WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ojciec też rzucał już jako baaardzo dojrzały pan, po kilkudziesięciu latach palenia.
    Współczuję takiego ultimatum, niestety mieszkanie z rodziną ma sporo minusów, a o kompromis nie jest łatwo.

Mi fajki kompletnie do kobiet nie pasują, do facetów w sumie też nie. Może kiedyś tego nie zauważano bo większość paliła, ale serio, przecież od papierosów niemiłosiernie się śmierdzi, i to po całości, włosy, cera, ciuchy....masakra. Nie wyobrażam sobie sterylizować butelek, prać ubranek w bezpiecznych środkach, kupować wszystko eko bio etc i palić fajek i potem przytulać dziecko, no mija się to trochę z celem...
    także wytrwałości w niewracaniu do nałogu :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę prała małego ciuszki w 40 stopniach. Narazie się zastanawiam jaki proszek wybrać i płyn do prania.

Prasowanie, dziewczyny podziwiam was, mi się nic nie chce sobie ciuchów nie prasuje, A małemu zacznę wrzesień - październik.

Łóżeczka jeszcze nie mam :( tzn. Dałam teściowej zlecenie żeby zamówiła już, ale jej się nie spieszy. Jak to ona twierdzi na wszystko jest czas.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug mnie 3 miechy to malo czasu, tzn bardzo szybko zleci. Niedawno moj kolega z pracy zostal tata, a dzisiaj mowi mi, ze to juz ponad 8 tyg. Masakra! Wydaje mi sie jakby to bylo z tydzien temu :) ale oczywiscie wyprawke mozna ogarnac w tydzien, dwa bez problemu. Ja wole powolutku i bez stresu. Mam juz wiekszosc rzeczy, mysle, ze do konca wrzesnia skompletuje wszystko, lacznie z pampersami :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Ja tez biree znieczulenie w kregoslup, nie ma bata ;) i jeszcze sobie miesiac przed porodem akupunkture zafunduje, ponoc skraca pierwsza faze porodu o 2-3 godz.

ale to chyba serię zabiegów trzeba robić? też bym wypróbowała...niestety mimo lekkiej ciąży mam ogólnie problem z mięśniami, zrelaksowaniem ich etc.

Mi wrócił mój mięsień gruszkowaty, zaczynam serio podejrzewać, że ja mam to na punkcie nerwowym, takie spinanie mimowolne mięśni. Ta końcówka remontowa to już spięcie klasyczne, nawet się zrobiłam dla męża nieznośna, ale co chwila go przepraszam i tłumaczę, że już tak będzie do przeprowadzki, nie ma zmiłuj ;)

Charlutek lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywacie do prania tylko proszku czy tez plynu do plukania?

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, tez widziałam dzisiaj ten przepis i na dniach chętnie go wypróbuje.
    O, skoro jesteście w temacie to może polecicie jakiś fajny darmowy program do projektowania? Ja będę musiała w sypialni urządzić pokój dla Małego. I już mniej więcej wiem jak to ma wyglądać. Ale jakby była możliwa wizualizacja to byłoby super, zawsze łatwiej można będzie ocenić czy to rozwiązanie ma sens :)

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ale to chyba serię zabiegów trzeba robić? też bym wypróbowała...niestety mimo lekkiej ciąży mam ogólnie problem z mięśniami, zrelaksowaniem ich etc.

Mi wrócił mój mięsień gruszkowaty, zaczynam serio podejrzewać, że ja mam to na punkcie nerwowym, takie spinanie mimowolne mięśni. Ta końcówka remontowa to już spięcie klasyczne, nawet się zrobiłam dla męża nieznośna, ale co chwila go przepraszam i tłumaczę, że już tak będzie do przeprowadzki, nie ma zmiłuj ;)
    Tak, tak serie zabiegow, ile dokladnie to nie wiem. Wykonuje je moja polozna, zaczyna sie ok mieciac przed porodem.

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Uzywacie do prania tylko proszku czy tez plynu do plukania?
    Ja odpuszczę płyn, nawet nie chcę żeby pachniało mocno. Może lepiej ocet? Zmiękczy bezzapachowo.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do palenia to ja z mężem wcale nie palimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:53

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    O, skoro jesteście w temacie to może polecicie jakiś fajny darmowy program do projektowania? Ja będę musiała w sypialni urządzić pokój dla Małego. I już mniej więcej wiem jak to ma wyglądać. Ale jakby była możliwa wizualizacja to byłoby super, zawsze łatwiej można będzie ocenić czy to rozwiązanie ma sens :)
    Może Sweet Home 3D?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupić worek sako. Super mi się w tym siedzi albo półleży w szkole rodzenia :D Przyda się takie coś w chacie :D
    Tylko nad kolorem muszę pomyśleć :)

Majblanca lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Holibka, tez widziałam dzisiaj ten przepis i na dniach chętnie go wypróbuje.

Hmmm... z darmowych godnych polecenia pcon planner jest ok.

age.png

age.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worek sako - miałam dzisiaj takie same przemyślenia i chyba kupie i wcisne do młodego do pokoju.

Wnetrza- ja pracuje na SkatchUp'ie i 3Dmaxie ale to płatne programy.
    pCon - jest darmowy i w miare prosty w obsłudze.

Rzucanie palenia - no nie jest to najbardziej elegancki widok. Mi tez bardzo nie podoba sie matka z fajka pchajaca wózek. Można krytykować siebie za brak chęci rzucenia. Sama wiem po sobie z przed ciąży. Ale kurcze noo nie na wszystkich aie ma wpływ a tym bardziej na własnych rodziców (musialam wrócić do swoich na rok po 8 latach nie mieszkania z nimi i dziękuję Bogu ze już nie musze z nimi mieszkac mimo ze bardzo ich Kocham. Takze wedlug mnie jesli chodzi o naszych rodzicow to sa oni czasem niereformowali. Moze sprobowac nalymi kroczkami i prosic o wychodzenie z domu na fajkę.

Pranie- tez mam zamiar wyprac w 40 stopniach na poczatku. Ja kupie i proszek i plyn do plukania ale takie dla dzieci przeznaczone.
    Tak samo zastanawia mnie radzenie sobie z plamami ktore pojawia sie u dziecka na ubrankach no ale mysle ze to metoda prób i błedów pokaże czego używać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 19:06

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pranie to dla całej mojej trójeczki i dla Młodej też zamierzam prałam w 40 stopniach w zwykłych proszkach i płynach do płukania...nic dzidziusiowego...
    plamy z jedzenia na ubraniach...w szczególności marcheweczka, buraczek i szpinaczek ;) nawet vanish nie da rady...60 stop ni też nie...u mnie sprawdzały się po prostu śliniaczki takie z łapkami...dużo tego np w tesco...zrobione są z folii więc zmywa się je po jedzeniu...a jak się nie założy to z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że po prostu ląduje w koszu ;)

okna umyłam 3...zostały mi tylko 22 :)
    Przed sekunda córka przyniosła mi mój telefon...pożyczyła na sekundę zdjęcia zrobić...zbity wyświetlacz...no i kolejny wydatek...ahhh biedna płacze a mi szkoda nawet na nią krzyknąć bo samo zbicie tego jest dla niej karą...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Kurde ja mam to samo z tym laktatorem :D Uff, dobrze że nie tylko ja tak mam :D

Co do gadżetów ogólnie to ja chcę jak najmniej, zwyczajnie nie mam na nie miejsca i jeśli coś będzie potrzebne to dokupi się na bieżąco. Na razie zakup laktatora zarzuciłam, jakaś taka jestem optymistycznie nastawiona, że nie będzie mi potrzebny, ale życie zweryfikuje ;)

Kaczorka jak mam odwrotnie ze sprzątaniem. Ja generalnie nienawidzę sprzątania, potwornie mnie męczy i uważam je za stratę czasu, a do tego jestem urodzonym bałaganiarzem :/

Za to mam teraz bardzo twórczy czas w życiu, ciągle coś maluję, rysuję, grzebię graficznie, piszę bloga, projektuję ładne wnętrza z jakąś taką lekkością jak nigdy. No i moja twórczość podoba się nie tylko mnie, co motywuje do dalszej pracy :D Jeju, niech ten czas trwa wiecznie :D Dlatego też na forum jestem rzadziej, bo jestem na własne życzenie zarobiona ;)

Holibka podrzucisz link do bloga? Chętnie poczytam! Lubię się inspirować kreatywnymi ludźmi <3

Holibka lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Co do gadżetów ogólnie to ja chcę jak najmniej, zwyczajnie nie mam na nie miejsca i jeśli coś będzie potrzebne to dokupi się na bieżąco. Na razie zakup laktatora zarzuciłam, jakaś taka jestem optymistycznie nastawiona, że nie będzie mi potrzebny, ale życie zweryfikuje ;)
    ależ ja również jestem pozytywnie nastawiona, ale chcę czasem wyjść z domu bez małego :) a bez tego sprzętu to raczej ciężko. Córę karmiłam piersią przez 17 mies, studiowałam i to laktator mi pomógł bardzo. Było to 12 lat temu laktatorów było pewnie 3 rodzaje :D a teraz.. ja się gubię w tym wszystkim :D

Holibka lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    a tak na przyszłość plamy z jedzenia czy kupy dopiorą się w tych dziecięcych proszkach i to w 40? Ja często po jedzeniu nie mogę doprać swoich jak coś zaplamię w tych 40 stopniach
    U mnie podobnie jak u Joozefki marchewka burak jagoda- nie dopierzd nawet vanish przy gotowaniu, serio do takich obiadkow radze zakladac znoszone ciuchy ktore nie zal pozniej wyrzucic. Odplamiacz lovela to wogole jakas porazka, nie wywalajcie kasy na darmo, nie polecam.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piorę w 40 stopniach, przynajmniej nasze rzeczy bo za dzieciowe się jeszcze nie brałam. Na plamy mam mydełka i takie małe buteleczki płynów z mr. Beckman czy coś nie wiem jak się pisze. Ręczniki i pościel piorę w wyższej, tak samo koce, chociaż tych dziecięcych to na 90 stopni nie wstawię.
    Co do prasowania to ja uwielbiam, nie wiem czemu ale jakoś mi to przyjemność sprawia, wiec nam prasuje dosłownie każda rzecz, to pewnie małej tez będę, chyba ze czasu zabraknie :)

Z tą temperatura to koszmar jakiś. Ja cały czas w chacie tesciow, bo mąż dalej zaraza ospą, a oni mieszkają tak na obrzeżach wawki, a miałam dentystę na wilanowie, to i do kilku sklepów dzieciowych podjechałam, a potem do Pruszkowa po paczkę od kuriera z dpd, którego już normalnie nienawidzę, wiec zmęczyłam się strasznie. Chyba z 50 km jak nie więcej łącznie zrobiłam, a tak staram się non stop z klimą nie jeździć, ale dzisiaj to było już raczej niewykonalne.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, już wszystko pierzecie i prasujecie :o ja jeszcze większości rzeczy nawet nie mam :o planuje zacząć pod koniec miesiąca jakoś... prać dziecięce ubranka mam zamiar w 60 stopniach + prasowanie. Na razie większość dnia leżę :/

Co do palenia to rzuciłam w zeszłym roku po 12 latach i nie wyobrażam sobie wziąć jeszcze kiedykolwiek do ręki fajkę i nie to, że odrzuca mnie przez ciążę ale w ogóle nie wyobrażam sobie już tknąć to świństwo. Męża przerzuciłam na epapierosa, chociaż trochę mniejszy syf i nie śmierdzi i tak uważam że to sukces że udało mi się go przestawić :) może i w końcu również rzuci :)

wichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle powiedzcie mi jak u Was z wagą? Kurczę mam dopiero 3kg na plusie i nic nie chce iść, ostatnio nawet za bardzo głodu nie czuję i się bardzo martwię :(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ