Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadro nie, kąpiel ma byc relaksująca:-) No i takiego delikatnego kurczaka balabym sie do wiadra wsadzic. To juz lepsza mala wanienka z ikei. Ja mialam duza, mam do teraz, pranie z pralki do niej wyciagam;-) Malej kupie to ikeowską, mysle..
Na chlodne kamieniczne mieszkanie sprawdza sie zestaw body z krotkim + pajac,
body z dlugim i koszulka+rajtki lub polspioch
lub body z krotkim, koszulka z dlugim, dol ten sam
, a ja bardzo lubilam na wyjscia body z dlugim, rajtki i na to rampers ( takie bawelniane jakby ogrodniczki bez stópek).
Zresztą w zlobku też to sie najbardziej sprawdzalo. Spodenki tylko mieciutkie, uwaga na ciasne gumy w pasie, nawet w leginsach.
Do wozka wole takie spiwory czy kombinezony z czegos na wiatr i deszcz, bo wszystko zimą wilgotnieje. Ale listopad czy koniec pazdziernika w sumie moze byc jeszcze ladny, to ja na kombinezon dalabym tylko kocyk, bo jeszcze mamy w gondoli tą oslonke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 11:27
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Jadę do Auchan dzisiaj po rower dla chrzesniaczka jakby któraś chciała coś a nie ma blisko siebie to mogę kupić i wysłać
-
hejka:) potwierdzam, ze w auchan są fajne ubranka;) wczoraj trochę pokupowałam
ceny jak w pepco
co do kąpaniajak ktoś ma dużą łazienkę polecam wanienkę ze stelazem
u nas wanienka zawsze stała w wannie i tam odbywała sie kapięl. to trochę niepraktyczne dzwigac ją z wodą do innego pomieszczeniajak ktoś się obawia chłodu w łazience polecam zakupić starą sprawdzoną "farelkę".
my mielismy tą gąbkę na dno wanienki, raz w tygodniu prałam ją w pralceuzywlaiśmy jej około 6 miesięcy, tzn. zużyliśmy dwie sztuki. gąbki/ myjki do mycia zmieniałam częściej
do wózka mogę tez polecić śpiowrki z owczą wełną (niby) w środku, one maja dośc duży rozmiar ok 90cm, pasują i do gondoli i do spacerówki i do nosidełka do auta, a wtym roku Madzia używała go podczas jazdy na sankach. Jest cieplutki i łatwy w czyszczeniu
Buziaki miłej niedzieli -
mietata wrote:akurat jest 3pak body na długi rękaw za 29 to nie jest drogo
ale ja jednak wolę pomacać
no właśnie a propos jakości, zauważyłam, że wszyscy wariują na temat jakiegoś Nexta etc to faktycznie taka dobra jakość czy jakaś fama tylko?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Aasienkaa wrote:ja nie lubie kaftaników,dla mnie są niepraktyczne. Miałam przy swojej córce kaftaniki. one się ciągle podwijają, czy przy leżeniu, czy pełzaniu, przewracaniu się a już nie wspomnę o dziecku raczkującym
, dziecku nie jest wygodnie,Idziesz na spacer myśl czy na spacerze czy gdziekolwiek indziej czy nie zawiewa dziecku. Dla mnie body są znakomite.
No ale to na bidy to nie zawiewa raczej.
Ja tam lubie kaftaniki. -
Ufff, nadrobiłam
Aasienkaa jeśli mogę spytać to do jakiego lekarza jeździsz i czy masz już wybrany szpital? Ja ciągle nie wybrałam szpitala, a lekarzy mam dwóch z dwóch różnych szpitali
Iw-onka Mi popękały naczynka przy kostkach tak w 2-3 miesiącu, ale widzę że już się wchłonęły. Z pewnością mam mniej szczelne naczynka w nosie, bo co wydmucham nos to katar jest podbarwiony krwią. Ale to ponoć normalne w ciążyCo do żylaków - jeszcze u siebie nie zauważyłam, chociaż mam predyspozycje rodzinne
Ponoć dobre są pończochy przeciwżylakowe. Mój lekarz przy każdej wizycie robi oględziny nóg pod kątem żylaków.
pieluszkowazabawa Piękne ciuszki upolowałaś! A co do smarowania to u mnie sprawdza się olej ze słodkich migdałów - świetnie nawilża i szybko się wchłania. Oliwki to temat rzeka - myślę że wiele zależy od składuJa stawiam na naturę i brak zapachów.
A odnośnie zimnych ogni przy tańcu (zakładam że to miałaś na myśli pisząc sztuczne ognie) to weź pod uwagę, że one strasznie śmierdzą gdy jest ich dużo, bałabym się tez o np. tiulowe sukienki
Pani Moł piękny brzuszek!
PsotkaKotka wczoraj rozmawiałam z koleżanką-sportowcem i ponoć świetne efekty przy rozejściu się mieśni brzucha daje używanie taśm, tzw. taping. I jest to dobre też na bóle kręgosłupa w ciąży. Ja chyba tym tematem się zainteresuję w trzecim trymestrze.
czarnulka24 piękny brzusio!a widzisz, doczekałaś się tego słodkiego kotłowania w brzuchu
Jooozefka przypomnij mi gdzie zamierzasz rodzić - na Staszica?
pernilla Mój mąż mojej babci wkręca że u nas będzie Brajan
Invis[, KasiaZ gratuluję łupówInvis szczególie Twoje mi się podobają bo ja mam jakiś odrzut od takiego baby blue, który jest w wieeeeeelu rzeczach z pepco
mietata Po tych spacerach na 4 piętro z wózkiem to w miesiąc będziesz w formie jak przed porodem albo lepszej!A jakie będziesz miała kształtne pośladki
My jak kupowaliśmy mieszkanie to jednym z podstawowych kryteriów był podjazd dla wózków i winda. A co najlepsze pod kątem psa, który ma tak pokrzywiony kręgosłup, że schody to dla niego skrócenie życia o parę lat.
PsotkaKotka ale się tego spagetti czepiłaśU mnie też spagetti to długi makaron z sosem z grubsza mówiąc pomidorowym z mięsem mielonym
To takie POLSKIE jest
I wiesz co? Zdarza mi się ten makaron złamać na pół, no profanacja po prostu
:D:D
pierwszy taniec, organizacja ślubu u nas był totalny spontan, tańczyliśmy do "Here comes the sun". Ja ogarniałam większość rzeczy sama, całą koncepcję wystroju, kwiaty, zaproszenia od projektu graficznego do pakowania w koperty. Ślub braliśmy w 2015 roku, kolory przewodnie to bordo i ciemna chłodna zieleń, a podstawowym kwiatem był bordowy amarantus, którego mój tata na okoliczność ślubu zasiał całe poleByło boho i zgodnie z porą roku - wczesna jesień. Nie podobało się wszystkim, nie musiało, ale mi się podobało
Mężu zdał się na mnie i był zadowolony
krew pępowinowa jak dla nas to za droga impreza na ten momentale zakładamy, że to nasze nie ostatnie dziecko, może przy drugim będziemy w lepszej sytuacji finansowej, a krew ponoć i od drugiego dziecka może być przydatna dla pierwszego. Poza tym mam sporo obaw o nadużycia przy tej krwi pępowinowej, mam wrażenie że to jednak trochę naciąganie ludzi i karmienie koncernów farmaceutycznych. Tym bardziej, że słyszałam o tym od koleżanki w ciąży, która się zdecydowała i powiedziała mi, że jakbym się decydowała to żebym powiedziała że to z jej polecenia to ona będzie miała rok gratis...
kolor wózka, mietata na te czerwone dodatki aż się wzdrygnęłamale to kwestia własnych upodobań, to Tobie ma się podobać
Ale generalnie w zimie stawiałabym na szarości (stawiam!), bo na nim najmniej widoczne będą plamy z soli i błota.
wanienka czy wiadro I have no f*cking ideaNa szkole rodzenia mają pokazywać jak używać wiadra, zobaczymy
Na razie mówili, że działa na dziecko uspokajającą...
ciuszki - info dla zielonych narysowałam taki schemat, może komuś pomoże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 16:23
Jooozefka, Pani Moł, Majblanca lubią tę wiadomość
-
Ja ogólnie lubię niebieski kolor, ale też mnie to irytuje, że w sklepach jest podział na róż albo błękit. U mnie zazwyczaj jest tradycja, że ciuchy przechodzą z rąk do rąk, daje się tej, która jest "następna w kolejce" i wkurzające jest to, że większości ciuszków się nie użyje, bo nie ten kolor. Tzn dziewczynkę w niebieskie ubierzesz, ale chłopca w róż z falbankami czy brokatem już nie za bardzo. Ja staram się kupować neutralne kolory lub np. coś z wzorkami, ale naprawdę z tym ciężko.
Kupiłam "sobie" takiego pajaca
Czemu tak mało jest ciuszków w takich fajnych, żywych kolorach?Holibka, agagaga lubią tę wiadomość
-
Ja podobnie mam mnóstwo ubranek po koleżankach. Samych pajacow 56-62 naliczylam 20 szt. Body długi i krótki rękaw, śpiochów też sporo i spodni i bluzek. Brakuje mi tylko polspiochow. Śpiworki typu kombinezon zimowy i grube pajace już kupiłam też używane. Jest tego mnostwo ale niestety brakuje mi różnorodności kolorów. Zadko widuje fiolet,czerwień w sklepach
Też wypatrywalam tego wiadra do kąpieli ale jestem przerażona pierwszymi kąpieli w nim. Jak to trzymać za ta malutka główkę jak zapałka. Cena też mnie trochę zwalila z nóg
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Dziewczynki (te z niewydolnością szyjki) możecie napisać, czy miałyście objawy jakieś? Ja miałam krążek założony, ale tylko dlatego, że na usg stwierdzili, że szyjka nieciekawa. Zastanawia mnie, czy tym razem też mi założy, skoro mi nic nie jest. Nic nie boli, żadnych krwawień itd. USG dopiero będę miała 18ego. Dodam, że dzieciaki urodziłam w terminie mimo, że w 37 tyg miałam krążek zdjęty i chodziłam ciągle z 1,5 cm rozwarciem, a szyjka przy porodach nawet puścić nie chciała.
Chce może któraś kombinezon dla dziewczynki? 0-3 mies
https://c.allegroimg.com/original/01d12b/cb2fd1fa45b992edb271ba09656c
mam też granatowy roz 50/56Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 17:52
-
Holibka wrote:
Jooozefka przypomnij mi gdzie zamierzasz rodzić - na Staszica?
Tak rodze na Staszica...bo tam w razie, gdyby dzieciątko odziedziczyłoby chorobę mam pewność, że przeniosą nas szybko do DSK Chodźki...bo wszystko jest obgadane po znajomości...a wiem niestety z własnego doświadczenia, że takie przeniesienia nie sa standardem i do wielu drzwi trzeba zapukać, żeby coś takiego na prędce załatwić...a czasem jak wiadomo liczą się nie dni a minuty...
Holibka genialny schemat
ubranka U nas na ogól w domu panuje chłód...my z tych zimnolubnych...i dzieci są raczej mniej niż bardziej okryte, ubrane...zatem zimą w domu sam pajac lub body z długim i rajstopki...na noc tylko w spiworku...bez poduszki (bo już wczesniej wspomniałam moje dzieciaki do 2 roku życia sa bezpoduszkowe) ja akurat lubiłam kaftaniki, ale tylko latem lub wiosną, na zasadzie "cienkiej" kurteczkina dwór rzecz jasna...i nie wiem czemu ale ni znoszę tych bodzików zapinanych po całej długości lub kopertowych, a już nie daj Boże zawiązywanych na sznureczki...dla mnie straszne utrudnienie i wydłużanie czasu przebierania...
kapiel Przy trzecim dziecku i po kilku latach opieki nad dzieckiem niepełnosprawnym mam już takie wyczucie w rękach, że jestem w stanie kąpać dziecko bez leżaczków czy gąbek czy czegos tam...a na ręce...może byc w misce czy nawet dużej wannie przed kąpielą starszaków lub z nimia nawet jakby taka potrzeba zaszła to pod kranem bieżącej wody...ale mamusiom pierwszych dzieciaczków nie polecam wiaderek póki nie pozbęda się lęku i strachu przed "urwaniem" główki maluszkowi...ale kazdy rzecz jasna zrobi jak uważa...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
mietata wrote:akurat jest 3pak body na długi rękaw za 29 to nie jest drogo
ale ja jednak wolę pomacać
no właśnie a propos jakości, zauważyłam, że wszyscy wariują na temat jakiegoś Nexta etc to faktycznie taka dobra jakość czy jakaś fama tylko?
Next ma super jakość, ale ceny też dobreTa sama fabryka szyje dla Nexta i dla F&F w Tesco, kiedyś o tym pisałam. Czasem nawet ubranka są identyczne w Nexcie i Tesco, tylko metki inne, a w Tesco o wiele taniej. W lecie są promocje -30 czy -50% - warto czasem zajrzeć na stronę F&F i sprawdzić. Ja się na takiej promocji obłowiłam
A i rozmiarówka spoko, bo ubranka są od rozmiaru 50, a niektóre nawet mniejsze, ale to chyba dla wcześniaków.
-
nick nieaktualny
-
krew pępowinowa nie jestem jeszcze zdecydowana, ale mam te same podejrzenia, co Wy. Firmy, które to reklamują mocno grają na emocjach rodziców i obawiam, się, że może to wynikać ze słabych argumentów merytorycznych. Ale pogłębionego researchu jeszcze nie robiłam
ciuszki z Pepco i Auchan - Dziewczyny, które kupowały ciuszki w Auchan - w jakiej temperaturze można je prać? Bo na metkach Pepcowych ciuszków widziałam tylko 30 stopni, a to mi się wydaje za mało. Chyba, że olać metki i prać w wyższych temperaturach?
Holibka, super ściągawysłałam mężowi link do obrazka, niech się dokształca
Holibka lubi tę wiadomość
-
Pernilla, jak tu było wspomniane, można za 20 kupić cos i poprac eksperymentalnie w wyższych temperaturach. Acz wydaje mi się, że póki z pieluchy coś nie pójdzie to nie trzeba w 60 stopniach
U nas w domu też zdrowy chłodek zimą, zwykle ok 20 stopni. Po czym poznać, że dziecko marznie? Będzie wyć?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Pernilla, jak tu było wspomniane, można za 20 kupić cos i poprac eksperymentalnie w wyższych temperaturach. Acz wydaje mi się, że póki z pieluchy coś nie pójdzie to nie trzeba w 60 stopniach
U nas w domu też zdrowy chłodek zimą, zwykle ok 20 stopni. Po czym poznać, że dziecko marznie? Będzie wyć?