Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o materacyk dla malucha to ja chyba kupię lateksowo-piankowy. Muszę jeszcze poczytać bo w sumie się nie zaglebialam bardzo w temat.
Kaczuszka elegancki brzusiomi właśnie przyszly 2 pary spodni ciazowych z HM i tak...zamówiłam rozmiar 40 jeansow i stretchow. I jakieś ciasne i na styk
nie rozumiem tego, bo w inne spodnie ciążowe z HM roz.38 nadal mieszcze się bez problemu. ANo tu roz.40 i nie wiem czy je zwracać czy jest szansa że się trochę rozejda po praniu...
antonna lubi tę wiadomość
-
My kupiliśmy materac firmy FIKI-MIKI kokos-pianka-lateks. Fajny, gruby - 13 cm.
Z przybierania na wadze - mi najwięcej poszło właśnie w biodra/boczki.. nie podoba mi się tono ale taka figura, że mogłam się spodziewać.
antonna lubi tę wiadomość
-
Invis wrote:Jeśli chodzi o materacyk dla malucha to ja chyba kupię lateksowo-piankowy. Muszę jeszcze poczytać bo w sumie się nie zaglebialam bardzo w temat.
Kaczuszka elegancki brzusiomi właśnie przyszly 2 pary spodni ciazowych z HM i tak...zamówiłam rozmiar 40 jeansow i stretchow. I jakieś ciasne i na styk
nie rozumiem tego, bo w inne spodnie ciążowe z HM roz.38 nadal mieszcze się bez problemu. ANo tu roz.40 i nie wiem czy je zwracać czy jest szansa że się trochę rozejda po praniu...
za to spodnie krótkie z hm 42 są zamale a 44 lekko za duże. Poprostu trzeba mierzyć bo to chyba nie tyle co rozmiar a krój
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja zaraz jade do sklepu - pomierzę h&m i c&a. Nie mogę non stop w jednych portkach chodzić
Udanych zakupów
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Xaxa wrote:co do materaca to koleżanka poleciła mi pianka kokos, podobno przy tych z gryki zdarzały się sytuacje, że pojawiały się robaki i w sumie w necie jest dużo info o tym
Z tymi robakami to bez przesady. Moja corka 5 letnia miała taki. Potem służył jako materac dla dziecięcych gosci i do zabawy. Sprawdzałam. Nie ma w nim robaków ☺ -
my tez mamy gryka kokos
jakzobaczyłam ten filmik na yt z robakami rozprułam ten madzi i sprawdziłam, ani sladu. zresztą on raczej nigdy nie był mokry wiec robale nie miałyby się jak rozmnożyć. ale nastepny już chyba taki nie będzie.
A dziewczynom, które mają mało miejsca w pokoiku polecam nasze łóżeczko, świetnie się sprawdziło
Jest większe niż standardowe, nie wyobrazam sobie MAdzi i jej nocnych wygibasów na łóżeczku normalnych romziarów
https://www.google.pl/search?q=KLUP%C5%9A+kompakt+3w1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwia6ri7wMLVAhUCI1AKHYFLDrsQ_AUICigB&biw=1920&bih=950#imgrc=TP-vHs391Iz7kM: -
Mi koleżanka powiedziała żebym poczytała o tych rokacha w necie to się przeraziłam :p ona przez to nie kupowała właśnie gryki ale z drugiej strony dużo osób właśnie takie ma I jakoś nic tam nie gryzie :p
A powiedzcie mi łóżeczko z funkcją tapczanika długości 120cm na jak długo wystarczy? Bo 140 mi się nie zmieści a chciałam żeby trochę poslużyło
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
nick nieaktualnyWłaśnie takie łóżeczko z funkcją tapczanika chcę
ze sciąganymi obydwoma bokami całkowicie i bardziej zabudowanymi szczytami.
Materac - nastawiłam się na piankę-lateks, też się naoglądałam i naczytałam o robalkach w gryce i kokosie, choć nie mam pojęcia na ile to prawdopodobne, żeby sobie to wyhodować. -
Invis, czytałam trochę o projektowaniu pokoiku dla maluch w duchu Montessori i bardzo mi się ta idea spodobała. Dziecko samodzielnie decyduje kiedy wstaje, kiedy kładzie się spać. Tak sami jego zabawki ksiazki i ciuszki powinny byc łatwo dostepne. Po lekturze troche mu sue szczebelkowe łóżka kojarzą z więzieniem. Dziecko jak chce wyjść jest zdane na rodzica. Materac na ziemi jes bezpieczny nie spadnie z niego dziecko etc. Fajna idea, oczywiście kto co lubi
-
Chyba każdy materac ma jakieś "wady". W gryce mogą pojawić się robaki, w lateksowym podobno wadą jest to, że jest zimny i tym samym dziecku jest chłodniej - wyczytałam, nie wiem czy to prawda. Z tymi robakami to też takie naciągane, wydaje mi sie ze to się zdarza jak materac stoi np w piwnicy, czekając na kolejne dziecko za x lat. Albo kiedy zostanie wyprany/zalany mocno i niedostatecznie wysuszony albo jak jest mega wilgoć w domu itp. Ilu ludzi tyle opiniiSyn
-
Ja też nie lubię tych szczebelkowwych łóżeczek - możecie nie wierzyć, ale mam taka dziwną pamięć i pamiętam już sporo zdarzeń ze swojego życia mniej więcej jak miałam rok - czyli od momentu jak zaczęłam chodzić. I pamiętam że ie cierpiałam spać w tym łóżeczku, dostawałam histerii jak mnie mama tam kładła i jak się budziłam to też wrzeszczałam. Pamiętam że się potwornie bałam tam spać, bo właśnie czułam się jak w pułapce - oczywiście nie umiałam tego nikomu powiedzieć ani wytłumaczyć o co mi chodzi. Jak tylko mama przełożyła mnie do normalnego łóżka, tak od razu przestałam wrzeszczeć. Moja mama bardzo długo nie wiedziała czemu ze mnie był taki darciuch - dopiero jak dorosłam to wytłumaczyłam jej o co mi chodziło ;P
P.S. Pozdrawiam ze szpitala.
Ech, Nystatyna niewiele pomogła - zaczęło jakoś dziwnie boleć w samym wejściu pochwy. Do tego zaczęło mi się coś sączyć (teraz wiem że to tylko upławy, ale nigdy takich nie miałam, bo były bez koloru, zapachu, no jak woda) więc odczekałam do 14:00 i jak ta ciecz zamoczyła mi drugą parę majtek to pojechałam na IP.
Okazało się że ten płyn to nie wody (tylko właśnie takie dziwne upławy), a szyjkę mam zamkniętą. Niestety i tak położyli mnie na oddział, bo znów znalazł się czyrak - tym razem przy samym wejściu do pochwy. Jutro będzie decyzja czy będą go znów przecinać, a od dziś znów antybiotyk.
Ja się załamię, to jest jakaś czyraczna klątwa ;(((((( -
antonna wrote:Czarnulka co tam u Ciebie?
Wichrowe, przeszly Ci te bole?
I pytanie do wszystkich. Podzielcie sie informacja jaki materac do lozeczka kupujecieWczoraj cos o tym czytalam i mam wrazenie, ze wiem mniej niz przed
Invis i w sumie inne dziewczyny, gratki z okazji rozpoczecia III trymestruJa sie swojego nie moge doczekac
a potem bede czekac tez niecierpliwie na 3x z przodu
antonna - dziękuję ze pytasz :)u mnie już lepiej dostałam sterydki na płuca dla maluszków a poza tym jestem suplementowana cały czas magnezem w kroplowce. We wtorek mam wizytę w klinice to mam nadzieje że mnie wypuszcza może jutro . .27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka ja też trzymam kciuki za Twoich chłopców
Co do materaca to my na pewno lateksowo-piankowy, duuużo już czytałam na ten temat, chwilowo mam już nawet przesyt tego tematuodnośnie gryka-kokos każdy ma swoje zdanie, dla mnie tak na logikę to w 100 % naturalny materiał i on po prostu "żyje". Jest oczywiście zabezpieczony przed wilgocią i jeśli nie będzie narażony na kontakt z wilgocią, to o te internetowe robaki nie ma się co martwić. Ja się jednak boję, że przy takim maluchu my nie będziemy w stanie zabezpieczyć materaca przed dostępem wilgoci, dlatego ten rodzaj odpuszczamy. Wiadomo można próbować, bo w porównaniu do lateksowych, te materace są polowe tańsze, może się okazać, że i po 5 latach nic im nie będzie.
Pisałyście też ostatnio o tym jak obcy ludzie reagują na waszą ciąże, to wiecie że ja mam wyjątkowe szczęście , bo póki co same przyjemne rzeczy mnie spotykają. W moim osiedlowym carrefour zawsze mnie wywołują z końca kolejki, ostatnio jak mnie ekspedientka nie zauważyła to babcia tak z 80 letnia mnie zawołała i powiedziała "że ona też była kiedyś w ciąży" :p. Ostatnio nawet jak byliśmy w grycanie na lodach to pani w kasie krzyknęła do tej co nabiera lody, że "pani jest w ciąży", co mnie już rozśmieszyło na maksa. A w dużych sklepach typu aucham, ikea, wszedzie tam gdzie przy kasie narysowana babka z brzuchem, to sama przechodzę do przodu, bo wiem że ekspedientka wśród tylu ludzi może mnie nie zauważyć. Autobusem w ciąży nie jechałam to nie wiem, wierze że gówniarstwo siedzi w słuchawkach na uszach i udają, że nic nie widzą. -
Ja lubię spać nago, a powinnam w biustonoszu. Z drugiej strony, już mam takie te cycki, że nic im bardziej nie zaszkodzi
Ale jak czasem mi się zdarza to w normalnym,z fiszbinami i takie tam.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023