X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza współczuję!! A ile mała już waży? Myślę, że jesteś na tym etapie, że nawet jeśli urodzisz wcześniej to dziecko sobie świetnie poradzi! No ale wiadomo, że lepiej, żeby sobie jeszcze troszkę posiedziało :>

Zuza2323 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna dzisiaj na usg wyszlo 1388g mam nadzieje, ze w razie czego bedzie dobrze ale tez, ze uda sie ja jeszcze przetrzymac choc troszke. Kazdy tydzien jest na wage zlota dla mnie.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) na szczęście na tym etapie to już dziecko nieźle sobie poradzi :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    No i może najprostsze rozwiązanie jest najsłuszniejsze :)

Do karmienia kupiłam jak na razie śladowr ilości: jedną bluzkę i dwa biustonosze.

A znieczulenie w moim szpitalu jest tylko "ze wskazań medycznych" - czyli nie dają w zasadzie wcale przy poradach sn. Jedynie gaz rozweselający.

Rety nie zartuj z tym znieczuleniem. Ja bym wykitowala bez.

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mam z poprzedniej ciąży. Najlepszy po domu biustonosz medela, a koszulki hm. Mam tego mnóstwo.
    Zgadzam się z Psotkakotka co do spania malucha. Niestety mamy małe mieszkanie, a dodatkowo nadal karmię piersią, więc i pierworodny śpi nadal z nami. I koty.
    Ale nie widziałam osiemnastolatków śpiących z rodzicami, dlatego nie martwię się na zapas.
    Rożka nie mam. Oddałam, bo u nas był nieużywany.
    Psotkakotka a nie myslalas, żeby dawać w śpiworek plus kocyk? U nas podobna temperatura i się sprawdziło. Do czasu oczywiście ;)

Ja kocykow nie uzywam, balabym sie ze sobie na glowe naciagnie.

Ja za fejsem nie jestem. Praktycznie nie uzywam, fejs to szpieg, wszystko zapisuje a nigdy nie wiadomo kto te informacje kiedys dostanie i jak wykorzysta (choc napewno nie z korzyscia dla nas a zawsze przecie)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymam kciuki żeby się sytuacja ustabilizowała i żebyś chociaż w domku mogła przeleżeć. Choć wiadomo, jak trzeba to trzeba, byle by Maleńka jeszcze trochę posiedziała!

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, oby mała posiedziała w brzuchu jak najdłużej :)
    Jesteś w szpitalu tylko na czas podania sterydów, czy na dłużej?

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia trzymam kciuki. Bądźcie w dwupaku jak najdłużej.

Dziewczyny gdzie kupowaliscie pościel do łóżeczka i zasłony do pokoju dla chłopca. Nic nie umiem fajnego znaleźć. Albo pstrokate albo wyglądające jak dziewczęce. Ehh... szukam czegoś niebieskiego lub granatowego.
    Ja usg 3 trymestru mam w czwartek. Ciekawe ile Maciuś będzie ważył.az się boję "werdyktu". W ooncu wrócił mi apetyt i ciągle jem.

Co do porodu bez znieczulenia...jak trzeba to trzeba:) boli ale szybko się zapomina:)

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 23:16

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez bym wolala w domu byc... Duzo bardziej komfortowo na pewno. Pernilla mam byc przynajmniej tydzien na obserwacji a ze szyjka szybko sie skraca to nastawiaja mnie juz psychicznie na cc ale maja nadzieje, ze sie wszystko unornuje po lekach

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza z dnia na dzień córcia coraz większa. Sterydy na płuca podali, więc grunt że jest dobra reakcja lekarzy. Na pewno lepiej w domu, ale dla Was bezpieczniej w szpitalu. Trzymam kciuki za Was!!!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny! :) ja juz z trzecia kroplowka leze i czekam az sie skonczy bo musze sie ogarnac a tak nawet nie mam jak...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza dużo zdrówka! Zaciskaj nogi :) nie masz co się przejmować, mała jak już taka niecierpliwa i wyjdzie na świat to świetnie da sobie radę;) trzymam kciuki za was !

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje mamatobe :* u mnie pierwsza nocka praktycznie nieprzespana... Postaram sie w dzien to nadrobic. Ale musze powiedziez, ze polozne tu do rany przyloz przynajmniej jak na razie ;)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie spałam pół nocy i od godziny się kręcę. Córka ma katar - najgorzej :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 3mam za Was kciuki. Szpital nie jest hotelem, najwazniejsze ze jestes pod opieka, pogadaj z malutka, przemow jej do rozumku ;-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, trzymam kciuki za unormowanie sytuacji i jak najdłuższy dwupak! Ale tak jak piszą dziewczyny - steryd na płuca jest i będzie git! Odpocznij na ile to możliwe.

Psotka, na serio tak jest z tym znieczuleniem, na stronie szpitala o tym piszą - o tych wskazaniach medycznych, położna mówiła, że w praktyce to wygląda tak, że nie podają i tyle. Co więcej, czytałam artykuł o zestawieniu lubiskich porodówek i tak jest wszędzie - przy sn tylko gaz, więc musiałabym jechać do Poznania rodzić chyba ;)

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky no wiadomo, ze nie jest hotelem ale nocke mam nie przespana z nadmiaru wrazen ;) bo na nic tu nie moge narzekac. No wlasnie probuje malenka przekonac, ze w brzuchu mamy jednak jest fajnie ;)

jacky88 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie :* wiem, ze w razie czego jakby mala sie urodzila to bedzie tu miala dobra opieke a to jest najwazniejsze teraz dla mnie

Pani Moł, moremi, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, trzymam kciuki, zeby było dobrze. A wiadomo, czemu tak szybko sie skraca? W sensie, jest jakaś przyczyna? Czy taka Twoja "uroda"?(bo u mnie była podobna sytuacja w 20tc i skróciła sie do dosłownie kilku mm z dwudziestu kilku w tydzien, ale przyczyna była bakteria w szyjce, po wyleczeniu i założeniu pessara trzyma juz 10 tygodni). Ale lekarze wiedza co robią, trzeba im zaufać. Znam osobiście kilka historii, kiedy skróciła sie szyjka i nawet rozwarcie małe było ok 30tc i ciaze były donoszone. Jesteśmy z Tobą!!

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha - dziekuje :* no wlasnie jak na razie nikt nic nie wykryli obecnie jak widac taka moja natura ale jeszcze mnie badaja to moze do czegos dojda zobaczymy... Mam nadzieje, ze uda im sie to opanowac.

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ