X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam ochraniacz i wyrowałam. W sumie wszystko wiruje oczywiscie nie zawsze na 1200 tylko jak czegos nie mozna wirowac to ustawiam na mała liczbę obrotów.
    Co do wyprawki zostało mi tylko zamówienie z Gemini i moge zamknąć listę ;-).

Kombinezony tez kupiałam uzywane ale śpiworek i rożek mam juz nowy;-).
    Ja rożka nie biorę do szpitala, przerażaja mnie bakterie szpitalne a specjalnego do szpitala nie zamierzam kupować;-). Ale jak kto uważa;-).

Dziewczyny też jestem za założeniem grupy na facebooku;-) po urodzeniu na pewno bedzie to wygodniejszy sposób komunikacji ;-)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_89 wrote:
    Jeśli chodzi o dom narodzin to z całą pewnością IVF nie jest przeszkodą żeby tam urodzić - moją wybraną położną do porodu jest szefowa DN stąd wiem :) Poza tym tydzień temu rodziła tam moja koleżanka która w trakcie ciąży miała cukrzycę i dodatkowo choruje na autoimmunologiczną chorobę, więc jak widać kwalifikacja jest baaaardzo indywidualna ;)

Pisałam tylko z tego co mają na stronie, wiadomo że jest indywidualna kwalifikacja, ale tu mi położna powiedziała, że zalezy na kogo się trafi...także różnie bywa.
    Asia, rozumiem że się 6 listopada w DN spotykamy ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Moze by na 1szej stronie zrobic spis fajnych sklepow internetowych?
    Np:
    Mitherhood
    La millou
    Lanila

Znacie jeszcze jakies?

Fajnie, że zaglądacie na pierwszą stronę :D A tak serio, to taka lista sklepów już jest stworzona i pomysł był, tylko chyba nikt się nie wynurzał z propozycjami sklepów. Także tak jak jest tam już napisane- jak macie jakieś fajne (i sprawdzone!) sklepy, to piszcie propozycje, dodam do listy.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie mojego szpitala nie ma źadnej informacji, czy coś zapewniają, czy nie, a do szkoły rodzenia jeżdżę do innego miasta- do przychodni mojego lekarza - i tamtejszą porodówę chcą nam pokazywać i rozmawiać o tym co jest do dyspozycji. Trochę (właśnie pod tym względem) żałuję, że jednak nie poszłam do szkoły r.tu, gdzie zamierzam rodzić. Chyba się będę musiała umówić indywidualnie na oględziny w szpitalu w Zielonej Górze lub przynajmniej podpytać znajomych czy coś szpital zapewnia.

• Invis Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Na stronie mojego szpitala nie ma źadnej informacji, czy coś zapewniają, czy nie, a do szkoły rodzenia jeżdżę do innego miasta- do przychodni mojego lekarza - i tamtejszą porodówę chcą nam pokazywać i rozmawiać o tym co jest do dyspozycji. Trochę (właśnie pod tym względem) żałuję, że jednak nie poszłam do szkoły r.tu, gdzie zamierzam rodzić. Chyba się będę musiała umówić indywidualnie na oględziny w szpitalu w Zielonej Górze lub przynajmniej podpytać znajomych czy coś szpital zapewnia.

A może można zadzwonić do szpitala na oddział i podadzą informacje telefonicznie? :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za założeniem grupy na fejsie, ale tajnej. Tak by nikt z zewnątrz nie mógł wejść.

Nie umiem się zdecydować na ciuchy do karmienia...kupiłyście już jakieś?

Invis widziałam na pierwszej stronie, że nie ma dodanej płci :) Proszę zatem o zmianę na 11.11, Chłopiec :)

Invis lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja też właśnie rozkminiam kwestię znieczulenia w kontekście DN :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród bez znieczulenia ;) Podziwiam Was dziewczyny ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa na Facebooku świetny pomysł :)
    Pytanie -> kto zakłada :D

Ja dzisiaj już prawie zamknęłam wyprawkę kosmetyczną w sumie zostały mi nożyczki, termometr i sól fizjologiczna :) Ahhh tak mi zakupy dodały sił, że się za sprzątanie wzięłam nawet :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ja też jestem za założeniem grupy na fejsie, ale tajnej. Tak by nikt z zewnątrz nie mógł wejść.

Nie umiem się zdecydować na ciuchy do karmienia...kupiłyście już jakieś?

Invis widziałam na pierwszej stronie, że nie ma dodanej płci :) Proszę zatem o zmianę na 11.11, Chłopiec :)
    Mam z poprzedniej ciąży. Najlepszy po domu biustonosz medela, a koszulki hm. Mam tego mnóstwo.
    Zgadzam się z Psotkakotka co do spania malucha. Niestety mamy małe mieszkanie, a dodatkowo nadal karmię piersią, więc i pierworodny śpi nadal z nami. I koty.
    Ale nie widziałam osiemnastolatków śpiących z rodzicami, dlatego nie martwię się na zapas.
    Rożka nie mam. Oddałam, bo u nas był nieużywany.
    Psotkakotka a nie myslalas, żeby dawać w śpiworek plus kocyk? U nas podobna temperatura i się sprawdziło. Do czasu oczywiście ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A może można zadzwonić do szpitala na oddział i podadzą informacje telefonicznie? :)
    No i może najprostsze rozwiązanie jest najsłuszniejsze :)

Do karmienia kupiłam jak na razie śladowr ilości: jedną bluzkę i dwa biustonosze.

A znieczulenie w moim szpitalu jest tylko "ze wskazań medycznych" - czyli nie dają w zasadzie wcale przy poradach sn. Jedynie gaz rozweselający.

• Invis Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, dziewczyny nie straszcie innych dziewczyn z tym znieczuleniem :) Wiele kobiet rodzi bez i mają dobre porody i miło je wspominają. Wystarczy poczytać wątek "Dobre porody" na Belly :) Także nie ma co, po prostu pozostańmy przy tym, że to kwestia indywidualna. Tym bardziej, że nie jest tajemnicą iż dostęp do znieczulenia przy porodzie w Polsce nie jest możliwy dla każdej z nas.

Ja nie wiem jak z ta grupą na facebooku. Była już taka propozycja kiedyś i pomysł został odrzucony, bo zbyt wiele dziewczyn po prostu nie chciało się ujawniać.

Pani Moł lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja nie wiem jak z ta grupą na facebooku. Była już taka propozycja kiedyś i pomysł został odrzucony, bo zbyt wiele dziewczyn po prostu nie chciało się ujawniać.
    Jak dla mnie tajna grupa jest okej :)

• annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle ostatnio nie mam czasu by napisać. Ciagle cos mam do zrobienia, im bliżej porodu tym bardziej robię sie zołzowatą i coraz bardziej wkurza mnie bałagan. :/ w zeszłym tyg poprasowalam ciuszki i wypralam wszystkie na rozm 56. W piątek bylam na kontroli u lekarki, teraz czek na tel od ginekologa bo od ostatnich 3 tyg macica sie prawie wogole nie powiększyła. Oby szybko minęły te 4 tyg i gotowa jestem do porodu.

Do szpitala spakuje sie pod koniec września, nue mam nic kupionego do karmienia prócz 5 staników i nie zamierzam wydawac na to kasy.

Juz zabrałam sie za planowanie urodzin mojego prawie dwu latka , został równy miesiąc. Kolega mi przywiezie z Pl Hel do balonów , balony i ozdoby mam juz kupione. Zostaje mi zaplanować menu i wykonać. Po 4 października niech Kornelek śmiało wychodzi. :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do miejsca spania dziecka to uważam to za indywidualną decyzję rodziców i nie wydaje mi się, że jakieś rozwiążanie jest lepsze od innego. Ja nie planuję spać z dzieckiem w łóżku, ale łóżeczko będzie zaraz obok naszego łóżka (a jak wyjdzie to się zobaczy) :) I nie ma co nikogo do swojego zdania przekonywać w tej kwestii. Ale argument, że jak podobno wszystkie ssaki śpią z dziećmi to my też powinniśmy jest wg mnie zabawny (bez urazy) :D Zaraz mi się kojarzy z argumentem, że skoro dorosłe ssaki nie piją mleka, to my też nie powinniśmy :D Chociaż nie twierdzę, że picie mleka jest zdrowe ;)

Co do facebooka to osobiście bym wolała, żeby taka grupa nie powstała, ale to tylko dlatego, że nie przeniosę się do niej i będzie mi smutno, że się przestaniecie tu udzielać :>

Co do polecanych sklepów to napiszę te, które już tu ostatnio wymieniłam: poofi, motherhood, pink no more, lullalove, samiboo, la millou, lanila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:00

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24

Holibka, moremi, antonna lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Poród bez znieczulenia ;) Podziwiam Was dziewczyny ;)

ja oba bez znieczulenia bo bardziej bałam sie kłucia po plecach niz porodu zeszta oba szybkie były hehehe

ja po usg :) kosc udowa 54mm, waga 1349g generalnie term wyszedł na 17 listopada a pomiary na 29t6d a dzis mama 28t4d

mała wisi głową w dół ulżyło mi :) i nos wciska mi w kregosłup mam tylko fotke genitaliów i kregosłupa hehehe wiec mam pewnosc ze to co wypycha to pupsko

Holibka, antonna lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie proszę, ochraniacz do łóżeczka pierzecie cały czy tylko pokrowiec? Bo mam zagadkę jak go wyprać :p

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie proszę, ochraniacz do łóżeczka pierzecie cały czy tylko pokrowiec? Bo mam zagadkę jak go wyprać :p

ja prałam w całości :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ