X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie co do wyprawki jeszcze. Co myślicie na temat misia szumisia i kury babci dany :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Staniki ciągle ten sam rozmiar, więc nie widzę żeby coś tam urosło :D Ale za to puchną i maleją zależy jaki mają dzień :) Myślę, że to też działa na rozstępy.

Może to od tego puchnięcia ;) w końcu cycki to delikatna struktura.

Ja muszę już biustonosz zmienić, bo mnie ciśnie.. brzuch już jest na tyle wysoko, że obwód by się przydało zwiększyć :p
    I tak myślę czy nie kupić od razu takich do karmienia.
    Polecacie jakieś firmy, sklepy?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Może to od tego puchnięcia ;) w końcu cycki to delikatna struktura.

Ja muszę już biustonosz zmienić, bo mnie ciśnie.. brzuch już jest na tyle wysoko, że obwód by się przydało zwiększyć :p
    I tak myślę czy nie kupić od razu takich do karmienia.
    Polecacie jakieś firmy, sklepy?
    Ja kupiłam jeden do karmienia jest super wygodny z H&M. Polecam ! Nosze teraz go już :D Po praniu dalej super :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie co do wyprawki jeszcze. Co myślicie na temat misia szumisia i kury babci dany :D

Co to jest kura babci Dany? Bo pierwsze słyszę :p
    Na szumisia się chyba zdecydujemy. Teraz są takie ładne :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff9ad8682c2c.jpg

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe ja też jedynaczka :D Też czasem czuję pępowinę :P U mnie nie jest to tak dramatyczne jak u Twojej mamy, ale jednak czasem odczuwam taki ciężar jedynactwa. U mojego męża, gdzie jest jeszcze dwójka rodzeństwa na miejscu, jakoś ta uwaga rodziców się rozkłada.
    Oj długo by o relacjach z rodzicami pisać, obyśmy były jak najlepszymi dla naszych dzieci i oby pępowiny jakoś naturalnie same się rozluźniały ;)

Wichrowe myślę że jako nam - dzieciom jedynakom - łatwiej będzie obyć się bez dzieci, bo przecież jedynak zawsze jest taką zosią samosią co sobie zajęcie sam znajdzie ;)

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:

Co to ta kura babci dany? :D
    Znajomi bardzo polecali tego szumisia więc spróbujemy. Tylko ja bym chciała tego standardowego, miś z łapkami ośmiornicy i cry sensorem :D moja przyjaciółka już zapowiedziała że mam nie kupować, bo to będzie prezent od niej.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Kura Babci Dany to poduszka do karmienia :D która wygląda szałowo (jak dla mnie) z firmy La Millou :D Polecam zobaczyć jak to wygląda. cena 100 zł tyle, że ja wiem że mogę się bez tego obejść :D ale jest piękna :)

Patryk <3
    zyniqif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, szumisia też chcę :) tego z nogami kosmity-ośmiornicy.

Holibka, dobrze to ujęłaś z tymi rodzicami zachowującymi się jak dzieci. Ja mam tak z teściami. Do lekarza i szkoły rodzenia jeżdżę do innego miasta, po drodze mijając miejscowość teściów i miejsce, w którym prowadzą biznes. I choć jesteśmy - razem, lub ostatnio czasem sam mąż - u nich CO WEEKEND, to jak nie wpadniemy do nich np.wracają ze szkoły rodzenia, to już teściowa potrafi do mnie zadzwonić z pretensjami. Bo oni mają małe pieski, które za chwilę idą do nowych domów. I suczka była rozczarowana, że nie zajechaliśmy. Albo pieskom było przykro. No jasna cholera! Ja czasami ledwie się zmuszam, żeby do tej szkoły rodzenia się zawlec, bo nie czuję się najwspanialej, a ona mi dupę truje, że pieskom było przykro. Pomijam fakt, że do teścia interesu i tak choć przywitać się wjeżdźamy. Ja nie wiem, czy oni nie rozumieją, że nie tylko brzuch ciężki, plecy bolą, upał, itp itd, ale zwyczajnie możemy nie mieć chęci 2 razy w tygodniu zesrywać się nad ich psami, że ten raz to już z naszej strony jakieś tam poświęcenie - grzecznościowe odwiedziny? Brrr. Boję się, co będzie jak się zupełnie zestarzeją.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnievte gadzety typu misie. Szumisie nie rajcuja mialamvapkevw tel ale mala i tak wolala kroke pluszowa z pozytywKa z pepco
    No ja tezw lubie miec wszystko poukladane ii chcialam miec w pazdzierniku wszyszystko gotowe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł - masakra jakby mi tak tesciowa powiedziala to chyba bym jej buchla smiechem ;) moja tesciowa tez ma pretensje jak nie przyjedziemy mamy do siebie 10 km ale tesciowie do nas wogole nie przyjezdzaja bo to nasz obowiazek...

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł - łooo matko, to Ci się teściowie trafili!! W życiu bym się tak nie poświęcała. I to jeszcze psy oglądać.. żeby to chociaż koty były! ;)

Biedroneczka - ja też gadżeciara nie jestem, ale ten szumiś akurat mi się podoba :) swojego telefonu wolałabym dodatkowo nie eksploatować.

Mamatobe - obejrzałam tą kurę. Nie kupię :p mam poduchę ciążową, która też się będzie nadawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 15:44

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł jakto co będzie? :D WIĘCEJ PIESKÓW! :D

Zuza u nas tak z moimi rodzicami - oni się nie pofatygują, bo ciężko pracują w polu (a my przecież za tymi biurkami nic nie robimy i jesteśmy wypoczęci, przecież tylko w polu to praca...) i w niedzielę odpoczywają i nie będą się tłuc 100km, natomiast my powinniśmy do nich przyjeżdżać jak najczęściej ;] nie przetłumaczysz

age.png

age.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa nigdy nie pracowala wiec nie wie co to praca i cale zycie w bloku mieszka wiec tez nie wie co to pole :p ale fakt niejednokrotnie tesciowa mowi ze nie przyjezdzaja oni do nas bo tesciu pracuje do 17 :p albo ze nie wie czy w domu jestesmy ;) (tak ona posiada telefon i my tez)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może teściowie już tak mają? Bo moja teściowa była u nas raz - w dniu naszego ślubu! Na błogosławieństwie ;) Teściu był 2 razy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień coś załatwiałam, właśnie wróciłam i swtwierdzam, ze nawet jak na mnie miłośnika upałów jest za gorąco :p.

Kurę babci dany ja mam, podpatrzyłam u koleżanki, poza tym, że wizualnie mi się bardzo podoba to myśle też, że będzie przydatna. Szumisia z cry sensor dostaliśmy od znajomych, strasznie mnie denerwuje te szumienie :p

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka....współczuję, właśnie przeszłam armagedon remontu i przeprowadzki, plus nerwy związane z ekipami wykańczającymi mieszkanie i mnie przy okazji...nadal siedzę w kartonach. Jak ja paokowałam to wiem co gdzie jest, wszędzie karteczki...a mąż to już na żywioł, wszystko zmieszane ze wszystkim ;)

W Warszawie jest gorąco to fakt, właśnie wróciłam ze spaceru, wskoczyłam pod zimny prysznic i mi lepiej. Nadal nie mamy zasłon w oknach więc mam przepięknej urody koce pozawieszane żeby przystopować trochę słońce.

Holbka, udanego urlopu!

Zotsały mi jeszcze 4 dni wolnego i mam zamiar się pobyczyć na maksa z mężem żeby odreagować ten gigant stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 15:56

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewuszki za życzenia udanego urlopu :D Na pewno taki będzie, w najbliższym tygodniu zamierzam skupić się na małych przyjemnościach i byczeniu się :D

U mnie teściowa z kolei dość często jest w przeciwieństwie do moich rodziców :D

age.png

age.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wam się Teście trafili... szok. Ja na swoich nie mam co narzekać, no chyba, że teściowa stara się mnie uspokoić (tzn. mój wybuchowy charakter... wszędzie go pełno a ponoć w ciąży nie wolno nic szybko szybko :D ) No i czasami nie pomyśli, że kupa roboty a ona chce przyjechać do DE na kilka dni. (Uwierzcie mi wcześniej na kawalerce było to utrapieniem, teściowa i szwagierka jak się zwaliły na głowę to miałam chęć się ewakuować) Na szczęście dwa pokoje i można gości przyjmować :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:22

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już kupiłabym używanego Szumisia. Są w fajnym stanie, a nie chciałabym żeby dziecko źle na niego reagowało i byłby mi niepotrzebny potem. Myślałam nad nimi, ale w końcu uznałam, że lepiej jak przeznaczę pieniądze na coś co bardziej nam się przyda

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ