Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamatobe♥ wrote:Kaczorka Kura Babci Dany to poduszka do karmienia
która wygląda szałowo (jak dla mnie) z firmy La Millou
Polecam zobaczyć jak to wygląda. cena 100 zł tyle, że ja wiem że mogę się bez tego obejść
ale jest piękna
Tez mi sie kura babci dany podoba i chyba ja zamowieMamatobe♥ lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Ja mam calkiem spoko tesciow. Ale ciesze sie, ze mieszkaja 700 km od nas i widzimy sie 3 razy w roku
malego zobaczyc przyjada pewnie na swieta, albo przed. To ich pierwszy wnuk, wiec niech sie naciesza. Moja mame, ktora jest zaklinaczem dzieci sciagam do siebie na caly listopad. Maz duzo pracuje, a nie poradze sobie sama z dzieckiem i psem, ktore jest tez nota bene jak dziecko
Holibka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Wracam wlasnie od lekarza. Maly wazy 1200 gr i wszystko jest super. Szyjka twarda, zamknieta, 3,8 cm. Maly lezy juz glowka w dol i lekarka powiedziala, ze niewykluczone, ze juz juz tak zostanie. Przeplywy w pepowinie sie uregulowaly, nie ma zadnych oporow, z czego ciesze sie najbardziej! Mialam tez badany poziom cukru, ale w niemczech to wszystko wyglada zupelnie inaczej. Wypilam te glukoze, ktora smakowala po prostu jak slodka woda, godz odczekalan i pobrali mi krew do badania.
Od tera bede miala wizytz co 2 tyg i na kazdej wizycie ktg. Tez tak macie?
Aaa i dostalam zwolnienie do konca ciazy!Holibka, Invis, Pani Moł, mietata, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość
30.10.2017 - Levi
Dziewczyny, na jakim poziomie brzucha odczuwacie ruchy?
Ja odczuwam dosyc nisko, w dole brzucha, albo po prawej stronie, ale maksymalnie na wysokosci pepka.
Widze, ze niektore pisza o kopniakach w zebra, a u mnie jest wszystko niziutko.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Dziewczyny, czy którejś z Was wyszedł hematokryt poniżej normy? Dolna granica normy to 37%, a u mnie to 36,5%, czyli niby nic, a jednak się zestresowałam. Reszta wyników w normie. Wizytę u lekarza mam dopiero 28 sierpnia.
Gdzieś w internecie wyczytałam, że u kobiet w ciąży hematokryt spada o 4-6%, a najniższy jest koło 30 tc, więc może nie jest źle, jeśli u mnie spadł o 0,5%.
Miałyście podobną sytuację? -
Charlutek fajnie, że u was wszystko dobrze
A teściowie może tacy fajni właśnie bo daleko
Nasi - jedni i drudzy - są ok. 100km od nas i czasem mam wrażenie że to ciut za blisko
ale dobrze że są, jacy by nie byli, nasi rodzice też nie są źli, absolutnie nie chcę ich w czarnym świetle stawiać. Jesteśmy ich dziećmi i po prostu trzeba zrozumieć, że nas potrzebują, chcą być blisko, może my też takie będziemy
Kurcze, też ta kura babci dany mi się spodobałaChyba też się skuszę, uciułam na nią jakiegoś zaskórniaka i może jakoś niedługo zamówię, tym bardziej że jest -10% na pierwsze zakupy po zapisie na newsletter
Melduję, że mój pieseczek zaakceptował w końcu stopy bratanka męża, a do tej pory (ponad 4 lata) był zawsze problem bo go podgryzał i nie pozwalał mu do nas podchodzić. Bratanek siedzi u nas już ponad 2 tygodnie i pies ewidentnie skapitulował i olał te jego stopy. Sukces! To mi daje nadzieję że mój pies nie zje mi dziecka tylko zaakceptuje je siłą przyzwyczajeniaMamatobe♥, afrykanka, Charlutek lubią tę wiadomość
-
Charlutek Ja miałam tak samo glukoze robioną też w DE
teraz 18 sierpnia ide na badania i juz będe miała wizyty co dwa tygodnie i co wizytę KTG.
madzialenka84 Ja najczęściej czuje w podbrzuszu ruchy, ale to może dlatego, że młody ułożony jest główką do góry. Chociaż nie powiem bo czasami zdarza mu się zdrowo trzasnąć w okolicach żebernajbardziej na lewym boku jak leże no i w sumie zaczął tak szaleć od tygodnia
Charlutek lubi tę wiadomość
-
Madzialenka ja też nisko albo na wysokości pępka maks wyczuwam ruchy. Ale mój mały ma dużo miejsca, mam szerokie biodra i czuję że dzięki temu też jeszcze nie mam duszności.
Charlutek ja mam wizytę w środę to zobacyzmy jak to będzie z częstotliwością spotkań z panem doktorkiem po 30 tygodniu u mnie.Charlutek lubi tę wiadomość
-
My mamy kolejny zakup za sobą
Zamówiliśmy wczoraj wózek Baby Design Husky z Winterpackiem
Już nie mogę się go doczekać
Madzialenka, ja czuję o linii majtek do trochę nad pępkiem, z prawej, lewej i po środku. W żebra jeszcze nie dostałam. -
Ja na tesciow zlego slowa nie dam powiedziec. Teraz bylam u nich z Emilka 2,5 miesiaca a przed nami ok 4 mieSiace mieszkania u nich i przeprowadzka z brzdacem i przedszkolakiem.
Madzialenka ja tez czuje mala bardzo nisko, bo jest ulozona poprzecznie i czuje, ze nic sie nie zmienilo.
Charlutek ja mialam w De maly test obciazenia glukoza ( po lekkim sniadaniu ) i po 24 tyg. Mialam miec ten duzy test obciazenia glukoza...nic nie jesc przez 12h przed testem, wode mozna chyba tylko pic. Poniewaz jestem w Lagos tutaj dr robi po 28 tyg. Obciazenie glukoza wiec poczekm jeszcze troszke.
Co do wizyt to tez tak mialam w poprzedniej ciazy ze od 30 tyg. Wizyty co 2 tyg. A od 36 tyg. Co tydzien.Charlutek lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny ja wiem, że to nie w temacie, ale może któraś z was jest bardziej doświadczona
Mam zmywarkę i użyłam jej z 4 razy.... a śmierdzi, że czuje nawet jak jest zamknięta .... Zmywarki tak mają ? Czy ja coś źle robię ? Błagam pomocy bo ją wywale przez balkon zaraz. -
Mamatobe mi zmywarka nigdy nie smierdziala wrecz przeciwnie. Moze jakies resztki jedzenia Ci sie w filtrze zapchaly.Na dole zmywarki gdzies bedzie ten filter, rozkrec go i umyj, posprawdzaj czy wszystkie "chemikalia" sa uzupelnione ( sol, srodek nablyszczajacy...)i wlacz zmywarke pusta niech sie "umyje" . Wiem, ze modele zmywarek sa rozne, jakbys miala problem to zajrzyj do instrukcji.
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuza91 wrote:Dziewczyny, czy którejś z Was wyszedł hematokryt poniżej normy? Dolna granica normy to 37%, a u mnie to 36,5%, czyli niby nic, a jednak się zestresowałam. Reszta wyników w normie. Wizytę u lekarza mam dopiero 28 sierpnia.
Gdzieś w internecie wyczytałam, że u kobiet w ciąży hematokryt spada o 4-6%, a najniższy jest koło 30 tc, więc może nie jest źle, jeśli u mnie spadł o 0,5%.
Miałyście podobną sytuację?
Takie sladowe obnizenie jest bez znaczenia klinucznego zwłaszcza jeśli tylko ten jeden parametr się obnizul, już kiedyś wam pisałam że anemia w ciąży jest tzw anemia z rozcienczenia bo zwieksza się ilość krwi krazeacej wobec tego rozcienczeniu ulegaja skladniki morfotyczne krwi: rbc,hg hct. Co nie znaczy że przy znacznych znizkach nie wymaga suplementacji, jednak twój wynik jest oK.
Co do teściów współczuję moi są super . Ja wogole uważam że od teściów i rodziców to się trzeba separowac na poziomie finansowym i mieszkaniowym, Zadaniowym jak najszybciej bo to pozwala na zdrowe relacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 18:33
jacky88, Zuza91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Holibka wrote:Wichrowe ja też jedynaczka
Też czasem czuję pępowinę
U mnie nie jest to tak dramatyczne jak u Twojej mamy, ale jednak czasem odczuwam taki ciężar jedynactwa. U mojego męża, gdzie jest jeszcze dwójka rodzeństwa na miejscu, jakoś ta uwaga rodziców się rozkłada.
Oj długo by o relacjach z rodzicami pisać, obyśmy były jak najlepszymi dla naszych dzieci i oby pępowiny jakoś naturalnie same się rozluźniały
Wichrowe myślę że jako nam - dzieciom jedynakom - łatwiej będzie obyć się bez dzieci, bo przecież jedynak zawsze jest taką zosią samosią co sobie zajęcie sam znajdzie
Ale też dlatego nie chcemy, żeby nasza była jedynaczką9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczorka wrote:Może teściowie już tak mają? Bo moja teściowa była u nas raz - w dniu naszego ślubu! Na błogosławieństwie
Teściu był 2 razy.
Teściowa niedaleko, ale ostatnio w maju ją widziałam. Jak zadzwoni to 5 razy przeprasza ze moze przeszkadza ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mamatobe♥ wrote:Charlutek Jeszcze miałabym pytanie do Ciebie. Miałaś robione badanie na GBS -paciorkowiec ?
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
30.10.2017 - Levi
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Ja czuję ruchy i w dole i lekko nad pępkiem. I chyba młoda dalej głową w dół, bo jak ma czkawkę to czuję ją dosłownie na linii włosów
Co do teściów - to niby są w porządku, ale są baaaardzo specyficzni. Ponadto mąż trochę się z nimi obchodzi jak z jajkiem. Ja swoim rodzicom wszystko powiem, jeśli przeginają albo mam jakieś "ale", a mężu dość ostrożny jest w takich sytuacjach, no a mi tym bardziej nie wypada, a jak czasami coś odpowiem, czego się nie spodziewali, to wszyscy są skonsternowani.