X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka a ja myslalam, ze Ty juz kupilas tego adamexa vicco. Ja tez szukam adamexa, tylko, że używki.

Fotelik mam maxi cosi city.

Ostatnio zaczelam myśleć o lozeczku dostawce, skoro ta druga cesarka wisi w powietrzu. Wstawanie do Mlodej z mega bolącym brzuchem byl dla mnie koszmarem.

Wiecie, ja akurat tego bb sie obawiam. Wtedy troche mnie dopadal, ale chyba przez okropny ból i bezsilnosc. A teraz bardziej boję sie o swoje emocje, w zwiazku z wczesniejszą stratą dwojki dzieci:| Ech, trudno to opisac.. Czy ktoras z Was tez tak czuje??

A tak poza tym nawet cieszę się na tą jesienną aurę:-) Wiecie dlaczego!:-) Nie mogę sie doczekac! Jestem taka ciekawa jaka jest ta moja Córeczka! Jestem ciekawa czy bedzie podobna do starszej czy zupelnie inna.

Zuza91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja powinna dopiero co rok kończyć. I tak mimo wszystko mi smutno, myślę jak by wygladała i takie tam, chociaż 90% że była po prostu chora i dlatego się na nas wypięła...
    I potem myślę, że gdyby ona była, to nie byłoby teraz tej która ma się całkiem nieźle ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ja mam w miarę niedaleko Ikei. Jeżeli się zdecydujemy na komodę z ikei to pewnie niedługo tam będę.
    Teraz też chyba można on-line zamawiać :)

• Holibka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Holibka, a jak byś porównała Roan Bass i Adamex Vicco?

Roan Bass mi osobiście prowadzi się lepiej niż Adamex Vicco.
    Wizualnie też delikatnie zgrabniejszy, ale to niuanse.
    Vicco ma fajny uchwyt na kubek ;)
    Adamex ma chyba ciut niżej położoną gondolę, Roan Bass był dla mnie wygodniejszy. No i jak już brać Roana to chyba lepszy soft bo ma dodatkowy amortyzator środkowy.

Ogólnie Roan Bass/Bass soft i Adamex Vicco są bardzo podobne. Odrobinę solidniejszy, lżejszy i jakiś taki zgrabniejszy w prowadzeniu jest w mojej ocenie Roan. Ani w jednym ani w drugim nic nie skrzypi.

Nie widząc Anexa, bez zastanowienia brałabym Roan Bass Soft ;)

pernilla lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A ja przy zamontowaniu fotelika Recaro Privia zarówno na bazie jak i na stelażu wózka byłam w szoku jak właśnie dziecko będzie tam leżało, jak to jest "rozłożone". Więc jeśli o ten fotelik chodzi to absolutnie się nie zgodzę z tym że dziecko będzie pionowo leżało, nie nie nie. Innych modeli nie znam ani nie wiem jakie są.

Dziewczyny, czy któraś z Was nie ma przypadkiem niedaleko Ikei? :D

Kurcze jak sprzedawca w sklepie mi pokazywał kilka fotelików razem to faktycznie w privii wydawało mi się, że dziecko najbardziej pionowo siedzi, w porównaniu z maxi cosi i be safe, ale może to tylko sklepowe wrażenie, przecież ani dziecka w środku nie było, ani te foteliki nie były w takiej pozycji, w jakiej będą w aucie. Nie upieram się absolutnie, tak jak pisałam, odniosłam wrażenie że ten sklep był anty rocaro. Może mają małą marżę na tym ;)

age.png

age.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) możliwe, że sama nie będę mogła porównać, więc przekażę mężowi te uwagi :)

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91, nie wiem czy o taki szary Ci chodzi, ale ja z całego serca polecam Light Grey Beckersa. Strasznie mi się podoba ten kolor, najchętniej od razu przemalowałabym też pokój córki na taki sam :D

https://zapodaj.net/images/3ded422335b0c.jpghttps://zapodaj.net/images/45147fb6fde7c.jpg
    https://zapodaj.net/images/9d034404e66b1.jpghttps://zapodaj.net/images/b20e6397e2a7b.jpg[/QUOTE]

Ładny! Tylko nie wiem, czy dla mnie nie jest trochę za jasny, chociaż na żywo pewnie wygląda nieco inaczej. Ile warstw malowałaś? Zastanawia mnie jeszcze Stone Grey Beckersa :)

Invis lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Holibka a ja myslalam, ze Ty juz kupilas tego adamexa vicco. Ja tez szukam adamexa, tylko, że używki.

Fotelik mam maxi cosi city.

A tak poza tym nawet cieszę się na tą jesienną aurę:-) Wiecie dlaczego!:-) Nie mogę sie doczekac! Jestem taka ciekawa jaka jest ta moja Córeczka! Jestem ciekawa czy bedzie podobna do starszej czy zupelnie inna.

Ja też kupiłam Maxi Cosi City :) Niewiele się różni od Maxi Cosi Cabrio, który początkowo chciałam kupić, a jest tańszy. W testach bezpieczeństwa wypada tak samo. Jedyne co, to chyba nie da się go wpiąć w bazę isofix, ale my w aucie i tak nie mamy możliwości zamontowania isofixa, więc i tak byśmy z tego nie korzystali.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Zuza91, nie wiem czy o taki szary Ci chodzi, ale ja z całego serca polecam Light Grey Beckersa. Strasznie mi się podoba ten kolor, najchętniej od razu przemalowałabym też pokój córki na taki sam :D

https://zapodaj.net/images/3ded422335b0c.jpghttps://zapodaj.net/images/45147fb6fde7c.jpg
    https://zapodaj.net/images/9d034404e66b1.jpghttps://zapodaj.net/images/b20e6397e2a7b.jpg

Ładny! Tylko nie wiem, czy dla mnie nie jest trochę za jasny, chociaż na żywo pewnie wygląda nieco inaczej. Ile warstw malowałaś? Zastanawia mnie jeszcze Stone Grey Beckersa :)[/QUOTE]

Dwie warstwy (na białych ścianach). Ja miałam próbkę Stone Grey pierwotnie i taki chciałam kolor, ale na scianie wyglądał nie za ciekawie.

Holibka aż żałuję że skasowalam te zdjęcia fotelika które robiłam juz w domu. Bo nawet pod tym kątem wysyłałam kolezance tą fote bo byłam w pozytywnym szoku że dziecko będzie praktycznie w foteliku leżeć :P

Teraz fotelik już schowany w karton i wyniesiony na poddasze więc nie mam możliwości zrobienia zdjęcia niesteyy.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A ja przy zamontowaniu fotelika Recaro Privia zarówno na bazie jak i na stelażu wózka byłam w szoku jak właśnie dziecko będzie tam leżało, jak to jest "rozłożone". Więc jeśli o ten fotelik chodzi to absolutnie się nie zgodzę z tym że dziecko będzie pionowo leżało, nie nie nie. Innych modeli nie znam ani nie wiem jakie są.

Dziewczyny, czy któraś z Was nie ma przypadkiem niedaleko Ikei? :D
    Ja zawsze sobie sprawdzam foteliki w tylem.pl i osiemgwiazdek.pl. Jeżeli jakiegoś nie ma, to znaczy, że najprawdopodobniej nie jest polecany.
    Akurat Recaro Guardia (poprzednio Privia) jest. I Maxi Cosi Citi też jest.
    http://osiemgwiazdek.pl/category/foteliki-samochodowe-0-13

Polecam jeszcze raz grupę na Facebooku Foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy... Można tam znaleźć sklepy, gdzie pracują fachowcy i gdzie mają tylko "bezpieczne" foteliki, a nie żadne biedronkowe.

Rysiowa lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    rodzynka - moja mama miała taką sytuację jak Ty. Rozwarcie od zewnątrz. Skończyło się to tak, że dostała tylko jakieś tabletki i nakaz oszczędzania się. W rzeczywistości robiła wszystko poza noszeniem zakupów i urodziła w 39tc :)

Dzięki, uspokajające wieści :)

pernilla wrote:
    Tak, ja mam :) (jak się sypie, to wszystko na raz). Dokładnie tak jak u Ciebie - na zewnątrz rozwarcie do 0,5 cm, wewnętrznie się nie rozwiera. Dostałam L4 z kodem 2 - mogę chodzić (dzisiaj mój pierwszy dzień na ciążowym L4 :) ). Doktorek mówił, żeby się na razie nie przejmować. Bardzo oszczędny tryb życia, ale to chyba przede wszystkim ze względu na skracanie się szyjki.
    Dodatkowo mój lekarz anty-pessarowy, więc pozostaje mi się zastosować albo zmienić lekarza.

Hmm czyli tak jak u mnie, oszczędzanie się. Kolejną wizytę mam 18 września, ciekawe czy rozwarcie zewnętrzne się powiększy do tego czasu.

A są tu dziewczyny, które mają jakieś skurcze przepowiadające? Jak sobie z nimi radzicie?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png

Wysłany: 1 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin oddzwonił do męża. Mówi ze 27mm jest zajebiście na ten etap, wszystko ok i mogę spokojnie urlopować. Od razu się lepiej poczułam.
    A tu młoda:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c80e6ae49268.jpg

Zuza2323, Pani Moł, moremi, antonna, Asia_89 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy poza takimi stronami jak: poofi, motherhood, pink no more, lullalove, samiboo, la millou znacie jakieś jeszcze inne z ładnymi tekstyliami dla dzieci? :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022

Wysłany: 1 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Antonna, JESZCZE JAKIEŚ? :D Ja nawet nie znam tych, które wymieniłaś :D

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 1 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:

A są tu dziewczyny, które mają jakieś skurcze przepowiadające? Jak sobie z nimi radzicie?

Ja nie wiem, może to to co mnie dopada wieczorami i w nocy. Ale mnie raczej łapie przykurcz raz i trzyma dłuuuugo, nawet do 2-3 godzin. Wczoraj rano miałam aż zakwasy w brzuchu po nocy! I jest tego mniej jak nie szaleję z robotą ;>
    Piję magnez, raz ostatnio wzięłam nospę... I pomaga mi położenie się na plecach. Chociaż na kilka minut.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jam się dziś wkurzyła, bo czekałam na tę szafę - wybrałam opcję dostawy na dziś między 13:00 a 17:00 i takie otrzymałam info, że dotrze w tym terminie i tu kurna minęła 17:00 i nic, ani szafy ani informacji wtf. Dzwoniłam na infolinię i pani wiedziała tyle co ja - że nie dotarła. No super! Czekasz pół dnia w chacie, a tu taki psikus. No i nawet do poniedziałku się nic nie wyjaśni kto i w którym momencie dał ciała.

Wysłany: 1 września 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam ciągle na info od poczty.
    Nieważne, że dzięki mężowi paczka znalazła się u ochrony... ZAWSZE każdy kurier wysyłał mi chociaż sms, albo kartka w skrzynce. Ja naprawdę nie muszę się domyślać, GDZIE jest moja paczka.
    Owszem, to standard i bardzo fajnie, że ochrona przyjmuje, ale niech mnie o tym ktoś poinformuje :/
    Tak więc czekam do czego dojdzie poczta polska ;> I kiedy do mnie oddzwonią, bo sprawę zgłosiłam we wtorek. Ot taki eksperymencik będzie ;>

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 1 września 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja zawsze sobie sprawdzam foteliki w tylem.pl i osiemgwiazdek.pl. Jeżeli jakiegoś nie ma, to znaczy, że najprawdopodobniej nie jest polecany.
    Akurat Recaro Guardia (poprzednio Privia) jest. I Maxi Cosi Citi też jest.
    http://osiemgwiazdek.pl/category/foteliki-samochodowe-0-13

Polecam jeszcze raz grupę na Facebooku Foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy... Można tam znaleźć sklepy, gdzie pracują fachowcy i gdzie mają tylko "bezpieczne" foteliki, a nie żadne biedronkowe.

A jak jest z normą ECE R44/04? Czy jak fotelik ją spełnia, to nie można uznać, że jest ok pod względem bezpieczeństwa, po prostu?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten stony grey wygladal wg mnie jakby lekko w zielonosc wpadal, na próbniku, cos jak szary kamien z mchem, nie wiem jak to inaczej opisac. Light grey jest taki czysty, ani w zielony, ani w niebieski nie wpada:-)

Zuza, tez uwazam, że stary poczciwy maxi cosi citi to calkiem rozsadny wybór:-)

Wózio roan bass soft tez mi sie podoba:-) W zasadzie gustuje w tych samych co Holibka, czyli Adamex, Roan i Anex sport. A w sklepie ostatnio wpadl mi w oko Amelis Hugo, tak zupelnie wizualnie. I sprzedawcy też go polecali. No ale to nowy model, uzywek nie ma;-)

Wichrowe, myślę, że wiesz co czuje... Mam nadzieję, że sobie z tym wszystkim poradzimy.. No i jeszcze inna kwestia.. Mam nadzieję, że uda mi sie zapewnic i jednej i drugiej tyle samo atencji, by każda córka czula sie tak samo kochana. Dużo pracy przede mną, jak i innymi już mamami.

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek to ja nie uznaje zadych elektronicznych, nic co gra tanczy i spiewa.
    Dlatego jesli macie tez jakis konkretny rodzaj zabawek na mysli to uwazajcie gdy chcrcie dac wykazac sie rodzinie i znajomym . Zebyscie potem nie dostaly jakiegos Szczeniaczka uczniaczka ktorego same byscie dziecku nie kupily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 01:20

wichrowe_wzgórza, Pani Moł, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ