X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o materacyk dla malucha to ja chyba kupię lateksowo-piankowy. Muszę jeszcze poczytać bo w sumie się nie zaglebialam bardzo w temat.

Kaczuszka elegancki brzusio :) mi właśnie przyszly 2 pary spodni ciazowych z HM i tak...zamówiłam rozmiar 40 jeansow i stretchow. I jakieś ciasne i na styk :/ nie rozumiem tego, bo w inne spodnie ciążowe z HM roz.38 nadal mieszcze się bez problemu. ANo tu roz.40 i nie wiem czy je zwracać czy jest szansa że się trochę rozejda po praniu...

antonna lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy materac firmy FIKI-MIKI kokos-pianka-lateks. Fajny, gruby - 13 cm.

Z przybierania na wadze - mi najwięcej poszło właśnie w biodra/boczki.. nie podoba mi się to :/ no ale taka figura, że mogłam się spodziewać.

antonna lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Jeśli chodzi o materacyk dla malucha to ja chyba kupię lateksowo-piankowy. Muszę jeszcze poczytać bo w sumie się nie zaglebialam bardzo w temat.

Kaczuszka elegancki brzusio :) mi właśnie przyszly 2 pary spodni ciazowych z HM i tak...zamówiłam rozmiar 40 jeansow i stretchow. I jakieś ciasne i na styk :/ nie rozumiem tego, bo w inne spodnie ciążowe z HM roz.38 nadal mieszcze się bez problemu. ANo tu roz.40 i nie wiem czy je zwracać czy jest szansa że się trochę rozejda po praniu...
    Ja mam z next i hm dlugie i wchodzę w 38-40 a np sztruksowe z poprzedniej ciąży 38 to ledwo docieramy do górnej części uda! Z hm legginsy mam L ale bluzki M bo jak kupiłam L to za duża :( za to spodnie krótkie z hm 42 są zamale a 44 lekko za duże. Poprostu trzeba mierzyć bo to chyba nie tyle co rozmiar a krój

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jade do sklepu - pomierzę h&m i c&a. Nie mogę non stop w jednych portkach chodzić ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja zaraz jade do sklepu - pomierzę h&m i c&a. Nie mogę non stop w jednych portkach chodzić ;)

Udanych zakupów :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    co do materaca to koleżanka poleciła mi pianka kokos, podobno przy tych z gryki zdarzały się sytuacje, że pojawiały się robaki i w sumie w necie jest dużo info o tym :/

Z tymi robakami to bez przesady. Moja corka 5 letnia miała taki. Potem służył jako materac dla dziecięcych gosci i do zabawy. Sprawdzałam. Nie ma w nim robaków ☺

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, a ja mam pytanie odnośnie łóżeczka u Was. Bo pisałaś o samym materacu później, bez łóżka. Skąd taka decyzja? Ma to czemus służyc, czy ot tak? Zaciekawiło mnie to.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez mamy gryka kokos :) jakzobaczyłam ten filmik na yt z robakami rozprułam ten madzi i sprawdziłam, ani sladu. zresztą on raczej nigdy nie był mokry wiec robale nie miałyby się jak rozmnożyć. ale nastepny już chyba taki nie będzie.

A dziewczynom, które mają mało miejsca w pokoiku polecam nasze łóżeczko, świetnie się sprawdziło :)
    Jest większe niż standardowe, nie wyobrazam sobie MAdzi i jej nocnych wygibasów na łóżeczku normalnych romziarów

https://www.google.pl/search?q=KLUP%C5%9A+kompakt+3w1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwia6ri7wMLVAhUCI1AKHYFLDrsQ_AUICigB&biw=1920&bih=950#imgrc=TP-vHs391Iz7kM:

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka powiedziała żebym poczytała o tych rokacha w necie to się przeraziłam :p ona przez to nie kupowała właśnie gryki ale z drugiej strony dużo osób właśnie takie ma I jakoś nic tam nie gryzie :p

A powiedzcie mi łóżeczko z funkcją tapczanika długości 120cm na jak długo wystarczy? Bo 140 mi się nie zmieści a chciałam żeby trochę poslużyło

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie takie łóżeczko z funkcją tapczanika chcę :) ze sciąganymi obydwoma bokami całkowicie i bardziej zabudowanymi szczytami.

Materac - nastawiłam się na piankę-lateks, też się naoglądałam i naczytałam o robalkach w gryce i kokosie, choć nie mam pojęcia na ile to prawdopodobne, żeby sobie to wyhodować.

• mietata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, czytałam trochę o projektowaniu pokoiku dla maluch w duchu Montessori i bardzo mi się ta idea spodobała. Dziecko samodzielnie decyduje kiedy wstaje, kiedy kładzie się spać. Tak sami jego zabawki ksiazki i ciuszki powinny byc łatwo dostepne. Po lekturze troche mu sue szczebelkowe łóżka kojarzą z więzieniem. Dziecko jak chce wyjść jest zdane na rodzica. Materac na ziemi jes bezpieczny nie spadnie z niego dziecko etc. Fajna idea, oczywiście kto co lubi :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każdy materac ma jakieś "wady". W gryce mogą pojawić się robaki, w lateksowym podobno wadą jest to, że jest zimny i tym samym dziecku jest chłodniej - wyczytałam, nie wiem czy to prawda. Z tymi robakami to też takie naciągane, wydaje mi sie ze to się zdarza jak materac stoi np w piwnicy, czekając na kolejne dziecko za x lat. Albo kiedy zostanie wyprany/zalany mocno i niedostatecznie wysuszony albo jak jest mega wilgoć w domu itp. Ilu ludzi tyle opinii ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię tych szczebelkowwych łóżeczek - możecie nie wierzyć, ale mam taka dziwną pamięć i pamiętam już sporo zdarzeń ze swojego życia mniej więcej jak miałam rok - czyli od momentu jak zaczęłam chodzić. I pamiętam że ie cierpiałam spać w tym łóżeczku, dostawałam histerii jak mnie mama tam kładła i jak się budziłam to też wrzeszczałam. Pamiętam że się potwornie bałam tam spać, bo właśnie czułam się jak w pułapce - oczywiście nie umiałam tego nikomu powiedzieć ani wytłumaczyć o co mi chodzi. Jak tylko mama przełożyła mnie do normalnego łóżka, tak od razu przestałam wrzeszczeć. Moja mama bardzo długo nie wiedziała czemu ze mnie był taki darciuch - dopiero jak dorosłam to wytłumaczyłam jej o co mi chodziło ;P

P.S. Pozdrawiam ze szpitala.
    Ech, Nystatyna niewiele pomogła - zaczęło jakoś dziwnie boleć w samym wejściu pochwy. Do tego zaczęło mi się coś sączyć (teraz wiem że to tylko upławy, ale nigdy takich nie miałam, bo były bez koloru, zapachu, no jak woda) więc odczekałam do 14:00 i jak ta ciecz zamoczyła mi drugą parę majtek to pojechałam na IP.
    Okazało się że ten płyn to nie wody (tylko właśnie takie dziwne upławy), a szyjkę mam zamkniętą. Niestety i tak położyli mnie na oddział, bo znów znalazł się czyrak - tym razem przy samym wejściu do pochwy. Jutro będzie decyzja czy będą go znów przecinać, a od dziś znów antybiotyk.
    Ja się załamię, to jest jakaś czyraczna klątwa ;((((((

zi13nafan2lh9052.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako, trzymaj się tam dzielnie :( ehhh jak nie urok to...

pako_mrrr lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Czarnulka co tam u Ciebie?

Wichrowe, przeszly Ci te bole?

I pytanie do wszystkich. Podzielcie sie informacja jaki materac do lozeczka kupujecie :) Wczoraj cos o tym czytalam i mam wrazenie, ze wiem mniej niz przed :D

Invis i w sumie inne dziewczyny, gratki z okazji rozpoczecia III trymestru :) Ja sie swojego nie moge doczekac :D a potem bede czekac tez niecierpliwie na 3x z przodu :)

antonna - dziękuję ze pytasz :)u mnie już lepiej dostałam sterydki na płuca dla maluszków a poza tym jestem suplementowana cały czas magnezem w kroplowce. We wtorek mam wizytę w klinice to mam nadzieje że mnie wypuszcza może jutro . .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja też trzymam kciuki za Twoich chłopców :)

Co do materaca to my na pewno lateksowo-piankowy, duuużo już czytałam na ten temat, chwilowo mam już nawet przesyt tego tematu :) odnośnie gryka-kokos każdy ma swoje zdanie, dla mnie tak na logikę to w 100 % naturalny materiał i on po prostu "żyje". Jest oczywiście zabezpieczony przed wilgocią i jeśli nie będzie narażony na kontakt z wilgocią, to o te internetowe robaki nie ma się co martwić. Ja się jednak boję, że przy takim maluchu my nie będziemy w stanie zabezpieczyć materaca przed dostępem wilgoci, dlatego ten rodzaj odpuszczamy. Wiadomo można próbować, bo w porównaniu do lateksowych, te materace są polowe tańsze, może się okazać, że i po 5 latach nic im nie będzie.

Pisałyście też ostatnio o tym jak obcy ludzie reagują na waszą ciąże, to wiecie że ja mam wyjątkowe szczęście , bo póki co same przyjemne rzeczy mnie spotykają. W moim osiedlowym carrefour zawsze mnie wywołują z końca kolejki, ostatnio jak mnie ekspedientka nie zauważyła to babcia tak z 80 letnia mnie zawołała i powiedziała "że ona też była kiedyś w ciąży" :p. Ostatnio nawet jak byliśmy w grycanie na lodach to pani w kasie krzyknęła do tej co nabiera lody, że "pani jest w ciąży", co mnie już rozśmieszyło na maksa. A w dużych sklepach typu aucham, ikea, wszedzie tam gdzie przy kasie narysowana babka z brzuchem, to sama przechodzę do przodu, bo wiem że ekspedientka wśród tylu ludzi może mnie nie zauważyć. Autobusem w ciąży nie jechałam to nie wiem, wierze że gówniarstwo siedzi w słuchawkach na uszach i udają, że nic nie widzą.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chciałam zapytać dziewczyn z dużym biustem, czy śpicie w jakiś biustonoszach bezszwowych czy ogólnie w jakiś biustonoszach ? Bo mi biust bardzo urósł przez te 7 miesięcy i trochę się martwię co z niego zostanie :p

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja caly czas spie w takim cienkim sportowym z pepco

Melduje. Sie ze już w domu jutro do labu oddac krew i.mocz a w piatek wizyta

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię spać nago, a powinnam w biustonoszu. Z drugiej strony, już mam takie te cycki, że nic im bardziej nie zaszkodzi :P
    Ale jak czasem mi się zdarza to w normalnym,z fiszbinami i takie tam.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako, ile Cię będą trzymać?

Jej,ja już tylko 1,5 godziny jedzenia i picia dziś, a jutro glukozaaaaa.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ