Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Moł wrote:Nie martw się na zapas, na pewno lekarz będzie wiedział, jak go umieścić żeby zmieścić
dziś Ci już zakładają?
jeszcze czekam na wiadomość od lekarza
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny, ta lista jest ok?
Ubranka – dziecko urodzone jesień/zima
śpioszki - 7 sztuk
body z długim rękawem – 6 sztuki
body z krótkim rękawem – 5 sztuk
ciepłe pajacyki (np. z weluru lub frotte) – 5 sztuk
ciepłe skarpetki – 5 par
cienkie czapeczki – 2 sztuki
ciepła czapka – 1-2 sztuki
kombinezon
bluzy lub sweterki – 2 sztuki
spodenki z luźną gumą – 2 sztuki
bawełniana chustka na szyję9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza
UBRANIA:
7 bodów (krótki i długi rękaw)
2 czapeczki (ciepła i lżejsza)
2 pary niedrapek
5 par skarpetek
1 sweterek
1 bluza
5 pajacyków
1 kombinezon
3 bluzeczki(kaftaniki głównie do szpitala)
3 spodnie
KOSMETYKI I APTEKA
Aspirator do noska
Sól fizjologiczna w ampułkach
Termometr bezdotykowy
Krem do pupy
Gaziki jałowe
Patyczki do uszu dla niemowlaka
Żel do mycia dla dziecka
Szczotka do włosków
Mokre chusteczki
Pieluszki jednorazowe (pampersy)
Wkładki laktacyjne
Proszek\płyn do prania
ocenisept
POKÓJ:
łóżeczko
przewijak
2 komplety pościeli
Wkład do pościeli (kołdra ,poduszka)
Kocyk gruby
Kocyk cieńki
Ochraniacz na szczebelki
karuzela
2 prześcieradła
komoda
Inne:
Wózek
Torba do wózka
Zestaw do wózka (kołderka, podusia)
Fotelik/nosidełko
laktator
2 butelki małe
1 butelka duża
smoczek
10 pieluszek terowych/flanelowych itd
wanienka
2 ręczniki z kapturkiem
Termometr do wanienki
Poduszka do karmienia
moze sie przyda:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 13:44
-
Ja idę za radami siostry która ma małego synka i mowi ze bodow i pajacow warto mieć dużo dużo wiecej, chyba ze codziennie robi się pranie. Czasem przebierała małego po kilka dziennie. Do spanua kolejne ubranko. Ja troche kupilam i mnostwo dostalam od siostry, naliczylam okolo 40sztuk bodow od 50 do 62, głównie 56. Co ciekawe jak synek ma już skończone 2 miesiące i dopiero nosi 62
wichrowe_wzgórza, Pani Moł, Karola___ lubią tę wiadomość
Syn
-
Katarzynka tak racja ale to zawsze mozna dokupić jak juz mama będzie wiedziała co jej sie sprawdza a to sa listy poczatkowe czyli na przetrwanie pierwszych dni:)
oczywiście kazdy kupuje jak uwaza ale warto zobaczyc co komu odpowiada i czy np pasuja komus guziczki czy np napy bardziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 14:17
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:19
-
ja mam 8 bodów i reszte ubranek z listy. Czyli poczatek jest z ubranek a teaz juz na spokojnie jak cos sie spodoba moge dokupic najwazniesze bylo dla mnie to aby byly te ubranka z listy
-
wichrowe_wzgórza wrote:Dziewczyny, ta lista jest ok?
Ubranka – dziecko urodzone jesień/zima
śpioszki - 7 sztuk
body z długim rękawem – 6 sztuki
body z krótkim rękawem – 5 sztuk
ciepłe pajacyki (np. z weluru lub frotte) – 5 sztuk
ciepłe skarpetki – 5 par
cienkie czapeczki – 2 sztuki
ciepła czapka – 1-2 sztuki
kombinezon
bluzy lub sweterki – 2 sztuki
spodenki z luźną gumą – 2 sztuki
bawełniana chustka na szyjęmam na swojej jeszcze półśpiochy
Ja lubię minimalizm, u mnie ze starszą nie sprawdziły się żadne termometry do wanienki, ( zwyczajnie wsadzałam swoją rękę ), nie sprawdziła się kołdra ani poduszka, co za tym idzie te komplety pościeli, żaden szampon dla dziecka itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 14:44
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Co do zakupów to widziałam jak siostra nie miała nawet kiedy iść po jakies ubranie dla siebie bo ciążowe już za duże A sprzed ciazy za male. Jej dziecko ciągle chciało "wisieć" na piersi, dosłownie. Więc ja tam się przygotuje na więcej
ale oczywiście to tylko moje zdanie
u mnie jest o tyle trudniej że maz nie ma prawa jazdy, a najbliższe choćby pepco na szybkie zakupy jest jakieś 6 km od nas, a nie ma jwszcze komunikacji miejskiej
Syn
-
Natalala wrote:Dziewczyny miała któras z Was robiony już może wymaz z pochwy? Lekarz robił mi kontrolnie na poprzedniej wizycie bo skarżyłam się na te kłucia i wyszło, że mam paciorkowca. Miała któras z Was do czynienia z tym? Czytałam, że ważne jest aby przed porodem dostać antybiotyk, a co teraz? Idę się go dzisiaj zapytać co dalej z tym...
Ja mam paciorkowca, wykryty w 1 trymestrze (ale miewałam go też przed ciążą). Wyszło mi, że mam go w pochwie, ale w szyjce już nie (miałam wymaz i z pochwy i z szyjki). Lekarz nic nie kazał robić, tylko przed porodem dostaje się antybiotyk w zastrzyku już w szpitalu, a po 37 tc i tak trzeba powtórzyć test na paciorkowca, bo to obowiązkowe do porodu. Generalnie aż do porodu paciorkowiec nie zagraża dziecku w ogóle - dopiero jak przechodzi przez drogi rodne, dlatego wcześniej podają antybiotyk. -
6 szt body czy pajacy to jakies minimym...kto to bedzie prał w kółko. Taniej kupić na przecenach. Dzis upolowalam pajacyki po 13zl szt....no i wydalam znowu kase na nowa bielizna, wskoczylam na 65h i konca nie widac...
-
mietata no tak ale jak ktoś już ma te podstawy to jest spokojniejszy moim zdaniem. I wtedy moze sobie myslec co dalej na spokojnie.
Pościel ja szyje odrazu u nas chłodno zimą jest i jak tu zostaniemy wole miec jednak w domu (mimo iz moge isc i sobei wziasc cos ze sklepu) a jak sie przeprowadzimy to zostanie na pozniej najwyzej co za problem.
-
Melduję że pessar założony :)oby tylko podtrzymał do 37tc
Aasienkaa, Holibka, Pani Moł, Jooozefka, wichrowe_wzgórza, Sunshine_111, Asia_89, Karola___ lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka będzie dobrze
nawet jak wytrzyma do 34-35 tc będzie git
i tak przed porodem w ciąży bliźniaczej dadzą Ci pewnie ok 30tc leki na rozwój płuc maluszków
i maluszki śmiało mogą przychodzić na świat
czarnulka24 lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Moj synek ma ponad dwa lata a my nadal poscieli nie uzywamy. Spiwor to genialna sprawa. Czlowiek sie nie boi ze dziecko sie udusi a dziecko w nocy sie nie odkryje. Tak wiec radze wam id razu sprawdzic czy polubi spiworek i oszczedzic na poscieli. Choc oczywiscie posciel wyjdzie taniej niz spiworki roznej grubosci i rozmiarow ale tak jak mowie dla mnie koldra a tym bardziej poduszka sa kompletnie niepraktyczne.
Aasienkaa, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:Moj synek ma ponad dwa lata a my nadal poscieli nie uzywamy. Spiwor to genialna sprawa. Czlowiek sie nie boi ze dziecko sie udusi a dziecko w nocy sie nie odkryje. Tak wiec radze wam id razu sprawdzic czy polubi spiworek i oszczedzic na poscieli. Choc oczywiscie posciel wyjdzie taniej niz spiworki roznej grubosci i rozmiarow ale tak jak mowie dla mnie koldra a tym bardziej poduszka sa kompletnie niepraktyczne.
Karola___ lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud