Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madzialenka84 wrote:U nas wiekszosc wozkow ma kolka plastkowe/piankowe. Duze kolka np pompowane maja tylko wozki do joggingu 3 kolowe. Wiec ja jednak szukam z kolkami piankowymi, ale na dobrym zawieszeniu.
Myślę że każdy wózek z piankowymi/plastikowymi kółkami będzie Ci taksię turkotal po drodze. Takimi najlepiej się jeździ na gładkich powierzchniach, prosciutkich chodnikach bez kostki, po galeriach. Są inne nowoczesne rozwiązania teraz, ale nie pamiętam konkretnie. Nasz wózek będzie miał Koła pompowane i 2-stopniową amortyzację, dlatego jestem pewna co do prowadzenia. Dodatkowo nie waży dużo i lekko prowadzi się go jedną ręką. Miałam już wózki i z kołami piankowymi i pompowanymi. Pompowane mają ten minus, że potrafią się po prostu przebić.
Szkoda że w USA jest taki ograniczony wybór... a każdy by myślał że są tacy do przodu :p
-
Ja dzisiaj po wizycie w Pepco
I ja właśnie głównie kupuję ciuszki na 56, bo moje dzieciaki to glizdy były (oboje niecałe 3kg) i myślę, że ten też za duży nie będzie.
czarnulka24 na tym zdjęciu, to inne "bliźniaki" się rzucają w oczy
Jeśli o wózek chodzi, to wg mnie właśnie nie powinien sunąć gładko po drodze, powinien trząść nieco, bo dzieciaki to lubią właśnie, a jak wózek nie będzie miał żadnych wstrząsów, to żeby uśpić malucha i tak będzie trzeba go kołysać. Mi zawsze tylko zależało na tym, żeby koła były pompowane. Tyle że u mnie wiocha i nie potrzebowałam niczego ekstra na pokaz, pewnie mieszkając w mieście inaczej bym podchodziła do sprawywichrowe_wzgórza, Holibka lubią tę wiadomość
-
No ja przed ciaza tez juz mialam taka sytuacje dwa razy ale juz parę lat temu i za kazdym razem dostawalam zastrzyk odczulajacy i dwa uspokajające i przechodził a teraz to chyba nic nie zrobie jak bede miala wizyte u mojej ginekolog to ja zapytam na pewno cos mi doradzi
-
Invis wrote:Myślę że każdy wózek z piankowymi/plastikowymi kółkami będzie Ci taksię turkotal po drodze. Takimi najlepiej się jeździ na gładkich powierzchniach, prosciutkich chodnikach bez kostki, po galeriach. Są inne nowoczesne rozwiązania teraz, ale nie pamiętam konkretnie. Nasz wózek będzie miał Koła pompowane i 2-stopniową amortyzację, dlatego jestem pewna co do prowadzenia. Dodatkowo nie waży dużo i lekko prowadzi się go jedną ręką. Miałam już wózki i z kołami piankowymi i pompowanymi. Pompowane mają ten minus, że potrafią się po prostu przebić.
Szkoda że w USA jest taki ograniczony wybór... a każdy by myślał że są tacy do przodu :p
Bo w USA uzywaja wozkow wlasnie do jezdzenia po sklepach ;)Raczej sie nie spacuruje,bo nie ma gdzie. Ja na szczescie mieszkam w takiej okolicy, ze mam miejsce do spacerow, dlatego szukam dobrego wozka.
U nas to wyglada tak, ze wiekszosc czasu spedza dziecko w samochodzie, zeby gdzies dojechac. pozatym kobiety wracaja do pracy po 12 tyg, a czasem nawet juz po 6 tygodniach, wiec dziecko i tak jest zawozone do zlobka. Wiec po proatu nawet nie maia kiedy z tymi dziecmi wychodzic, spacerowac.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnyRobiłam obczajkę na te cybexy Lewandowskich, podejrzewam, że mój samochód jest obecnie niewiele więcej wart
a stary był wart 1/10 cybexa
ach to celebryckie życie..
Mi się wizualnie podobają bebetto, ale widzę, że dziewczyny eliminują - czemu? Źle się prowadzi? Jazd próbnych jeszcze nie robiłam żadnym, ale koła na.pewno będę chciała pompowane i zaokrągloną gondolę.
A ja dziś na obiad jadłam taką klasykę ale w wersji wege: ziemniaczki z masłem i czosnkiem, mizeria i smażone boczniaki w panierce i cukinia. Na boczniaki miałam taką dziką chęć, że najpierw się objadłam nimi "pod korek", a potem poszłam spać -
My oglądaliśmy Cybex, mi się podoba wizualnie bardzo, mężowi porównywalnie do innych, ale one nie mają amortyzacji. Whdaje mi się, że to dobry wózek jeśli ma być jednym z wielu :p. Ale na zimę to ciężko z nim, a drogi, wiec fajnie jakby był przystosowany na polskie drogi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 20:17
-
My zamówiliśmy granatowy Joolz Day 2. Invis opowiadała, że odbiorą później ale już zamówili, ściągnęliśmy pomysł i dogadaliśmy się tak samo. Chodziło nam głównie o gwarancję, szkoda żeby wózek stał nieużywany a termin gwarancji leciał. Mam nadzieję, ze będziemy zadowoleni, ten wózek to była taka moja miłość od pierwszego wejrzenia :p. Jak się jeszcze staraliśmy to tak już miałam go w planach, później stwierdziliśmy, ze drogi, a teraz mieliśmy taki lepszy okres i się zdecydowaliśmy.
Invis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzejrzałam sporo imion i nic , a nic mi się nie pasuje poza dwoma: dla dziewuchy Helena, dla chłopca Franek. I to są dwa ostateczne typy.
wózek na żelowych kołach? wow co to za nowość?
mój wózek ma dwa koła przednie piankowe ale wg mnie prowadzi sie db- oczywiście w mieście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 20:25
Holibka lubi tę wiadomość
-
Niby to samo co pompowane ale nie trzeba ich pompowac i ciężko je uszkodzic/przebić. Poprzednia wersja miała koła pompowane, teraz robią żelowe - niby takie ulepszenie. Ale z tego co czytałam w Internecie koła żelowe i pompowane to ten sam komfort jazdy i w sumie takie same tylko inne :pSyn
-
nick nieaktualny
-
Tak, właśnie słyszałam że są fajne alternatywy dla kół pompowanych- między innymi właśnie żelowe, i nie wiem czy nie było też z zewnątrz gumowych a w środku wypełnionych pianką czy coś takiego
A to moje dzisiejsze "łupy"- KLIK TUTAJ- ze sklepu Auchan. 3x body z krótkim rękawem i 3x body z długim rękawem na roz. 56 i 62Widać że dobra jakość, milutkie i praktycznie zapinane także polecam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 20:53
Pani Moł, Asia_89, Holibka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Invis - jaka cena tych bodziaków? Bo u nas Auchan na drugim końcu miasta i rzadko bywam
Urocze są!!
Jeden 3-pack 25zł, a drugi 3-pack 30 złNa prawdę fajna mięciutka bawełna, a jeszcze nawet nie były prane. Była wersja dla dziewczynek również
I różne rozmiary- od 50cm do... nie chcę skłamać,ale na pewno do 74cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 21:17
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
pernilla wrote:Byliśmy dzisiaj pojeździć wózkami i googluję sobie ten, którego na pewno nie kupimy, bo był za drogi, ale bardzo mi się spodobał, a w alternatywie mam sprzątanie
Okazuje się, że to wózek Lewandowskich (Cybex Priam) i muszę Wam powiedzieć, że prowadził się cudnie i spacerówka składa się do małych rozmiarów (to już oceniam po zdjęciach w necie). Jakbym miała górę pieniędzy, to bym brała
Ale schodząc na ziemię, to bardzo dobrze prowadziły się również wózki Adamex i ABC Design (ale ABC z kolei nie bardzo mi się podobają). Odrzuciłam natomiast X-Landera i Bebetto. Poluję jeszcze na Roana.
o matko! znalazłam chyba idealny wózek! własnie spojrzałam na film i jak zobaczyłam jakie to wszystko lekkie to aż mnie uskrzydliło, jaka cena tego cybex priam? Podobno tylko amortyzacja jest w nim do kitu...echh a już myślałam, że ideał...
Niestety zostawianie w piwnicy wózka odpada i muszę zacząć poważnie zastanawiać się nad takim,który łatwo wciągne na górę, a to składanie wóżka na 2-kołowy jest boskie, cyk cyk i samo się po schodach wniesie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 21:35
-
nick nieaktualnymietata wrote:o matko! znalazłam chyba idealny wózek! własnie spojrzałam na film i jak zobaczyłam jakie to wszystko lekkie to aż mnie uskrzydliło, jaka cena tego cybex priam? Podobno tylko amortyzacja jest w nim do kitu...echh a już myślałam, że ideał.
No właśnie też mnie one interesowały, ale 2w1 w słabych wersjach kolorystycznych bez dodatkowych akcesoriów widziałam za 5500 pln, a na wypasie i 3w1 do ponad 10 kafla. Trochę sporo jak dla mnie. -
Pani Moł wrote:No właśnie też mnie one interesowały, ale 2w1 w słabych wersjach kolorystycznych bez dodatkowych akcesoriów widziałam za 5500 pln, a na wypasie i 3w1 do ponad 10 kafla. Trochę sporo jak dla mnie.
Chyba jedyne co w nim takie super dla ludzi to to, że promują go Lewandowscy, chyba wcześniej nie był taki popularny. Cena 12 tys to kosmos za wózek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 21:54
-
ej kurcze chyba nie....przeszukałam teraz internet i gondola plus spacerówka cybex priam kosztuje 4300 plus tam moskitiera czy inne bajery. To jeszcze nie ma dramatu. Właśnie szperam w necie i gdzieś wyczytałam , że dodali amortyzację...chyba muszę iść na żywo zobaczyć.
Niestety próbowałam się ostatnio z Anexem i okazuje się, że ja tego nie jestem w stanie wnieść nigdzie...muszę jednak zainwestować w wózek lekki i składany i drałować na to 4 piętro...
widze, że podobny jemu jest bugaboo-cameleon, ale ma jakąś super niską gondolę i o wiele mniejszą, cholera dlaczego nie można kupić wózka na cześci...serio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 22:05
-
Mnie jeden wózek przeraził.. taki w bardzo starym stylu, stalowy stelaż, buda kanciasta naciągnięta skórą i do tego drewniana rączka! Wyglądało trochę jak trumna na kółkach
jakąś taką aurę miał grobową.
Ten Cybex szału nie robi jak się na niego patrzy, ale prowadzi się całkiem fajniechociaż przy takiej cenie to nie powinno budzić wątpliwości :p
A do tego Auchana muszę męża wyciągnąćniech też ma frajdę :p zauważyłam, że lubi oglądać te małe ciuszki