Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Co do zabawek to ja nie uznaje zadych elektronicznych, nic co gra tanczy i spiewa.
    Dlatego jesli macie tez jakis konkretny rodzaj zabawek na mysli to uwazajcie gdy chcrcie dac wykazac sie rodzinie i znajomym . Zebyscie potem nie dostaly jakiegos Szczeniaczka uczniaczka ktorego same byscie dziecku nie kupily.
    Hehehe moja przyjaciólķa się nim jarała, a dla mnie to jest STRASZNE. W ogóle te zabawki wydają tak nienaturalne, koszmarne dźwięki, że jest to dla mnie nie do zniesienia.
    Jak ktoś mi podaruje coś okropnego to trudno, najwyżej nie będzie w użyciu :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Wichrowe, myślę, że wiesz co czuje... Mam nadzieję, że sobie z tym wszystkim poradzimy.. No i jeszcze inna kwestia.. Mam nadzieję, że uda mi sie zapewnic i jednej i drugiej tyle samo atencji, by każda córka czula sie tak samo kochana. Dużo pracy przede mną, jak i innymi już mamami.
    Damy radę :) lubię sobie wmawiać, że wszystko jest po coś i nic nie dzieje się bez powodu...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a więc tak.
    Moje 2 największe skarby jutro będą mialy tydzień czasu.
    Ten mniejszy okruszek na 890 gram radzi sobie dobrze. Ładnie oddycha rusza rączkami i nóżkami.

Natomiast u tego troszkę większego 1020 kg nie ma żadnej poprawy. . Dalej problem ma z pluckami i dodatkowo serduszkiem..:( jego stan określa się jako bardzo ciezki :(
    Wiecie gdyby on urodził się mniejszy ale bez tego zespołu podkradania to też na pewno by sobie ładnie radził a przez ten zespół ma właśnie takie powikłania. Lekarz mówil że jakby posiedzieć kilka dni dłużej w brzuszku to móglby umrzeć ..

Strasznie się martwię o nich :( bardzo bym chciała żeby lek mu zaczął działać. .

Holibka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Cześć dziewczyny a więc tak.
    Moje 2 największe skarby jutro będą mialy tydzień czasu.
    Ten mniejszy okruszek na 890 gram radzi sobie dobrze. Ładnie oddycha rusza rączkami i nóżkami.

Natomiast u tego troszkę większego 1020 kg nie ma żadnej poprawy. . Dalej problem ma z pluckami i dodatkowo serduszkiem..:( jego stan określa się jako bardzo ciezki :(
    Wiecie gdyby on urodził się mniejszy ale bez tego zespołu podkradania to też na pewno by sobie ładnie radził a przez ten zespół ma właśnie takie powikłania. Lekarz mówil że jakby posiedzieć kilka dni dłużej w brzuszku to móglby umrzeć ..

Strasznie się martwię o nich :( bardzo bym chciała żeby lek mu zaczął działać. .

Czarnulka no niestety taki efekt TTTS -u ....klasycznie wieksze bliźnie wbrew pozorom i oczekiwaniom to ono jest własnie w gorszym stanie...bardzo to wszystko trudne...tylko czas. Kciuki zawsze!!!! dawaj znać co tam u was..bo czesto tu myslimy o tobie!!!

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z tego co pamietam to zabawki w użyciu były dopiero ok 5-6 mż. a kasiązki to frajda ale dla dziecka które usiedzi choć troche na dupce , a na poczatek to raczej dzieci bardzo je lubia slinić i targac:)a taka już zupełnie pełna ekscytacja i zaciekawienie to tak od 2 rż wzwyż, przynajmniej tak było u nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:03

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, trzymam mocno kciuki. Tu najwiekszym lekiem jest czas i trzeba czekac, mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. Buziaki dla chlopakow i dla Ciebie. U mnie mlody (prawie 2 lata) dopiero niedawno zaczal bawic sie zabawkami tak serio, ze potrafi sie czyms zajac na dluzej niz 2 minuty. A jego pierwsza super-hiper-ekstra zabawka byly lampki na choince na Boze Narodzenie :-D i pies, nasz pies byl zawsze na 1.miejscu, a wyglada jak cielak czarno-bialy wiwc super kontrastowy. A pozniej to juz wszystko co dalo sie wlozyc do buzi i obslinic ;-) (lacznie z psem ;-))

c55fflw18twvhf6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście ja pisze o tych najprostszych zabawkach które oczywiscie byly w zainteresowaniu 2-3 min i tyle, choc te wszystkie metki od pluszaków mogł slinic ze 2 godz. Tak jak mowi jacky88 jakas wieksza "samodzielna" zabawa to od 2rz, a tzw swiety spokoj od 3rz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:18

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka sciskam i przesylam duzo zdrowka dla maluszkow! Musi byc dobrze! Nie ma innej opcji! A jak ty sie czujesz? Jak dlugo zostajesz w szpitalu? Bo maluchy to pewnie do listopada?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się ok. Szybko wstalam na nogi i się pozbieralam. Pierwsze dwa dni zaprawdę były okropne rana strasznie bolała a mi kazali juz 8h po cesarce wstać i się wykąpać. Później zanosilam co 3h mleczko maluchom. . Ale j może właśnie przez to tak szybko doszłam do siebie. To wszystko dla maluchów.
    Wychodzę dziś albo jutro ..
    Odciagam mleczko dla maluszków co 3 h .. będę do nich jeździć jak najczęściej. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 08:38

moremi lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana widziałam nowe zdjęcia. Trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą cały czas. Na tym etapie to wszystko jeszcze może się zmienić na Waszą korzyść i chłopaki w inkubatorkach będą nabierać sił. Moja siostra cioteczna ma obie córki z podobną waga urodzeniowa. W każdej z ciąż miała problem z nie wykształconym łożyskiem. Rodziła 15 i jakieś 12 lat temu a dziewczyny są zdrowe jak ryby. Twoje chłopaki też będą a z dnia ma dzień będzie tylko lepiej.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka mojej koleżanki syn też był wcześniakiem w bardzo ciężkim stanie, a wczoraj skończył rok i wszelkie trudności przezwyciężył, u Was będzie podobnie! Uściski dla was.

Psotka ja do prezentów podchodzę tak: fajny to fajnie, niefajny to przyjmuję i np. sprzedaję albo przekazuję komuś wedługo kogo jest fajny ;) Np. na ślubie doataliśmy dużo książek... z czego większość do niczego się nie nadaje. No i wyprzedaję je bez sentymentów.

Wiem też że nasza rodzina droższe prezenty będzie konsultować :)

Przypomniało mi się, że mam w domu taką nówkę maskotkę-bociana, będzie super do amatorskich for malucha :D do zabawy niekoniecznie się nada bo jest kłaczasty ;]

Jeju śniło mi się dziś, że zrobiły mi się straszne rozstępy na bokach, takie że widać było mięśnie :|

age.png

age.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie :)

07.06.2019 synek

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka kciuki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Aasha Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, życzę Ci duzo siły. I oczywiscie Twoim chłopakom! Wierze, ze bedzie dobrze :*

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak pierzecie tapicerkę od fotelika (ja mam Maxi Cosi Cabrio)? Na foteliku jest napisane, ze ręcznie prac, zastanawiam sie, czy delikatny program na 30 st w pralce tez by sie nie sprawdził? Macie jakieś doświadczenia?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A jak jest z normą ECE R44/04? Czy jak fotelik ją spełnia, to nie można uznać, że jest ok pod względem bezpieczeństwa, po prostu?
    Nie. Taką normę posiada każdy fotelik w Europie.
    https://fotelik.info/pl/faq/

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, trzymam mocno kciuki.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, wszystkiego dobrego Wam życzę. Fajnie że się odezwałaś :*

Zabawki- a ja tam nie mam nic przeciwko posiadaniu zabawek kolorowych, grających i moje dziecko na pewno będzie takie miało, nie jestem jakaś anty na tym punkcie :) także Fisher Price bez wątpienia również będzie, w odpowiednim czasie. Córka miała i nie było z tego powodu dramatu, mnie nic nie denerwowalo, a mała wyrosła na mądrą kreatywną pięciolatke.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kciuki za Twych pieknych chłopców :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuka, będzie dobrze, każdy dzień działa na korzyść Chłopaków, rosną i nabierają sił, i po prostu MUSI być wszystko dobrze :) usciski i kciuki!!!

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ