Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Nie. Taką normę posiada każdy fotelik w Europie.
https://fotelik.info/pl/faq/trochę lic na wodę, coś jak dopuszczenie do obrotu...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Czarnulka, u mojej koleżanki jedno z bliźniąt szanse miało określane na prawie żadne. Teraz oboje są na tym samym poziomie, zdrowi. Musi po prostu mieć czas
na razie kijowo, ale stabilnie, potem zacznie się progres
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:To wlasciwie o czym ona mówi?
trochę lic na wodę, coś jak dopuszczenie do obrotu...
O bezpieczeństwie mówią testy ADAC i plus. Nic innego.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Czarnulka, oby maluchy szybko nabierały sił. Dobrze, że możesz je karmić
rodzynka66 wrote:Hmm czyli tak jak u mnie, oszczędzanie się. Kolejną wizytę mam 18 września, ciekawe czy rozwarcie zewnętrzne się powiększy do tego czasu.
A są tu dziewczyny, które mają jakieś skurcze przepowiadające? Jak sobie z nimi radzicie?
Heh, znowu jaJak sobie radzę - przede wszystkim wsparcie farmakologiczne (luteina, no-spa, magnez) - to od lekarza, a po mojej stronie pozostaje spokój, relaks, itd. Podczas skurczu pomagają mi głębokie oddechy z przepony, zmiana pozycji, ciepła herbata. U mnie akurat położenie się na plechach pogarsza sprawę - mam wtedy częściej skurcze.
Aje jak już pisałam wcześniej - skurcze, które nie są zbyt częste i nie prowadzą do skracania szyjki są normą - jest to przygotowanie macicy do porodu. -
nick nieaktualnyPoszłam z mężem na zakupy, najpierw do Pepco po flanelowe i tetrowr pieluchy, i juz w pepco wyczerpał mi się limit kroków - siedzę w aucie a mąż biega po castoramie. Ojojoj! Jeszcze tyle czasu a mnie już brzuch i boleści unieruchamiają. No i trochę lipa, że następna wizyta dopiero za 4 tygodnie, będę w 34 tygodniu a wiek z usg dziecka to będzie już 36 jak utrzyma dotychczasowe tendencje. Mam wtedy mieć ktg i wizyty już częściej.
Co do zabawek z dźwiękiem, błyskiem i innym piskiem to trochę jestem na nie uczulona - to pozostałość po pracy w przedszkolu i dniu zabawki, który wypadał w poniedziałek...wprowadziłam zasadę, że dzieci przynoszą bezgłośne zabawki, ale oczywiście jak miały coś nowego co bardzo chciały pokazać kolegom i koleżankom to przemycały warczące dinozaury i ćwierkająco-powtarzające ptaszki. Jak będzie coś wartościowego i z opcją gadania to pewnie własnemu dziecku nie odmówię, zobaczymy w praniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 12:52
-
Kochane potrzebuje pomocy !
Potrzebuje wybrać materiały które będą ze sobą współgrały, chodzi o to że nie ma dużego wyboru, a z tych materiałów zostanie uszyty komplet do wózkaw sumie dwa
Wy macie może lepszą wyobraźnie niż ja ...
Minky :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/506960edee36.jpg
Bawełna:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa1b5cff2a14.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 12:58
-
wichrowe_wzgórza wrote:Bawełna w tukany + słonecznie żółte minki
Bawełna w paski (ta obok zygzakow) i granatowe minkyMamatobe♥, Pani Moł, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PsotkaKotka zgadzam się z Tobą. Ja to bym w ogóle zabawek na razie nie kupowała (mam tylko karty z Biedry czuczu za 9,99 zł). Reszta jak mi się podoba zapisuje sobie gdzieś. Potem jak jakiś potencjalny gość będzie pytał o prezent to będę mogła coś powiedzieć
co do grających zabawek, śpiewających itp. To moja Maja się ich bała. Szczeniaczka Uczniaczka co prawda pokochała miłością bezgraniczną, ale to zabawka dla starszego dziecka, a nie miesięczniaka. Za to HulaKula (90 zł) musiałam schować.
Szumiś niestety też odpadł
Czarnulka nie będę pisała byś się nie martwiła, bo ja bym ze strachu o skarby sikała pod siebie. Jednak pamiętaj, że masz tu wsparcie! Jesteśmy z Tobą i chłopakami! Karmisz, to bardzo dobre wieści!!!
Aasha ja swoją tapicerkę wrzucam zawsze na program prania ręcznegonigdy nic się nie stało. Tak samo piorę pluszaki i wszystko co się do pralki zmieści. Ewentualnie przy bardzo delikatnych rzeczach nie włączam wirowania (to najniższe) i piorę bez temperatury (w zimnej wodzie).
Mamatobe Słonie z żółtymi parasolkami i żółte minki jak chcesz kolorowe lub szare minki bardziej spokojne;)
-
nick nieaktualny