X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ja tam szczepię, na dodatkowe też, tak jak starszą. Na obowiązkowe tym standardowym cyklem.

Kurcze, od dwóch dni próbuje wybrać kocyk z poduszką z minky przez allegro i nie mogę się zdecydować! Jestem nienormalna!! 2 dni???!!!

Rajstopki są fajne. Może nie dla noworodka, ale dla starszego niemowlęcia tak. Byle tylko nie mialy za ciasnej gumy w pasie, a dziecko nie mialo kolek;)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a w ktorym szpitalu ty bedziesz lezec w katowicach?

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Kurcze, od dwóch dni próbuje wybrać kocyk z poduszką z minky przez allegro i nie mogę się zdecydować! Jestem nienormalna!! 2 dni???!!!

Mam bardzo podobny problem, bo od 2 dni próbuję wybrać 2-3 kocyki, więc też jestem nienormalna, ale już przywykłam do tej myśli :)
    Tylko, że ja nie wiem jeszcze czy na pewno chcę minky. Dziewczyny, czy któraś z Was używała minky przy małym dziecku? Maluch się w tym nadmiernie nie poci?
    Jeśli się zdecyduje na minky, to chyba wezmę kocyk od Makaszka, bo mają chyba dość dobra gramaturę. Ale pozostają inne dylematy: jak duży i czy z wypelnieniem, czy bez?

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza jesteś ze Śląska?w którym szpitalu jesteś?
    Ja uwielbiam rajstopki. Ciepło w dupie i dobrze trzymają pieluchy. Razem z body to zestaw idealny.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza jesteś ze Śląska?w którym szpitalu jesteś?
    Ja uwielbiam rajstopki. Ciepło w dupcie i dobrze trzymają pieluchy. Razem z body to zestaw idealny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 13:25

Invis, Holibka lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tak jestem ze slaska. Ja leze w szpitalu w ligocie w uck.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zdecydowała się któraś z Was na taki tkany, bambusowo-bawełniany kocyk? Czy wszystkie stawiacie na te minky-bawełna?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91b77b78d4a.jpg

agagaga, moremi lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Mam bardzo podobny problem, bo od 2 dni próbuję wybrać 2-3 kocyki, więc też jestem nienormalna, ale już przywykłam do tej myśli :)
    Tylko, że ja nie wiem jeszcze czy na pewno chcę minky. Dziewczyny, czy któraś z Was używała minky przy małym dziecku? Maluch się w tym nadmiernie nie poci?
    Jeśli się zdecyduje na minky, to chyba wezmę kocyk od Makaszka, bo mają chyba dość dobra gramaturę. Ale pozostają inne dylematy: jak duży i czy z wypelnieniem, czy bez?

Jakbym wybierala 2-3 kocyki, to chyba tydzień by mi to zajęlo:) Jestem strasznie niezdecydowana, a to taka bzdura. Szukam kocyka o wymiarze 70*100 cm, z grubszym wypełnieniem, plaską podusią, z pikowaniem, żeby się wypelnienie nie przesuwalo
    Chyba od tego sprzedawcy
    http://allegro.pl/kocyk-minky-pikowany-75x100-poduszka-120-wzorow-i6214946671.html

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:20

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    A zdecydowała się któraś z Was na taki tkany, bambusowo-bawełniany kocyk? Czy wszystkie stawiacie na te minky-bawełna?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91b77b78d4a.jpg

Mnie te kocyki kusily bo są śliczne :) ale ostatecznie mamy same minky-bawełna i jeden taki mięciutki...pluszowy chyba :P w pepco były, z kapturkami takie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis a wiesz że nie pamiętam :D
    Jakoś 29 września albo 24 coś w tych dniach :D

Invis lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie na temat kupna butów na jesień, cholera mam tak stopy opuchnięte, że jak kupie buty boję się że pozniej będą za małe.

A teraz jadę na poszukiwania szlafroka :D nie lubię robić zakupów przez Internet więc mam nadzieję coś znaleźć:D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Co myślicie na temat kupna butów na jesień, cholera mam tak stopy opuchnięte, że jak kupie buty boję się że pozniej będą za małe.

A teraz jadę na poszukiwania szlafroka :D nie lubię robić zakupów przez Internet więc mam nadzieję coś znaleźć:D

Ja nie kupuję jesiennych butów co rok, więc wierzę że zmieszcze się w te które mam. Mam kilka par jesiennych, więc myślę że coś się znajdzie :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe - ja właśnie się też nad szlafrokiem zastanawiam. Mam bardzo fajny, ale taki mięciutki, pluszowy więc zajmie mi pół torby, a z drugiej strony nie wiem czy jest sens kupować na jeden raz.
    Butów nowych na razie nie kupuję, mam jesienne wygodne buty, a stopy mi nie puchną (o dziwo, bo od kolan w górę wszystko mam "spuchnięte" :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 14:16

• Holibka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podobają mi się kocyki z lulalove :) jeszcze o wyborze konkretów nie myślałam, na koncie hula wiatr to nie mam problemu z decyzjami na co wydać kasę :D

Właśnie apropos konta. Pracowałam do 12 sierpnia włącznie, potem urlop i od 22 sierpnia jestem na ZL. Zwykle dostawałam 90% wypłaty do końca miesiąca, a końcówkę do 10go. A tymczasem jest 5ty a wypłaty ani widu ani słychu. Czy tę wypłatę dostanę z zusu czy jak to będzie? Do pracy zaniosłam tylko ZL, nie podpisywałam żadnych dokumentów. Dostawałam też premię uznaniową w gotówce, a teraz nikt się do nie nie odzywa :/ Ktoś się orientuje jakie są procedury?

age.png

age.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 21 sierpnia powinnas otrzymac normalna wyplate jak zwykle pracujesz, bo to okres przepracowany. A zwolnienie lekarskie placi albo pracowaca jezeli zatrudnia ponad 20 osob (chyba 20 o ile dobrze pamietam), albo gdy zatrudnia ponizej 20 osob wysyla do oddzialu zus zwolnienie z zaswiadczeniem o twoim wynagrodzeniu z ostatnich 12 mcy i wyplaca wtedy zus w swoich terminach (do 30dni od otrzymania L4)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 14:52

c55fflw18twvhf6h.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięku Jacky! Niestety pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób :/

age.png

age.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chcesz miec pewnosc czy wyslali papiery mozesz zadzwonic do najblizszego zusu i zapytac, napewno wtedy poinformuja tez o terminie wyplaty. Ps. U mnie tez dolek finansowy, wiec poki co nie szaleje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:00

c55fflw18twvhf6h.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szlafroka kurcze u mnie ciepło w domu i nie mam myślicie żeby coś kupić???/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja głupota nie zna granic ! Urlop ja dworzu a ja po sklepach biegam właśnie prawie zemdlalam w sklepie co mi się przypomniało że w razie co nie mam karty ciąży nie ta torebka .... wyszłam do piekarni obok żeby coś zjeść cukier podkręcić oby zaraz przeszło bo mój koszyk z zakupami jest w sklepie obok :D

Patryk <3
    zyniqif.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ