Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Xaxa wrote:Tak w ogóle powiedzcie mi jak u Was z wagą? Kurczę mam dopiero 3kg na plusie i nic nie chce iść, ostatnio nawet za bardzo głodu nie czuję i się bardzo martwię
To sie ciesz. U mnie +5kg (ale ja startowalam z duza nadwaga), ale jakos wogole tego ciezaru nie czuje i brzuch jeszcze mi nie przeszkadza.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Skutki uziemienia w domu w taki skwar matka projektować ciuszki zaczyna... ehhh nie dobrze już ze mną ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/501d45ed4921.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 22:23
Majblanca, wichrowe_wzgórza, rodzynka66, Mamatobe♥, Blondik lubią tę wiadomość
-
Xaxa wrote:Tak w ogóle powiedzcie mi jak u Was z wagą? Kurczę mam dopiero 3kg na plusie i nic nie chce iść, ostatnio nawet za bardzo głodu nie czuję i się bardzo martwię
też mam 3 kg, nie martw się, lekarz mi mówił, że dopóki dziecko rośnie i wszystko z nim ok to nie należy się absolutnie wagą przejmować. Ja też głodu nie czuję, w ogóle nie mam na nic ochoty, ok może poza sokiem grejpfrutowym który pochłaniam w niebotycznych ilościach.
-
Ja mam 4kg na plusie i jak i lekarz tak i polozna mowia ze jak najbardziej w porządku. Ważne tak jak pisala Mietata jesli dziecko rosnie to nie ma strachu. Moj lekarz mowi zeby sie nie martwic bo jeszcze tych kilogramow bede miec dosc..
Z ciekawostek dzisiaj na szkole rodzenia powiedzieli mi ze trzeba pic ale bez przesady.
Ze jesli nie ma takich upałów a np. puchniemy to yrzeba zrobić sobie bilans w domu. Przez 24h zapisywać ile sie wypiło (liczy sie zupa, owoce 1kg=1l itp.) i porownac z tym ile sie wysikalo + 600ml pot itp. I jesli wiecej wypijamy niz oddajemy to wtedy sa obrzeki i szybki przyrost wagi a to wcale nie jest dobre.
Ja osobiście myslalam ze mozna pic bez opapietania a tutaj tez trzeba byc swiadomym. -
Kaczorka wrote:Pranie częściowo zrobiliśmy ostatnio i dziś właśnie prasuję. Póki co pieluszki tetrowe ogarnęłam. O matko jakie to czasochłonne!! A mam ich tylko 14 :p
I moje spostrzeżenia są takie, że te z PEPCO są całkiem fajne - ładnie obszyte, dobrze się prasują i takie gęstebo mam jeszcze część z innego sklepu i tamte mniej mi się podobają :p
Zaraz zabieram się za prasowanie ubranek. Może tu pójdzie szybciejoby, bo plecy bolą!! A jutro dojdzie kolejna sterta, którą popraliśmy dziś.
Więc taka moja skromna rada - jeśli nie macie suszarki z funkcją prasowania to nie zostawiajcie tego na październik, bo się umęczycie.
Haha, w idealnym momencie wspomniałaś o pepcowych pieluszkachAkurat dziś Mężowi mówiłam, że w pepco je kupimy, ale zastanawiałam się nad jakością
Dzięki
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Zuza91 dodałam cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz zaproszenie to będę mogła wysłać ci adres bloga na priv, nie chcę go tu upubliczniać, bo do forum ma dostęp każdy człowiek z internetu
Mietata to nerwowe tło bólu mięśnia może być prawdopodobne. Ja tak miałam, tylko mi się w plecach na wysokości żeber zbierał stresPomogły masaże miodem i bańką chińską.
Co do obiadu - mąż zabrał mnie na pyszne jedzonkoa na jutro gotuję wielki gar krupniku
Waga - u mnie od 1,5 tygodnia utrzymuje się +8,5kg. Wcześniej było +9, po bardzo szybkim wzroście wagi w drugim trymestrze, ale niby trzymałam się w tych normach bellyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 22:44
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
czyli z tą wagą różnie jest
ja się o tyle martwię bo jestem dość chuda i startowałam z niedowagą i od miesiąca w ogóle się zatrzymało
jednak i tak mnie to martwi chociaż ani położna ani lekarz nic na to nie mówili
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
nick nieaktualnyUhhh, u mnie na wadze w szczytowym momencie (po powrocie od mamusi
) było +11!! Ale teraz jest +9
tak czy siak sporo. Dziś musiałam poprosić męża, żeby zapiął mi sandały! Zaczyna się!
już się przez brzuś nie schylę, a że zapinają sięocno na boku, to się nie udało. Conversy jeszcze sama zakładam, ale nie wiążę, tylko upycham sznurówki do środka. Za to wszelkie czynności golące to już w mym wykonaniu niezła komedia. Muszę dupnąć pod prysznicem (na szczęście mam.tam taki poddupnik), otworzyć drzwiczki prysznica i lolejno nogi wystawiać wyprostowane na zewnątrz. Od pół-ud wzwyż na oślep
Prać będę tak jak większość dziewczyn w 40, ew.białe w 60°. Prasowanie za to to sama przyjemność, kupiłam ostatnio cudne żelazko, które po prostu płynie po materiale i tę deskę viledy na metalowej siatce - mi się sprawuje bardzo spoko.zwłaszcza gdy prasuję sobie na siedząco.
-
Xaxa wrote:czyli z tą wagą różnie jest
ja się o tyle martwię bo jestem dość chuda i startowałam z niedowagą i od miesiąca w ogóle się zatrzymało
jednak i tak mnie to martwi chociaż ani położna ani lekarz nic na to nie mówili
Ja też startowałam z niedowagą, tydzień temu u ginekolog waga pokazała +6,5kg. W ciągu miesiąca przybrałam 3kg. -
Biorąc pod uwagę że jesteśmy na podobnym etapie ciąży jakoś nie widzę żebym miała szansę nadgonić :p
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
No ja dzis po wizycie w szpitalu, tak na prawde to 45 minut byla pogadanka czego mozna sie spodziewac, gdzie sie zglosic jak sie zacznie rodzic, jakie sa dostepne jeszcze zajecia typu szkola rodzenia.15 minut to obchod po bloku porodowym i obejrzenie dwoch pokoji.
Co do znieczulenia, to Epidural (w kregoslup )najwczesniej mozna podac od rozwarcia 4 cm, a wczesniej mozna gaz rozweselajacy.
U nas sale sa 1 osobowe z lazienka i wersalka do spania dla ojca,a przy porodzie mozna miec nawet 3-4 osoby towarzyszace:D hehe, ciekawe kto by tak chcial.
No ale za to wszystko i tak przyjdzie mi zaplacic, mimo prywatnego ubezpieczenia tu i tak czesc kwoty trzeba zaplacic ze swojej kieszeni i bedzie to kolo $4000.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 05:19
Charlutek lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Xaxa wrote:Biorąc pod uwagę że jesteśmy na podobnym etapie ciąży jakoś nie widzę żebym miała szansę nadgonić :p
a po co chcesz nadganiać?to nie wyścigi ile kto kg mniej czy więcej zdobędzie
-
-
Holibka wrote:Zuza91 dodałam cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz zaproszenie to będę mogła wysłać ci adres bloga na priv, nie chcę go tu upubliczniać, bo do forum ma dostęp każdy człowiek z internetu
Mietata to nerwowe tło bólu mięśnia może być prawdopodobne. Ja tak miałam, tylko mi się w plecach na wysokości żeber zbierał stresPomogły masaże miodem i bańką chińską.
Co do obiadu - mąż zabrał mnie na pyszne jedzonkoa na jutro gotuję wielki gar krupniku
Waga - u mnie od 1,5 tygodnia utrzymuje się +8,5kg. Wcześniej było +9, po bardzo szybkim wzroście wagi w drugim trymestrze, ale niby trzymałam się w tych normach belly