X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki, moja siostra kąpie synka na stole, koleżanka na kanapie/łóżku :) bo tak wygodniej. Do mnie wiadro nie przemawia

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadro nie, kąpiel ma byc relaksująca:-) No i takiego delikatnego kurczaka balabym sie do wiadra wsadzic. To juz lepsza mala wanienka z ikei. Ja mialam duza, mam do teraz, pranie z pralki do niej wyciagam;-) Malej kupie to ikeowską, mysle..
    Na chlodne kamieniczne mieszkanie sprawdza sie zestaw body z krotkim + pajac,
    body z dlugim i koszulka+rajtki lub polspioch
    lub body z krotkim, koszulka z dlugim, dol ten sam
    , a ja bardzo lubilam na wyjscia body z dlugim, rajtki i na to rampers ( takie bawelniane jakby ogrodniczki bez stópek).
    Zresztą w zlobku też to sie najbardziej sprawdzalo. Spodenki tylko mieciutkie, uwaga na ciasne gumy w pasie, nawet w leginsach.
    Do wozka wole takie spiwory czy kombinezony z czegos na wiatr i deszcz, bo wszystko zimą wilgotnieje. Ale listopad czy koniec pazdziernika w sumie moze byc jeszcze ladny, to ja na kombinezon dalabym tylko kocyk, bo jeszcze mamy w gondoli tą oslonke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 11:27

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do Auchan dzisiaj po rower dla chrzesniaczka jakby któraś chciała coś a nie ma blisko siebie to mogę kupić i wysłać

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka:) potwierdzam, ze w auchan są fajne ubranka;) wczoraj trochę pokupowałam :) ceny jak w pepco :)

co do kąpania :) jak ktoś ma dużą łazienkę polecam wanienkę ze stelazem :)
    u nas wanienka zawsze stała w wannie i tam odbywała sie kapięl. to trochę niepraktyczne dzwigac ją z wodą do innego pomieszczenia :) jak ktoś się obawia chłodu w łazience polecam zakupić starą sprawdzoną "farelkę".
    my mielismy tą gąbkę na dno wanienki, raz w tygodniu prałam ją w pralce :) uzywlaiśmy jej około 6 miesięcy, tzn. zużyliśmy dwie sztuki. gąbki/ myjki do mycia zmieniałam częściej :)

do wózka mogę tez polecić śpiowrki z owczą wełną (niby) w środku, one maja dośc duży rozmiar ok 90cm, pasują i do gondoli i do spacerówki i do nosidełka do auta, a wtym roku Madzia używała go podczas jazdy na sankach. Jest cieplutki i łatwy w czyszczeniu :)

Buziaki miłej niedzieli :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku do kąpieli używałam większą miskę na pranie, dopiero za jakiś czas kupiłam wanienkę. Kąpaliśmy na stole w pokoju, bo takie maleństwo na początku wcale nie chlapie.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    akurat jest 3pak body na długi rękaw za 29 to nie jest drogo :) ale ja jednak wolę pomacać :)
    no właśnie a propos jakości, zauważyłam, że wszyscy wariują na temat jakiegoś Nexta etc to faktycznie taka dobra jakość czy jakaś fama tylko?
    Tylko w tej promocji wszystkie niemowlece wykupione ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wanienka stawiana była na blacie w kuchni :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    ja nie lubie kaftaników,dla mnie są niepraktyczne. Miałam przy swojej córce kaftaniki. one się ciągle podwijają, czy przy leżeniu, czy pełzaniu, przewracaniu się a już nie wspomnę o dziecku raczkującym :D, dziecku nie jest wygodnie,Idziesz na spacer myśl czy na spacerze czy gdziekolwiek indziej czy nie zawiewa dziecku. Dla mnie body są znakomite.

No ale to na bidy to nie zawiewa raczej.
    Ja tam lubie kaftaniki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę szukała wanienki ze stelażem albo takiego leżaczka, inaczej mnie to przeraża :) jak wypatrzycie coś fajnego to dajcie proszę znać:)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nadrobiłam :D

Aasienkaa jeśli mogę spytać to do jakiego lekarza jeździsz i czy masz już wybrany szpital? Ja ciągle nie wybrałam szpitala, a lekarzy mam dwóch z dwóch różnych szpitali :/

Iw-onka Mi popękały naczynka przy kostkach tak w 2-3 miesiącu, ale widzę że już się wchłonęły. Z pewnością mam mniej szczelne naczynka w nosie, bo co wydmucham nos to katar jest podbarwiony krwią. Ale to ponoć normalne w ciąży ;) Co do żylaków - jeszcze u siebie nie zauważyłam, chociaż mam predyspozycje rodzinne :/ Ponoć dobre są pończochy przeciwżylakowe. Mój lekarz przy każdej wizycie robi oględziny nóg pod kątem żylaków.

pieluszkowazabawa Piękne ciuszki upolowałaś! A co do smarowania to u mnie sprawdza się olej ze słodkich migdałów - świetnie nawilża i szybko się wchłania. Oliwki to temat rzeka - myślę że wiele zależy od składu :) Ja stawiam na naturę i brak zapachów.
    A odnośnie zimnych ogni przy tańcu (zakładam że to miałaś na myśli pisząc sztuczne ognie) to weź pod uwagę, że one strasznie śmierdzą gdy jest ich dużo, bałabym się tez o np. tiulowe sukienki ;)

Pani Moł piękny brzuszek!

PsotkaKotka wczoraj rozmawiałam z koleżanką-sportowcem i ponoć świetne efekty przy rozejściu się mieśni brzucha daje używanie taśm, tzw. taping. I jest to dobre też na bóle kręgosłupa w ciąży. Ja chyba tym tematem się zainteresuję w trzecim trymestrze.

czarnulka24 piękny brzusio! :) a widzisz, doczekałaś się tego słodkiego kotłowania w brzuchu ;)

Jooozefka przypomnij mi gdzie zamierzasz rodzić - na Staszica?

pernilla Mój mąż mojej babci wkręca że u nas będzie Brajan :D

Invis[, KasiaZ gratuluję łupów :D Invis szczególie Twoje mi się podobają bo ja mam jakiś odrzut od takiego baby blue, który jest w wieeeeeelu rzeczach z pepco ;)

mietata Po tych spacerach na 4 piętro z wózkiem to w miesiąc będziesz w formie jak przed porodem albo lepszej! :D A jakie będziesz miała kształtne pośladki :D My jak kupowaliśmy mieszkanie to jednym z podstawowych kryteriów był podjazd dla wózków i winda. A co najlepsze pod kątem psa, który ma tak pokrzywiony kręgosłup, że schody to dla niego skrócenie życia o parę lat.

PsotkaKotka ale się tego spagetti czepiłaś :P U mnie też spagetti to długi makaron z sosem z grubsza mówiąc pomidorowym z mięsem mielonym ;) To takie POLSKIE jest :D I wiesz co? Zdarza mi się ten makaron złamać na pół, no profanacja po prostu :D:D:D

pierwszy taniec, organizacja ślubu u nas był totalny spontan, tańczyliśmy do "Here comes the sun". Ja ogarniałam większość rzeczy sama, całą koncepcję wystroju, kwiaty, zaproszenia od projektu graficznego do pakowania w koperty. Ślub braliśmy w 2015 roku, kolory przewodnie to bordo i ciemna chłodna zieleń, a podstawowym kwiatem był bordowy amarantus, którego mój tata na okoliczność ślubu zasiał całe pole :D Było boho i zgodnie z porą roku - wczesna jesień. Nie podobało się wszystkim, nie musiało, ale mi się podobało ;) Mężu zdał się na mnie i był zadowolony :)

krew pępowinowa jak dla nas to za droga impreza na ten moment :( ale zakładamy, że to nasze nie ostatnie dziecko, może przy drugim będziemy w lepszej sytuacji finansowej, a krew ponoć i od drugiego dziecka może być przydatna dla pierwszego. Poza tym mam sporo obaw o nadużycia przy tej krwi pępowinowej, mam wrażenie że to jednak trochę naciąganie ludzi i karmienie koncernów farmaceutycznych. Tym bardziej, że słyszałam o tym od koleżanki w ciąży, która się zdecydowała i powiedziała mi, że jakbym się decydowała to żebym powiedziała że to z jej polecenia to ona będzie miała rok gratis...

kolor wózka, mietata na te czerwone dodatki aż się wzdrygnęłam :D ale to kwestia własnych upodobań, to Tobie ma się podobać :) Ale generalnie w zimie stawiałabym na szarości (stawiam!), bo na nim najmniej widoczne będą plamy z soli i błota.

wanienka czy wiadro I have no f*cking idea :D Na szkole rodzenia mają pokazywać jak używać wiadra, zobaczymy ;) Na razie mówili, że działa na dziecko uspokajającą...

ciuszki - info dla zielonych narysowałam taki schemat, może komuś pomoże :)

21k02f6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 16:23

Jooozefka, Pani Moł, Majblanca lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie lubię niebieski kolor, ale też mnie to irytuje, że w sklepach jest podział na róż albo błękit. U mnie zazwyczaj jest tradycja, że ciuchy przechodzą z rąk do rąk, daje się tej, która jest "następna w kolejce" i wkurzające jest to, że większości ciuszków się nie użyje, bo nie ten kolor. Tzn dziewczynkę w niebieskie ubierzesz, ale chłopca w róż z falbankami czy brokatem już nie za bardzo. Ja staram się kupować neutralne kolory lub np. coś z wzorkami, ale naprawdę z tym ciężko.
    Kupiłam "sobie" takiego pajaca ;)
    ce433c6727150611.jpg
    Czemu tak mało jest ciuszków w takich fajnych, żywych kolorach?

Holibka, agagaga lubią tę wiadomość

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie mam mnóstwo ubranek po koleżankach. Samych pajacow 56-62 naliczylam 20 szt. Body długi i krótki rękaw, śpiochów też sporo i spodni i bluzek. Brakuje mi tylko polspiochow. Śpiworki typu kombinezon zimowy i grube pajace już kupiłam też używane. Jest tego mnostwo ale niestety brakuje mi różnorodności kolorów. Zadko widuje fiolet,czerwień w sklepach

Też wypatrywalam tego wiadra do kąpieli ale jestem przerażona pierwszymi kąpieli w nim. Jak to trzymać za ta malutka główkę jak zapałka. Cena też mnie trochę zwalila z nóg

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, zarąbisty rysunek, biorę :)

Kasia, też nie wiem czemu jest mało takich....

Holibka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki (te z niewydolnością szyjki) możecie napisać, czy miałyście objawy jakieś? Ja miałam krążek założony, ale tylko dlatego, że na usg stwierdzili, że szyjka nieciekawa. Zastanawia mnie, czy tym razem też mi założy, skoro mi nic nie jest. Nic nie boli, żadnych krwawień itd. USG dopiero będę miała 18ego. Dodam, że dzieciaki urodziłam w terminie mimo, że w 37 tyg miałam krążek zdjęty i chodziłam ciągle z 1,5 cm rozwarciem, a szyjka przy porodach nawet puścić nie chciała.

Chce może któraś kombinezon dla dziewczynki? 0-3 mies
    https://c.allegroimg.com/original/01d12b/cb2fd1fa45b992edb271ba09656c
    mam też granatowy roz 50/56

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 17:52

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Jooozefka przypomnij mi gdzie zamierzasz rodzić - na Staszica?

21k02f6.jpg

Tak rodze na Staszica...bo tam w razie, gdyby dzieciątko odziedziczyłoby chorobę mam pewność, że przeniosą nas szybko do DSK Chodźki...bo wszystko jest obgadane po znajomości...a wiem niestety z własnego doświadczenia, że takie przeniesienia nie sa standardem i do wielu drzwi trzeba zapukać, żeby coś takiego na prędce załatwić...a czasem jak wiadomo liczą się nie dni a minuty...

Holibka genialny schemat :)

ubranka U nas na ogól w domu panuje chłód...my z tych zimnolubnych...i dzieci są raczej mniej niż bardziej okryte, ubrane...zatem zimą w domu sam pajac lub body z długim i rajstopki...na noc tylko w spiworku...bez poduszki (bo już wczesniej wspomniałam moje dzieciaki do 2 roku życia sa bezpoduszkowe) ja akurat lubiłam kaftaniki, ale tylko latem lub wiosną, na zasadzie "cienkiej" kurteczki :) na dwór rzecz jasna...i nie wiem czemu ale ni znoszę tych bodzików zapinanych po całej długości lub kopertowych, a już nie daj Boże zawiązywanych na sznureczki...dla mnie straszne utrudnienie i wydłużanie czasu przebierania...
    kapiel Przy trzecim dziecku i po kilku latach opieki nad dzieckiem niepełnosprawnym mam już takie wyczucie w rękach, że jestem w stanie kąpać dziecko bez leżaczków czy gąbek czy czegos tam...a na ręce...może byc w misce czy nawet dużej wannie przed kąpielą starszaków lub z nimi :) a nawet jakby taka potrzeba zaszła to pod kranem bieżącej wody...ale mamusiom pierwszych dzieciaczków nie polecam wiaderek póki nie pozbęda się lęku i strachu przed "urwaniem" główki maluszkowi...ale kazdy rzecz jasna zrobi jak uważa...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    akurat jest 3pak body na długi rękaw za 29 to nie jest drogo :) ale ja jednak wolę pomacać :)
    no właśnie a propos jakości, zauważyłam, że wszyscy wariują na temat jakiegoś Nexta etc to faktycznie taka dobra jakość czy jakaś fama tylko?

Next ma super jakość, ale ceny też dobre ;) Ta sama fabryka szyje dla Nexta i dla F&F w Tesco, kiedyś o tym pisałam. Czasem nawet ubranka są identyczne w Nexcie i Tesco, tylko metki inne, a w Tesco o wiele taniej. W lecie są promocje -30 czy -50% - warto czasem zajrzeć na stronę F&F i sprawdzić. Ja się na takiej promocji obłowiłam :D A i rozmiarówka spoko, bo ubranka są od rozmiaru 50, a niektóre nawet mniejsze, ale to chyba dla wcześniaków.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, dzięki!! Ciuszko-schemat wymiata! :)

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krew pępowinowa nie jestem jeszcze zdecydowana, ale mam te same podejrzenia, co Wy. Firmy, które to reklamują mocno grają na emocjach rodziców i obawiam, się, że może to wynikać ze słabych argumentów merytorycznych. Ale pogłębionego researchu jeszcze nie robiłam

ciuszki z Pepco i Auchan - Dziewczyny, które kupowały ciuszki w Auchan - w jakiej temperaturze można je prać? Bo na metkach Pepcowych ciuszków widziałam tylko 30 stopni, a to mi się wydaje za mało. Chyba, że olać metki i prać w wyższych temperaturach?

Holibka, super ściąga :) wysłałam mężowi link do obrazka, niech się dokształca :)

Holibka lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla, jak tu było wspomniane, można za 20 kupić cos i poprac eksperymentalnie w wyższych temperaturach. Acz wydaje mi się, że póki z pieluchy coś nie pójdzie to nie trzeba w 60 stopniach :P

U nas w domu też zdrowy chłodek zimą, zwykle ok 20 stopni. Po czym poznać, że dziecko marznie? Będzie wyć?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Pernilla, jak tu było wspomniane, można za 20 kupić cos i poprac eksperymentalnie w wyższych temperaturach. Acz wydaje mi się, że póki z pieluchy coś nie pójdzie to nie trzeba w 60 stopniach :P

U nas w domu też zdrowy chłodek zimą, zwykle ok 20 stopni. Po czym poznać, że dziecko marznie? Będzie wyć?
    Ja sprawdzałam, czy plecki lub brzuszek ma dzieciak ciepłe. Jak przegrzany, to od razu był dzieciak spocony, jak zimny to trzeba było cieplej ubrać.

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ