X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymam kciuki :) obyście jeszcze posiedziała w dwupaku te pare tyg.

Ja spac tez nie mogę, ciagle sie budzę. Często gdy tylko sie przekręcę na drugi bok to i młody sie budzi :( najgorsze jest to ze mój Dorianek sie przebudza z płaczem i ma problemy z zaśnięciem samemu, było wszystko Ok póki trójki nie zaczęły sie przebijać :(

Zuza2323 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, trzymajcie sie tam! Niech Ismenka siedzi w brzuchu jak najdluzej, bo gdzie bedzie jej lepiej niz pod serduszkiem mamy. Trzymam kciuki za Was!

Co du pudrow, olejkow itp. to ja akurat kupilam. Te kosmetyki z babydream sa tak tanie, ze nawet jak nie uzyje, to nie strace, a wole miec w razie czego, tym bardziej, ze z maka to u mnie roznie bywa hehe. A oliwke w razie czego ja uzyje, jak sie okaze zbedna dla malego.

Zuza2323, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam dziewczyny kochane jestescie :* najgorsze jest to, ze zapomnialam o czesci rzeczy a czesci nie zdazylam kupic i tym oto sposobem nie mam ze soba japonek do kapania i zamoczylam kapcie... Nie mam w co sie przebrac mam tylko koszule i czuje sie taka wiecie... Nocna :p maz mi bedzie musial przywiezc i pare rzeczy kupic (nie wiem co z tego bedzie ale musi dac rade). Najgorsze tylko jest to, ze leze 50 km od domu, maz pracuje, tata pracuje, mama zajmuje sie 2 malych dzieci to tylko pozostaje mi czekac pod wieczor na meza a tak bym mame poprosila to by mi jeszcze jakies dobre jedzonko przywiozla ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza i ode mnie kciuki dla was! Najważniejsze, że sytuacja rozpoznana i że jesteś pod fachową opieką. Będzie dobrze :)

Wrócę do rajstopek - po co one się przydają? Może głupie pytanie ale sama nienawidzę ich ubierać i zastanawiam się po co dziecko mam męczyć :P Szwagierka za to mówi że rajstopki na zimę plus bodziak są super.

Też dziś źle spałam, obudziłam się w nocy i z godzinę przeleżałam, a potem często się budziłam na plecach i te plecy mnie bolały :/ ale nie kręgosłup tylko mięśnie na tyle klatki piersiowej. I co jeszcze? Budziło mnie też kłucie w prawej pięcie, na bank mały mi jakiś nerw uciska od prawej nogi ;)

age.png

age.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka ja wlasnie tez sie zastanawiam po co mi rajstopki... Moze jak gdzies bede wychodzic to pod spiochy albo polspiochy?

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rajstopek nie kupowałam. Mam jakies spodenki i 2 pary "legginsów" na 62-68 :) zobaczy się w praniu czy bedą potrzebne.

Dziewczyny, a kaftaniki? W sumie mam jakieś pojedyncze, ale jak np.jest krótki bodziak a na to długi pajac to kaftanik już chyba zbędny? A w chłody długi bodziak i ciepły pajac?

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymaj się dzielnie.a jak bardzo masz skrócona szyjke? Miałaś wcześniej coś na nią zakładane? A gdzie leżysz?może któraś z koleżanek by Ci podrzuciła rzeczy w ramach odwiedzin?

Ja mam na początek 3 pary rajstop 56/62 będę ich używać jako zamiennik spodenek raczej do body. No oczywiście wszystko zależy od małego czy mu będą pasować.

Ubraniom w rozmiarach 56/62 mówię stanowcze stóp. Kilka nowych, część używanych sporo dostałam. Dopiero jak zaczęłam wczoraj pierwsze pranie to zobaczyłam ile tego jest ;/ jutro ma przyjść znajoma pomoc mi zrobić selekcję bo wyszło że mam dwa mega duże kartony :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 09:07

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, miejmy nadzieję, że mała Ci tylko stracha napędza i że jeszcze wytrzymacie kilka tyg!

Ja wczoraj pierwszy raz oprócz wizyt u lekarza wyszłam z domu! Do Szkoły Rodzenia :) (gin pozwoliła). Było super! Trochę się stresowałam, czy wszystko będzie oki potem, bo jednak od 10 tyg leżę, a tu dojazd+zajęcia wyszły ponad 3h, ale niepotrzebnie ten stres. Spało mi się dobrze jak nigdy, skurcze nie męczą, więc jest ok:) A sama SR bardzo mi się podobała, myślę, że pozwoli nam (mi i mężowi) bardziej świadomie przeżyć poród i narodziny malutkiej :)

Pani Moł, Zuza2323, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ja rajstopek nie kupowałam. Mam jakies spodenki i 2 pary "legginsów" na 62-68 :) zobaczy się w praniu czy bedą potrzebne.

Dziewczyny, a kaftaniki? W sumie mam jakieś pojedyncze, ale jak np.jest krótki bodziak a na to długi pajac to kaftanik już chyba zbędny? A w chłody długi bodziak i ciepły pajac?
    Ja tez nie mam rajstopek. Za to wystarczajaco spodenek i kilka takich legginsowatych. Kaftanikow/bluzeczek mam sporo, kilka kupilam, a wiekszosc dostalam uzywanych. Kaftanik mozesz ubrac na body i do tego spodenki lub polspiochy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 09:11

Pani Moł lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka tydzien temu byla 2,4 wczoraj 1,8... Ja leze w katowicach. Na szczescie wyslalam mezowi liste co ma mi przywiezc i moja mama mu to ogarnie i da a on tylko przywiezie wiec bedzie dobrze ;)
    Mam nadzieje, ze jakos sie uda wytrzymac te pare tygodni chocbym miala ciagle w szpitalu byc...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, powodzenia. Najważniejsze, że na tym etapie dzieciaki mają już ogromne szanse po urodzeniu, także głowa do góry i oczywiście nie pośpieszamy dziecia, niech sobie siedzi.

Rajstopy wydają mi się przy takim maluszku zapakowanym w śpiwory, kocyki i inne ustrojstwa totalnie zbędnym i kłopotliwym - bo ciasnym - elementem garderoby. BTW, gdyby pieluszkowa która już tu się nie pojawia to przeczytała z pewnością skomentowałaby, że rajstopy są "pedalskie " także uważajcie dziewczyny, żeby ktoś z waszego synka geja nie zrobił , dla pewności lepiej nie zakładać hehe jeszcze sobie ludzie coś pomyślą ;)

Pani Moł, Kaczuszka86, moremi, Katarzyna87, Zuza2323, pernilla, Mamatobe♥, KasiaHaBe, pako_mrrr lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymaj się dzielnie. Może założą ci pessar. U mnie pomimo szwu szyjka już mieknie i trochę jest krótsza. Mam bóle całego krocza, może to spojenie :/ norejak by mały miał wypaść i leżał na końcówce :/ W piątek mam wizytę z usg 3 trymestru to będę podglądać co to za bałagan. Zapewne osłabił mnie ponad tydzień suchego kaszlu. No myślałam że podbrzusze to mi rezerwie.

Już nie długo i będzie po strachu :) mnie już łapią dziwne fazy jak to będzie z pustym brzuchem bez kopniaczkow :) to taki miły stan. Staram się nie fiksowac na punkcie dziecka, pomimo że jest bardzo wyczekane ale boję się tego co będzie po porodzie. Niby drażni mnie te pierdylion zdjęć na fb dzieci i taki jakieś dziwne uziemienie rodziców na zasadzie " my nie idziemy bo dziecko" " z dzieckiem to nie będziemy przyjeżdżać " ale głośno wśród znajomych o tym nie mówię bo nie wiadomo jak ja zeswiruje po porodzie :/ mam nadzieję że młody będzie wszędzie z nami gdzie to możliwe

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Kaczuszka tydzien temu byla 2,4 wczoraj 1,8... Ja leze w katowicach. Na szczescie wyslalam mezowi liste co ma mi przywiezc i moja mama mu to ogarnie i da a on tylko przywiezie wiec bedzie dobrze ;)
    Mam nadzieje, ze jakos sie uda wytrzymac te pare tygodni chocbym miala ciagle w szpitalu byc...

Lez i sie nie ruszaj. Za niedlugo tez tam pojde lezec ;) moze nawet jestesmy z podobnych okolic, bo mam 40-50km do Katowic

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    BTW, gdyby pieluszkowa która już tu się nie pojawia to przeczytała z pewnością skomentowałaby, że rajstopy są "pedalskie " także uważajcie dziewczyny, żeby ktoś z waszego synka geja nie zrobił
    Hahaha! Zakrztusiłam się ciastkiem! :D

Blondik, co do pościeli! Na allegro jest mnóstwo neutralnych wzorów i kolorów. Ja mam córeczkę w drodze, ale też nie przepadam za różem itp, więc kupiłam takie ło:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1219aa229662.jpg

Kocyk bardziej "dziewczyński" ;) ale reszta raczej neutralna.

moremi, Zuza2323, Invis, antonna lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotkakotka - kocyk zawijam jak rożek. Jest od niego cieńszy, więc raczej się dziecko nie przegrzeje. Jak zaczął walczyć i wyciągać ręce, to został sam śpiworek, więc ryzyko zaciągnięcia na głowę żadne.

Zuza, trzymaj się tam.
    Ze mną na patologii leżała dziewczyna, która w 21 tygodniu miała szyjkę o długości 1 cm. Urodziła w 36 tygodniu.

Rajstopy na początku się nie przydały, chociaż teraz będę chustowac od razu, więc się zastanowię.
    Syn nosi rajstopy do żłobka w okresie jesienno-zimowym, bo skarpety niestety zdejmuje. O matko! Mój syn jest gejem? ;)

Katarzynaa, Zuza2323, Majblanca, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    ...uziemienie rodziców na zasadzie " my nie idziemy bo dziecko" " z dzieckiem to nie będziemy przyjeżdżać " ale głośno wśród znajomych o tym nie mówię bo nie wiadomo jak ja zeswiruje po porodzie :/ mam nadzieję że młody będzie wszędzie z nami gdzie to możliwe
    Fajne pod tym względem jest podejscie Natalii na blogu tasteaway.pl :) ludzie robią wszystko co chca, podróżują z dzieckiem praktycznie od narodzin, z kilkumiesięczniakiem byli m.in
    w Tajlandii, dużo też jest tekstów o tym, że tylko od własnego nastawienia zależy, czy coś nam - jako rodzicom - umyka w życiu. Sporo ją czytam, nastraja bardzo pozytywnie! :)

• mietata Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Psotkakotka - kocyk zawijam jak rożek. Jest od niego cieńszy, więc raczej się dziecko nie przegrzeje. Jak zaczął walczyć i wyciągać ręce, to został sam śpiworek, więc ryzyko zaciągnięcia na głowę żadne.

Zuza, trzymaj się tam.
    Ze mną na patologii leżała dziewczyna, która w 21 tygodniu miała szyjkę o długości 1 cm. Urodziła w 36 tygodniu.

Rajstopy na początku się nie przydały, chociaż teraz będę chustowac od razu, więc się zastanowię.
    Syn nosi rajstopy do żłobka w okresie jesienno-zimowym, bo skarpety niestety zdejmuje. O matko! Mój syn jest gejem? ;)

Moremi, nie wiem czy jest, ale pamiętaj, rajstopy, motyle i kolor czerwony są "pedalskie" jak nic ;)
    no takie żarty od rana...kurcze u was też tak beznadziejnie? serio jesień jest totalnie do kitu, nie mogłam się dziś z łóżka zwlec żeby iść do pracy, nawet mój kot się zaszył pod kołdrą i za skarby świata nie chciał wyjść. Wczoraj otworzyłam sezon na kocyki i jeszcze ze 2 takie dni i gorąca czekolada pójdzie w ruch ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie już staniki do karmienia? Jeśli tak, bierzecie takie na obecny rozmiar czy trochę większe? Gdzie kupujecie?

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Fajne pod tym względem jest podejscie Natalii na blogu tasteaway.pl :) ludzie robią wszystko co chca, podróżują z dzieckiem praktycznie od narodzin, z kilkumiesięczniakiem byli m.in
    w Tajlandii, dużo też jest tekstów o tym, że tylko od własnego nastawienia zależy, czy coś nam - jako rodzicom - umyka w życiu. Sporo ją czytam, nastraja bardzo pozytywnie! :)
    My nie imprezujemy za często, ale za to sporo podróżujemy. Nie powiem, że dziecko nic nie zmienia, bo zmienia. Jest inaczej, ale się da.
    Koleżanka z synkiem pięciomiesięcznym była przez miesiąc w Chinach.
    My jesteśmy wodniakami, więc wszelkie rejsy, kajaki, ale też spacery kilkukilometrowe po lesie, górach.

Pani Moł lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa ja mam po wcześniejszym karmieniu, ale miałam rozmiar z końca ciąży brany.

Oliwki w ogóle nie kupuję. Prowizorycznie nawilża, jak już to wolę balsam.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ