WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że piszecie trochę również o wystroju wnętrz, chętnie podczytuję, bo ten temat będzie mi bliski lada chwila - budujemy dom i na wiosnę planujemy go wykończyć :)

Mnie wczoraj naszła ochota na grzańca (chyba przez tą pogodę + na październikówkach bodajże dziewczyny o tym pisały, to i mi się zachciało:P) z piwa bezalkoholowego i mąż mi przygotował. Z pomarańczką, goździkami, cynamonem i miodem - rewelacja! Do tego odpaliliśmy Monopol (wersja kolekcjonerska Gra o Tron oczywiście :P) i graliśmy prawie do 1 w nocy. Nie pamiętam, kiedy ostatnio w ciąży tak późno się kładłam spać ;)

Dziś zrobiłam zamówienie w Gemini, 7 stówek pękło! (ale zamawiałam również jakieś kosmetyki i pierdołki dla siebie, z racji, że nie wychodzę z domu). We wrześniu wybieram się jednak po wizycie, jak tylko gin przyzwoli, po zakup wózka, fotelika i reszty wyprawki. Mam pytanie odnośnie rożka - warto? Nie warto? Jeśli warto i macie dobre doświadczenia, to z jakiej firmy? Jakie kocyki kupujecie i ile? Pewnie ten temat się już przewijał, ale jakoś mi umknęło. Mi strasznie podobają się La Millou, jakościowo też są fajne, ale ceny konkretne. :-(

A tymczasem jutro kończymy 28 tydzień, zaczynamy 29 :) Już coraz bliżej do upragnionej 3 z przodu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08ffa92610ad.png

wichrowe_wzgórza, Pani Moł, annggela, Invis, moremi, Charlutek lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie akurat nie wyobrażam mieszania stylu nowoczesnego typu kuchnia w połysku z antykami/starociami. Nie podoba mi się to. Lubię mieć wszystko w jakiejś spójności kolorystycznej i tak ogólnie...

A nasze 75m2 mi sie wydaje idealne. Po mieszkanii w trzy osoby na 30m2 to dla nas istne luksusy. :)/sprzątania mam tylko na dole na codzień, bo na górze mamy same sypialnie i dużą łazienkę- przebywamy tam zazwyczaj tylko w nocy. Do mycia okien i grubszych spraw biorę sobie Panią, nie jestem na tyle szalona ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 13:57

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham starocie za indywidualny charakter, jaki nadają nadają wnętrzu.
    Ja mam 70 metrów i calkowicie mi to wystarcza.

Aasha, ja sobie wymyśliłam w zimie grzańca na wodzie :D woda, przyprawy, sok - też pycha ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Też już "grzańce" wieczorami popijam :) ale z imbiru, goździków, miodu, cytryny, pomarańczy i soku aroniowego :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z chęcią zamienię sny o niogarniętej matce i ograniczeniu wolności na sny o seksach i pączkach :D

Wichrowe wzgórza : ja miałam ściany i sufit zielono-żółte (mega soczyste kolory) i dodatki ciemny fiolet :p i też mi w nim było bardzo przytulnie i milusio ;)
    Ale czas chyba było w końcu dorosnąć i wybrać bardziej stonowane kolory ;)

Książek zawsze miałam dużo. Od dziecka z byle okazji dostawałam od rodziców książki :) później sama zaczęłam kupować. Ale w końcu z braku miejsca musiałam się ograniczyć do dwóch półek..
    Teraz mi się marzy kupić córce księgę baśni, żeby jej czytać na dobranoc. Miałam kiedyś taką, tylko koleżance pożyczyłam i mi ją najzwyczajniej ukradła :/ tzn. powiedziała, że oddała a nie oddała.. Miałam może wtedy z 10 lat ;)

Heh, przywieźli mi wózek! A w zasadzie pół wózka :p bo gondolę i spacerówkę, ale bez stelaża ;) sklep dał ciała i zapakował stelaż do innego kartonu i nadał za pobraniem jako osobną paczkę. Przy czym dowiedziałam się o tym już jak kurier pojechał. Bo wcześniej myśleli, że po prostu 2 wózki do mnie poszły i miałam jeden wziąć a drugi zostawić.
    No ale po kilku telefonach ustalone zostało, że zrobią korektę i jutro dostanę stelaż ;)
    Ale przynajmniej kurier miły ;) jutro trzeci dzień z rzędu u mnie zawita :p bo wczoraj ten sam przywiózł body! :)

Idę dzisiaj polować na koszule do karmienia. Stacjonarnie. Ciekawe co znajdę :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Blondik bedzie ok trzymam kciuki

Zuza z tego co wiem rozejscie potwierdzone u ortopedy jest wskazaniem do cc

ja mam zły dzien w nocy skurcze BH jakos dały mi w kosc i chodze taka rozdrażniona

co do scian pokój mam w bezu i ciemnym brazie ale teraz bedziemy odsłaniac dwie sciany które bede przemalowywac na capucino Bekersa własnie mam nadzieje ze ładnie pokryje bo jedna sciana jest takka pól ciemna pół jasna i pomału przemeblowanie dzis odkupiłam od takiej dziewczyny 18 par spioszków stan idealny za 36zł :) wiec mam juz spokój :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Ja zamawiałam u niej ponad miesiąc temu. niby dwa tyg temu miała mieć wiekszość gotową ale od tego czasu nie odpisuje na moje wiadomosci ani na belly, fb ani poczta. chcąc być w porządku czekam na odzew od niej do konca miesiąca. jeśli nie da znać to poprostu kupię u kogoś innego ;(

Kaczorka pewnie nie podała ci numeru przesyłki bo tak można śledzić paczkę.
    To milczenie bardzo mnie nie pokoi. Mój mąż już tydzień temu mówił żebym sobie darowała

No dokładnie 4.08. zrobiłam przelew i paczka miała iść. Niby był teraz ten Jarmark, który w niedzielę miał się skończyć, więc czekałam spokojnie. Ale dziś już jest wtorek a tu cisza :/
    Mam nadzieję, że to się jakoś wyjaśni.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie 120 zeta na chodniku znalazłam :D

Kaczorka, Biedroneczka83, KasiaHaBe, Mamatobe♥, Zuza2323 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ksiazek to ja mam dwa kartony dla synka, wiekszosc to niemieckie ale mam tez polskie i te czytam mu lub pokazuje codziennie. Musze wlasnie jakas szafke zainstalowac na ksiazeczki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wpisuję w biało- szary trend. U mnie z dodatkiem jasnego drewna :) Dotarło do mnie woombie :) jest takie maleńkie. Jakoś nie myślałam, że będzie aż tak małe.

Nie mogę się już doczekać listopada. Tym bardziej, że Zuzka bez przerwy mówi o siostrze. Ciekawa jestem, czy jak już się urodzi to też będzie taka chętna do pomocy :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa
    Napisz do mnie na priv. Piszę do Ciebie od dawna i nie mam żadnej odpowiedzi. Piszę w sprawie zamówienia :/

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie ma w czym spac, ledwo ma się w co ubrać, wozić nie ma czym, ale...dwie książeczki dla mlodej dziś kupiłam. Jezu, ona jest skazana na czytanie :D :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio na listopadowkach 2015 też była laska szyjąca i niestety sporo dziewczyn oszukała. Części wysłała zamówienia, część dostała niekompletne, albo nie takie jak zamawiały, ale duża część nie dostała nic. Skończyło się składaniem zawiadomień na policji. Od tej pory zamawiam u sprawdzonych sprzedawców.
    Właśnie wydałam 3 stówy na książki dla synka. Z pewnych względów nie oglądamy telewizji, za to książki są hitem. Na czytanie bajek możecie liczyć tylko przez pierwsze dwa miesiące, ale w okolicach 6-7 miesięcy można zaczynać z książkami z dziurą itp. Teraz mamy proste historyjki typu Gdzie jest kotek, Jest tam kto, Pucio uczy się mówić.
    Mieszkanie mamy od 6 lat w stylu skandynawskim i bardzo sobie to chwalę. Szwagierka ma w nasyconych kolorach - ciemna śliwką i zgniła zieleń i po dwóch dniach czuję się fatalnie. A jak pada deszcz to szybko stamtąd uciekamy.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię pooglądać tv, nawet czasem coś debilnego. Ale ogolnie króluja programy kulinarne i wnetrzarskie, czesto też przyrodnicze. Na pewno mocno ograniczę ogladanie jak się mloda pojawi, nie chcę żeby niemowlę bawilo się przy telewizorze i generalnie nie widzę potrzeby właczania bajek przed 3 rokiem życia. Telefonu nie dostanie do ręki z prostej przyczyny - jest MÓJ ;] Mój osobisty nie do wyśliniania i zabawy. Tabletu nie mam więc luz :D Ciągle słyszę "oooo zobaczysz że zmienisz zdanie". Hm. No nie wiem. Mam znajomych bez tv i jakoś sobie radzą o.O i moja mama też obyła się bez Peppy :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mieszkanie mamy od 6 lat w stylu skandynawskim i bardzo sobie to chwalę. Szwagierka ma w nasyconych kolorach - ciemna śliwką i zgniła zieleń i po dwóch dniach czuję się fatalnie. A jak pada deszcz to szybko stamtąd uciekamy.

Właśnie cały czas dąże do takiego stylu w moim domu :) Ah więc pewnie u Ciebie bardzo by mi się podobało :D Lubię również spójność we wnętrzach- moi teście np. mają piękny duży dom- ale w każdym pokoju inne meble, inny styl, w każdym inna podłoga, w każdym pokoju inne panele, inny kolor ścian... ja się czuję tam totalnie przytłoczona jak dłużej pobędę, choć na pierwszy rzut oka wydaje się być ładnie.

Aasha, właśnie miałam napisać i zapomniałam- ekstra brzuszek! Też mi niedługo pęknie parę ładnych stówek na aptece gemini- ale dla dziewczyn które jeszcze nie zamówiły- zwróćcie uwagę na niektóre droższe produkty, czy nie wyjdą taniej gdzie indziej. Wiem, że większość na gemini jest taniej, ale dla przykładu ja na płynach do prania Lovela zaoszczędziłam kilkadziesiąt złotych zamawiając je na allegro, z darmową wysyłką (a zamawiałam 3l do białego, 3l do kolorowego i płyn do płukania).

A jeszcze odnośnie pieluszkowej- ile z Was faktycznie otrzymało od niej swoje zamówienie?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje, że u nas tak nie będzie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o płyn Lovela to chyb najtaniej stacjonarnie kupi się go w biedronce, za 1,5l około 15 zł (teraz widziałam jest albo ma być jeszcze tańszy, w promocji), a w innych sklepach patrzyłam z ciekawości to ponad 20 zł. Ostatnio zaszłam do apteki zapytać o termometry bezdotykowe i ten sam na gemini kosztuje 82 zł, a w aptece 120, ogromna róznica!

Invis lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa, o to nawet nie wiedziałam, że w Biedronce jest Lovela :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jakieś bezdotykowe termometry wiarygodne? Od pobytu w szpitalu nie ufam im za grosz :/ ja w jakiejś febrze 39 stopni,a pani PIK - 36,7 ;] Na oddziale to samo...

Co do mieszkań - spójność przede wszystkim. Do 100% eklektyzmu trzeba mieć super gust i wyczucie. Wtedy jest spójnie, mimo że wszystkiego po trochu. Ja aż tak nie umiem, jestem raczej zachowawcza. Styl skandynawski jest super, acz obrzydł mi, teraz co.3 mieszkanie jest takie samo w szarościach i bieli...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Katarzynaa, o to nawet nie wiedziałam, że w Biedronce jest Lovela :)
    Nie wiem czy w stałej sprzedaży, ale u mnie w biedronce jest już od dawna i stoi tam gdzie różne promocyjne kosmetyki i chemia (na stole niedaleko kas). Są proszki i płyny ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ