X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:15

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z kąpielami? Wanna czy wiadro? :D Mnie te wiadra śmieszą, chyba można za dychę kupić zwykłe jak już ;) I nie wiem czy to wygodne tak niemowlaka myć, po 3 miechach i tak z tego wyrośnie...
    Macie już jakieś doświadczenia?

Albo te wkłady do wanienek... Wyglądają i strasznie i brzydko, kumpela mówi że beznadzieja bo to plastik i w wodzie dzieciak się z tego ześlizguje.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kąpiel- wanienka. Jestem na etapie szukania jakiegoś fajnego leżaczka (nie plastikowego) który się sprawdzi na pierwsze miesiące i ułatwi kąpiele. Najbardziej pasowała by gąbka, ale to jesli już to trzeba każdorazowo wyprac, wysuszyc i często wymieniać (grzyby). Wiaderka nie używałam i nie zamierzam próbować :P

Mietata nie ma sprawy, fajnie że się oblowilas w Auchan :)

Jeśli chodzi o ubranka, ja kupuję na każdy rozmiar body z krótkim rękawem, body z długim rękawem, śpiochy/pajacyki całkowite (do spania) i parę polspiochow. Oczywiście kilka komplecikow na wyjscie, typu spodenki i bluza, jakies czaderskie :P

Ale na pierwwze dni i do domu tylko to co napisałam na początku. No, plus rajtuzki, skarpetki. Nie kupuję wcale ani śpiochów "bez ramiączek" (to do których trzeba bluzeczke pod spód) ani kaftanikow na przykład. Zimą sprawdziły sie u nas takie zwstawienia np:

- na wyjscie body z długim rekawem, rajtuzki, na to jeszcze bluzeczka i spodnie lub sam kombinezon zimowy.

- po domu body krotkie+pospiochy lub body dlugie + polspiochy albo zamiast polspiochow rajtuzki lub skarpetki, w zależności od temperatury.

- do spania w nocy tylko pajacyki.

Także dosyć prosto. Nie lubiłam zakładać np. Samego kaftaniku i polspiochow, bo zawsze coś wylazilo. Także to się u mnie sprawdziło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 08:49

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gąbki to w ogóle mnie odrzucają, ble. Nawet do mycia nie używam, tylko myjki siatkowe albo rękawice.

Jak czytam o tych ciuchach to się czuję jak przeciętny facet słuchający o spódnicach, sukienkach i szmizjerkach o.O

Tu ładne niektóre ale drogie http://www.tchibo.pl/niemowlaki-c400048565.html?&pos=18

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko wanienka bez dodatkowych gadzetow. Zadnych wkladek. Do cory na dno wrzucalismy tylko pieluche np.flanelowa i to nie zawsze ktora potem szla do prania. Zadnych gabek czy rekawic. Mydlo,woda. Ja wolalam pod reka czuc dziecko niz na jakiejś wkladce.
    Co do ubran tak jak Invis. Prostota. Kaftanikom mowimy nie. Zadnych zamkow guzikow na plecach. Dziecku ma byc wygodnie. Na wyjscia fajne rzeczy ale tez wygodne. Sukieneczkom wszelkiej masci w wieku noworodkowym mowie nie. Koszulom z kolnierzem dla chlopcow nie :) slodnie to moze i jest ale teraz jesg taki wybor ze mozna naprawdę cos cudnego wybrać bez robienia z dziecka sztywniaka ;)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczeggo kaftaniku nie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ten moment mam tylko pajace ze stopkami na długi rękaw i body na krótki. Czekam na ciuszki od siostry, które na bieżąco odkłada dla mnie po swoim synku ale ma głównie letnie. Będę musiała dokupić długie rękawy ;) a najbardziej mnie frustruje kwestia czegoś do wózka. Czy na początek wystarczy wiosenno-jesienny spiworek, coś jak kombinezon tylko nóżki jak w spiworku (nie wiem jaka to nazwa) czy na początek kocyk a na zimę gruby kombinezon lub śpiwór? Widziałam fajny w Reserved ale był cienki, taki grubszy dresowy z podszewką, chyba jednak za zimno już będzie, sama nie wiem.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie lubie kaftaników,dla mnie są niepraktyczne. Miałam przy swojej córce kaftaniki. one się ciągle podwijają, czy przy leżeniu, czy pełzaniu, przewracaniu się a już nie wspomnę o dziecku raczkującym :D, dziecku nie jest wygodnie,Idziesz na spacer myśl czy na spacerze czy gdziekolwiek indziej czy nie zawiewa dziecku. Dla mnie body są znakomite.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Gąbki to w ogóle mnie odrzucają, ble. Nawet do mycia nie używam, tylko myjki siatkowe albo rękawice.

Jak czytam o tych ciuchach to się czuję jak przeciętny facet słuchający o spódnicach, sukienkach i szmizjerkach o.O

Tu ładne niektóre ale drogie http://www.tchibo.pl/niemowlaki-c400048565.html?&pos=18

akurat jest 3pak body na długi rękaw za 29 to nie jest drogo :) ale ja jednak wolę pomacać :)
    no właśnie a propos jakości, zauważyłam, że wszyscy wariują na temat jakiegoś Nexta etc to faktycznie taka dobra jakość czy jakaś fama tylko?

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka fajnych rzeczy od tej znajomej co mi po córce oddała ale ciekawa jestem z ilu rzeczy skorzystam bo jej się dziecko urodziło pod koniec czerwca, więc te pierwsze rozmiary mam letnie, a półroczkowe - zimowe ;) czyli dokładnie odwrotnie do potrzeb. Ale są też jakieś takie pełne body czy pajace //jeszcze nie rozróżniam i mi wstyd, idę się zaraz doedukować do wujka google//, więc coś mamy już w kolekcji. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 08:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no i rozpoczęłam dziś 22.tydzień. faktycznie Invis, Belly pokazuje, że to 6.miesiąc :) a w zasadzie to się o 2 tygodnie przesuwa, no nie? Jak to liczycie?

• Invis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    My tylko wanienka bez dodatkowych gadzetow. Zadnych wkladek. Do cory na dno wrzucalismy tylko pieluche np.flanelowa i to nie zawsze ktora potem szla do prania. Zadnych gabek czy rekawic. Mydlo,woda. Ja wolalam pod reka czuc dziecko niz na jakiejś wkladce.
    Co do ubran tak jak Invis. Prostota. Kaftanikom mowimy nie. Zadnych zamkow guzikow na plecach. Dziecku ma byc wygodnie. Na wyjscia fajne rzeczy ale tez wygodne. Sukieneczkom wszelkiej masci w wieku noworodkowym mowie nie. Koszulom z kolnierzem dla chlopcow nie :) slodnie to moze i jest ale teraz jesg taki wybor ze mozna naprawdę cos cudnego wybrać bez robienia z dziecka sztywniaka ;)

Może i ja też wolę, ale moja córka tak się wydzierala przy kąpieli przez pierwsze dwa miesiące, że próbowałam dosłownie wszystkiego. Dopiero gąbka uratowała sytuację :D Czasem dzieci nam "podpowiadają" co dla nich lepsze, no i niekoniecznie jest to po naszej myśli. Ale plastikowym lezaczkom też mówię nie, bo u nas i to się nie sprawdziło. Być może temu dziecku wystarczy ręka mamy...ale pierworodkom nie dziwię się że szukają czegoś do wanienki.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Aaa, no i rozpoczęłam dziś 22.tydzień. faktycznie Invis, Belly pokazuje, że to 6.miesiąc :) a w zasadzie to się o 2 tygodnie przesuwa, no nie? Jak to liczycie?

Ja to już teraz nie mam pojęcia, kiedy jest faktycznie 6. miesiąc :D zawsze myślałam, że 24 tydzień.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Może i ja też wolę, ale moja córka tak się wydzierala przy kąpieli przez pierwsze dwa miesiące, że próbowałam dosłownie wszystkiego. Dopiero gąbka uratowała sytuację :D Czasem dzieci nam "podpowiadają" co dla nich lepsze, no i niekoniecznie jest to po naszej myśli. Ale plastikowym lezaczkom też mówię nie, bo u nas i to się nie sprawdziło. Być może temu dziecku wystarczy ręka mamy...ale pierworodkom nie dziwię się że szukają czegoś do wanienki.
    to racja, my możemy mówić nigdy w życiu tego czy tamtego... a życie weryfikuje. Ja zawsze byłam przeciwniczką smoczków, nie chciałam w wózku kołysać małej.. a jak przyszło co do czego i musiałam pisać magisterkę i szykować się do obrony nie było zmiłuj smok w buzie i kołysanie.. tylko to ratowało sytuację, tym bardziej że nie było nikogo do pomocy mąż poza granicami kraju. Jakoś żyję ze świadomością, że moje wyobrażenie i poglady były inne niż rzeczywistość :D

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, w którym Auchanie kupowalyscie ubranka? W tym na Pradze znajde coś ciekawego? Moze ktoras byla? :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kazda z Was inaczej nazywa dziecięce ubranka :) mnie mama tlumaczyla tak: body (wiadomo :)), kaftaniki (koszulki), pajace (dlugi rekaw i stopki), śpiochy (szelki i stopki), polspiochy (spodenki ze stopkami), rampersy (pajac bez stopek, zazwyczaj z krótkim rekawem). Wydaje mi sie sensownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 10:37

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny kazda z Was inaczej nazywa dziecięce ubranka :) mnie mama tlumaczyla tak: body, kaftaniki, pajace (dlugi rekaw i stopki), śpiochy (szelki i stopki), polspiochy (spodenki ze stopkami), rampersy (pajac bez stopek, zazwyczaj z krótkim rekawem). Wydaje mi sie sensownie :)

Body na pewno nie mają stopek. Ale z resztą się zgodzę :)

Aasienkaa lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    body i kaftaniki bez stópek, body są zapinane w kroku a kaftaniki to bluzeczki. reszta dokładnie jak piszesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 10:04

82dox1hppr9ztp9m.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Dziewczyny z Warszawy, w którym Auchanie kupowalyscie ubranka? W tym na Pradze znajde coś ciekawego? Moze ktoras byla? :)

kupowałam w tym na Ursynowie, podejrzewam, że w każdym większym mają to samo. Super są te 3paki body po 20 zł, ładne wzory i kolory, materiał chyba też ok, za taką cenę to warto wziąć chociaż jeden zestaw, sprawdzić w praniu jak się będzie sprawował i dokupić. Ja kupiłam głównie 56 bo to małe ubranka z których szybko dzieć wyrośnie więc nie zdążą się zniszczyć.

a propos kąpieli, czy wiaderka też brałyście pod uwagę? Ja mam mikroskopijną łazienkę, wąską bardzo, tylko prysznic, nie mam tam nawet jak wanienki ustawić. W wiaderku boję się tylko o główkę malucha, jak go trzymać żeby nic się nie stało. Podobno wiaderka są dobre na kolki i takie bardziej stabilne niż wielka wanienka, tylko z tą głową mam problem.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Body na pewno nie mają stopek. Ale z resztą się zgodzę :)

Ale dlugi rekaw i stopki odnosi sie tylko do pajacow :) Nie chcialam nikogo zmylić :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ