X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka w którym roku rodziłaś na Kraśnickich? Mam kilka pytań, bo chyba jednak tam pojadę rodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 19:07

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzwoniłam do ZUSu czy czekają aż mnie bank za niepłacenie rat przyskrzyni albo aż przymrę głodem to mowili, ze wlasnie pracodawca pozno przysyla.

Widziałyscie jakie mamaginekolog dramaty uskutecznia na swoim fb?

Holibka lubi tę wiadomość

• agapin Koleżanka

Wysłany: 5 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Założyłam konto na ePUAP, ale muszę się jeszcze wybrać do ZUSu w celu weryfikacji danych, bo nie mogę się zalogować przy użyciu nadanego loginu ani maila i wybranego hasła, dzięki za podpowiedź, jutro tam skoczę i przy okazji na miejscu dowiem się jak wygląda moja sytuacja. Akurat ZUS mam po drodze do fitnesu ciążowego ;)

Odnośnie ruchów to mój wyrabia 10 ruchów w kilka minut jak już się zacznie ruszać, ale np. teraz ma taki okres spokoju, pewnie sobie śpi, bo już dłuższą chwilę się nie rusza. Zauważam więc okresowość ruchów maluszka :) Póki co nic mnie w tych ruchach nie niepokoi - zwykle to takie przepychanie, czasem kopniaczek. Martwiłabym się gdyby te ruchy były jakieś bardzo gęste, jak np. drgawki albo bardzo nasilone, niespokojne i przez dłuższy czas. Myślę że tu intuicja nam podpowie jeśli coś będzie nie tak, i oby się nie przydarzyło żadnej z nas.

Można też to konto telefonicznie przez infolinię zweryfikować - ja tak zrobiłam, ale jak po drodze masz to może i łatwiej będzie :)
    Parę razy dzwoniłam też na infolinię żeby się coś dowiedzieć - zdecydowanie milsza obsługa niż osobista - słychać że młodzi ludzie i tak fachowo wyuczeni wszystkiego, bez problemu podają wszystkie informacje i wyjaśniają (jak nie w zusie!) :) powodzenia!

Co do ruchów, to nie mam przeczucia że coś jest nie tak, po prostu dziwi mnie nagły przypływ. Ale z drugiej strony mała rośnie, może po prostu więcej też czuć przez to :) no i myślę że może być prawdą, z to taki czas apogeum 28-30 tydzień - akurat zaczęłam 30 więc by się w czasie wszystko zgadzało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 19:45

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można tez założyć profil zaufany i przez niego się logować do zusu. Ja z tego skorzystałam bo było więcej możliwośći wyboru miejsc jeśli chodzi o potwierdzenie tego osobiście.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, w takim razie zacznę od telefonu do ZUS ;)

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się w ostatnie dni tak miota, że co chwilę krzyczę ałaaaaaaa :P wali w okolicach pęcherza, pod żebrami... i chyba odczuwam ten mocny przyrost jej masy - mam wrażenie, że jest mnie za mało na to dziecko o.O już nie wiem jak mam siedzieć, leżeć i chodzić. Kryzys jak nic. Najwygodniej mi w samochodzie ;)

Pani Moł, ja na insta coś widziałam. Trochę dziewczyna za wrażliwa chyba na publiczną działalność, tu trzeba skóry nosorożca :P

Podjechałam dziś do jakiegoś sklepiku dla dzieci i były wózki Bebetto - spodobały mi się, dużo lepsze wykonanie niż ten Dymex z Częstochowy. Chcę jeszcze Adamexy zobaczyć, ale jak coś to te nas naprawdę satysfakcjonują. Mąż mowi nawet, że najlepsze z dotychczasowych, włączając w to cybex i per perego ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mamęginekolog... to moim zdaniem ludzie są jacyś popi*rdzieleni... raz kobieta coś źle zrobi i od razu wielka sensacja, żyć nie dają, hieny normalnie. Aż mi się tego czytać nie chciało. A to tylko człowiek, tak samo jak każdy. Jednak trolli internetowych bez życia prywatnego nie brakuje w internecie. Aż mi się tam tego komentować nie chciało.

wichrowe_wzgórza, annggela lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to u mnie zrobiły się od 2-3 tyg jakieś takie subtelniejsze. Czyje że mały rusza się ale tak jakoś bardzo delikatnie. U mnie najsilniejsze ruchy były między 20-26 tc było widać jak brzuch mi się rusza gdy leżałam. Teraz już takich wrażeń nie ma albo bardzo zadko

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mamyginekolog to obserwuje i lubie, ale ta akcja ze zbiorka na leczenie w Meksyku -mnie to sie od razu lampka zaswiecila- jaka to terapie moze taki kraj zaoferowac.Powinna to sprawdzic dokladniej przed publikacja.

sara9555 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy.
    Jesli któraś obrzydza temat wydzielin to bardzo przepraszam. Strasznie sie martwie. Walczymy dzisiaj z mężem bo mamy Kune na strychu no i strasznie sie zmeczyłam. W pewnym momencie poczulam wilgotno w strefach intymnych (nie pierwszy raz w ciazy) w łazience okazalo sie ze to galaretowaty śluz. Ale normalnie (przepraszam za porównanie) taka przezroczysta galaretka prawiebw ksztalcie sześcianu gdzies wielkosci 5zł. Boje sie ze to czop sluzowy... Czy ktoras z Was tak miała? Prosze dajcie znac bo strasznie sie zdenerwowałam...

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca dzwoń koniecznie do swojej położnej, albo smska do niej napisz. Na pewno udzieli Ci rzetelnej informacji i podpowie czy coś robić czy się nie przejmować. Czop śluzowy ponoć i miesiąc przed porodem może odejść, chociaż to i tak za wcześnie.

Oby to nic poważnego. Może po prostu wydzielina ci się skumulowała.

Byliśmy dziś z mężem na rozmowie z naszą położną, poświęciła nam ponad pół godziny na swobodną rozmowę, powiedziała co mam zabrać do szpitala, rozwiała wątpliwości na temat procedur dotyczących szczepień i pielęgnacji maluszka, zaprosiła na indywidualne obejrzenie oddziału i generalnie jakby się cokolwiek działo czy miałabym jakieś pytania to mam do niej pisać smsy lub dzwonić.

Ja nic nie wiem na temat mamyginekolog, facebooka przeglądam sporadycznie, pewnie dlatego ;)

Dziewczyny PIORĘ. Jasne ciuszki schną. Prałam w 40 stopniach w loveli, bez płynu do płukania. Jutro prasuję jasne i piorę ciemne :P

Invis, Pani Moł lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca, podpinam się pod to co napisała Holibka. Najlepiej skonsultuj się ze swoją położną lub ginekologiem, nie ma co się szczypac. I obserwuj się czy nic sie nie dzieje, tak w razie czego.

Holibka, ja również planuję pranie niedługo :) czekam jeszcze tylko aż dojdą mi ostatnie tekstylia żeby wyprać wszystko, a nie później pojedyńcze rzeczy. Kupiłam po 3l Loveli do białego i do koloru a także płyn do płukania Loveli 2l. Będzie pachniało dzidziutkiem :D

Holibka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam sie zjawic u swojego lekarza... Dam znać. Cos czuje ze nocke mam nie przespana..
    Pociesza mnie to ze mały fika jak zawsze o tej porze. Eh staram sie nie nakręcić. Zastanawiam sie czy kąpiel byłaby dobrym rozwiązaniem zeby sie troche odstresowac. Oczywiscie w letniej wodzie

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca jesli chodzi o galaretowaty sluz to mi sie zdarza bardzo czesto, ale skonsultuj to z ginem, niech sprawdzi czy nic tam sie nie odkorkowalo. I powiem tylko szczerze ze w 1 ciazy chodzilam miesiac bez czopa zanim urodzilam.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe ja będę się woziła Bebetto ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca, daj znać co tam słychać i co powie doktor. Oby to nie było nic poważnego!

Co do mamyginekolog to mam wrażenie, że ona niepotrzebnie roztrząsa po prostu - popelniła jakiś błąd i okej, wycofała się z tego i sprostowała, ale po tym jej wpisie (usuniętym), że to przez wpisy pudelka poroniła, a za chwilę, że nie będzie prowadziła fb itp - niepotrzebnie daje się sprowokować, niech robi swoje bo widząc po komentarzach pod jej wpisami, że ludzie naprawdę o wielu rzeczach nie mają bladego pojęcia i ktoś taki jak ona jest pomocny. Żal mi babki, że tak na nią wsiadają, ale sama daje tym świrusom poźywkę.

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wzielam sie za rozmrozenie i umycie lodowki i zamrazarki. Takie bojowe zadanie bo mialam juz to zrobic daaaawno temu ale jakos nie bylo weny. I kajam sie ale nie sadzilam ze jestem brudasem, serio! Zawsze ogarnialam lodowe raz na tydzien i wydawalo mi sie ze jest ok, a teraz jak wyjelam polki i zdjelam te biale plastiki z tych szklanych polek.... Matko, tam istnialo obce zycie, zapewne juz pelnoletnie! Sama ledwo sciagnelam to dziadowstwo plastikowe ze szkla to jakim cudem wlazl tam brud i plesn? Normalnie mi wstyd, ale juz sie poprawilam i obiecalam czestsze sprzatanie (sama nie wierze w to co mowie, ale jakies postanowienie jest :-p)

c55fflw18twvhf6h.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni ja tez juz zaczelam, a raczej skonczylam prac - ubranka na 56, kocyki, rozki, kombinezony - wszystko poprane i poprasowane. Korzystalam z ladnej pogody i suszulam wszystkie rzeczy na zewnatrz, na sloneczku. Na dniach zabiore sie za wieksze ubranka, ale na razie skoncentruje sie na rzeczach moich i meza, bo tez juz sie nam nazbieralo.

Majblancs co do galaretowrgo sluzu to mi pare miesiecy temu ze dwa razy takie kleksy (nieduze) odeszly i na tym sie skonczylo. Ale pewnie, najlepiej skonsultowac z lekarzem

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój syndrom wicia gniazda gdzieś się totalnie zapodział....muszę się zebrać w sobie żeby te zakupy kosmetyczne zrobić, pranie to ostatnia rzecz o której marzę...jeszcze nie mam tych kocyków i innych gadżetów...serio to zaraz 32 tc się rozpocznie a ja totalnie w lesie. Kto ma też takie opory mobilizacyjne? ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Dziewczyny pomocy.
    Jesli któraś obrzydza temat wydzielin to bardzo przepraszam. Strasznie sie martwie. Walczymy dzisiaj z mężem bo mamy Kune na strychu no i strasznie sie zmeczyłam. W pewnym momencie poczulam wilgotno w strefach intymnych (nie pierwszy raz w ciazy) w łazience okazalo sie ze to galaretowaty śluz. Ale normalnie (przepraszam za porównanie) taka przezroczysta galaretka prawiebw ksztalcie sześcianu gdzies wielkosci 5zł. Boje sie ze to czop sluzowy... Czy ktoras z Was tak miała? Prosze dajcie znac bo strasznie sie zdenerwowałam...
    Mi sie tez wydaje, ze to czop. Spokojnie idz do ginekologa. Mi czop odszedl tydzien przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 08:59

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ