X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam ochraniacz i wyrowałam. W sumie wszystko wiruje oczywiscie nie zawsze na 1200 tylko jak czegos nie mozna wirowac to ustawiam na mała liczbę obrotów.
    Co do wyprawki zostało mi tylko zamówienie z Gemini i moge zamknąć listę ;-).

Kombinezony tez kupiałam uzywane ale śpiworek i rożek mam juz nowy;-).
    Ja rożka nie biorę do szpitala, przerażaja mnie bakterie szpitalne a specjalnego do szpitala nie zamierzam kupować;-). Ale jak kto uważa;-).

Dziewczyny też jestem za założeniem grupy na facebooku;-) po urodzeniu na pewno bedzie to wygodniejszy sposób komunikacji ;-)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_89 wrote:
    Jeśli chodzi o dom narodzin to z całą pewnością IVF nie jest przeszkodą żeby tam urodzić - moją wybraną położną do porodu jest szefowa DN stąd wiem :) Poza tym tydzień temu rodziła tam moja koleżanka która w trakcie ciąży miała cukrzycę i dodatkowo choruje na autoimmunologiczną chorobę, więc jak widać kwalifikacja jest baaaardzo indywidualna ;)

Pisałam tylko z tego co mają na stronie, wiadomo że jest indywidualna kwalifikacja, ale tu mi położna powiedziała, że zalezy na kogo się trafi...także różnie bywa.
    Asia, rozumiem że się 6 listopada w DN spotykamy ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Moze by na 1szej stronie zrobic spis fajnych sklepow internetowych?
    Np:
    Mitherhood
    La millou
    Lanila

Znacie jeszcze jakies?

Fajnie, że zaglądacie na pierwszą stronę :D A tak serio, to taka lista sklepów już jest stworzona i pomysł był, tylko chyba nikt się nie wynurzał z propozycjami sklepów. Także tak jak jest tam już napisane- jak macie jakieś fajne (i sprawdzone!) sklepy, to piszcie propozycje, dodam do listy.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie mojego szpitala nie ma źadnej informacji, czy coś zapewniają, czy nie, a do szkoły rodzenia jeżdżę do innego miasta- do przychodni mojego lekarza - i tamtejszą porodówę chcą nam pokazywać i rozmawiać o tym co jest do dyspozycji. Trochę (właśnie pod tym względem) żałuję, że jednak nie poszłam do szkoły r.tu, gdzie zamierzam rodzić. Chyba się będę musiała umówić indywidualnie na oględziny w szpitalu w Zielonej Górze lub przynajmniej podpytać znajomych czy coś szpital zapewnia.

• Invis Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Na stronie mojego szpitala nie ma źadnej informacji, czy coś zapewniają, czy nie, a do szkoły rodzenia jeżdżę do innego miasta- do przychodni mojego lekarza - i tamtejszą porodówę chcą nam pokazywać i rozmawiać o tym co jest do dyspozycji. Trochę (właśnie pod tym względem) żałuję, że jednak nie poszłam do szkoły r.tu, gdzie zamierzam rodzić. Chyba się będę musiała umówić indywidualnie na oględziny w szpitalu w Zielonej Górze lub przynajmniej podpytać znajomych czy coś szpital zapewnia.

A może można zadzwonić do szpitala na oddział i podadzą informacje telefonicznie? :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za założeniem grupy na fejsie, ale tajnej. Tak by nikt z zewnątrz nie mógł wejść.

Nie umiem się zdecydować na ciuchy do karmienia...kupiłyście już jakieś?

Invis widziałam na pierwszej stronie, że nie ma dodanej płci :) Proszę zatem o zmianę na 11.11, Chłopiec :)

Invis lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja też właśnie rozkminiam kwestię znieczulenia w kontekście DN :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród bez znieczulenia ;) Podziwiam Was dziewczyny ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa na Facebooku świetny pomysł :)
    Pytanie -> kto zakłada :D

Ja dzisiaj już prawie zamknęłam wyprawkę kosmetyczną w sumie zostały mi nożyczki, termometr i sól fizjologiczna :) Ahhh tak mi zakupy dodały sił, że się za sprzątanie wzięłam nawet :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ja też jestem za założeniem grupy na fejsie, ale tajnej. Tak by nikt z zewnątrz nie mógł wejść.

Nie umiem się zdecydować na ciuchy do karmienia...kupiłyście już jakieś?

Invis widziałam na pierwszej stronie, że nie ma dodanej płci :) Proszę zatem o zmianę na 11.11, Chłopiec :)
    Mam z poprzedniej ciąży. Najlepszy po domu biustonosz medela, a koszulki hm. Mam tego mnóstwo.
    Zgadzam się z Psotkakotka co do spania malucha. Niestety mamy małe mieszkanie, a dodatkowo nadal karmię piersią, więc i pierworodny śpi nadal z nami. I koty.
    Ale nie widziałam osiemnastolatków śpiących z rodzicami, dlatego nie martwię się na zapas.
    Rożka nie mam. Oddałam, bo u nas był nieużywany.
    Psotkakotka a nie myslalas, żeby dawać w śpiworek plus kocyk? U nas podobna temperatura i się sprawdziło. Do czasu oczywiście ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A może można zadzwonić do szpitala na oddział i podadzą informacje telefonicznie? :)
    No i może najprostsze rozwiązanie jest najsłuszniejsze :)

Do karmienia kupiłam jak na razie śladowr ilości: jedną bluzkę i dwa biustonosze.

A znieczulenie w moim szpitalu jest tylko "ze wskazań medycznych" - czyli nie dają w zasadzie wcale przy poradach sn. Jedynie gaz rozweselający.

• Invis Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, dziewczyny nie straszcie innych dziewczyn z tym znieczuleniem :) Wiele kobiet rodzi bez i mają dobre porody i miło je wspominają. Wystarczy poczytać wątek "Dobre porody" na Belly :) Także nie ma co, po prostu pozostańmy przy tym, że to kwestia indywidualna. Tym bardziej, że nie jest tajemnicą iż dostęp do znieczulenia przy porodzie w Polsce nie jest możliwy dla każdej z nas.

Ja nie wiem jak z ta grupą na facebooku. Była już taka propozycja kiedyś i pomysł został odrzucony, bo zbyt wiele dziewczyn po prostu nie chciało się ujawniać.

Pani Moł lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja nie wiem jak z ta grupą na facebooku. Była już taka propozycja kiedyś i pomysł został odrzucony, bo zbyt wiele dziewczyn po prostu nie chciało się ujawniać.
    Jak dla mnie tajna grupa jest okej :)

• annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle ostatnio nie mam czasu by napisać. Ciagle cos mam do zrobienia, im bliżej porodu tym bardziej robię sie zołzowatą i coraz bardziej wkurza mnie bałagan. :/ w zeszłym tyg poprasowalam ciuszki i wypralam wszystkie na rozm 56. W piątek bylam na kontroli u lekarki, teraz czek na tel od ginekologa bo od ostatnich 3 tyg macica sie prawie wogole nie powiększyła. Oby szybko minęły te 4 tyg i gotowa jestem do porodu.

Do szpitala spakuje sie pod koniec września, nue mam nic kupionego do karmienia prócz 5 staników i nie zamierzam wydawac na to kasy.

Juz zabrałam sie za planowanie urodzin mojego prawie dwu latka , został równy miesiąc. Kolega mi przywiezie z Pl Hel do balonów , balony i ozdoby mam juz kupione. Zostaje mi zaplanować menu i wykonać. Po 4 października niech Kornelek śmiało wychodzi. :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do miejsca spania dziecka to uważam to za indywidualną decyzję rodziców i nie wydaje mi się, że jakieś rozwiążanie jest lepsze od innego. Ja nie planuję spać z dzieckiem w łóżku, ale łóżeczko będzie zaraz obok naszego łóżka (a jak wyjdzie to się zobaczy) :) I nie ma co nikogo do swojego zdania przekonywać w tej kwestii. Ale argument, że jak podobno wszystkie ssaki śpią z dziećmi to my też powinniśmy jest wg mnie zabawny (bez urazy) :D Zaraz mi się kojarzy z argumentem, że skoro dorosłe ssaki nie piją mleka, to my też nie powinniśmy :D Chociaż nie twierdzę, że picie mleka jest zdrowe ;)

Co do facebooka to osobiście bym wolała, żeby taka grupa nie powstała, ale to tylko dlatego, że nie przeniosę się do niej i będzie mi smutno, że się przestaniecie tu udzielać :>

Co do polecanych sklepów to napiszę te, które już tu ostatnio wymieniłam: poofi, motherhood, pink no more, lullalove, samiboo, la millou, lanila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:00

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24

Holibka, moremi, antonna lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Poród bez znieczulenia ;) Podziwiam Was dziewczyny ;)

ja oba bez znieczulenia bo bardziej bałam sie kłucia po plecach niz porodu zeszta oba szybkie były hehehe

ja po usg :) kosc udowa 54mm, waga 1349g generalnie term wyszedł na 17 listopada a pomiary na 29t6d a dzis mama 28t4d

mała wisi głową w dół ulżyło mi :) i nos wciska mi w kregosłup mam tylko fotke genitaliów i kregosłupa hehehe wiec mam pewnosc ze to co wypycha to pupsko

Holibka, antonna lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie proszę, ochraniacz do łóżeczka pierzecie cały czy tylko pokrowiec? Bo mam zagadkę jak go wyprać :p

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie proszę, ochraniacz do łóżeczka pierzecie cały czy tylko pokrowiec? Bo mam zagadkę jak go wyprać :p

ja prałam w całości :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ