X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam teściów w innym kraju więc daleko, z resztą oni są mocno skupieni na sobie i swoim życiu i niech tak pozostanie. Moi rodzice też są bardzo aktywni i nie żyją życiem swoich dzieci, w sumie też mieszkają kilkaset km od nas.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Hej Dziewczyny ja wiem, że to nie w temacie, ale może któraś z was jest bardziej doświadczona :D
    Mam zmywarkę i użyłam jej z 4 razy.... a śmierdzi, że czuje nawet jak jest zamknięta .... Zmywarki tak mają ? Czy ja coś źle robię ? Błagam pomocy bo ją wywale przez balkon zaraz.

upewnij się czy masz ją dobrze do kanalizacji podłączoną, może wejście jest za szerokie i wcisnęli wąska rurkę, wtedy trzeba dokupić redukcję na rurę i będzie szczelnie, Mi tak podłączyli pralkę, dokupiłam redukcję i nie śmierdzi, a zwyczajnie czuć było kanalizację bo był luz między rurą odprowadzającą wodę a kanalizą.

Mieszkanie wynajmujecie z tego co pamiętam, więc jeśli to nie jest kwestia kiepskiego podłączenia to telefon do właściciela....ale i tak stawiam na smrodek z kanalizy, raczej z samej zmywarki nic ci nie może śmierdzieć , no bo niby co...jak nowa i użyta kilka razy,

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ma te kure i mi odradzala (niewygodnie sie jej karmi z nia - chyba chodzilo o to, ze za niska), wiec ja pewnie kupie poduszke do karmienia innej firmy ;) Ale jesg naprawde śliczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 21:05

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na teściów też złego słowa powiedzieć nie mogę- złoci ludzie. Mieszkają około 40km od nas, ale jesteśmy u nich prawie co niedzielę, jeśli są w domu (mają bardzo aktywne życie, ddużo podróżują).

Kupiłam łóżeczko dostawne Chicco Next2me i póki co bardzo mi się podoba. Mam nadzieję że się przyda i sprawdzi.

Tej kury nie zamierzam kupować, zwykła poducha do karmienia (którą zresztą już mam) wystarczy :) Poluje natomiast teraz na jakiś fajny Tulik czy Woombie.

Bylam dziś w aptece po ten HascoVir na opryszczke i gadka szmatka a babka się mnie pyta na kiedy termin...mówię jej, a ona do mnie nieśmiało czy to ciąża bliźniacza bo brzuch taki duży... cóż mam powiedzieć, dziś odwiedziłam moją babcie która zauważyła że wyglądam już jak wtedy, gdy szłam do porodu z córką. A tu jeszcze niecałe 3 miesiące. Suuper...

I melduje pierwszy wyciek siary :P z prawej piersi.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz misia szumisia. Dostalismy nowego z funkcja CrySensor. Mam nadzieje ze sie przyda;-).

Dziewczyny czy ktoras z Was ma problem z zylakami?. Zawsze miałam jedna żyle na nodze bardziej widoczną ale teraz w ciąży zrobil mi sie normalny duzy wypukły żylak. Moja mama ma żylaki wiec wiem ze to sprawka genetyki ale nie chcem do konca ciąży mieć całych sinych nóg. Jak pokazalam zylaka ginekologowi to powiedział ze to jeszcze nic strasznego...ja rozumiem ale wlasnie mowie teraz zeby nic strasznego nie było. No i teraz nie wiem czy sie go słychać i olać a zajac sie po ciąży czy naciskać go na jakis preparat albo cos. Co myslicie?
    Moze ktoras z Was ma jakies sprawdzone metody?
    Dodam ze jestem raczej z tych aktywnych i min. 3 razy w tyg jestem na basenie.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się tak na żylakach ale ja bym panikowała czy się jakieś zakrzepy nie porobią i czy nie jest heparyna potrzebna. Mojej koleżance jak żylaki wyszły w ciąży to gin z miejsca heparynę przepisał... z tego co wiem to żylaki też mogą powstawać przy problemach z krzepliwością krwi (mój Tata miał przy trombofilii)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, czy którejś z Was wyszedł hematokryt poniżej normy? Dolna granica normy to 37%, a u mnie to 36,5%, czyli niby nic, a jednak się zestresowałam. Reszta wyników w normie. Wizytę u lekarza mam dopiero 28 sierpnia.

Gdzieś w internecie wyczytałam, że u kobiet w ciąży hematokryt spada o 4-6%, a najniższy jest koło 30 tc, więc może nie jest źle, jeśli u mnie spadł o 0,5%.

Miałyście podobną sytuację?

Ja mam z natury na granicy, albo poniżej, teraz tym bardziej. Nie ma co się przejmować, tym bsrdziej w ciąży :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ruchy to czuję teraz...wszędzie :P Od dolu samego po żebra.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe - ze zywarki w pelni sprawnej i nowej nie ma prawa smierdziec jak jest dobrze podlaczona wiem ze takie cos nalezy reklamowac bo znajomi mieli taki problem i sie okazalo ze zmywarka ma wade tylko ze to musi serwisant ocenic...

Co do ruchow ja podobnie jak wichrowe wzgorza czuje mala wszedzie i na dole i przy zebrach, z prawej, z lewej wszedzie ;)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam listopadowe przyszłe mamusie :)
    Mam troszkę inne zapytanie, przypadkowo na telefonie skończyłam kalendarz ciąży, czy wiecie, jak do niego powrócić? Zdarzyło się tak którejś? Czy muszę zakładać nowe konto?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Ja mam juz misia szumisia. Dostalismy nowego z funkcja CrySensor. Mam nadzieje ze sie przyda;-).

Dziewczyny czy ktoras z Was ma problem z zylakami?. Zawsze miałam jedna żyle na nodze bardziej widoczną ale teraz w ciąży zrobil mi sie normalny duzy wypukły żylak. Moja mama ma żylaki wiec wiem ze to sprawka genetyki ale nie chcem do konca ciąży mieć całych sinych nóg. Jak pokazalam zylaka ginekologowi to powiedział ze to jeszcze nic strasznego...ja rozumiem ale wlasnie mowie teraz zeby nic strasznego nie było. No i teraz nie wiem czy sie go słychać i olać a zajac sie po ciąży czy naciskać go na jakis preparat albo cos. Co myslicie?
    Moze ktoras z Was ma jakies sprawdzone metody?
    Dodam ze jestem raczej z tych aktywnych i min. 3 razy w tyg jestem na basenie.

Pojedynczy żylak raczej nie brzmi groźnie pytanie jeszcse gdzie umiejscowuony? Pożatym i tak do reoceny po ciąży bo możliwe że po przywroceniu prawidlowej hemodynamiki w ukl. Krazenia zmiana sama się cofnie. Jeśli jednak masz jakieś dolegliwości z tego tytułu ból zmiana kolorytu obrzek podpytaj o coś miejscowego, ewentualnie doustnego a la uszczelniacze np cyclo 3 forte.

Pokarm tak.... Aktualnie bez wkladek ani rusz jestem zaraz cała mokra. Dramat!

Majblanca lubi tę wiadomość

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady. Pójdę do lekarza to przycisne go zeby dokladnie obejrzał tego żylaka i podjął decyzję co robić bo powiększył sie od ostatniej wizyty.

Ruchy czuje od lini włosów az ponad pępek. Zebra narazie oszczędza. Jesli chodzi o ułożenie to nie mam pojęcia ostatnio byl miednicowo ale tak fika ze moze byc nawet w poprzek.

Ale wy jesteście juz zaawansowane z ta wyprawka. My dopiero dzis zabieramy sie za remont pokoju.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wyprawkowa tam gdzie była czyli pochowana po szafach, wózek w garażu u rodziców, lozeczko i przewijak rozkrecone przechowywane... chyba też u rodziców w domu itd, ale ogólnie wszystko jest tylko trzeba ogarnąć, poprac... Chyba we wrześniu zacznę . Ja dokupuje tylko art higieniczne resztę bazuje na tym co mam.

Ruchy Również. Czuję wszędzie i powoli staja się już nieprzyjemno bolesne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 07:47

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Takie sladowe obnizenie jest bez znaczenia klinucznego zwłaszcza jeśli tylko ten jeden parametr się obnizul, już kiedyś wam pisałam że anemia w ciąży jest tzw anemia z rozcienczenia bo zwieksza się ilość krwi krazeacej wobec tego rozcienczeniu ulegaja skladniki morfotyczne krwi: rbc,hg hct. Co nie znaczy że przy znacznych znizkach nie wymaga suplementacji, jednak twój wynik jest oK.
    Co do teściów współczuję moi są super . Ja wogole uważam że od teściów i rodziców to się trzeba separowac na poziomie finansowym i mieszkaniowym, Zadaniowym jak najszybciej bo to pozwala na zdrowe relacje

Dzięki bardzo za odpowiedź, uspokoiłaś mnie <3

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Moja wyprawkowa tam gdzie była czyli pochowana po szafach, wózek w garażu u rodziców, lozeczko i przewijak rozkrecone przechowywane... chyba też u rodziców w domu itd, ale ogólnie wszystko jest tylko trzeba ogarnąć, poprac... Chyba we wrześniu zacznę . Ja dokupuje tylko art higieniczne resztę bazuje na tym co mam.

Ruchy Również. Czuję wszędzie i powoli staja się już nieprzyjemno bolesne

U mnie podobnie - prócz fotelika tylko artykuły higieniczne zostały z takiego "must have". Prać zacznę po wyjeździe nad morze, czyli jakoś w połowie września.

Ruchy czuję nadal dość delikatnie, przez łożysko na przedniej ścianie. Nie są w ogóle uciążliwe. Zwykle młoda stuka na dole baaardzo po lewej stronie - aż byłam zdziwiona, że może tam dosięgnąć :P Czasem coś się uszy tuż pod lub nad pępkiem, a tak to naparza nad pęcherzem ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Mamatobe - ze zywarki w pelni sprawnej i nowej nie ma prawa smierdziec jak jest dobrze podlaczona wiem ze takie cos nalezy reklamowac bo znajomi mieli taki problem i sie okazalo ze zmywarka ma wade tylko ze to musi serwisant ocenic...

Co do ruchow ja podobnie jak wichrowe wzgorza czuje mala wszedzie i na dole i przy zebrach, z prawej, z lewej wszedzie ;)
    Zuza chodzi o to, że moja babka stwierdziła iż będzie bardziej nowoczesna jak kupi sobie zmywarkę. Szkoda że nie umiała jej podłączyć i z niej korzystać i tak stała pół roku. Ja przyjechałam do PL i sobie ją wzięłam, nie wiedziałam tylko że z nią takie problemy :P

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    upewnij się czy masz ją dobrze do kanalizacji podłączoną, może wejście jest za szerokie i wcisnęli wąska rurkę, wtedy trzeba dokupić redukcję na rurę i będzie szczelnie, Mi tak podłączyli pralkę, dokupiłam redukcję i nie śmierdzi, a zwyczajnie czuć było kanalizację bo był luz między rurą odprowadzającą wodę a kanalizą.

Mieszkanie wynajmujecie z tego co pamiętam, więc jeśli to nie jest kwestia kiepskiego podłączenia to telefon do właściciela....ale i tak stawiam na smrodek z kanalizy, raczej z samej zmywarki nic ci nie może śmierdzieć , no bo niby co...jak nowa i użyta kilka razy,
    Zobaczymy, możliwe że znalazłam przyczynę :) Te kilka razy jak ją włączałam to na program najmniejszy tzn. najkrótszy no i wczoraj wzięłam ją na najgorętszą wodę póki co nie śmierdzi :)

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie urok to sraczka. Odkurzacz mi padł ... jakoś specjalnie nie ubolewam bo i tak go nie lubiłam :P Szkoda tylko, że kolejny wydatek.

Patryk <3
    zyniqif.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    III trymestr dziś :D Jak ten czas leci. Aby do 11 listopada :D

Holibka, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, Majblanca lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe to prawie jak w Kogel-Mogel - mieli łazienkę, ale nie podłączoną, żeby ludzie nie mówili że oni jacyś zacofani :D a z tą zmywarką masz 2 opcje:
    1. babcia coś kombinowała, może podłączyła zawór, a odpływu nie, może gdzieś wodę wlała? Może coś gdzieś się zwyczajnie zaśmierdziało, a babcia że kombinowała to pewnie się nie przyzna ;) Polecam taki żel do czyszczenia zmywarki z finish, o tego typu, są chyba różne zapachy, ja mam cytrynowy ale to bez większego znaczenia http://www.rossmann.pl/Produkt/Finish-plyn-do-czyszczenia-zmywarek-250-ml,97569,6257 Puszczasz na pusto program na 65 stopni z tym żelem wstawionym w odpowiedni sposób i na zaśmierdki powinno pomóc ;)

2. jak mówi mietata może ktoś po prostu coś skopał przy podłączaniu odpływu? Ale jeśli zmywarka jest w miarę nowa to teoretycznie nie powinna ruszyć jeśli odpływ jest źle podpięty.

Dziewczyny ja dziś jestem prawdopodobnie ostatni dzień w pracy, jupiii :D Jakoś w ogóle mi nie szkoda, chociaż pracę mam całkiem fajną ;)

skurcze łydek kogoś męczą? Mnie dziś skurcz w prawej łydce obudził, jak spałam na wznak, skurcz bardzo wredny, trzymał dłuższą chwilę, puściło dopiero jak mąż mi porządnie pomiętosił łydkę, jeszcze rano mnie mięsień bolał :/ Wzięłam 2 tabletki magne b6 z rana. Już kilka razy mnie coś lekko łapało w łydkach w nocy, ale dziś w nocy to był jakiś paskudnik.

Przy okazji naszła mnie refleksja odnośnie bóli porodowych. Dziewczyny, które już rodziły - możecie do czegoś porównać ten ból? Chodzi mi o każdy rodzaj - od pierwszych skurczy po te późniejsze i końcowe. Czy te skurcze porodowe to coś jak skurcze w łydce tylko gorzej? Nie potrafię sobie wyobrazić natężenia tego bólu, a jak kogoś pytam to słyszę tylko "boli, naprawdę boli, ale nie będę cię straszyć" :|

Aktualizacja odnośnie ruchów mojego malucha - tłucze się od pachwiny aż prawie pod żebra, po bokach, na środku, w zasadzie wszędzie. CHyba jakieś gremliny rosną mi w brzuchu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 10:48

age.png

age.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ