X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, extra! :) na pewno będzie trzymał mocno! :)

Ja mam ciągle niewielkie ilości ubrankowe, ale ostatnio kilka razy zamawiałam z takiego lumpa internetowego MishMash, przecudne sweterkowe bodyz długimi rękawkami i nogawkami (ale bez stópek), zwykłe krótkie body kilka sztuk - w wielorybki, paski, misie na balonach :) a porównaniu z tymi różowymi króliczkami w polskich sklepach te są cudne! I przychodzą pięknie zapakowane, wyprane, wyprasowane. Wiadomo, że i tak to będę prać ale jak na kupowanie używanych ciuszków to to naprawdę spoko, no i next czy cubus za 5-13 zł do mnie przemawia ;)

czarnulka24, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

• Holibka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie kupno pościeli będzie zależało od tego w kogo synek się wda... jeśli we mnie to polubi pościel, a jeśli w męża to śpiworki :P Ja się nie odkryję przez sen choćbym pływała we własnym pocie, a mąż się rozkrywa i się nie obudzi żeby się przykryć choćby szczękał zębami :P

Mój maluch dzisiaj kopie i kopie, nakarmiłam nas malinami z jogurtem i musli i chyba mu spasowało :) a wcześniej moja letnia obiadoklasyka czyli fasolka szparagowa z bułką tartą, ryż i jajo, a do tego ogórki małosolne mojej mamy :) mniaaam

Pani Moł lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Ja mam paciorkowca, wykryty w 1 trymestrze (ale miewałam go też przed ciążą). Wyszło mi, że mam go w pochwie, ale w szyjce już nie (miałam wymaz i z pochwy i z szyjki). Lekarz nic nie kazał robić, tylko przed porodem dostaje się antybiotyk w zastrzyku już w szpitalu, a po 37 tc i tak trzeba powtórzyć test na paciorkowca, bo to obowiązkowe do porodu. Generalnie aż do porodu paciorkowiec nie zagraża dziecku w ogóle - dopiero jak przechodzi przez drogi rodne, dlatego wcześniej podają antybiotyk.

Właśnie byłam u mojego gina bo ma dyżur w szpitalu i dał mi globulki dopochowe plus lactovaginal. Generalnie nie ma tragedii bo w posiewie wszły tylko nieliczne kolonie. I mówił właśnie, że przed porodem każdej kobiecie robią GBS i podaja antybiotyk jak jest dodatni. Także na razie się nie stresuję.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, jakie zdrowe pyszności!
    Ja dziś zjadłam prawie pół paczki chipsów, całą czekoladę i trochę ciasta z porzeczkami :( , ale za to na obiad pieczone ziemniaczki i cukinia faszerowana marchewką, papryką i pomidorem i garść oliwek. Na kolację będzie jakas lekka sałatka z jajkiem, bo trochę rano mnie poniosło ;)

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki badań. Leukocyty troszkę wyższe niż zawsze bo 14 tys. ale rano wstaję z delikatnym bólem gardła.
    Co do krzywej to tak:
    na czczo 87
    po 1 h -166
    po 2 h - 137

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    6 szt body czy pajacy to jakies minimym...kto to bedzie prał w kółko. Taniej kupić na przecenach. Dzis upolowalam pajacyki po 13zl szt....no i wydalam znowu kase na nowa bielizna, wskoczylam na 65h i konca nie widac...
    A wez... ja kupiłam Dalii 65Ł! I jest ok miska, na obwód przedłużkę daję...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Holibka, jakie zdrowe pyszności!
    Ja dziś zjadłam prawie pół paczki chipsów, całą czekoladę i trochę ciasta z porzeczkami :( , ale za to na obiad pieczone ziemniaczki i cukinia faszerowana marchewką, papryką i pomidorem i garść oliwek. Na kolację będzie jakas lekka sałatka z jajkiem, bo trochę rano mnie poniosło ;)

ja na kolację planuję smażyć talarki z cukinii :D no i coś muszę zrobić z buraczkami bo już długo leżą w lodówce, może znów barszcz będzie jutro. Także nie tak zdrowo u mnie :P Jak ty możesz takie słodkie jeść :P mnie od czekolady totalnie odrzuciło, nawet jak czasem z rozpędu złapię to w ogóle mi nie smakuje, jakbym plastelinę jadła.

A co do staników to ja chodzę w sportowym z kappahla głównie. Nic mnie nie ciśnie, no ale też nie ma efektu wow ;) coś za coś... chyba muszę się ogarnąć, nie chcę wpisać się w kanon "typowej mamuśki" :P

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, a dlaczego kupujesz za mały obwód? przecież Dalia ma bardzo dobrą rozmiarówkę, najlepiej wybrać coś co idealnie leży.

Holibka, dobrze dobrana bielizna to jedyne co nam może biust uratować. Tu nie o ciśnięcie chodzi tylko o dobre trzymanie :) aaa i to bardzo złudne że coś dobrze leży, ja dziś u brafiterki też byłam przekonana że mój G jeszcze da radę...dopóki H nie założyłam ;)

Ja w ogóle tego powiększenia biustu nie widzę, serio! a wyszłam z miseczki E na H w ciągu 6 miesięcy. Nie wiem może to kwestia brzucha, że się biust trochę gubi hihi.
    Tak czy inaczej, nawet jak szkoda kasy to warto zainwestować w 1 dobry stanik i wymieniać wraz ze wzrostem wymiarów.

Polecam szczególnie ten model, uniwersalny kolor, super trzyma, ładnie leży, nie podrażnia, nie odznacza się pod ubraniem skóra oddycha, prać można non stop, schnie szybko, nie deformuje się (a serio przy jednym staniku wiem co to znaczy często prać ;) ramiączka dobrze trzymają.
    https://www.bielizna-anna.pl/BIUSTONOSZ-CORIN-VIRGINIA-17871-cielisty/4030/?gclid=EAIaIQobChMIn6n0-N-V1QIVFy0ZCh0GFgDOEAQYASABEgLWUPD_BwE
    jest też wersja do karmienia i z pewnością sobie zafunduję, to jeden z najwygodniejszych staników jakie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 18:25

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ja na poczatku ciąży miałam tsh zdziczałe: 6,75, teraz biorę euthyrox 88 i mam w okolicach 1,82, mogłoby jeszcze spaść w sumie. Ale może Ci się unormuje po ciąży, bo często takie wahania tarczycowe się robią w ciąży.

Ja przed samym zajsciem w ciaze mialam TSH 4, zaczynalam od dawki 25, a stopniowo dawka musiala mi wzrastac az do 137 obecnie.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• mietata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    torba do wózka jeśli jednak szukacie alternatywy do torby w komplecie z wózkiem, to podsyłam link do fajnej torby, wygrzebałam właśnie w necie. Polska firma i produkt polski, ładny design i torba jest mega pojemna i nawet możną ją zamienić w plecak :) fajna alternatywa skip hop i tańsza trochę.

[url] http://www.e-magsy.com/pl/front-page-2/[/url]

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, bo ja normalnie noszę 65, więc raz - może się rozciagnąć. Dwa - od tego jest przedłużka ;) trzy - podobał mi się i był w super cenie, więc opłacało mi się zrobić myk i zamiast np.70K wziąć 65Ł. Leży idealnie :) nawet może lepiej niż 70K, bo jest węziej ogólnie, a ja jestem bardzo wąskofiszbinowa.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do karmienia na stronie Dalii jest cudo czarne i na pewno kupię.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, twój wybór, po prostu się zdziwiłam po co kupować za mały obwód, jak można taki w rozmiarze :) Ja te staniki kupione w ciąży spisuje na starty, bo później już nie będę miała takiego rozmiaru, pewnie po ciąży ich już nie założę więc kupuję taki dobry na dany moment.
    Bieliznę Dalii bardzo lubię, mają całkiem ok wybór i relatywnie niskie ceny jeśli spojrzeć na asortyment innych marek. Chociaż mają wtopy, kiedyś trafiłam na super półusztywniany model, zamówiłam sobie drugi przez internet, tylko w innym kolorze, dostałam niby taki sam, ale chyba był źle odszyty bo dawał efekt stożków a la lata 60 ;)

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie za gładkie te staniki :( ja to lubie jakis wzorek miec na nim.

JA kolderke bede miała napewno nawet ze względu na to ze łatwiej bedzie mi w nocy przebierac niz sie kopac spiwor, pajac i body do przebrania. I kolderka czy kocyk nie musi byc bardzo gruby wystarczy cos cieńkiego ale ciepłego.

I powiedzcie mi jak sie pozbyc kurde rozstepow w ciagu 2 dni wywalilo mi strasznie duzo na brzuchu:(:(:(

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• agagaga Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa pozbyć się rozstępów to się nie da. Na pewno nie kremami, niestety. Jedyne co możesz zrobić to nawilżać dalej brzuch. W ciąży nie naszalejesz.

Czarnulka cieszę się, że wszystko ok u Waszej trójeczki :) obyś już do końca mogła odpocząć od stresów.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    torba do wózka jeśli jednak szukacie alternatywy do torby w komplecie z wózkiem, to podsyłam link do fajnej torby, wygrzebałam właśnie w necie. Polska firma i produkt polski, ładny design i torba jest mega pojemna i nawet możną ją zamienić w plecak :) fajna alternatywa skip hop i tańsza trochę.

[url] http://www.e-magsy.com/pl/front-page-2/[/url]
    Mi dotarła moja szara skip hopa, jest śliczna i bardzo elegancka wiem, że posłuży mi nie tylko przy małym dziecku. Akurat ta co kupiłam kosztowała 217zł więc różnica z tą jest o 17 zł, w zasadzie żadna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 22:08

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa smaruj brzuch póki co tyle możesz zrobić :)mi po pierwszej ciąży zostało kilka rozstępów na udach, całe szczęście brzuch nie popękał. Po czasie rozstępy wyblakły. zobaczymy jak po tej ciąży moje ciało będzie wyglądało.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was bierze acard w ciąży?

82dox1hppr9ztp9m.png

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, dla mnie "za mały" to jest 60. Przy różnicy 1 obwodu można spokojnie pokombinować, zarówno zwęzić jak i poszerzyć, acz generalnie nie jestem fanką zwężania. A stanik tak czy siak się rozciągnie.
    Teraz mam 70K i na dzień dobry był owszem super, ale po miesiącu czy póltora - już czuję, że to jednak 70. Dlatego wolę chwilę z przedłużką, kiedy bujam się na granicy rozmiarów.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    czy któraś z Was bierze acard w ciąży?
    Ja :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ