Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalala wrote:Właśnie byłam u mojego gina bo ma dyżur w szpitalu i dał mi globulki dopochowe plus lactovaginal. Generalnie nie ma tragedii bo w posiewie wszły tylko nieliczne kolonie. I mówił właśnie, że przed porodem każdej kobiecie robią GBS i podaja antybiotyk jak jest dodatni. Także na razie się nie stresuję.
Ja też miałam globulki i laktovaginal, bo wyszła mi jakaś bardziej 'kolonizująca' odmiana i wytłukłam go, a miesiąc później znowu był i już mi ginekolog nic nie przepisała, bo i tak sama siebie w kółko zarażam. Myślę, że nie ma się co stresowaćNatalala lubi tę wiadomość
-
Aasienkaa wrote:czy któraś z Was bierze acard w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 22:32
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Aasienkaa wrote:czy coś Ci lekarz mówił do kiedy będziesz brała? bierzesz 75 ? ile razy dziennie?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
W ogóle to już połowa szkoły rodzenia za mną. Jestem mega zadowolona, nie sądziłam że 3 godziny będą tak bezproblemowo lecieć, bo ja raczej z tych szybko nudzących się
A jest zabawnie, wesoło, treściwie.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
No właśnie coś mi tak mój wspominał, a byłam ciekawa jak w innych przypadkach
ja biorę rano i wieczorem.
zastanawiają mnie te leukocyty, ale w poniedziałek mam wizytę zobaczymy co lekarz powie. Ostatnio miałam ponad 15 tys i powtarzałam badanie bo inaczej antybiotyk bym dostała, ale wtedy był błąd. Teraz mam 14 tys. ale może coś być na rzeczy bo rano gardło mnie pobolewa. Jakie wartości Wam wychodzą? i jaki poziom hemoglobiny na tym etapie ciąży macie?córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Invis wrote:Dziewczyny, a na co bierzecie ten Acard?
No na rozrzedzenie krwiChociaż ja muszę pogadać z lekarzem, czy muszę to brać do końca, w ulotce jest o komplikacjach mozliwych (ale jakich???) jeśli bierze się 3 ostatnie miesiące
Tym bardziej, że wlasnie u mnie nie było takich wskazań na 200%. Tylko "na wszelki wypadek"9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
po poronieniu to mój przyjaciel
brałam go przy staraniach i biorę od początku ciąży, zmniejsza krzepliwość krwi, krew lepiej krąży szczególnie przez łożysko
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
wichrowe_wzgórza wrote:No na rozrzedzenie krwi
Chociaż ja muszę pogadać z lekarzem, czy muszę to brać do końca, w ulotce jest o komplikacjach mozliwych (ale jakich???) jeśli bierze się 3 ostatnie miesiące
Tym bardziej, że wlasnie u mnie nie było takich wskazań na 200%. Tylko "na wszelki wypadek"Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 22:55
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Aasienkaa wrote:czy któraś z Was bierze acard w ciąży?
Ja już brałam podczas starań na lepsze ukrwienie. Na początku ciąży brałam żeby nie robiły mi się krwiaki i na lepsze ukrwienie łożyska. Biorę bardziej profilaktycznie choć mam predyspozycje zapewne po rodzicach. Mama po zapaleniach żył a ojciec z chorobą wieńcowa i z zatorami zylnymi. Biorę też zastrzyki z clexane ale zapewne profilaktycznie. Będę dopiero odstawiac pod koniec ciąży
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Mi Clexane lekarze każą odstawiać dopiero 6 tygodni po porodzie. Ciekawe od czego to zależy...
Dziewczyny które rodziły nie tak dawno temu i mają w temacie doświadczenie.... polecicie jakąś dobrą maść na popękane brodawki przy karmieniu? Albo może położne Wam coś polecają? Ja niestety nie pamiętam czego używane, a wiem że pomagało. I co najważniejsze, nie musiałam tego zmywać przed karmieniem małej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 23:45
-
Aasienkaa wrote:No właśnie coś mi tak mój wspominał, a byłam ciekawa jak w innych przypadkach
zastanawiają mnie te leukocyty, ale w poniedziałek mam wizytę zobaczymy co lekarz powie. Ostatnio miałam ponad 15 tys i powtarzałam badanie bo inaczej antybiotyk bym dostała, ale wtedy był błąd. Teraz mam 14 tys. ale może coś być na rzeczy bo rano gardło mnie pobolewa. Jakie wartości Wam wychodzą? i jaki poziom hemoglobiny na tym etapie ciąży macie?
Znajdę jutro badania to Ci powiem
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Mietata, dla mnie "za mały" to jest 60. Przy różnicy 1 obwodu można spokojnie pokombinować, zarówno zwęzić jak i poszerzyć, acz generalnie nie jestem fanką zwężania. A stanik tak czy siak się rozciągnie.
Teraz mam 70K i na dzień dobry był owszem super, ale po miesiącu czy póltora - już czuję, że to jednak 70. Dlatego wolę chwilę z przedłużką, kiedy bujam się na granicy rozmiarów.
polecam odstawienie zmiękczacza przy praniu, dzięki temu nie rozciągają się tak szybko -
Aasienkaa wrote:Mi dotarła moja szara skip hopa, jest śliczna i bardzo elegancka wiem, że posłuży mi nie tylko przy małym dziecku. Akurat ta co kupiłam kosztowała 217zł więc różnica z tą jest o 17 zł, w zasadzie żadna.
no tak, tu chodzi o wybór, jak się komuś akurat skip hop nie widzi to ta też fajnie wygląda, plus funkcja plecaka trochę mnie kusiale na razie jestem nastawiona na skip hop
-
czarnulka Kaczuszka jaką dawkę brałyście? Jej dziś nie mogłam w nocy spać, ja biorę 2x75mg i tak się zastanawiam, że trochę więcej niż normalnie. Takie głupie myśli mnie naszły, że szok. Mam zaufanie do lekarza i sądzę że nie mógł mi za dużo dać, że jednak dobowa dawka taka jaką biorę też może być.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Aasienkaa wrote:No właśnie coś mi tak mój wspominał, a byłam ciekawa jak w innych przypadkach
zastanawiają mnie te leukocyty, ale w poniedziałek mam wizytę zobaczymy co lekarz powie. Ostatnio miałam ponad 15 tys i powtarzałam badanie bo inaczej antybiotyk bym dostała, ale wtedy był błąd. Teraz mam 14 tys. ale może coś być na rzeczy bo rano gardło mnie pobolewa. Jakie wartości Wam wychodzą? i jaki poziom hemoglobiny na tym etapie ciąży macie?
Ja mam leukocyty na poziomie 10,5-11,5 (podana norma 3,5-10,9) a hemoglobina 13,3 ( podana norma 12-15), erytrocyty na granicy cały czas 4,4. Raz zdarzyło się że miałam jeszcze wyższe leuko, ale doktoro nic mi nie dał i nie mówił, że za dużo...Aasienkaa lubi tę wiadomość
-
Leukocyty - 10.84 [3.98-10.04]
Erytrocyty - 4.28 [3.93-5.22]
Hemoglobina - 12.8 [11.2-15.7]
Leukocyty lekko ponad normę, ale u kobiet w ciąży ponoć norma jest wyższa, więc 2 ginekologów uznało wynik za prawidłowy
Acard - ze względu na powiększającą się żyłę na łydce powinnam brać 1x dziennie. Ale przeczytałam w ulotce, że tylko do końca 6 miesiąca można i jakoś się nie zdecydowałam :p
W nowy biustonosz też muszę zainwestować, bo moje E zaczyna być ciasne.. I tak myślę czy nie kupić takiego od razu z opcją do karmienia.