Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na razie zbieram rzeczy w jednym miejscu i odznaczam co mam. Pranie będę robiła w październiku pod koniec. W razie nieprzewidzianych wypadków, to mąż spokojnie wszystko ogarnie. Na razie robimy małe przemeblowanie, ale się nie śpieszymy. Ciuchy męża"wyszły" z szafy w sypialni, bo jak tam będzie dostawka, to rano by się zabijał własną pięścią
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Holibka, ja jem owsiankę na mleku ze słonecznikiem, nektarynkà i sliwkami suszonymi jak chcę pogonić trawienie
działa niezawodnie w ciagu 2 godzin.
Mnie zastanawiają wypłaty... od 20 czerwca jestem na L4. Za czerwiec dostałam kilka stów więcej, za lipiec też, a we wrześniu znów po staremu... z paska wyplat NIC nie wynika. Po prostu więcej i już...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Któraś zamawiała łóżeczko z allegro od użytkownika babyplpl.
Doszło? Jak jakość? Brałaś z materacykiem po ile i jaki?
Pytam, bo chyba będziemy musieli kupić, szwagierka zaczyna coś kręcić. Możliwe, że starają się o trzecie dziecko -
A ja sie zastanawiam czy jestem jakaś przewrazliwiona i zeschizowana totalnie.
Zapytałam przyjaciółki co myśli o wypraniu ochraniacza w pralce bo trochę sie boję o tą gąbke w środku. A ona po odpowiedzeniu na pytanie mówi do mnie "ale po co ty tak wszystko pierzesz?" To jej tłumacze że zazwyczaj wszystkie nowe rzeczy piore i przecieram, bo chemia, bo sam fakt ze nowe itd- wole przeprac, czy to dla mnie czy dla dziecka. A ona do mnie na to, że "no a ja nie jestem taką desperatka...mam ważniejsze rzeczy do zrobieni". Nosz wszystko byłoby okej gdyby wcześniej temat sie skończył ale nazywanie to desperacja i schizowaniem sie?? To chyba równie dobrze mogłabym ja ją nazwać brudaska wg mnie, bo nie pierze, skoro ja wg niej jestem desperatka.
Wkurzylam sie, hormony nie pomagają. Chyba mam jakiś słaby dzien bo od rana już 2 razy płakałam.
-
Mietata u mnie to samo. Wicie zakończyło się na części zakupów.
Myślałam o praniu ciuszków jakoś za miesiąc...może półtorej. Kurczę, a u Was już pełną parą idzie
My mamy jeden rożek po Mai. Kupiłam go na allegro. Firma Amy o ile dobrze pamiętam. Jest ekstra jakościowo. Prany wiele razy, miękki, cienki, ale nie za cienki. Za to potem - bo u Nas się to sprawdziło - dokupiłam na allegro inne i były grube, twarde. Jeden posłużył jako spanie dla psa, drugi nawet nie wiem gdzie jest ;p
Wichrowe zdecydowałam się na Bebetto Pascal. Za używkę dałam na prawdę niewiele. Wózek jest bardzo stabilny, lekko się go prowadzi, jak na wózek 3w1 dość lekki (choć wiadomo do parasolki porównać się nie da). Ma dlugą gondolę na czym mi bardzo zależało, bo z wczesniejszej Chicco córka wyrosła już w 3 mci pojemny kosz - u mnie bardzo istotne.
Ja wiruję na 400 lub 600ciuchy tak czy siak następnego dnia są suche, a większości nie trzeba prasować
Ooo mam taki plan jak MoremiMam listę, odznaczam co jest i pakuję w jedną półkę
Iza i Holibka, ja kupowałam takie, chyba od nich...nawet dalej je mają
http://allegro.pl/z-lozeczko-szuflada-julia-tapczanik-biale-i6753668638.html
Nic się kompletnie nie dzieje, choć w miejscach gdzie Maja je zjadała i szlifowała ząbki farbę lekko zdarła ;p Do czego można się przyczepić to ciężko wyjmuje się te trzy szczeble jak zamierzasz dziecku otworzyć drogę na świat. Ja nie umiałam, mąż dał radę. W sumie tak myślę teraz to nie wiem czy to na pewno minus. Pewność była, że dziecko nie wyciągnie.
Aaa i jeszcze jak teraz Maja skacze po łóżeczku (waży 12kg) to zdarza się, że skoczy tak mocno, że szuflada na dole "spadnie" z szyn. Choć może to być też efekt przepełnieniawichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 dzięki za info
ja chyba wezmę bez szuflady bo nie będzie miejsca na jej wysuwanie, a obok będzie pakowna szafa
Wichrowe narobiłaś mi smaka na owsiankę. Jak wyjem te płatki jaglane to biorę się za owsiankę. Co do twoich wypłat to nie mam pojęcia, jak widzisz sama się w tym miotam.
Invis to twoja sprawa czy pierzesz czy nie, ewidentnie koleżanka przegięła. Ja dziś też miałam już łzy w oczach, może taki dzień, jakieś kijowe ciśnienie czy coś.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIZA92 wrote:Któraś zamawiała łóżeczko z allegro od użytkownika babyplpl.
Doszło? Jak jakość? Brałaś z materacykiem po ile i jaki?
Pytam, bo chyba będziemy musieli kupić, szwagierka zaczyna coś kręcić. Możliwe, że starają się o trzecie dziecko
Doszło szybko, jeszcze co prawda nie jest złożone, czeka aż remont wyniesiemy z pokojumaterac też u nich zamawiałam, piankowo-kokosowy.
-
Sara dziekuje za info
no wlasnie ten mlody w okularach mnie przyjmowal razem z takim drugim mlodym doktorem Miloszem. No i rzeczywiscie ten mlody co chwile cos mota... Nie umial szafki otworzyc i polozna sie z niego smiala nawet
fakt lazienki zamknac sie nie da ale da sie to przezyc. A z informowaniem to od poczatku zauwazylam, ze kazda rzecz trzeba praktycznie sila z nich wydobywac. Ale ogolnie jest ok.
sara9555 lubi tę wiadomość
-
Znalazłam ćwiczenia ciążowe na obrzęki nóg, może komuś się przyda, to filmik: http://mamawformie.pl/obrzek-nog-ciazy-sprawdzony-sposob-wideo/
-
A to nie jest tak, że teraz nie mogą być już zamykane łazienki w szpitalach?
Wiecie, w razie wypadku, gdyby coś się stało?
Swoją drogą to jedna z nielicznych rzeczy, która szczerze mnie irytuje to niepukanie do toalety w miejscu publicznym. Idzie taka, ciągnie za klamkę jakby do mięsnego wchodziła. Kurczę, wystarczy zapukać. Ale to taka dygresja mała
Invis ja nie prałam gąbki, sam pokrowiec i to moja decyzja, nie nazwałabym na pewno osoby, która pierze całość desperatką. Może koleżanka miała gorszy dzień i chciała się na kimś wyżyć. Padło na Ciebie.
Mam jedną taką, która ma dziecko rok starsze od mojego, a teraz jest w ciąży, dwa miesiące wyższej od moja. Już nawet nie liczę ile razy mi powiedziała "zobaczysz jak będziesz miała dziecko w wieku mojego" albo "zobaczysz jak będziesz w tym tygodniu co ja". Nie da się słuchać, ale jej uwagi puszczam mimo uszu -
nick nieaktualnyMoje pranko nr 1 schnie, to są głownie większe ciuszki na 74-80, pewnie wypiorę jeszcze raz bliżej czasu zakładania na dziecko, ale nie chcialam takich niepranych do szafy wkładać, bo to w pudłach po szwagierce dość długo leżało i ma taki "strychowy" zapach. Może też jestem desperatką, Invis, i na pewno ochraniacz na szczeble wypiorę
pokrowiec się nie zdejmuje, więc ryzyk-fizyk w całości.
Zamówiłam (chyba) wszystko z apteki gemini, czyli finalizacja wyprawki!jeszcze tylko pieluchy i chusteczki nawilżane na wyjścia i inne tego typu okazje, kosz Mojżesza i normalnie wszystko mam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 14:13
-
Mnie znajoma też straszyła co i rusz, ale fakt miała fatalną ciążę
za to poród 3 godziny
kurczę, wszystkie laski co beznadziejnie znosiły ciążę, to miały chociaż ekspresowe porody.
Invis, ja czasem piorę czasem nie - zależy co i czy śmierdzi ;] ale od razu o desperacji rzucac teksty to trochę bez sensuja bym olała. Szkoda nerwów na ludzi z monopolem na właściwie życie.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
U mnie aktualnie schną tylko grzyby z dzisiejszego górskiego zbioru męża
Chyba pójdę na spacer, bo siedzę na dupie i patrzę przez okno w kuchni na góry tylko. Ale serio dopadł mnie kryzys, jest mi ciężko i niewygodnie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Przyznam, że szczęka mi opadła. Ja co prawda ochraniacza na szczebelki pozbyłam się szybko, bo trochę się naczytałam o bezpieczeństwie, a też koty mi bardzo pomogły, bo sierść czepiała się bez dotykania. Za to jeżeli ktoś chce mieć ochraniacz i chce go wyprać, to jego decyzja.
Ciuszki wirowalam i będę wirować na 1200. Jedyne nad czym wczoraj myślałam, to suszarka elektryczna, bo niestety w moim małym mieszkanku wszystko długo schnie. A przy dwójce dzieci prania będzie sporo.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Jesli chodzi o podroze to pozdrawiam z namiotu pod Florencja
.
My bylismy miesiac na Sardynii (namiot dachowy) gdy synek mial 4 miesiace i miesiac w Maroku ( kamper) gdy skonczyl 10 mscy.wichrowe_wzgórza, moremi, Pani Moł, antonna, Katarzyna87, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
Katarzyna - absolutnie masz racje z tym pukaniem a tym bardziej, ze tutaj jak jest wolne to zazwyczaj drzwi sa lekko uchylone przed chwila mi babka wpadla prawie wlazla na mnie siedzaca na kibelku
a w ubikacji obok drzwi na oscierz byly otwarte
sara9555 lubi tę wiadomość
-
A co do podrozy to mi sie bardzo zmienilon myslenie po urodzeniu. Zwyczajnie stalam sie bardzo strachliwa. Wiecie, o siebie to sie tak nie boje ale mam setki mysli co mogloby sie stac dzieciom. I mysle ze to naturalne.
Do tego nie zapominajcie ze dla maluchow jest wazna rutyna i one wcale nie potrzebuja ciagle nowych bodzcow i przygod, dla malucha wyjscie do parku to super przygoda i zabawa. Jasne ze mozna z polrocznym dzieckiem do Tajlandii leciec ale na dobre to glownie rodzicom wychodzi.Katarzyna87 lubi tę wiadomość