) masakrycznie wszystko duże i ciężkie nie dla nas

2. greentom polecany przez pieluszkową, mieliśmy okazję przetestować, nawet byłam pozytywnie nastawiona, cena 1300 zł (jest akurat w promocji w sklepie na Al. Solidarności w Warszawie normalnie kosztuje 1500) sama gondola i stelaż, można potem za 400 zł dokupić spacerówkę.
    plusy: mega lekki, wygodny, gdybym miała letnie dziecko to może bym się skusiła, pewnie fajnie zabrać na wakacje gdzieś, i jest opcja samej gondoli też super i cena całkiem całkiem.
    minusy: to bardzo mała i płytka gondola, nie widze tam dziecka w śpiworku, chyba że upchanego na maksa że nawet nogą nie ruszy; totalny brak amortyzacji, to jest wielki minus na naszych polskich drogach i chodnikach...może z większym dzieckiem nie byłoby tak źle ale telepanie się po wybojach z noworodkiem odpada.

Teraz dwa wózki pomiędzy którymi się waham. W sklepie pani zerknęła na mnie i moje gabaryty i od razu powiedziała, że mam sobie odpuścić duże wózki bo nie dam rady....i faktycznie cybex priam wydał się na żywo gigantyczny
    zaproponowała nam natomiast
    3. Bugaboo be
    plus: mały lekki wygląda jak wózek dla lalek; składany, ale trzeba użyć dwóch rąk, głęboką gondolę podnosi się za uszy, można sobie przez ramię przewiesić, super budka którą bardzo mocno można zasłonić dziecko, ta sama budka zostaje przy spacerówce, spacerówka rozkładana na płasko, amortyzacja ok.
    minusy: gondola jest bardzo nisko, nawet dla mnie to nie jest wygodne, to składnie na dwie ręce może być minusem, gondola noszona za uszy też może komuś przeszkadzać, do spacerówki na lato trzeba jednak dokupić letnią budkę, bardziej przewiewną

4. Cybex mios
    młodszy brat priama i chyba na tego się zdecydujemy.
    plusy: bardzo fajan głęboka gondola, wszystko w nią wejdzie, dzieć śpiwór kocyk, równie dobre zabezpieczenie budką przed wiatrem i słońcem, stelaż składany jednym przyciskiem, jedną ręką, amortyzacja na 4 koła, bardzo lekko się prowadzi, próbowałam na chodniku i podjazd po schodach do sklepu, spacerówka jest genialna, rozkładana na płasko, do tego ma specjalną budkę letnią i siedzisko z siateczką na upały żeby się maluch nie pocił, bomba rozwiązanie.

oba wózki bugaboo bee 5 i cybex milos w podobnej cenie 2w1 około 3500. Skłaniamy się do cybexa, ze względu na lepsze położenie gondoli i łatwość składania no i spacerówka jest fajniejsza.

mam nadzieję, że wieści z frontu niektórym pomogą :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, fajnie jest tam w Solidarności? W porządku obsługa? Muszę gdzieś iść gdzie mam niedaleko w miarę :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, a patrzyłas może na model Cybex Balios? Też wydaje się fajny i lekki. Miałam się na niego decydować, ale gdzieś wyczytalam ze bardzo jest twardy. A brak dobrej amortyzacji to nie na moje tereny, ale w środku miasta czemu nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 17:05

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, na solidarnosci są dwa sklepy, ale jakby jeden. Ten na 95/99 specjalizuje się w cybex bugaboo i innych ten 78 peg pergo maxicosi etc. Szczerze? na 95/99 lepsza obsługa, lepszy wybór, więcej wózków, ale jeśli ktoś szuka konkretnej marki to wiadomo idzie do tego sklepu w którym ją mają.
    Nie polecam w weekend dużo ludzi i trudno sobie wszystko posprawdzać. Przed samym zakupem pójdę w tygodniu i sobie porozkładam, popodnoszę etc.

Invis, Cybex Balios waży ponad 11, 2kg a milos 8,7 ;) to jednak kolosalna różnica i faktycznie z tego co sprawdziłam nie ma amortyzacji.... czytam teraz opinie w necie, że na nasze kostki brukowe i słabe chodniki to nie jest najlepsze rozwiązanie. Do tego mios jest wąski 50 cm, można nim wszędzie wjechać i zdecydowanie się lepiej czuję z wózkiem który mnie nie zasłania całym sobą hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 17:25

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Muszę popatrzeć na różne, chociaż interesuje mnie na razie i tak jeden konkretny :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wózkiem jak z suknią ślubną, wchodzisz z nastawieniem na dany model, zazwyczaj wychodzisz z kompletnie innym ;)

polecam podpytać sprzedawcę, my jak nakreśliliśmy naszą sytuacje to nam pani z obsługi od razu wskazała idealne wózki...przecież nikt nie będzie dźwigał 13kg na 4 piętro ;)
    Żeby było śmieszniej w tym salonie z peg pergo, pani z obsługi uprzedziła mnie, że ta gondola to jest lekka...pani jeszcze ciężkich nie widziała....taaa jasne, super :) zamiast mi powiedzieć, że mam iść do ich sklepu obok to powiedziała, że ponad 5kg gondola jest super lekka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 17:50

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah, skoro jak z suknią, to może wyjdę z tym co sobie założyłam :D Ślubna była dokładnie taka jak szukałam :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh wózkowy zawrót głowy :P Cieszę się, że już wybrałam. Mietata w pierwszej ciąży uważałam tak samo- jak ja wybiorę jakiś wózek, skoro wszystkie są takie brzydkie? :D Gdzieś kiedyś pisałaś chyba, że Tobie się żaden wózek nie podoba. Niestety mam tak, że żeby coś kupić to to coś musi mi się również bardzo podobać wizualnie. I tak ze wszystkim :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy myślałyście może już o tym, czy będziecie się decydować na pobranie krwi pępowinowej przy porodzie?

Aasienkaa lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja greentom nie jeździłam ale właśnie widzialam jak koleżanka go pod pachą i fik na górę. Także musi być mega leciutki...

Ja pytałam o tą krew lekarza powiedział że jeśli dziecko zdrowe to nie ma potrzeby. Jeśli są możliwe wady to warto.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny, czy myślałyście może już o tym, czy będziecie się decydować na pobranie krwi pępowinowej przy porodzie?
    o właśnie, dobre pytanie, bo my właśnie się nad tym zastanawiamy...jest tam kilka opcji do wyboru, ale ja kompletnie jeszcze nie wiem

Ja po połówkowych, nuda :D heheh.. wszystko git:) maluch ma prawie 470g,wszystko ma na swoim miejscu,łożysko wysoko na tylnej ścianie wysoko,moja szyjka długa i zamknięta... powiedział gin " może Pani iść na dyskotekę ;)",dostaliśmy płytkę.. jak miło słucha się takich wiadomości :) oby taka nuda była jak najdłużej. a na moje bóle magnez +b6. ps. Łóżeczko wylądowało w pokoju małego :) jeszcze tylko pomalować go trzeba :) Ja ubranek jeszcze nie kupowałam żadnych ;)

wichrowe_wzgórza, Asia_89, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

Nie będę.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ahhhh wózkowy zawrót głowy :P Cieszę się, że już wybrałam. Mietata w pierwszej ciąży uważałam tak samo- jak ja wybiorę jakiś wózek, skoro wszystkie są takie brzydkie? :D Gdzieś kiedyś pisałaś chyba, że Tobie się żaden wózek nie podoba. Niestety mam tak, że żeby coś kupić to to coś musi mi się również bardzo podobać wizualnie. I tak ze wszystkim :P
    Ja to samo. I tak mi daleko do takich 100% estetek, ale czegoś co nie trafia w mój gust nie wezmę ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Ja pytałam o tą krew lekarza powiedział że jeśli dziecko zdrowe to nie ma potrzeby. Jeśli są możliwe wady to warto.
    ale w przyszłości może uratować dziecku życie albo nawet rodzeństwu dziecka. Chodzi o komórki macierzyste, które mają większą skuteczność niż komórki od osób dorosłych. W momencie porodu nie jesteśmy w stanie określić czy nasze dziecko będzie zdrowe za 5, 10 czy 15 lat.
    Przeszczepienia komórek macierzystych są stosowane w leczeniu białaczek oraz innych chorób układu krwiotwórczego, guzów wieku dziecięcego i innych schorzeń.Więc nie bardzo rozumiem skąd lekarz wie, że dziecko zdrowe :)? To nie chodzi o wady genetyczne.

ale powiem szczerze że nie wiemy w tym momencie co zrobimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 19:55

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są bardzo odmienne teorie i badania w kwestii skuteczności tej krwi. Szkoła falenicka i otwocka. Kwestia tego, która wersja bardziej nas przekonuje, trochę jak ze szczepieniami ;]

Jooozefka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

to nie jest tak, że żaden mi się nie podoba, tylko mnie wygląd wózków nie ekscytuje za bardzo :) ten który wybraliśmy jest ładny, ale nie żebym spać po nocach nie mogła tak się nim jaram hehe. To tylko wózek, a mi większość wózków zlewa się w jedno ;)
    Dla mnie najważniejsza była ta lekkość i możliwość przenoszenia, a że cybex przy okazji też ma ładny design (to jestem w stanie ocenić ;) to ok, ale gdyby ważył 5kg a był brzydki jak noc to i tak bym go wzięła. Ale ja z tych co obcasy tylko z taksówki do restauracji noszą i generalnie u mnie wygoda zawsze wygrywa i staram się jak najmniej cierpieć przy byciu piękną ;)

Myślimy nad kolorem, myślicie że wózek czarny z czerwonymi elementami będzie ok na zimę? nie chcę jakiegoś smutnego i depresyjnego koloru, ale zastanawiam się nad granatem, że może bardziej praktyczny?

Krew pępowinowa, pamiętam, że mamaginekolog była o to chyba pytana wielokrotnie i jakoś mocno broniła się przed wypowiedzią na ten temat. Wichrowe ma racje, szkoła falenicka i otwocka...mimo wszystko dla mnie to trochę manipulowanie rodzicami (bo kto nie chce dać wszystkiego co najlepsze swoim dzieciom). Ja się chyba na to nie zdecyduję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 20:07

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry będzie taki, co Ci się spodoba :)))
    Ja się tym "swoim" wybitnie zajarałam, czasem tak miewam, dlatego mówiłam że będzie mi w cholerę smutno jak nie podpasuje :D Acz na zimę kolory mógłby mieć praktyczniejsze. Ale...od tego jest szmata i pralka ;) Może następne zrobię na wiosnę :P

Jest szansa, że dziś pójdę normalnie spać, zmusiłam się do niedrzemania w ciągu dnia :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis własnie wyszłam z Auchan z paką ciuchów za całe 90 zł, obłowiłam się jak w lumpeksie normalnie :) dzięki za cynk. Kupiłam takie mniejsze rozmiary bo nawet jak się większy dzieć urodzi to ciuszki grosze kosztowały.

Oświećcie mnie już doświadczone mamy. Mam tylko body z długim rękawem, czy na to się zakłada pajacyk czy raczej takie spodenki ze stópkami czy śpiochy na ramiączka...Czy jest w ogóle na tą zimową porę sens kupować body z krótkim rękawem?

Invis lubi tę wiadomość

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:15

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ