Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja prałam ochraniacz i wyrowałam. W sumie wszystko wiruje oczywiscie nie zawsze na 1200 tylko jak czegos nie mozna wirowac to ustawiam na mała liczbę obrotów.
Co do wyprawki zostało mi tylko zamówienie z Gemini i moge zamknąć listę.
Kombinezony tez kupiałam uzywane ale śpiworek i rożek mam juz nowy;-).
Ja rożka nie biorę do szpitala, przerażaja mnie bakterie szpitalne a specjalnego do szpitala nie zamierzam kupować. Ale jak kto uważa;-).
Dziewczyny też jestem za założeniem grupy na facebooku;-) po urodzeniu na pewno bedzie to wygodniejszy sposób komunikacjiBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Asia_89 wrote:Jeśli chodzi o dom narodzin to z całą pewnością IVF nie jest przeszkodą żeby tam urodzić - moją wybraną położną do porodu jest szefowa DN stąd wiem
Poza tym tydzień temu rodziła tam moja koleżanka która w trakcie ciąży miała cukrzycę i dodatkowo choruje na autoimmunologiczną chorobę, więc jak widać kwalifikacja jest baaaardzo indywidualna
Pisałam tylko z tego co mają na stronie, wiadomo że jest indywidualna kwalifikacja, ale tu mi położna powiedziała, że zalezy na kogo się trafi...także różnie bywa.
Asia, rozumiem że się 6 listopada w DN spotykamy -
PsotkaKotka wrote:Moze by na 1szej stronie zrobic spis fajnych sklepow internetowych?
Np:
Mitherhood
La millou
Lanila
Znacie jeszcze jakies?
Fajnie, że zaglądacie na pierwszą stronęA tak serio, to taka lista sklepów już jest stworzona i pomysł był, tylko chyba nikt się nie wynurzał z propozycjami sklepów. Także tak jak jest tam już napisane- jak macie jakieś fajne (i sprawdzone!) sklepy, to piszcie propozycje, dodam do listy.
-
nick nieaktualnyNa stronie mojego szpitala nie ma źadnej informacji, czy coś zapewniają, czy nie, a do szkoły rodzenia jeżdżę do innego miasta- do przychodni mojego lekarza - i tamtejszą porodówę chcą nam pokazywać i rozmawiać o tym co jest do dyspozycji. Trochę (właśnie pod tym względem) żałuję, że jednak nie poszłam do szkoły r.tu, gdzie zamierzam rodzić. Chyba się będę musiała umówić indywidualnie na oględziny w szpitalu w Zielonej Górze lub przynajmniej podpytać znajomych czy coś szpital zapewnia.
-
Pani Moł wrote:Na stronie mojego szpitala nie ma źadnej informacji, czy coś zapewniają, czy nie, a do szkoły rodzenia jeżdżę do innego miasta- do przychodni mojego lekarza - i tamtejszą porodówę chcą nam pokazywać i rozmawiać o tym co jest do dyspozycji. Trochę (właśnie pod tym względem) żałuję, że jednak nie poszłam do szkoły r.tu, gdzie zamierzam rodzić. Chyba się będę musiała umówić indywidualnie na oględziny w szpitalu w Zielonej Górze lub przynajmniej podpytać znajomych czy coś szpital zapewnia.
A może można zadzwonić do szpitala na oddział i podadzą informacje telefonicznie?Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem za założeniem grupy na fejsie, ale tajnej. Tak by nikt z zewnątrz nie mógł wejść.
Nie umiem się zdecydować na ciuchy do karmienia...kupiłyście już jakieś?
Invis widziałam na pierwszej stronie, że nie ma dodanej płciProszę zatem o zmianę na 11.11, Chłopiec
Invis lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24
-
Grupa na Facebooku świetny pomysł
Pytanie -> kto zakłada
Ja dzisiaj już prawie zamknęłam wyprawkę kosmetyczną w sumie zostały mi nożyczki, termometr i sól fizjologicznaAhhh tak mi zakupy dodały sił, że się za sprzątanie wzięłam nawet
-
Katarzyna87 wrote:Ja też jestem za założeniem grupy na fejsie, ale tajnej. Tak by nikt z zewnątrz nie mógł wejść.
Nie umiem się zdecydować na ciuchy do karmienia...kupiłyście już jakieś?
Invis widziałam na pierwszej stronie, że nie ma dodanej płciProszę zatem o zmianę na 11.11, Chłopiec
Zgadzam się z Psotkakotka co do spania malucha. Niestety mamy małe mieszkanie, a dodatkowo nadal karmię piersią, więc i pierworodny śpi nadal z nami. I koty.
Ale nie widziałam osiemnastolatków śpiących z rodzicami, dlatego nie martwię się na zapas.
Rożka nie mam. Oddałam, bo u nas był nieużywany.
Psotkakotka a nie myslalas, żeby dawać w śpiworek plus kocyk? U nas podobna temperatura i się sprawdziło. Do czasu oczywiście
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyInvis wrote:A może można zadzwonić do szpitala na oddział i podadzą informacje telefonicznie?
Do karmienia kupiłam jak na razie śladowr ilości: jedną bluzkę i dwa biustonosze.
A znieczulenie w moim szpitalu jest tylko "ze wskazań medycznych" - czyli nie dają w zasadzie wcale przy poradach sn. Jedynie gaz rozweselający. -
Ej, dziewczyny nie straszcie innych dziewczyn z tym znieczuleniem
Wiele kobiet rodzi bez i mają dobre porody i miło je wspominają. Wystarczy poczytać wątek "Dobre porody" na Belly
Także nie ma co, po prostu pozostańmy przy tym, że to kwestia indywidualna. Tym bardziej, że nie jest tajemnicą iż dostęp do znieczulenia przy porodzie w Polsce nie jest możliwy dla każdej z nas.
Ja nie wiem jak z ta grupą na facebooku. Była już taka propozycja kiedyś i pomysł został odrzucony, bo zbyt wiele dziewczyn po prostu nie chciało się ujawniać.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jak zwykle ostatnio nie mam czasu by napisać. Ciagle cos mam do zrobienia, im bliżej porodu tym bardziej robię sie zołzowatą i coraz bardziej wkurza mnie bałagan.
w zeszłym tyg poprasowalam ciuszki i wypralam wszystkie na rozm 56. W piątek bylam na kontroli u lekarki, teraz czek na tel od ginekologa bo od ostatnich 3 tyg macica sie prawie wogole nie powiększyła. Oby szybko minęły te 4 tyg i gotowa jestem do porodu.
Do szpitala spakuje sie pod koniec września, nue mam nic kupionego do karmienia prócz 5 staników i nie zamierzam wydawac na to kasy.
Juz zabrałam sie za planowanie urodzin mojego prawie dwu latka , został równy miesiąc. Kolega mi przywiezie z Pl Hel do balonów , balony i ozdoby mam juz kupione. Zostaje mi zaplanować menu i wykonać. Po 4 października niech Kornelek śmiało wychodzi. -
Co do miejsca spania dziecka to uważam to za indywidualną decyzję rodziców i nie wydaje mi się, że jakieś rozwiążanie jest lepsze od innego. Ja nie planuję spać z dzieckiem w łóżku, ale łóżeczko będzie zaraz obok naszego łóżka (a jak wyjdzie to się zobaczy)
I nie ma co nikogo do swojego zdania przekonywać w tej kwestii. Ale argument, że jak podobno wszystkie ssaki śpią z dziećmi to my też powinniśmy jest wg mnie zabawny (bez urazy)
Zaraz mi się kojarzy z argumentem, że skoro dorosłe ssaki nie piją mleka, to my też nie powinniśmy
Chociaż nie twierdzę, że picie mleka jest zdrowe
Co do facebooka to osobiście bym wolała, żeby taka grupa nie powstała, ale to tylko dlatego, że nie przeniosę się do niej i będzie mi smutno, że się przestaniecie tu udzielać :>
Co do polecanych sklepów to napiszę te, które już tu ostatnio wymieniłam: poofi, motherhood, pink no more, lullalove, samiboo, la millou, lanila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:00
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24
Holibka, moremi, antonna lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Poród bez znieczulenia
Podziwiam Was dziewczyny
ja oba bez znieczulenia bo bardziej bałam sie kłucia po plecach niz porodu zeszta oba szybkie były hehehe
ja po usgkosc udowa 54mm, waga 1349g generalnie term wyszedł na 17 listopada a pomiary na 29t6d a dzis mama 28t4d
mała wisi głową w dół ulżyło mii nos wciska mi w kregosłup mam tylko fotke genitaliów i kregosłupa hehehe wiec mam pewnosc ze to co wypycha to pupsko
Holibka, antonna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a powiedzcie proszę, ochraniacz do łóżeczka pierzecie cały czy tylko pokrowiec? Bo mam zagadkę jak go wyprać :p
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw