Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza współczuję!! A ile mała już waży? Myślę, że jesteś na tym etapie, że nawet jeśli urodzisz wcześniej to dziecko sobie świetnie poradzi! No ale wiadomo, że lepiej, żeby sobie jeszcze troszkę posiedziało :>
Zuza2323 lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Pani Moł wrote:No i może najprostsze rozwiązanie jest najsłuszniejsze
Do karmienia kupiłam jak na razie śladowr ilości: jedną bluzkę i dwa biustonosze.
A znieczulenie w moim szpitalu jest tylko "ze wskazań medycznych" - czyli nie dają w zasadzie wcale przy poradach sn. Jedynie gaz rozweselający.
Rety nie zartuj z tym znieczuleniem. Ja bym wykitowala bez.
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Mam z poprzedniej ciąży. Najlepszy po domu biustonosz medela, a koszulki hm. Mam tego mnóstwo.
Zgadzam się z Psotkakotka co do spania malucha. Niestety mamy małe mieszkanie, a dodatkowo nadal karmię piersią, więc i pierworodny śpi nadal z nami. I koty.
Ale nie widziałam osiemnastolatków śpiących z rodzicami, dlatego nie martwię się na zapas.
Rożka nie mam. Oddałam, bo u nas był nieużywany.
Psotkakotka a nie myslalas, żeby dawać w śpiworek plus kocyk? U nas podobna temperatura i się sprawdziło. Do czasu oczywiście
Ja kocykow nie uzywam, balabym sie ze sobie na glowe naciagnie.
Ja za fejsem nie jestem. Praktycznie nie uzywam, fejs to szpieg, wszystko zapisuje a nigdy nie wiadomo kto te informacje kiedys dostanie i jak wykorzysta (choc napewno nie z korzyscia dla nas a zawsze przecie) -
Zuzia trzymam kciuki. Bądźcie w dwupaku jak najdłużej.
Dziewczyny gdzie kupowaliscie pościel do łóżeczka i zasłony do pokoju dla chłopca. Nic nie umiem fajnego znaleźć. Albo pstrokate albo wyglądające jak dziewczęce. Ehh... szukam czegoś niebieskiego lub granatowego.
Ja usg 3 trymestru mam w czwartek. Ciekawe ile Maciuś będzie ważył.az się boję "werdyktu". W ooncu wrócił mi apetyt i ciągle jem.
Co do porodu bez znieczulenia...jak trzeba to trzeba:) boli ale szybko się zapomina:)
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 23:16
-
Zuza dużo zdrówka! Zaciskaj nogi
nie masz co się przejmować, mała jak już taka niecierpliwa i wyjdzie na świat to świetnie da sobie radę
trzymam kciuki za was !
-
nick nieaktualnyZuza, trzymam kciuki za unormowanie sytuacji i jak najdłuższy dwupak! Ale tak jak piszą dziewczyny - steryd na płuca jest i będzie git! Odpocznij na ile to możliwe.
Psotka, na serio tak jest z tym znieczuleniem, na stronie szpitala o tym piszą - o tych wskazaniach medycznych, położna mówiła, że w praktyce to wygląda tak, że nie podają i tyle. Co więcej, czytałam artykuł o zestawieniu lubiskich porodówek i tak jest wszędzie - przy sn tylko gaz, więc musiałabym jechać do Poznania rodzić chybaZuza2323 lubi tę wiadomość
-
Zuza, trzymam kciuki, zeby było dobrze. A wiadomo, czemu tak szybko sie skraca? W sensie, jest jakaś przyczyna? Czy taka Twoja "uroda"?(bo u mnie była podobna sytuacja w 20tc i skróciła sie do dosłownie kilku mm z dwudziestu kilku w tydzien, ale przyczyna była bakteria w szyjce, po wyleczeniu i założeniu pessara trzyma juz 10 tygodni). Ale lekarze wiedza co robią, trzeba im zaufać. Znam osobiście kilka historii, kiedy skróciła sie szyjka i nawet rozwarcie małe było ok 30tc i ciaze były donoszone. Jesteśmy z Tobą!!