Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie, że piszecie trochę również o wystroju wnętrz, chętnie podczytuję, bo ten temat będzie mi bliski lada chwila - budujemy dom i na wiosnę planujemy go wykończyć
Mnie wczoraj naszła ochota na grzańca (chyba przez tą pogodę + na październikówkach bodajże dziewczyny o tym pisały, to i mi się zachciało:P) z piwa bezalkoholowego i mąż mi przygotował. Z pomarańczką, goździkami, cynamonem i miodem - rewelacja! Do tego odpaliliśmy Monopol (wersja kolekcjonerska Gra o Tron oczywiście) i graliśmy prawie do 1 w nocy. Nie pamiętam, kiedy ostatnio w ciąży tak późno się kładłam spać
Dziś zrobiłam zamówienie w Gemini, 7 stówek pękło! (ale zamawiałam również jakieś kosmetyki i pierdołki dla siebie, z racji, że nie wychodzę z domu). We wrześniu wybieram się jednak po wizycie, jak tylko gin przyzwoli, po zakup wózka, fotelika i reszty wyprawki. Mam pytanie odnośnie rożka - warto? Nie warto? Jeśli warto i macie dobre doświadczenia, to z jakiej firmy? Jakie kocyki kupujecie i ile? Pewnie ten temat się już przewijał, ale jakoś mi umknęło. Mi strasznie podobają się La Millou, jakościowo też są fajne, ale ceny konkretne.
A tymczasem jutro kończymy 28 tydzień, zaczynamy 29Już coraz bliżej do upragnionej 3 z przodu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08ffa92610ad.pngwichrowe_wzgórza, Pani Moł, annggela, Invis, moremi, Charlutek lubią tę wiadomość
-
No ja sobie akurat nie wyobrażam mieszania stylu nowoczesnego typu kuchnia w połysku z antykami/starociami. Nie podoba mi się to. Lubię mieć wszystko w jakiejś spójności kolorystycznej i tak ogólnie...
A nasze 75m2 mi sie wydaje idealne. Po mieszkanii w trzy osoby na 30m2 to dla nas istne luksusy./sprzątania mam tylko na dole na codzień, bo na górze mamy same sypialnie i dużą łazienkę- przebywamy tam zazwyczaj tylko w nocy. Do mycia okien i grubszych spraw biorę sobie Panią, nie jestem na tyle szalona ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 13:57
-
Ja kocham starocie za indywidualny charakter, jaki nadają nadają wnętrzu.
Ja mam 70 metrów i calkowicie mi to wystarcza.
Aasha, ja sobie wymyśliłam w zimie grzańca na wodziewoda, przyprawy, sok - też pycha
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
Ja z chęcią zamienię sny o niogarniętej matce i ograniczeniu wolności na sny o seksach i pączkach
Wichrowe wzgórza : ja miałam ściany i sufit zielono-żółte (mega soczyste kolory) i dodatki ciemny fiolet :p i też mi w nim było bardzo przytulnie i milusio
Ale czas chyba było w końcu dorosnąć i wybrać bardziej stonowane kolory
Książek zawsze miałam dużo. Od dziecka z byle okazji dostawałam od rodziców książkipóźniej sama zaczęłam kupować. Ale w końcu z braku miejsca musiałam się ograniczyć do dwóch półek..
Teraz mi się marzy kupić córce księgę baśni, żeby jej czytać na dobranoc. Miałam kiedyś taką, tylko koleżance pożyczyłam i mi ją najzwyczajniej ukradłatzn. powiedziała, że oddała a nie oddała.. Miałam może wtedy z 10 lat
Heh, przywieźli mi wózek! A w zasadzie pół wózka :p bo gondolę i spacerówkę, ale bez stelażasklep dał ciała i zapakował stelaż do innego kartonu i nadał za pobraniem jako osobną paczkę. Przy czym dowiedziałam się o tym już jak kurier pojechał. Bo wcześniej myśleli, że po prostu 2 wózki do mnie poszły i miałam jeden wziąć a drugi zostawić.
No ale po kilku telefonach ustalone zostało, że zrobią korektę i jutro dostanę stelaż
Ale przynajmniej kurier miłyjutro trzeci dzień z rzędu u mnie zawita :p bo wczoraj ten sam przywiózł body!
Idę dzisiaj polować na koszule do karmienia. Stacjonarnie. Ciekawe co znajdę :p -
hej Blondik bedzie ok trzymam kciuki
Zuza z tego co wiem rozejscie potwierdzone u ortopedy jest wskazaniem do cc
ja mam zły dzien w nocy skurcze BH jakos dały mi w kosc i chodze taka rozdrażniona
co do scian pokój mam w bezu i ciemnym brazie ale teraz bedziemy odsłaniac dwie sciany które bede przemalowywac na capucino Bekersa własnie mam nadzieje ze ładnie pokryje bo jedna sciana jest takka pól ciemna pół jasna i pomału przemeblowanie dzis odkupiłam od takiej dziewczyny 18 par spioszków stan idealny za 36złwiec mam juz spokój
-
Kaczuszka86 wrote:Ja zamawiałam u niej ponad miesiąc temu. niby dwa tyg temu miała mieć wiekszość gotową ale od tego czasu nie odpisuje na moje wiadomosci ani na belly, fb ani poczta. chcąc być w porządku czekam na odzew od niej do konca miesiąca. jeśli nie da znać to poprostu kupię u kogoś innego ;(
Kaczorka pewnie nie podała ci numeru przesyłki bo tak można śledzić paczkę.
To milczenie bardzo mnie nie pokoi. Mój mąż już tydzień temu mówił żebym sobie darowała
No dokładnie 4.08. zrobiłam przelew i paczka miała iść. Niby był teraz ten Jarmark, który w niedzielę miał się skończyć, więc czekałam spokojnie. Ale dziś już jest wtorek a tu cisza
Mam nadzieję, że to się jakoś wyjaśni. -
Ja też się wpisuję w biało- szary trend. U mnie z dodatkiem jasnego drewna
Dotarło do mnie woombie
jest takie maleńkie. Jakoś nie myślałam, że będzie aż tak małe.
Nie mogę się już doczekać listopada. Tym bardziej, że Zuzka bez przerwy mówi o siostrze. Ciekawa jestem, czy jak już się urodzi to też będzie taka chętna do pomocy -
Poprzednio na listopadowkach 2015 też była laska szyjąca i niestety sporo dziewczyn oszukała. Części wysłała zamówienia, część dostała niekompletne, albo nie takie jak zamawiały, ale duża część nie dostała nic. Skończyło się składaniem zawiadomień na policji. Od tej pory zamawiam u sprawdzonych sprzedawców.
Właśnie wydałam 3 stówy na książki dla synka. Z pewnych względów nie oglądamy telewizji, za to książki są hitem. Na czytanie bajek możecie liczyć tylko przez pierwsze dwa miesiące, ale w okolicach 6-7 miesięcy można zaczynać z książkami z dziurą itp. Teraz mamy proste historyjki typu Gdzie jest kotek, Jest tam kto, Pucio uczy się mówić.
Mieszkanie mamy od 6 lat w stylu skandynawskim i bardzo sobie to chwalę. Szwagierka ma w nasyconych kolorach - ciemna śliwką i zgniła zieleń i po dwóch dniach czuję się fatalnie. A jak pada deszcz to szybko stamtąd uciekamy.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja lubię pooglądać tv, nawet czasem coś debilnego. Ale ogolnie króluja programy kulinarne i wnetrzarskie, czesto też przyrodnicze. Na pewno mocno ograniczę ogladanie jak się mloda pojawi, nie chcę żeby niemowlę bawilo się przy telewizorze i generalnie nie widzę potrzeby właczania bajek przed 3 rokiem życia. Telefonu nie dostanie do ręki z prostej przyczyny - jest MÓJ ;] Mój osobisty nie do wyśliniania i zabawy. Tabletu nie mam więc luz
Ciągle słyszę "oooo zobaczysz że zmienisz zdanie". Hm. No nie wiem. Mam znajomych bez tv i jakoś sobie radzą
i moja mama też obyła się bez Peppy
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
moremi wrote:Mieszkanie mamy od 6 lat w stylu skandynawskim i bardzo sobie to chwalę. Szwagierka ma w nasyconych kolorach - ciemna śliwką i zgniła zieleń i po dwóch dniach czuję się fatalnie. A jak pada deszcz to szybko stamtąd uciekamy.
Właśnie cały czas dąże do takiego stylu w moim domuAh więc pewnie u Ciebie bardzo by mi się podobało
Lubię również spójność we wnętrzach- moi teście np. mają piękny duży dom- ale w każdym pokoju inne meble, inny styl, w każdym inna podłoga, w każdym pokoju inne panele, inny kolor ścian... ja się czuję tam totalnie przytłoczona jak dłużej pobędę, choć na pierwszy rzut oka wydaje się być ładnie.
Aasha, właśnie miałam napisać i zapomniałam- ekstra brzuszek! Też mi niedługo pęknie parę ładnych stówek na aptece gemini- ale dla dziewczyn które jeszcze nie zamówiły- zwróćcie uwagę na niektóre droższe produkty, czy nie wyjdą taniej gdzie indziej. Wiem, że większość na gemini jest taniej, ale dla przykładu ja na płynach do prania Lovela zaoszczędziłam kilkadziesiąt złotych zamawiając je na allegro, z darmową wysyłką (a zamawiałam 3l do białego, 3l do kolorowego i płyn do płukania).
A jeszcze odnośnie pieluszkowej- ile z Was faktycznie otrzymało od niej swoje zamówienie?
-
Jeśli chodzi o płyn Lovela to chyb najtaniej stacjonarnie kupi się go w biedronce, za 1,5l około 15 zł (teraz widziałam jest albo ma być jeszcze tańszy, w promocji), a w innych sklepach patrzyłam z ciekawości to ponad 20 zł. Ostatnio zaszłam do apteki zapytać o termometry bezdotykowe i ten sam na gemini kosztuje 82 zł, a w aptece 120, ogromna róznica!
Invis lubi tę wiadomość
Syn
-
Są jakieś bezdotykowe termometry wiarygodne? Od pobytu w szpitalu nie ufam im za grosz
ja w jakiejś febrze 39 stopni,a pani PIK - 36,7 ;] Na oddziale to samo...
Co do mieszkań - spójność przede wszystkim. Do 100% eklektyzmu trzeba mieć super gust i wyczucie. Wtedy jest spójnie, mimo że wszystkiego po trochu. Ja aż tak nie umiem, jestem raczej zachowawcza. Styl skandynawski jest super, acz obrzydł mi, teraz co.3 mieszkanie jest takie samo w szarościach i bieli...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis wrote:Katarzynaa, o to nawet nie wiedziałam, że w Biedronce jest LovelaSyn