WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wyszłam z biedry i w ulotce namalowali, że do 3.09 płyn do prania Lovela, proszek i kapsułki są w promo po 13,99 z kartą biedry a bez złotówkę drozsze :)

Ja właśnie po szkole rodzenia i wizycie u teściów. Idę leźeć i jeść arbuza :)

Już się też powoli psychicznie przygotowuję na zakupy w aptece gemini. U nas jest stacjonarna - ciekawi mnie czy mają pełny asortyment.

Invis lubi tę wiadomość

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje tą jesień, co lepsze nigdy w życiu bardziej się z tego nie cieszyłam :D nie cierpiałam tej pory roku, w ciąży mi się odmieniło :D

O co chodzi z tą sprawą gemini dużo już o niej słyszałam?

I jeszcze jedno pytanie wy też tak macie że krótka chwila leżenia na plecach i wam się źle robi, w sensie jakby ciężej się oddycha i zaraz słabo się robi.?

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Invis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Ja też czuje tą jesień, co lepsze nigdy w życiu bardziej się z tego nie cieszyłam :D nie cierpiałam tej pory roku, w ciąży mi się odmieniło :D

I jeszcze jedno pytanie wy też tak macie że krótka chwila leżenia na plecach i wam się źle robi, w sensie jakby ciężej się oddycha i zaraz słabo się robi.?

Internetowa Apteka Gemini- większość z nas robi tam wyprawkowe zakupy kosmetyczne ;)

Jeśli chodzi o leżenie na plecach, to właśnie z tego powodu NIE POWINNO SIĘ tak leżeć w ciąży. Uciska się jakąś żyłę, czy tam dzieć się nie dotlenia dobrze czy coś takiego. Ja natomiast nie mam nic takiego i mogę leżeć, ale staram się tego nie robić.

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też tak dzieje na plecach - skraca mi się oddech i robi się duszno, a do tego mam wrażenie takiego zapadania się macicy wgłąb. Też unikam tej pozycji, leżę tak tylko chwilę jeśli mi się lewy bok bardzo zmęczy. Na prawym też mi źle - brzuch boli, więc ewidentnie mi się lewa strona ciała grubsza zrobi za sprawą grawitacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 20:11

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    E, jak tak to chrzanię bezdotykowy.

Czy któres z Was rezygnowały lub mają w planie rezygnację np.z nawilżanych gotowych chustek albo zamianę oliwek na naturalne oleje? Albo pudru/zasypki na mąkę ziemniaczaną?
    Ja na bank na poczatku zamiast mokrych chusteczek duze kwadratowe waciki i ciepla woda

wichrowe_wzgórza, Blondik lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, chciałam was poinformować nie wiem czy któraś z Was już zbiera pampersy czy chusteczki nawilżające. W biedronce jest promocja ponoć duża na dade :)

Patryk <3
    zyniqif.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    A właśnie, chciałam was poinformować nie wiem czy któraś z Was już zbiera pampersy czy chusteczki nawilżające. W biedronce jest promocja ponoć duża na dade :)
    nadal porządkuję chatę, nie mam miejsca na to :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie mam tej żyły :D Strasznie mi fajnie na plecach, ale świadomie staram się dłużej niż 5 minut nie leżeć, niestety tak się budzę... I nie wiem, martwić się tym czy nie... Ale nie jest mi ani słabo, ani duszno, jest mi rewelacyjnie ;] No i nie zapanuję nad sobą aż tak super przez sen :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zamiar w domu uzywac wody i wacikow a husteczki tylko na wyjscie no i jeszcze maka ziemniaczana na pewno bedzie uzywana do pupki

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam paczke lidlowych dady tez kupie ale w pazdzierniku we wrzesniu apteka
    Tez juz czuje powiew jesieni nigdy jej mie lubilam ale teraz chyba zmienie zdanie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Invis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w Auchan kupiłam 6-pack chusteczek nawilżanych Pampers Sensitive za 23,99zł. Na razie więcej nie kupuję, bo nawet nie wiem jak się sprawdzą na pupci małego. I tak jak wspominałam, w domu chcę korzystać z wacików z wodą do przemywania pupci.

No i pieluszki Pampers- mam 3 kartony po 144szt. pieluszek rozmiaru 2. Zakupione w Lidlu w promocji jakiś czas temu. Teraz jeszcze dokupię jedno większe opakowanie rozmiaru 1 i wsio :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaopatrzylam sie w biedrze w dade 1 i w waciki kwadratowe, bo takich bede uzywac do tylka malej, u starszaka sie sprawdzily. Lovele tez kupilam, bardzo dobra cena. A jesli chodzi o zakup emolientu do kapania bardzo fajna jest nasza Ziajka do kapieli natluszczajaca, kosztuje cos kolo 10zl a moim zdaniem nie obiega od tycj drogich specyfikow i tez ja na poczatek zakupie.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że u nas wszystko dobrze. Nerwy były niepotrzebne. Nasz mały giganci waży już 1700g. Tak tak 1.7kg. Chyba jest największy co.
    Dziewczyny nie kupujcie za dużo kosmetyków pieluszek itp. Madzie już w szpitalu uczulily pieluszki pampersy. Co kto do nas przyszedł znosił nam je w prezencie i takim sposobem oddałam koleżankom 11 paczek...
    1 paczka i 1 kosmetyk na próbę żeby nie było potem żal zmarnowany pieniędzy.
    Dobranoc

wichrowe_wzgórza, Pani Moł, jacky88, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) melduję się już ze zwolnienia :) szefowa dobrze zniosła informację, myślę że się spodziewała.
    Byłam wczoraj na fitnessie ciążowym i bardzo mi się podobało, wszystkie ćwiczenia na piłce lub przy użyciu piłki, kilka też na równowagę z taką małą kolczastą piłką.
    Nacisk na wzmocnienie okolic bioder, mięśni dna miednicy, kręgosłupa i klatki piersiowej oraz rąk pod kątem noszenia maluszka :)
    Jutro też się wybieram, ma być wersja bardziej intensywna, zobaczymy czy dam radę.

Mój mały siedzi już głową w dół, także się cieszę :) usg trzeciego trymestru mam 18 września czyli w 34 tygodniu.

Też budzę się często na plecach, ale jeśli mam górną część pleców wysoko to jest ok. Nie mogę natomiast leżeć na plecach bez podparcia, też wtedy jest mi bardzo źle.

age.png

age.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porządków, jestem chora psychicznie albo nie wiem co, przy mojej przeprowadzce rozkreciłam stół i gdzieś położyłam, nie wiem gdzie. W niedzielę przyjeżdżają teściowie a ja nie mam stołu. I ku*** nie wiem gdzie te śruby są!! :(

Patryk <3
    zyniqif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik rzeczywiście dobrze odżywione dziecko :)

U nas po wizycie również wszystko jak trzeba. Ważenie: dziecko ok 1300 g, ja; waga nie zmienila sie od zeszłego miesiąca czyli 7 kg na plus na ten moment. Dużo z nas miało dziś wizytę.

Holibka strasznie późno masz to usg. 34 tydz? Czemu? Wieśz? standardowo 28-32 tc...

W kwestii pieluch, chusteczek również będziemy testowac więc na początek po 1 op. kupie i zobaczymy co się sprawDzI. Przy pierwszym ta strategia była słuszna bo np tak chwalone pampersy tzw białe okazały się do dupy, a trafione były huggis y których aktualnie nigdzie nie spotkałam juz... planuje przetestowac dade i te lidlowe - sporo osób chwali więc może akurat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:34

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Melduje że u nas wszystko dobrze. Nerwy były niepotrzebne. Nasz mały giganci waży już 1700g. Tak tak 1.7kg. Chyba jest największy co.
    Dziewczyny nie kupujcie za dużo kosmetyków pieluszek itp. Madzie już w szpitalu uczulily pieluszki pampersy. Co kto do nas przyszedł znosił nam je w prezencie i takim sposobem oddałam koleżankom 11 paczek...
    1 paczka i 1 kosmetyk na próbę żeby nie było potem żal zmarnowany pieniędzy.
    Dobranoc

Ooo nam to położna w szkole mówiła - żeby po 1 i sprawdzać, bo właśnie tak może być.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:

Ja tak też mam - to dlatego, że dzieciaki nam już uciskają wtedy na przeponę, plus ta żyła główna jest gnieciona przez macicę wraz z jej wypełnieniem ;)

Ja mam najgorzej jak przez sen się przewalę na plecy i potem się budzę w nocy na siku i oddechu złapać nie mogę :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Same dobre wiesci po wizytach:-) Super!
    Moja Mala dzis ważyła 1300g, tak jak u Kameelki:-) Tak wiec Blondik, Twoje Dziecie jest faktycznie wypasione;-)
    Moja jest ulozona poprzecznie wiec nadzieje na porod sn maleją, do tego blizna dosc cienka:| Chyba cos musi byc z tą moją macicą, że moje dzieci nie chcą byc główką do dolu. Troche mi smutno, za to lekarka przeciera oczy, bo wiele pacjentek blaga o cc.. Dla mnie to byl koszmar, ktorego chcialam uniknac ponownie.. Ech.. Ale najwazniejsze, że Mala ma sie dobrze:-)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba witam ze zgagą :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ