Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie wyszłam z biedry i w ulotce namalowali, że do 3.09 płyn do prania Lovela, proszek i kapsułki są w promo po 13,99 z kartą biedry a bez złotówkę drozsze
Ja właśnie po szkole rodzenia i wizycie u teściów. Idę leźeć i jeść arbuza
Już się też powoli psychicznie przygotowuję na zakupy w aptece gemini. U nas jest stacjonarna - ciekawi mnie czy mają pełny asortyment.Invis lubi tę wiadomość
-
Ja też czuje tą jesień, co lepsze nigdy w życiu bardziej się z tego nie cieszyłam
nie cierpiałam tej pory roku, w ciąży mi się odmieniło
O co chodzi z tą sprawą gemini dużo już o niej słyszałam?
I jeszcze jedno pytanie wy też tak macie że krótka chwila leżenia na plecach i wam się źle robi, w sensie jakby ciężej się oddycha i zaraz słabo się robi.? -
Mamatobe♥ wrote:Ja też czuje tą jesień, co lepsze nigdy w życiu bardziej się z tego nie cieszyłam
I jeszcze jedno pytanie wy też tak macie że krótka chwila leżenia na plecach i wam się źle robi, w sensie jakby ciężej się oddycha i zaraz słabo się robi.?
Internetowa Apteka Gemini- większość z nas robi tam wyprawkowe zakupy kosmetyczne
Jeśli chodzi o leżenie na plecach, to właśnie z tego powodu NIE POWINNO SIĘ tak leżeć w ciąży. Uciska się jakąś żyłę, czy tam dzieć się nie dotlenia dobrze czy coś takiego. Ja natomiast nie mam nic takiego i mogę leżeć, ale staram się tego nie robić.Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się też tak dzieje na plecach - skraca mi się oddech i robi się duszno, a do tego mam wrażenie takiego zapadania się macicy wgłąb. Też unikam tej pozycji, leżę tak tylko chwilę jeśli mi się lewy bok bardzo zmęczy. Na prawym też mi źle - brzuch boli, więc ewidentnie mi się lewa strona ciała grubsza zrobi za sprawą grawitacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 20:11
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:E, jak tak to chrzanię bezdotykowy.
Czy któres z Was rezygnowały lub mają w planie rezygnację np.z nawilżanych gotowych chustek albo zamianę oliwek na naturalne oleje? Albo pudru/zasypki na mąkę ziemniaczaną?wichrowe_wzgórza, Blondik lubią tę wiadomość
-
Mamatobe♥ wrote:A właśnie, chciałam was poinformować nie wiem czy któraś z Was już zbiera pampersy czy chusteczki nawilżające. W biedronce jest promocja ponoć duża na dade
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja chyba nie mam tej żyły
Strasznie mi fajnie na plecach, ale świadomie staram się dłużej niż 5 minut nie leżeć, niestety tak się budzę... I nie wiem, martwić się tym czy nie... Ale nie jest mi ani słabo, ani duszno, jest mi rewelacyjnie ;] No i nie zapanuję nad sobą aż tak super przez sen
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ostatnio w Auchan kupiłam 6-pack chusteczek nawilżanych Pampers Sensitive za 23,99zł. Na razie więcej nie kupuję, bo nawet nie wiem jak się sprawdzą na pupci małego. I tak jak wspominałam, w domu chcę korzystać z wacików z wodą do przemywania pupci.
No i pieluszki Pampers- mam 3 kartony po 144szt. pieluszek rozmiaru 2. Zakupione w Lidlu w promocji jakiś czas temu. Teraz jeszcze dokupię jedno większe opakowanie rozmiaru 1 i wsio
-
Ja zaopatrzylam sie w biedrze w dade 1 i w waciki kwadratowe, bo takich bede uzywac do tylka malej, u starszaka sie sprawdzily. Lovele tez kupilam, bardzo dobra cena. A jesli chodzi o zakup emolientu do kapania bardzo fajna jest nasza Ziajka do kapieli natluszczajaca, kosztuje cos kolo 10zl a moim zdaniem nie obiega od tycj drogich specyfikow i tez ja na poczatek zakupie.
-
Melduje że u nas wszystko dobrze. Nerwy były niepotrzebne. Nasz mały giganci waży już 1700g. Tak tak 1.7kg. Chyba jest największy co.
Dziewczyny nie kupujcie za dużo kosmetyków pieluszek itp. Madzie już w szpitalu uczulily pieluszki pampersy. Co kto do nas przyszedł znosił nam je w prezencie i takim sposobem oddałam koleżankom 11 paczek...
1 paczka i 1 kosmetyk na próbę żeby nie było potem żal zmarnowany pieniędzy.
Dobranocwichrowe_wzgórza, Pani Moł, jacky88, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
melduję się już ze zwolnienia
szefowa dobrze zniosła informację, myślę że się spodziewała.
Byłam wczoraj na fitnessie ciążowym i bardzo mi się podobało, wszystkie ćwiczenia na piłce lub przy użyciu piłki, kilka też na równowagę z taką małą kolczastą piłką.
Nacisk na wzmocnienie okolic bioder, mięśni dna miednicy, kręgosłupa i klatki piersiowej oraz rąk pod kątem noszenia maluszka
Jutro też się wybieram, ma być wersja bardziej intensywna, zobaczymy czy dam radę.
Mój mały siedzi już głową w dół, także się cieszęusg trzeciego trymestru mam 18 września czyli w 34 tygodniu.
Też budzę się często na plecach, ale jeśli mam górną część pleców wysoko to jest ok. Nie mogę natomiast leżeć na plecach bez podparcia, też wtedy jest mi bardzo źle.
-
Co do porządków, jestem chora psychicznie albo nie wiem co, przy mojej przeprowadzce rozkreciłam stół i gdzieś położyłam, nie wiem gdzie. W niedzielę przyjeżdżają teściowie a ja nie mam stołu. I ku*** nie wiem gdzie te śruby są!!
-
nick nieaktualnyBlondik rzeczywiście dobrze odżywione dziecko
U nas po wizycie również wszystko jak trzeba. Ważenie: dziecko ok 1300 g, ja; waga nie zmienila sie od zeszłego miesiąca czyli 7 kg na plus na ten moment. Dużo z nas miało dziś wizytę.
Holibka strasznie późno masz to usg. 34 tydz? Czemu? Wieśz? standardowo 28-32 tc...
W kwestii pieluch, chusteczek również będziemy testowac więc na początek po 1 op. kupie i zobaczymy co się sprawDzI. Przy pierwszym ta strategia była słuszna bo np tak chwalone pampersy tzw białe okazały się do dupy, a trafione były huggis y których aktualnie nigdzie nie spotkałam juz... planuje przetestowac dade i te lidlowe - sporo osób chwali więc może akurat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:34
-
Blondik wrote:Melduje że u nas wszystko dobrze. Nerwy były niepotrzebne. Nasz mały giganci waży już 1700g. Tak tak 1.7kg. Chyba jest największy co.
Dziewczyny nie kupujcie za dużo kosmetyków pieluszek itp. Madzie już w szpitalu uczulily pieluszki pampersy. Co kto do nas przyszedł znosił nam je w prezencie i takim sposobem oddałam koleżankom 11 paczek...
1 paczka i 1 kosmetyk na próbę żeby nie było potem żal zmarnowany pieniędzy.
Dobranoc
Ooo nam to położna w szkole mówiła - żeby po 1 i sprawdzać, bo właśnie tak może być.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mamatobe♥ wrote:Ja też czuje tą jesień, co lepsze nigdy w życiu bardziej się z tego nie cieszyłam
I jeszcze jedno pytanie wy też tak macie że krótka chwila leżenia na plecach i wam się źle robi, w sensie jakby ciężej się oddycha i zaraz słabo się robi.?
Ja tak też mam - to dlatego, że dzieciaki nam już uciskają wtedy na przeponę, plus ta żyła główna jest gnieciona przez macicę wraz z jej wypełnieniem
Ja mam najgorzej jak przez sen się przewalę na plecy i potem się budzę w nocy na siku i oddechu złapać nie mogę -
Hej! Same dobre wiesci po wizytach:-) Super!
Moja Mala dzis ważyła 1300g, tak jak u Kameelki:-) Tak wiec Blondik, Twoje Dziecie jest faktycznie wypasione;-)
Moja jest ulozona poprzecznie wiec nadzieje na porod sn maleją, do tego blizna dosc cienka:| Chyba cos musi byc z tą moją macicą, że moje dzieci nie chcą byc główką do dolu. Troche mi smutno, za to lekarka przeciera oczy, bo wiele pacjentek blaga o cc.. Dla mnie to byl koszmar, ktorego chcialam uniknac ponownie.. Ech.. Ale najwazniejsze, że Mala ma sie dobrze:-)
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]