Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka, pisałam że spróbuje pokrzywy bo lubię
acz na sam ucisk pewnie nie pomoże...
Tak, pozycja kolankowo-łokciowa. Niestety nie robi na mnie wiekszego wrażenia, ale próbuje za każdym razem. Najlepiej jak mąż jest obok bo wtedy obiema rękami łatwiej mu przesunąc mi bebzol w lewo, niż mnie jedną, i to na kilka sekujd minimalnie pomaga. Przy tej intensywności każdy włosek odpuszczenia się liczy...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Pani Moł wrote:Pieluszkowa, w takim razie ciekawa jestem jak Twój facet dźwignie nowinę, jeśli za kilkanaście lat syn wam oświadczy, że woli chlopców
Czerwony mi się mocno uniwersalny wydaje, o ile róż to by była może przesada dla chłopca (chociaż co kto lubi), to czerwony spoko.
Hahahha weź to wypluj
Wg mnie też czerwony jest neutralny. A czerwone ferrari są pedalskie?agagaga, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mnie się wydaje, że czerwony dla chłopca może być, tym bardziej jako fotelik samochodowy
Też myśleliśmy na Igorem, była to nasza druga opcja, ale przekonałam męża do Tobiasza
Aleksander samo w sobie imię jest ok, ale mnie osobiście kojarzy się z pewnym okropnym dzieciem z mojego rodzinnego bloku i ciągłym wołaniem matki: "Aaaaluuuuuś, Aaaaaluuuuuś". Brr... -
pieluszkowazabawa wrote:U nas będzie Igor tak tatuś wybrał i ja na to przystałam. Mojej teściowej sie nie podoba ale no cóż ważne że nam się podoba i reszcie rodziny.
Wczoraj zapiernicz dzisiaj od rana też. Ciężkie 3 tygodnie przedemną.
Mój wczoraj kupił inny fotelik stwierdził ze masz maxi cosi czerwony to pedalski kolor dla chłopca i kupił cybexa niebiesko czarnego. Aj z facetami
Rany pieluszkowa co wy tak z tym pedalstwem? motyle źle, czerwony źleciężkie życie macie hehe,
tak serio to on kupił drugi fotelik tylko dlatego, że kolor mu się kojarzył???Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 11:41
Pani Moł, Aasienkaa lubią tę wiadomość
-
Natalala wrote:Mnie się wydaje, że czerwony dla chłopca może być, tym bardziej jako fotelik samochodowy
na dobrą sprawę różowy też nie spowoduje u dziecka traumy, kolory nie krzywdzą, najwyżej ludzie z dziwnymi skojarzeniami ;Pwichrowe_wzgórza, Aasienkaa lubią tę wiadomość
-
hehe oby mój synek wolał dziewczyny bo chyba bym nie przezyla takiej informacji mimo iz mam kolege geja i bardzo go lubie.
Tak wymienił fotelik ze względu na kolor:P:P:P ALe dobrze niech sobie kupuje nie mam nic przeciwko. Wole takie niz samochody na akumulatory:P:P:P:P -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:20
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:21
agagaga lubi tę wiadomość
-
Asia ja mam traumę z dzieciństwa dotyczącą rajstop, które mi w przedszkolu złaziły z nóg, nienawidziłam ich i w sumie do tej pory nie lubię chodzić w rajtkach, wolę getry+skarpety
nienawidzę uczucia "spętania" w kroku. Tak samo mam ze spodniami zjeżdżającymi z ud. brrrrrr.
też jeszcze nie kupowałam rajtek dla syna, trawię tę myśl.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:21
-
Dziewczyny, jakie ceny są dla Was przyzwoite, akceptowalne? Chodzi mi o te nieszczęsne ciuchy dla dzieci. Pajac za 50 zeta to wg mnie przesada, ale...25 to ok czy dużo?
Nie znam się, a...no nie chcę przepłacać9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Xaxa wrote:Dziewczyny a jaktam wasze szyjki? jakie mają długości? Wczoraj mi wyszła 3,35 i trochę się martwię... do tej pory wahała się 3,5-4,5 i nie wiem czy się przejmować i zalec na kanapie czy funkcjonować normalnie (i tak się oszczędzam), mała ma ułożenie główkowe teraz. Lekarz w sumie nic nie powiedział na szyjkę a ja się tak później zastanowiłam...
U mnie 32 mm, spadło z 35. Lekarz nie ma zastrzeżeń, pozwala mi na wszelką aktywność (oczywiście z poprawką na ciążę - żadne intensywne treningi).
Czy to nie jest tak z tą szyjką, że w jakichś granicach to jest indywidualna kwestia naszej budowy?
agagaga wrote:Ja mam ksiazke "Pierwszy rok z zycia dziecka" Heidi Murkoff. Jest tam trochę ogólnych informacji. Cały rozdział o laktacji a książka podzielona jest na miesiące życia i sprawy z nimi związane.
Ale szczerze mówiąc mało ją czytałam
Też mam, trochę czytałam, ale jakoś mnie nie wciągnęłaAmerykańskie podejście typu kocyk to śmierć. Chcę dobrnąć do końca, ale będę szukać czegoś dodatkowo. Póki co najwięcej uczę się na szkole rodzenia
-
mietata wrote:Rany pieluszkowa co wy tak z tym pedalstwem? motyle źle, czerwony źle
ciężkie życie macie hehe,
tak serio to on kupił drugi fotelik tylko dlatego, że kolor mu się kojarzył???pieluszkowa pedalski to jaki kolor? ja osobiście nie znam takiego ;p uprzedzenia moi drodzy wynosi się z domu i to my - rodzice- uczymy dzieci życia i tolerancji do drugiego człowieka. Samo słowo pedał jest wg mnie mocno obraźliwe i poniżające. Może kolor się nie podobać ale czego od razu pedalski? czerwień.. no właśnie czerwone ferrari
co do kolorów faceci znają ponoć 3:
1. ładny,
2. brzydki,
3. chu***y.Pani Moł, agagaga, Mamatobe♥, pako_mrrr lubią tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
My też znamy 4, i 4 to pedalski
to nie jest kwestia uprzedzeń, w moim środowisku xo drugi to homo
ale nie każdy gej to pedał, no
to jak z byciem dresem czy wieśniakiem - nie chodzi o ubiór czy miejsce zamieszkania a mentalność
Ja słowa "pedał" raczej nie używam w stosunku do ludzi, bo nie znam takichale słowo "pedalski" traktuję określeniowo jak "wieśniacki" czy "wsiowy", a wieś jako taką przecież kocham
Ja np.mówiłam, że jakieś imiona męskie są "pedalskie" - miękkie, nijake, błe.
Za to w ustach mojego męża największa obelga to chyba HIPSTER9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:My też znamy 4, i 4 to pedalski
to nie jest kwestia uprzedzeń, w moim środowisku xo drugi to homo
ale nie każdy gej to pedał, no
to jak z byciem dresem czy wieśniakiem - nie chodzi o ubiór czy miejsce zamieszkania a mentalność
Ja słowa "pedał" raczej nie używam w stosunku do ludzi, bo nie znam takichale słowo "pedalski" traktuję określeniowo jak "wieśniacki" czy "wsiowy", a wieś jako taką przecież kocham
Ja np.mówiłam, że jakieś imiona męskie są "pedalskie" - miękkie, nijake, błe.
Za to w ustach mojego męża największa obelga to chyba HIPSTERdla mnie jest to pogardliwe określenie któro mi kojarzy się jednoznacznie z osobami homoseksualnymi. Uważam, że w języku polskim mamy wystarczająco przymiotników, aby określić rzeczy
ale kto co lubi. Dla mnie nie ma pedalskich kolorów, imion itp. są albo takie które podobają mi się albo nie, pasujące albo nie
ale to nie temat na ten wątek
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Dlatego ja lubię używać wszelkich przymiotniķów, wybieram te które akurat najlepiej coś charakteryzują. Nie bawię się ani w pogardliwosci ani w poprawności polityczne
pieluszkowazabawa lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Znalazłam taką stronę z dzieciowymi ubraniami: www.slodkisen.com.pl niskie ceny mają, polski producentm
nie wiem, nie macalam. Wichrowe dla mnie 1 ciyszek za 50 zeta to przegiecie. Na wyprzedazy w smyku kupilam zestaw 3 pajacy za 40 zl i to jest dla mnie ok. Nastawiam sie głównie na wyprzedaze i promocje. Z kilkoma ciuszkami zaszalalam ale to w drodze wyjatku
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość