X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Co do zabawek to ja nie uznaje zadych elektronicznych, nic co gra tanczy i spiewa.
    Dlatego jesli macie tez jakis konkretny rodzaj zabawek na mysli to uwazajcie gdy chcrcie dac wykazac sie rodzinie i znajomym . Zebyscie potem nie dostaly jakiegos Szczeniaczka uczniaczka ktorego same byscie dziecku nie kupily.
    Hehehe moja przyjaciólķa się nim jarała, a dla mnie to jest STRASZNE. W ogóle te zabawki wydają tak nienaturalne, koszmarne dźwięki, że jest to dla mnie nie do zniesienia.
    Jak ktoś mi podaruje coś okropnego to trudno, najwyżej nie będzie w użyciu :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Wichrowe, myślę, że wiesz co czuje... Mam nadzieję, że sobie z tym wszystkim poradzimy.. No i jeszcze inna kwestia.. Mam nadzieję, że uda mi sie zapewnic i jednej i drugiej tyle samo atencji, by każda córka czula sie tak samo kochana. Dużo pracy przede mną, jak i innymi już mamami.
    Damy radę :) lubię sobie wmawiać, że wszystko jest po coś i nic nie dzieje się bez powodu...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a więc tak.
    Moje 2 największe skarby jutro będą mialy tydzień czasu.
    Ten mniejszy okruszek na 890 gram radzi sobie dobrze. Ładnie oddycha rusza rączkami i nóżkami.

Natomiast u tego troszkę większego 1020 kg nie ma żadnej poprawy. . Dalej problem ma z pluckami i dodatkowo serduszkiem..:( jego stan określa się jako bardzo ciezki :(
    Wiecie gdyby on urodził się mniejszy ale bez tego zespołu podkradania to też na pewno by sobie ładnie radził a przez ten zespół ma właśnie takie powikłania. Lekarz mówil że jakby posiedzieć kilka dni dłużej w brzuszku to móglby umrzeć ..

Strasznie się martwię o nich :( bardzo bym chciała żeby lek mu zaczął działać. .

Holibka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Cześć dziewczyny a więc tak.
    Moje 2 największe skarby jutro będą mialy tydzień czasu.
    Ten mniejszy okruszek na 890 gram radzi sobie dobrze. Ładnie oddycha rusza rączkami i nóżkami.

Natomiast u tego troszkę większego 1020 kg nie ma żadnej poprawy. . Dalej problem ma z pluckami i dodatkowo serduszkiem..:( jego stan określa się jako bardzo ciezki :(
    Wiecie gdyby on urodził się mniejszy ale bez tego zespołu podkradania to też na pewno by sobie ładnie radził a przez ten zespół ma właśnie takie powikłania. Lekarz mówil że jakby posiedzieć kilka dni dłużej w brzuszku to móglby umrzeć ..

Strasznie się martwię o nich :( bardzo bym chciała żeby lek mu zaczął działać. .

Czarnulka no niestety taki efekt TTTS -u ....klasycznie wieksze bliźnie wbrew pozorom i oczekiwaniom to ono jest własnie w gorszym stanie...bardzo to wszystko trudne...tylko czas. Kciuki zawsze!!!! dawaj znać co tam u was..bo czesto tu myslimy o tobie!!!

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z tego co pamietam to zabawki w użyciu były dopiero ok 5-6 mż. a kasiązki to frajda ale dla dziecka które usiedzi choć troche na dupce , a na poczatek to raczej dzieci bardzo je lubia slinić i targac:)a taka już zupełnie pełna ekscytacja i zaciekawienie to tak od 2 rż wzwyż, przynajmniej tak było u nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:03

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, trzymam mocno kciuki. Tu najwiekszym lekiem jest czas i trzeba czekac, mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. Buziaki dla chlopakow i dla Ciebie. U mnie mlody (prawie 2 lata) dopiero niedawno zaczal bawic sie zabawkami tak serio, ze potrafi sie czyms zajac na dluzej niz 2 minuty. A jego pierwsza super-hiper-ekstra zabawka byly lampki na choince na Boze Narodzenie :-D i pies, nasz pies byl zawsze na 1.miejscu, a wyglada jak cielak czarno-bialy wiwc super kontrastowy. A pozniej to juz wszystko co dalo sie wlozyc do buzi i obslinic ;-) (lacznie z psem ;-))

c55fflw18twvhf6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście ja pisze o tych najprostszych zabawkach które oczywiscie byly w zainteresowaniu 2-3 min i tyle, choc te wszystkie metki od pluszaków mogł slinic ze 2 godz. Tak jak mowi jacky88 jakas wieksza "samodzielna" zabawa to od 2rz, a tzw swiety spokoj od 3rz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:18

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka sciskam i przesylam duzo zdrowka dla maluszkow! Musi byc dobrze! Nie ma innej opcji! A jak ty sie czujesz? Jak dlugo zostajesz w szpitalu? Bo maluchy to pewnie do listopada?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się ok. Szybko wstalam na nogi i się pozbieralam. Pierwsze dwa dni zaprawdę były okropne rana strasznie bolała a mi kazali juz 8h po cesarce wstać i się wykąpać. Później zanosilam co 3h mleczko maluchom. . Ale j może właśnie przez to tak szybko doszłam do siebie. To wszystko dla maluchów.
    Wychodzę dziś albo jutro ..
    Odciagam mleczko dla maluszków co 3 h .. będę do nich jeździć jak najczęściej. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:38

moremi lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana widziałam nowe zdjęcia. Trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą cały czas. Na tym etapie to wszystko jeszcze może się zmienić na Waszą korzyść i chłopaki w inkubatorkach będą nabierać sił. Moja siostra cioteczna ma obie córki z podobną waga urodzeniowa. W każdej z ciąż miała problem z nie wykształconym łożyskiem. Rodziła 15 i jakieś 12 lat temu a dziewczyny są zdrowe jak ryby. Twoje chłopaki też będą a z dnia ma dzień będzie tylko lepiej.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka mojej koleżanki syn też był wcześniakiem w bardzo ciężkim stanie, a wczoraj skończył rok i wszelkie trudności przezwyciężył, u Was będzie podobnie! Uściski dla was.

Psotka ja do prezentów podchodzę tak: fajny to fajnie, niefajny to przyjmuję i np. sprzedaję albo przekazuję komuś wedługo kogo jest fajny ;) Np. na ślubie doataliśmy dużo książek... z czego większość do niczego się nie nadaje. No i wyprzedaję je bez sentymentów.

Wiem też że nasza rodzina droższe prezenty będzie konsultować :)

Przypomniało mi się, że mam w domu taką nówkę maskotkę-bociana, będzie super do amatorskich for malucha :D do zabawy niekoniecznie się nada bo jest kłaczasty ;]

Jeju śniło mi się dziś, że zrobiły mi się straszne rozstępy na bokach, takie że widać było mięśnie :|

age.png

age.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie :)

07.06.2019 synek

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka kciuki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Aasha Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, życzę Ci duzo siły. I oczywiscie Twoim chłopakom! Wierze, ze bedzie dobrze :*

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak pierzecie tapicerkę od fotelika (ja mam Maxi Cosi Cabrio)? Na foteliku jest napisane, ze ręcznie prac, zastanawiam sie, czy delikatny program na 30 st w pralce tez by sie nie sprawdził? Macie jakieś doświadczenia?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A jak jest z normą ECE R44/04? Czy jak fotelik ją spełnia, to nie można uznać, że jest ok pod względem bezpieczeństwa, po prostu?
    Nie. Taką normę posiada każdy fotelik w Europie.
    https://fotelik.info/pl/faq/

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, trzymam mocno kciuki.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, wszystkiego dobrego Wam życzę. Fajnie że się odezwałaś :*

Zabawki- a ja tam nie mam nic przeciwko posiadaniu zabawek kolorowych, grających i moje dziecko na pewno będzie takie miało, nie jestem jakaś anty na tym punkcie :) także Fisher Price bez wątpienia również będzie, w odpowiednim czasie. Córka miała i nie było z tego powodu dramatu, mnie nic nie denerwowalo, a mała wyrosła na mądrą kreatywną pięciolatke.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kciuki za Twych pieknych chłopców :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuka, będzie dobrze, każdy dzień działa na korzyść Chłopaków, rosną i nabierają sił, i po prostu MUSI być wszystko dobrze :) usciski i kciuki!!!

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ