X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie co do wyprawki jeszcze. Co myślicie na temat misia szumisia i kury babci dany :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Staniki ciągle ten sam rozmiar, więc nie widzę żeby coś tam urosło :D Ale za to puchną i maleją zależy jaki mają dzień :) Myślę, że to też działa na rozstępy.

Może to od tego puchnięcia ;) w końcu cycki to delikatna struktura.

Ja muszę już biustonosz zmienić, bo mnie ciśnie.. brzuch już jest na tyle wysoko, że obwód by się przydało zwiększyć :p
    I tak myślę czy nie kupić od razu takich do karmienia.
    Polecacie jakieś firmy, sklepy?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Może to od tego puchnięcia ;) w końcu cycki to delikatna struktura.

Ja muszę już biustonosz zmienić, bo mnie ciśnie.. brzuch już jest na tyle wysoko, że obwód by się przydało zwiększyć :p
    I tak myślę czy nie kupić od razu takich do karmienia.
    Polecacie jakieś firmy, sklepy?
    Ja kupiłam jeden do karmienia jest super wygodny z H&M. Polecam ! Nosze teraz go już :D Po praniu dalej super :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie co do wyprawki jeszcze. Co myślicie na temat misia szumisia i kury babci dany :D

Co to jest kura babci Dany? Bo pierwsze słyszę :p
    Na szumisia się chyba zdecydujemy. Teraz są takie ładne :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff9ad8682c2c.jpg

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe ja też jedynaczka :D Też czasem czuję pępowinę :P U mnie nie jest to tak dramatyczne jak u Twojej mamy, ale jednak czasem odczuwam taki ciężar jedynactwa. U mojego męża, gdzie jest jeszcze dwójka rodzeństwa na miejscu, jakoś ta uwaga rodziców się rozkłada.
    Oj długo by o relacjach z rodzicami pisać, obyśmy były jak najlepszymi dla naszych dzieci i oby pępowiny jakoś naturalnie same się rozluźniały ;)

Wichrowe myślę że jako nam - dzieciom jedynakom - łatwiej będzie obyć się bez dzieci, bo przecież jedynak zawsze jest taką zosią samosią co sobie zajęcie sam znajdzie ;)

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:

Co to ta kura babci dany? :D
    Znajomi bardzo polecali tego szumisia więc spróbujemy. Tylko ja bym chciała tego standardowego, miś z łapkami ośmiornicy i cry sensorem :D moja przyjaciółka już zapowiedziała że mam nie kupować, bo to będzie prezent od niej.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Kura Babci Dany to poduszka do karmienia :D która wygląda szałowo (jak dla mnie) z firmy La Millou :D Polecam zobaczyć jak to wygląda. cena 100 zł tyle, że ja wiem że mogę się bez tego obejść :D ale jest piękna :)

Patryk <3
    zyniqif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, szumisia też chcę :) tego z nogami kosmity-ośmiornicy.

Holibka, dobrze to ujęłaś z tymi rodzicami zachowującymi się jak dzieci. Ja mam tak z teściami. Do lekarza i szkoły rodzenia jeżdżę do innego miasta, po drodze mijając miejscowość teściów i miejsce, w którym prowadzą biznes. I choć jesteśmy - razem, lub ostatnio czasem sam mąż - u nich CO WEEKEND, to jak nie wpadniemy do nich np.wracają ze szkoły rodzenia, to już teściowa potrafi do mnie zadzwonić z pretensjami. Bo oni mają małe pieski, które za chwilę idą do nowych domów. I suczka była rozczarowana, że nie zajechaliśmy. Albo pieskom było przykro. No jasna cholera! Ja czasami ledwie się zmuszam, żeby do tej szkoły rodzenia się zawlec, bo nie czuję się najwspanialej, a ona mi dupę truje, że pieskom było przykro. Pomijam fakt, że do teścia interesu i tak choć przywitać się wjeżdźamy. Ja nie wiem, czy oni nie rozumieją, że nie tylko brzuch ciężki, plecy bolą, upał, itp itd, ale zwyczajnie możemy nie mieć chęci 2 razy w tygodniu zesrywać się nad ich psami, że ten raz to już z naszej strony jakieś tam poświęcenie - grzecznościowe odwiedziny? Brrr. Boję się, co będzie jak się zupełnie zestarzeją.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnievte gadzety typu misie. Szumisie nie rajcuja mialamvapkevw tel ale mala i tak wolala kroke pluszowa z pozytywKa z pepco
    No ja tezw lubie miec wszystko poukladane ii chcialam miec w pazdzierniku wszyszystko gotowe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł - masakra jakby mi tak tesciowa powiedziala to chyba bym jej buchla smiechem ;) moja tesciowa tez ma pretensje jak nie przyjedziemy mamy do siebie 10 km ale tesciowie do nas wogole nie przyjezdzaja bo to nasz obowiazek...

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł - łooo matko, to Ci się teściowie trafili!! W życiu bym się tak nie poświęcała. I to jeszcze psy oglądać.. żeby to chociaż koty były! ;)

Biedroneczka - ja też gadżeciara nie jestem, ale ten szumiś akurat mi się podoba :) swojego telefonu wolałabym dodatkowo nie eksploatować.

Mamatobe - obejrzałam tą kurę. Nie kupię :p mam poduchę ciążową, która też się będzie nadawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 15:44

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł jakto co będzie? :D WIĘCEJ PIESKÓW! :D

Zuza u nas tak z moimi rodzicami - oni się nie pofatygują, bo ciężko pracują w polu (a my przecież za tymi biurkami nic nie robimy i jesteśmy wypoczęci, przecież tylko w polu to praca...) i w niedzielę odpoczywają i nie będą się tłuc 100km, natomiast my powinniśmy do nich przyjeżdżać jak najczęściej ;] nie przetłumaczysz

age.png

age.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa nigdy nie pracowala wiec nie wie co to praca i cale zycie w bloku mieszka wiec tez nie wie co to pole :p ale fakt niejednokrotnie tesciowa mowi ze nie przyjezdzaja oni do nas bo tesciu pracuje do 17 :p albo ze nie wie czy w domu jestesmy ;) (tak ona posiada telefon i my tez)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może teściowie już tak mają? Bo moja teściowa była u nas raz - w dniu naszego ślubu! Na błogosławieństwie ;) Teściu był 2 razy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień coś załatwiałam, właśnie wróciłam i swtwierdzam, ze nawet jak na mnie miłośnika upałów jest za gorąco :p.

Kurę babci dany ja mam, podpatrzyłam u koleżanki, poza tym, że wizualnie mi się bardzo podoba to myśle też, że będzie przydatna. Szumisia z cry sensor dostaliśmy od znajomych, strasznie mnie denerwuje te szumienie :p

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka....współczuję, właśnie przeszłam armagedon remontu i przeprowadzki, plus nerwy związane z ekipami wykańczającymi mieszkanie i mnie przy okazji...nadal siedzę w kartonach. Jak ja paokowałam to wiem co gdzie jest, wszędzie karteczki...a mąż to już na żywioł, wszystko zmieszane ze wszystkim ;)

W Warszawie jest gorąco to fakt, właśnie wróciłam ze spaceru, wskoczyłam pod zimny prysznic i mi lepiej. Nadal nie mamy zasłon w oknach więc mam przepięknej urody koce pozawieszane żeby przystopować trochę słońce.

Holbka, udanego urlopu!

Zotsały mi jeszcze 4 dni wolnego i mam zamiar się pobyczyć na maksa z mężem żeby odreagować ten gigant stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 15:56

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewuszki za życzenia udanego urlopu :D Na pewno taki będzie, w najbliższym tygodniu zamierzam skupić się na małych przyjemnościach i byczeniu się :D

U mnie teściowa z kolei dość często jest w przeciwieństwie do moich rodziców :D

age.png

age.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wam się Teście trafili... szok. Ja na swoich nie mam co narzekać, no chyba, że teściowa stara się mnie uspokoić (tzn. mój wybuchowy charakter... wszędzie go pełno a ponoć w ciąży nie wolno nic szybko szybko :D ) No i czasami nie pomyśli, że kupa roboty a ona chce przyjechać do DE na kilka dni. (Uwierzcie mi wcześniej na kawalerce było to utrapieniem, teściowa i szwagierka jak się zwaliły na głowę to miałam chęć się ewakuować) Na szczęście dwa pokoje i można gości przyjmować :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:22

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już kupiłabym używanego Szumisia. Są w fajnym stanie, a nie chciałabym żeby dziecko źle na niego reagowało i byłby mi niepotrzebny potem. Myślałam nad nimi, ale w końcu uznałam, że lepiej jak przeznaczę pieniądze na coś co bardziej nam się przyda

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ