X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Tak w ogóle powiedzcie mi jak u Was z wagą? Kurczę mam dopiero 3kg na plusie i nic nie chce iść, ostatnio nawet za bardzo głodu nie czuję i się bardzo martwię :(

To sie ciesz. U mnie +5kg (ale ja startowalam z duza nadwaga), ale jakos wogole tego ciezaru nie czuje i brzuch jeszcze mi nie przeszkadza.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skutki uziemienia w domu w taki skwar matka projektować ciuszki zaczyna... ehhh nie dobrze już ze mną ;p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/501d45ed4921.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 22:23

Majblanca, wichrowe_wzgórza, rodzynka66, Mamatobe♥, Blondik lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• mietata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Tak w ogóle powiedzcie mi jak u Was z wagą? Kurczę mam dopiero 3kg na plusie i nic nie chce iść, ostatnio nawet za bardzo głodu nie czuję i się bardzo martwię :(

też mam 3 kg, nie martw się, lekarz mi mówił, że dopóki dziecko rośnie i wszystko z nim ok to nie należy się absolutnie wagą przejmować. Ja też głodu nie czuję, w ogóle nie mam na nic ochoty, ok może poza sokiem grejpfrutowym który pochłaniam w niebotycznych ilościach.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4kg na plusie i jak i lekarz tak i polozna mowia ze jak najbardziej w porządku. Ważne tak jak pisala Mietata jesli dziecko rosnie to nie ma strachu. Moj lekarz mowi zeby sie nie martwic bo jeszcze tych kilogramow bede miec dosc..

Z ciekawostek dzisiaj na szkole rodzenia powiedzieli mi ze trzeba pic ale bez przesady.
    Ze jesli nie ma takich upałów a np. puchniemy to yrzeba zrobić sobie bilans w domu. Przez 24h zapisywać ile sie wypiło (liczy sie zupa, owoce 1kg=1l itp.) i porownac z tym ile sie wysikalo + 600ml pot itp. I jesli wiecej wypijamy niz oddajemy to wtedy sa obrzeki i szybki przyrost wagi a to wcale nie jest dobre.
    Ja osobiście myslalam ze mozna pic bez opapietania a tutaj tez trzeba byc swiadomym.

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za chwile wybieram sie na wycieczke po szpitatlu, w ktorym bede rodzic.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oglądałam w necie ;)

Jak piję to sikam, nic nie zostaje :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie teraz jestem opuchnieta i +3 kg w 3 tygodnie... Strasznie duzo pije ale jak tu nie pic w taki upal...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pranie częściowo zrobiliśmy ostatnio i dziś właśnie prasuję. Póki co pieluszki tetrowe ogarnęłam. O matko jakie to czasochłonne!! A mam ich tylko 14 :p
    I moje spostrzeżenia są takie, że te z PEPCO są całkiem fajne - ładnie obszyte, dobrze się prasują i takie gęste :) bo mam jeszcze część z innego sklepu i tamte mniej mi się podobają :p

Zaraz zabieram się za prasowanie ubranek. Może tu pójdzie szybciej ;) oby, bo plecy bolą!! A jutro dojdzie kolejna sterta, którą popraliśmy dziś.
    Więc taka moja skromna rada - jeśli nie macie suszarki z funkcją prasowania to nie zostawiajcie tego na październik, bo się umęczycie.

Haha, w idealnym momencie wspomniałaś o pepcowych pieluszkach :D Akurat dziś Mężowi mówiłam, że w pepco je kupimy, ale zastanawiałam się nad jakością :D Dzięki :D

Kaczorka lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    podbijam pytanie o temperaturę prania?

Ja piorę w 40'C, ale wszystko potem prasuję. Moje dzieciate znajome robią podobnie i jest OK - ubranka się nie niszczą, a bakterie czy inne syfy giną pod żelazkiem ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 dodałam cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz zaproszenie to będę mogła wysłać ci adres bloga na priv, nie chcę go tu upubliczniać, bo do forum ma dostęp każdy człowiek z internetu ;)

Mietata to nerwowe tło bólu mięśnia może być prawdopodobne. Ja tak miałam, tylko mi się w plecach na wysokości żeber zbierał stres ;) Pomogły masaże miodem i bańką chińską.

Co do obiadu - mąż zabrał mnie na pyszne jedzonko :D a na jutro gotuję wielki gar krupniku :D

Waga - u mnie od 1,5 tygodnia utrzymuje się +8,5kg. Wcześniej było +9, po bardzo szybkim wzroście wagi w drugim trymestrze, ale niby trzymałam się w tych normach belly ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 22:44

Zuza91 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W taki upał trzeba pic wiadomo nawet po to zeby sie schłodzić ale te wytyczne co do picia to tycza sie w normalny dzień ze tak powiem;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z tą wagą różnie jest :) ja się o tyle martwię bo jestem dość chuda i startowałam z niedowagą i od miesiąca w ogóle się zatrzymało :( jednak i tak mnie to martwi chociaż ani położna ani lekarz nic na to nie mówili

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh, u mnie na wadze w szczytowym momencie (po powrocie od mamusi :D) było +11!! Ale teraz jest +9 :D tak czy siak sporo. Dziś musiałam poprosić męża, żeby zapiął mi sandały! Zaczyna się!:D już się przez brzuś nie schylę, a że zapinają sięocno na boku, to się nie udało. Conversy jeszcze sama zakładam, ale nie wiążę, tylko upycham sznurówki do środka. Za to wszelkie czynności golące to już w mym wykonaniu niezła komedia. Muszę dupnąć pod prysznicem (na szczęście mam.tam taki poddupnik), otworzyć drzwiczki prysznica i lolejno nogi wystawiać wyprostowane na zewnątrz. Od pół-ud wzwyż na oślep ;)

Prać będę tak jak większość dziewczyn w 40, ew.białe w 60°. Prasowanie za to to sama przyjemność, kupiłam ostatnio cudne żelazko, które po prostu płynie po materiale i tę deskę viledy na metalowej siatce - mi się sprawuje bardzo spoko. :) zwłaszcza gdy prasuję sobie na siedząco.

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    czyli z tą wagą różnie jest :) ja się o tyle martwię bo jestem dość chuda i startowałam z niedowagą i od miesiąca w ogóle się zatrzymało :( jednak i tak mnie to martwi chociaż ani położna ani lekarz nic na to nie mówili

Ja też startowałam z niedowagą, tydzień temu u ginekolog waga pokazała +6,5kg. W ciągu miesiąca przybrałam 3kg.

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę że jesteśmy na podobnym etapie ciąży jakoś nie widzę żebym miała szansę nadgonić :p

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł, co to za żelazko?

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzis po wizycie w szpitalu, tak na prawde to 45 minut byla pogadanka czego mozna sie spodziewac, gdzie sie zglosic jak sie zacznie rodzic, jakie sa dostepne jeszcze zajecia typu szkola rodzenia.15 minut to obchod po bloku porodowym i obejrzenie dwoch pokoji.

Co do znieczulenia, to Epidural (w kregoslup )najwczesniej mozna podac od rozwarcia 4 cm, a wczesniej mozna gaz rozweselajacy.

U nas sale sa 1 osobowe z lazienka i wersalka do spania dla ojca,a przy porodzie mozna miec nawet 3-4 osoby towarzyszace:D hehe, ciekawe kto by tak chcial.

No ale za to wszystko i tak przyjdzie mi zaplacic, mimo prywatnego ubezpieczenia tu i tak czesc kwoty trzeba zaplacic ze swojej kieszeni i bedzie to kolo $4000.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 05:19

Charlutek lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• mietata Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Biorąc pod uwagę że jesteśmy na podobnym etapie ciąży jakoś nie widzę żebym miała szansę nadgonić :p

a po co chcesz nadganiać? ;) to nie wyścigi ile kto kg mniej czy więcej zdobędzie ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    kochana ja mam dopiero 2 kg na plusie to tez sie whaha raz jest a raz jest

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Zuza91 dodałam cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz zaproszenie to będę mogła wysłać ci adres bloga na priv, nie chcę go tu upubliczniać, bo do forum ma dostęp każdy człowiek z internetu ;)

Mietata to nerwowe tło bólu mięśnia może być prawdopodobne. Ja tak miałam, tylko mi się w plecach na wysokości żeber zbierał stres ;) Pomogły masaże miodem i bańką chińską.

Co do obiadu - mąż zabrał mnie na pyszne jedzonko :D a na jutro gotuję wielki gar krupniku :D

Waga - u mnie od 1,5 tygodnia utrzymuje się +8,5kg. Wcześniej było +9, po bardzo szybkim wzroście wagi w drugim trymestrze, ale niby trzymałam się w tych normach belly ;)
    Ja tez ladnie prosze oo.adres bloga

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ