X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Trzymam mocno kciuki za łatwy temat. Mi zawsze marzyła się nauka niemieckiego. Próbowałam sama ale to nie poszło, na szkołę że względu na pracę zmianowa nie mam się co zapisywać bo co drugie zajęcia bym musiała odpuścić a na prywatne lekcje 50-60/ h to trochę dużo. Może na macierzyńskim trochę się zmobilizuje :-P

Ja na wiosnę zamierzam iść na kurs niemieckiego, a od września zapisuję się do szkoły na nowy kierunek. Chciałabym na macierzyńskim coś robić, chociażby na weekendy. Mężu dał zielone światło, także chyba nie ma strachu że sobie nie poradzi kiedy będę znikać :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to był za fotelik samochodowy, który kiedyś któraś pokazywała? Z tego co pamiętam mówili o nim w Dzień Dobry TVN, albo w Pytanie na Śniadanie :> Był z takimi wkładkami dla niemowlaka. Pamiętacie może?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Moje miały być wysyłane okolo 2 tyg temu a nawet nie zapytała o adres :/ mogłaby się określić kiedy co i jak. Mam tylko nadzieję że nic jej się nie stało.

Nie no to ja adres podałam, kasa przelana i w sobotę miała wysłać (wtedy co ją ten dziad napadł). Nie wiem czy w końcu wysłała czy nie. No nic - trzeba poczekać ;)

agagaga - a nie masz po Lactulozie wzdęć i gazów? Bo ja zauważyłam, że zawsze jak ją piję to później cały dzień mnie męczy. I w tym czasie mam też wzmożoną ilość śluzu. Jak jej nie piję to wszystko mija.

Anulka - a to spojenie mocno Cię boli? Bo mi dokucza przez jakiś czas jak się dużo nachodzę. Ale teraz ograniczyłam wysiłek i jest całkiem spoko.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:22

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Anulka - a to spojenie mocno Cię boli? Bo mi dokucza przez jakiś czas jak się dużo nachodzę. Ale teraz ograniczyłam wysiłek i jest całkiem spoko.

Niestety cały czas boli, no chyba, że leżę ale jak chcę się przekręcić to też boli. Dodatkowo promieniuje na prawą nogę, że jak wstanę i chcę iść, to tej nogi z bólu nie mogę przestawić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 11:15

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ubranek mamy wciąż więcej i więcej, na razie rozmiary: 50, 56 i 62. 90 % tych ubranek dostaliśmy od przyjaciół i większość jest jeszcze z metkami, wiec zgadzam się, że nie ma co przesadzać z ilością, bo dziecko nie jest w stanie tylu wykorzystać :) teraz koleżanka zapowiedziała, że po weekendzie podrzuci nam rozmiar 68, mój mąż jest przerażony ilością ;) a dlatego, że tych ubranek podstawowych mamy jak dla całego przedszkola to ja jak już dokupuje to takie "perełki" :p. Z tych które dostajemy według mnie najładniejsze i najlepszej jakości są ubranka firmy next i gap, koleżanki siostra mieszka w Londynie i podobno za grosze tam kupuje, u nas patrzyłam to drogie. Ale w porównaniu do pepco czy smyk to różnica mega w jakości materiału.

Co do cellulitu to niestety jeden ma większe predyspozycje, drugi mniejsze. Ale to w zasadzie tylko kwestia diety, a z nią w ciąży ciężko. Mi też się zrobił, zawsze miałam skłonności, ale dużo ćwiczyłam i pilnowałam co jadłam. Teraz słodycze wpadają mi codziennie, białe pieczywo tak samo, dużo produktów mlecznych i już nie mam siły z tym walczyć, wiec coś tam staram się ograniczać ale z rożnym skutkiem :p. Mam taką wizję, że miesiąc po porodzie wszystko wróci do normy i będę wyglądać jak kiedyś :pp.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Dziewczyny, na celulit polecam dłuższe sukienki i jakiś owoc dla podniesienie morale ;) no trudno, nic z tym nie zrobimy, takie uroki ciąży.

Błagam niech ktoś się odezwie, kto nie ma oprócz kilku ubranek dosłownie nic, poczuję się lepiej a nie jak ostatnia łajza ;) wy tu już o torbach porodowych, a my nadal w proszku ;) Wichrowe, na ciebie z pewnością mogę liczyć ;)
    No przecież ja NIC nie mam :D i nie przejmuję się, zacznę po urlopie wrześniowym działać.
    Na stronie szpitala jest lista co wziąć. Z netu mam co kupić jesienno-zimowemu dziecku. Wózeki obczaję pod koniec sierpnia tak namacalnie.
    A potem sobie zacznę zakupy. Ogarniam chatę, nie potrzebuję w niej pierdyliona paczek dodatkowych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 11:29

agagaga, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Niestety cały czas boli, no chyba, że leżę ale jak chcę się przekręcić to też boli. Dodatkowo promieniuje na prawą nogę, że jak wstanę i chcę iść, to tej nogi z bólu nie mogę przestawić

Ojoj, to faktycznie się męczysz. Odpoczywaj ile możesz.

Karola - no z polskich firm to Pinokio ma fajną jakość :) ale jest drogo.. na szczęście maluchy tak szybko wyrastają z tego, że nawet takie PEPCO wytrzyma ;)

A swoją drogą to jak zapełniliśmy całą komodę ubrankami to mąż stwierdził, że czas przystopować :p więc mu obiecałam, że już nic nie kupię ;) a że w tym miesiącu przyjdzie wózek to i tak kasa pójdzie głównie na niego :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_89 wrote:
    To ja o nim pisałam - fotelik Avionaut Ultralite :) polecany przez Pawła Zawitkowskiego :) ja go będę zamawiać na początku września :)

Dzięki :) Teraz mam na tapecie foteliki, więc zapoznaję się z różnymi modelami :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z wyprawka daleko w tyle. Na razie mam ubrania które kupiłam i dostałam ale jeszcze nie podzielone na rozmiaru Wiec tak naprawdę nie wiem czego ile jest. Z większych rzeczy kupiliśmy wózek. A w przyszłym tygodniu chce zamówić łóżeczko i materac.
    Na razie wybieramy kolor farb do kuchni i kącika dla dziecka i trudno mi się zdecydować :p
    Myśle, żeby koniec sierpnia/września zrobić listę rzeczy kosmetycznych dla mnie i dziecka i we wrześniu zamówić. Aa, i chcemy kacik w sypialni dla dziecka zabudować pod wymiar Wiec tez muszę się za to hak najszybciej zabrac. A coś brak chęci i weny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 11:44

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    I poszlas ? Na co i gdzie?

A z tym testem to zalezy jaki sie temat trafi. Oczywiscie na tym poziomie to powinnam o wszystkim byc w stanie napisac, zrozumiec itp ale jednak latwiejszy jes ttemat o zwierzetach domowych niz o gospodarce czy jakichs dziwnych stowarzyszeniach gdzie pelno dlugich i skomplikowanych nazw, przynajmniej dla mnie ;)
    Pewnie, jak temat "z dupy" to i po polsku ciezko cos napisac. Na studia poszlam, skonczylam kulturoznastwo, socjologie i komunikacje miedzykulturowa na Viadrinie.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mam wzdęcia po lactulozie. Ale zadna zmiana diety nie pomaga, jeszcze tylko tej inuliny nie próbowałam. Musze kupić. Jak się niczym nie wspomagam to mi bardzo źle :/

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Kaczorka mam wzdęcia po lactulozie. Ale zadna zmiana diety nie pomaga, jeszcze tylko tej inuliny nie próbowałam. Musze kupić. Jak się niczym nie wspomagam to mi bardzo źle :/

To masz podobnie jak ja. Jeszcze teraz w miarę ratują mnie śliwki popite Activią.
    Leniwe jelita i hormony to jednak masakra :/

afrykanka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi właśnie przyszedł (błyskawicznie dość) śpiworek do wózka i mufeczka. Aż Wam pokażę jak ładnie (wg mnie) prezentuje się zarówno w gondoli, jak i w foteliku i spacerówce :) Przy okazji polecam sprzedawcę. KLIK DO TEGO ŚPIWORKA. Materiał super, błyskawiczna wysyłka, ślicznie zapakowane w takie woreczki... No fajnie :)
    Śpiworek w gondoli:
    https://zapodaj.net/images/04d3ffc17831d.jpg
    https://zapodaj.net/images/8a3c77466690a.jpg
    https://zapodaj.net/images/42189185e4ec4.jpg
    Śpiworek w spacerówce:
    https://zapodaj.net/images/97c0f699515b9.jpg
    Śpiworek w foteliku samochodowym:
    https://zapodaj.net/images/2aad076c42e32.jpg
    I mufeczka :)
    https://zapodaj.net/images/9ad3351665586.jpg
    https://zapodaj.net/images/c6f159b11b6fc.jpg
    https://zapodaj.net/images/9a716dc2ff6f2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 12:23

Asia_89, wichrowe_wzgórza, afrykanka, Kaczorka, Charlutek, Pani Moł, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie to wygląda. Obawiałam sie właśnie takiego rozmiaru spiworka do fotelika. Ja planuje kupić do fotelika bo on i tak bedzie zabierany do domu. Wiec dziecka nie potrzeba jakoś specjalnie ubierac tylko do tego wkladam w aucie rozpinam i sie dzieciak nie grzeje. Zupełnie nie widzę tego w gondoli bo zwyczajnie bedzie stała w piwnicy. A nie chce tam zostawiac żadnych tekstyliów bo to jednak piwnica. Nie jest super wentylowana i w ogóle. Musze jakiś patent wymyślić żeby za duzo tych gratow nie znosić. A znow dziecko do wozka przydałoby sie ubrać jakoś mocniej. 4 pietro i moje dylematy :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka w szkole rodzenia mówiła, żeby kupić babkę jajowatą - ale czyste zioła, nie żadna mieszanka z tym. 2 łyżki zalać 1/2 szklanki wody, poczekać aż się zrobi glut i wypić, po czym popić jeszcze szklankę wody.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    To masz podobnie jak ja. Jeszcze teraz w miarę ratują mnie śliwki popite Activią.
    Leniwe jelita i hormony to jednak masakra :/

sorry, cos mi sie wcisnelo i wyszlo, ze lubie to...to przez przypadek. Ja tez sie zmagam z tym problemem....

1usat5od00spirqc.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) ja po wizycie hemoglobina spadła dostałam tardyferon
    tsh spadło ale jeszcze mmusi spać wiec dawka 75
    na kolejna wizyte musze zrobić krzywą
    USG 4 wrzesnia a 7 wizyta :)

Psocia daj zanc jak poszło

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - widzę, że wybrałyśmy podobną kolorystykę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/198dc4e01066.jpg

Tylko ja chciałam rozpinany na środku :)

I tak się zastanawiam jak zimą do takiego śpiworka ubrać dziecko. Bo ogólnie to jeszcze mam mieć kocyk.

Wichrowe wzgórza - wszelkie gluty u mnie odpadają, bo mi zwyczajnie przez gardło nie przejdą.. automatycznie mi się cofa wszystko :/ dlatego nawet siemię lniane odrzuciłam.

afrykanka - to chyba problem dość sporej liczby kobiet w ciąży.. Ale jeszcze trochę :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata to ja Ciebie pociesze i dziewczyny, ktore nie maja zbyt duzo rzeczy czy sa w trakcie remontu.
    Ja nie wiem gdzie bede mieszkac po urodzeniu malej, tzn. bedziemy u tesciow bo cesarke mam w Monachium, ale w styczniu to nie wiem czy bede szukac nowego mieszkania w Lagos czy domu w okolicach Frankfurtu...i do tego cala przeprowadzka . Tak czy siak nie bedzie mnie jak ekipa przeprowadzkowa wejdzie do mieszkania i zaczna pakowac rzeczy czy to w kontener czy w samochod przeprowadzkowy. Teraz pakuje w kartony rzeczy, podpisuje, sortuje podpisuje, zeby w razie co maz mi jakis karton wyslal z ubrankami dodatkowymi . Tesciowie kupili kosz mojzeszowy na kolkach , slodki bardzo. Reszte rzeczy, jak laktator , ubranka, musze wiezc z LAgos do Monachium. bede leciec w 8 miesiacu z 3 latka , na szczescie jest to nocny samolot, ale z przesiadka. W ciagu trzech dni musze malej wyprawke do przedszkola kupic, bo zaczyna 23 pazdziernika przedszkole, a przyjezdzamy 19 pazdz. gdzie moje dziecko nie ma ani kurtki, ani kaloszy czy swetrow, bo u nas jest wieczne lato. Tak wyglada moja sytuacja, pazdziernik i listopad bedzie bardzo pracowity dla nas. Mala musi poczekac do terminu cesarki, bo inaczej to sobie nie wyobrazam to wszystko ogarnac.

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ