X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ja tam szczepię, na dodatkowe też, tak jak starszą. Na obowiązkowe tym standardowym cyklem.

Kurcze, od dwóch dni próbuje wybrać kocyk z poduszką z minky przez allegro i nie mogę się zdecydować! Jestem nienormalna!! 2 dni???!!!

Rajstopki są fajne. Może nie dla noworodka, ale dla starszego niemowlęcia tak. Byle tylko nie mialy za ciasnej gumy w pasie, a dziecko nie mialo kolek;)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a w ktorym szpitalu ty bedziesz lezec w katowicach?

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Kurcze, od dwóch dni próbuje wybrać kocyk z poduszką z minky przez allegro i nie mogę się zdecydować! Jestem nienormalna!! 2 dni???!!!

Mam bardzo podobny problem, bo od 2 dni próbuję wybrać 2-3 kocyki, więc też jestem nienormalna, ale już przywykłam do tej myśli :)
    Tylko, że ja nie wiem jeszcze czy na pewno chcę minky. Dziewczyny, czy któraś z Was używała minky przy małym dziecku? Maluch się w tym nadmiernie nie poci?
    Jeśli się zdecyduje na minky, to chyba wezmę kocyk od Makaszka, bo mają chyba dość dobra gramaturę. Ale pozostają inne dylematy: jak duży i czy z wypelnieniem, czy bez?

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza jesteś ze Śląska?w którym szpitalu jesteś?
    Ja uwielbiam rajstopki. Ciepło w dupie i dobrze trzymają pieluchy. Razem z body to zestaw idealny.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza jesteś ze Śląska?w którym szpitalu jesteś?
    Ja uwielbiam rajstopki. Ciepło w dupcie i dobrze trzymają pieluchy. Razem z body to zestaw idealny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 13:25

Invis, Holibka lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tak jestem ze slaska. Ja leze w szpitalu w ligocie w uck.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zdecydowała się któraś z Was na taki tkany, bambusowo-bawełniany kocyk? Czy wszystkie stawiacie na te minky-bawełna?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91b77b78d4a.jpg

agagaga, moremi lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Mam bardzo podobny problem, bo od 2 dni próbuję wybrać 2-3 kocyki, więc też jestem nienormalna, ale już przywykłam do tej myśli :)
    Tylko, że ja nie wiem jeszcze czy na pewno chcę minky. Dziewczyny, czy któraś z Was używała minky przy małym dziecku? Maluch się w tym nadmiernie nie poci?
    Jeśli się zdecyduje na minky, to chyba wezmę kocyk od Makaszka, bo mają chyba dość dobra gramaturę. Ale pozostają inne dylematy: jak duży i czy z wypelnieniem, czy bez?

Jakbym wybierala 2-3 kocyki, to chyba tydzień by mi to zajęlo:) Jestem strasznie niezdecydowana, a to taka bzdura. Szukam kocyka o wymiarze 70*100 cm, z grubszym wypełnieniem, plaską podusią, z pikowaniem, żeby się wypelnienie nie przesuwalo
    Chyba od tego sprzedawcy
    http://allegro.pl/kocyk-minky-pikowany-75x100-poduszka-120-wzorow-i6214946671.html

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:20

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    A zdecydowała się któraś z Was na taki tkany, bambusowo-bawełniany kocyk? Czy wszystkie stawiacie na te minky-bawełna?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91b77b78d4a.jpg

Mnie te kocyki kusily bo są śliczne :) ale ostatecznie mamy same minky-bawełna i jeden taki mięciutki...pluszowy chyba :P w pepco były, z kapturkami takie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis a wiesz że nie pamiętam :D
    Jakoś 29 września albo 24 coś w tych dniach :D

Invis lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie na temat kupna butów na jesień, cholera mam tak stopy opuchnięte, że jak kupie buty boję się że pozniej będą za małe.

A teraz jadę na poszukiwania szlafroka :D nie lubię robić zakupów przez Internet więc mam nadzieję coś znaleźć:D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Co myślicie na temat kupna butów na jesień, cholera mam tak stopy opuchnięte, że jak kupie buty boję się że pozniej będą za małe.

A teraz jadę na poszukiwania szlafroka :D nie lubię robić zakupów przez Internet więc mam nadzieję coś znaleźć:D

Ja nie kupuję jesiennych butów co rok, więc wierzę że zmieszcze się w te które mam. Mam kilka par jesiennych, więc myślę że coś się znajdzie :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe - ja właśnie się też nad szlafrokiem zastanawiam. Mam bardzo fajny, ale taki mięciutki, pluszowy więc zajmie mi pół torby, a z drugiej strony nie wiem czy jest sens kupować na jeden raz.
    Butów nowych na razie nie kupuję, mam jesienne wygodne buty, a stopy mi nie puchną (o dziwo, bo od kolan w górę wszystko mam "spuchnięte" :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 14:16

• Holibka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podobają mi się kocyki z lulalove :) jeszcze o wyborze konkretów nie myślałam, na koncie hula wiatr to nie mam problemu z decyzjami na co wydać kasę :D

Właśnie apropos konta. Pracowałam do 12 sierpnia włącznie, potem urlop i od 22 sierpnia jestem na ZL. Zwykle dostawałam 90% wypłaty do końca miesiąca, a końcówkę do 10go. A tymczasem jest 5ty a wypłaty ani widu ani słychu. Czy tę wypłatę dostanę z zusu czy jak to będzie? Do pracy zaniosłam tylko ZL, nie podpisywałam żadnych dokumentów. Dostawałam też premię uznaniową w gotówce, a teraz nikt się do nie nie odzywa :/ Ktoś się orientuje jakie są procedury?

age.png

age.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 21 sierpnia powinnas otrzymac normalna wyplate jak zwykle pracujesz, bo to okres przepracowany. A zwolnienie lekarskie placi albo pracowaca jezeli zatrudnia ponad 20 osob (chyba 20 o ile dobrze pamietam), albo gdy zatrudnia ponizej 20 osob wysyla do oddzialu zus zwolnienie z zaswiadczeniem o twoim wynagrodzeniu z ostatnich 12 mcy i wyplaca wtedy zus w swoich terminach (do 30dni od otrzymania L4)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 14:52

c55fflw18twvhf6h.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięku Jacky! Niestety pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób :/

age.png

age.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chcesz miec pewnosc czy wyslali papiery mozesz zadzwonic do najblizszego zusu i zapytac, napewno wtedy poinformuja tez o terminie wyplaty. Ps. U mnie tez dolek finansowy, wiec poki co nie szaleje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:00

c55fflw18twvhf6h.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szlafroka kurcze u mnie ciepło w domu i nie mam myślicie żeby coś kupić???/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja głupota nie zna granic ! Urlop ja dworzu a ja po sklepach biegam właśnie prawie zemdlalam w sklepie co mi się przypomniało że w razie co nie mam karty ciąży nie ta torebka .... wyszłam do piekarni obok żeby coś zjeść cukier podkręcić oby zaraz przeszło bo mój koszyk z zakupami jest w sklepie obok :D

Patryk <3
    zyniqif.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ