X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Eeeee, mam pralkę w kuchni w zabudowie, więc tam suszarki nie wcisne. W łazience naprawdę nie ma na nią miejsca.
    Ta suszarka, którą upatrzyłam jest dwupoziomowa i składa się na płasko, więc po wysuszeniu mogę ją nawet na balkon wystawić. Niestety z AGD tego nie zrobię.

faktycznie pamiętam że chyba już pisałaś o tym. A propos tej suszarki-grzejnika to jak pisałam zastanawiałam się, ale też nie do końca byłam pewna czy to się sprawdzi. Skoro grzeją się tylko te pręty to ciekawe czy to ciepło dobrze się rozchodzi...czy nie lepiej zwyczajnie ustawić normalną suszarkę blisko kaloryfera i ten sam efekt...Poza sezonem grzewczym to faktycznie może mieć sens.
    My teraz dokupiliśmy taką suszarkę
    8666db8e2fdc16a5f020bb62e42d9ac0.jpg
    bardzo mało miejsca zajmuje, szybko się składa, idealna do dosuszenia tych rzeczy z suszarki lub suszenia delikatniejszych

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    faktycznie pamiętam że chyba już pisałaś o tym. A propos tej suszarki-grzejnika to jak pisałam zastanawiałam się, ale też nie do końca byłam pewna czy to się sprawdzi. Skoro grzeją się tylko te pręty to ciekawe czy to ciepło dobrze się rozchodzi...czy nie lepiej zwyczajnie ustawić normalną suszarkę blisko kaloryfera i ten sam efekt...Poza sezonem grzewczym to faktycznie może mieć sens.
    My teraz dokupiliśmy taką suszarkę
    8666db8e2fdc16a5f020bb62e42d9ac0.jpg
    bardzo mało miejsca zajmuje, szybko się składa, idealna do dosuszenia tych rzeczy z suszarki lub suszenia delikatniejszych
    No i super fajna na dzieciowe - bo one w "zwisie" malo miejsca zajmują :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Nie jestem w stanie pójść na spacer, na normalne zakupy, pochodzić po jakimś byle tesco i kupić co trzeba, wiecie, popatrzeć i powybierać, ugotować obiadu który wymaga dłuższego stania w kuchni, posprzątać chałupy ;p No zwykłe codzienne czynności są dla mnie trudne, bo po prostu mnie zaczyna wszystko boleć.
    Mam tak samo - ani do super bliskiego sklepu nie pójdę, ani na spacer, ani nie wniosę nic po schodach, bo od razu wszystko mam mega napięte i bolące. Najmniejsze domowe zajęcia to udręka, staram się każdą godzinę robienia czegokolwiek odleżeć x3, bo boooliiii.
    Też zazdroszczę dziewczynom, co hasają i mają moc w ciąży - ja raczej z tych "twardych", więc w życiu nie przypuszczałam, że będę taką obłożną ciężarną. Gdybym miała do roboty w tym stanie chodzić to chyba bym płakała w głos. ;) ale co tam, damy radę! Dobrze, że to już z górki :)

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Mam tak samo - ani do super bliskiego sklepu nie pójdę, ani na spacer, ani nie wniosę nic po schodach, bo od razu wszystko mam mega napięte i bolące. Najmniejsze domowe zajęcia to udręka, staram się każdą godzinę robienia czegokolwiek odleżeć x3, bo boooliiii.
    Też zazdroszczę dziewczynom, co hasają i mają moc w ciąży - ja raczej z tych "twardych", więc w życiu nie przypuszczałam, że będę taką obłożną ciężarną. Gdybym miała do roboty w tym stanie chodzić to chyba bym płakała w głos. ;) ale co tam, damy radę! Dobrze, że to już z górki :)

Poszłam dziś na spacer i do sklepu 1 przystanek i wracałam jakby z kamieniem w brzuchu, ani trochę szybciej pojść, ani postać dłuzej. Masakra

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w końcu poszłam na niedaleki spacer. Tragedii nie ma, ale super komfortu też nie.

Ja raczej wybieram tanie noclegi - interesuje mnie łazienka w pokoju i czystość, nic ponad to. Z dzieckiem to tylko przerażają mnie dodatkowe pakunki ;) nie znoszę mieć tryliona rzeczy. Natomiast uważam, że sam fakt istnienia dziecka nie powinien nam zasadniczo zmieniać trybu życia.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka rodziłam na Krasnickiej w 2010 roku...w lipcu...a zaledwie w poniedziałek trudem wyparta córa rozpoczeła pierwszą klasę w szkole podstawowej i szkole muzycznej...ależ ja jestem dumna...aż w piórka obrosłam..jak masz jakieś pytania pisz śmiało :)

Holibka lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam moje zamówienie z Gemini. Dzisiaj zatwierdziłam i opłaciłam. Wyszło prawie 400 zł, ale zamówiłam też dla siebie kosmetyki i suple, a nie ma ich poniżej.

Lista na pewno nie jest idealna, część rzeczy kupiłam w Rossmannie (pieluchy, waciki, itp). Przypomniało mi się np o smoczku, ale mam w razie czego jakiś gratis ze szkoły rodzenia.

Wit. C i paracetamol w czopkach to bardziej przyszłościowo.
    Krem Topfer, to krem, który planuję używać na mróz i wiatr (to powinien być krem bez wody).
    Krem Mustela to krem z tlenkiem cynku - zamiast Sudocremu.
    Dodatkowo może się przydać Octenisept (ja mam w domu), potrzebny jest też emolient do kąpieli, balsam (ja zamówię Babydream i Hipp z Rossmanna).
    Majtki poporodowe wzięłam tylko siateczkowe, bo to było wyraźnie sprecyzowane na liście szpitala, w którym być może będę rodzić (nie miały być fizelinowe).

Chętnie podpatrze, jeśli ktoś inny wklei swoje zamówienie :)

BABY ONO, wkładki laktacyjne Premium, 24 sztuki
    Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
    CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
    UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    Bioaron Witamina D, 400j.m., 90 kapsułek twist-off
    CANPOL, nożyczki dla niemowląt, 1 sztuka
    Juvit C 100mg/ml, krople dla dzieci od 28 dnia życia, 40ml
    ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g
    Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
    Kompresy MATOCOMP, jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
    Kompresy MATOCOMP, niejałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 8-warstwowe, 100 sztuk
    Linomag, maść, od urodzenia, 30g
    MUSTELA Bebe, krem do przewijania 123, od urodzenia, 50ml
    TOPFER Babycare, krem do twarzy, 75ml
    CANPOL, termometr kąpielowy, Autko, 1 sztuka
    Termometr elektroniczny, Geratherm Baby Flex, błękitny, 1 sztuka
    CANPOL, aspirator do nosa + etui, od urodzenia, 1 sztuka
    WEBER, pieluchy tetrowe LUX 140g/m2, białe, 80x80cm, 10 sztuk
    TEXPOL, Pieluszka bambusowa, CHMURKI, 75cm x 75cm, 1 sztuka
    BABY ONO, szczoteczka z naturalnym, super miękkim włosiem + grzebyk, 1 komplet
    BOCIOLAND, rękawica myjka, bawełniana, 1 sztuka
    Paracetamol Farmina 50mg, czopki, 10 sztuk
    AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar M, 2 sztuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:45

wichrowe_wzgórza, mietata lubią tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    A tak off topic... Czy dziewczyny które zamawiały paczki u pieluszkowazabawa dostały je? Ja wsumie dostałam na maila zdjęcie 2-3 rzeczy z zamówienia ale paczka miała iść w piątek. Napisałam w poniedziałek o numer przesyłki cisza :/ paczkę mam za pobraniem wiecznie schizuje ale chciałabym mieć naszykowana kasę dla kuriera
    Tak, paczka doszla. Dostalam nawet slodkie gratisy w ramach zadoscuczynienia, ale niestety zabraklo jednego kocyka i poduszki haha. Napisalam pieluszkowej, ze paczka jest niepelna, ale niestety nie odpisala. Ale juz mi sie nie chce z tym uzerac :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. tak wpadam tylko powiedzieć parę słów, ja po kolejnej wizycie mały ma już 2kg, wszystko jest fajnie. Szyjka ponad 4 cm i zamknięta. Wylądowałam kilka dni w szpitalu bo miałam kolizję autem, ale całe szczęście wszystko dobrze. Mam nadzieję że mój syn jeszcze w środku posiedzi tak jakieś 4-5 tyg. Póki co nic złego się nie dzieje, za niecałe 2 tyg wizyta i teraz już co 2 tyg wizytuję. Pozdrawiam Was i trzymajcie się w dwupakach jak najdłużej.
    Czarnulka trzymam kciuki za Was

wichrowe_wzgórza, Invis, Zuza2323, antonna, Holibka, mietata, Asia_89 lubią tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam twardnienia brzucha,skurcze w dole brzucha itp. Ale lekarze mowi za to normalne i nie ma taryfy ulgowej, do pracy trzeba chodzic :(

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    A jak dziś sytuacja wygląda?

Dzisiaj spokoj wydaje sie jakby wrocil sluz do normy chociaz jest gestszy niz zazwyczaj.
    Nie mam skurczy itp.
    Dzieć wierci sie bardzo w brzuchu.
    Ide jutro na 10:40. Niech sprawdzi co z szyjka itp.

wichrowe_wzgórza, sara9555, Invis, Zuza2323, Holibka lubią tę wiadomość

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 6 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaki sa juz glowka w dol? Czy u kogos jeszcze posladkowo?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Czy wasze dzieciaki sa juz glowka w dol? Czy u kogos jeszcze posladkowo?
    Moj dziec zmienia pozycje 1000 razy w ciagu dnia

Wysłany: 6 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Moj dziec zmienia pozycje 1000 razy w ciagu dnia

Wow, to az tak wyczuwasz przez brzuch?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Invis Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 mój dzieć na ostatniej wizycie był jeszcze w ułożeniu pośladkowym, i wątpię aby zmieniał pozycję w ogóle (jest na tyle duży -ponad 2 kg - a mój brzuch taki, że myślę że bym to poczuła) i jeszcze na żadnym USG nie był główką w dół, a miałam ich wiele. Mój maluch bodajże w 29/30 tygodniu ważył już 2 kg, więc ciekawa jestem ile teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:08

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, moja córka też podczas wizyty w piątek była pośladkowo ustawiona i nie wiem co teraz się tam dzieje, bo ruchy czuję aktualnie po obydwu bokach jednocześnie ;)

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, mam tę samą suszarkę, sprawdza się, choć już bym chciała większą.

Madzialenka moja w 29 tc była ulożona podłużnie. Mam nadzieję, że się obróci.. Ale też mam wrażenie, że zmienia ciągle pozycję, bo chociażby czkawkę czuję w różnych, skrajnych częsciach brzucha. No i strasznie się kręci, tak jak pisałyście, ostatnio na maksa wariuje.

A ja dziś byłam na pazurkach i chyba zakocham sie z hybrydzie:) Pytałam kosmetyczki, co przez porodem. Poradzila mi, że wtedy założymy tylko coś bardzo naturalnego, przez co będzie widać kolor płytki paznokciowej( no bo raczej bedzie cc). Efekt zadbanych paznokci będzie, a nikt się wtedy nie doczepi:) No więc super:)
    Chciałam też sobie rzęsy 1:1 założyć, ale mi odradziała, bo stwierdziła, że mam ładne i dlugie swoje i że tylko hennę zrobimy. Ledwo wysiedziałam, więc tych rzęs na leżąco chyba bym nie zniosła;)

Też tak jak Wy czuje się wypompowana. Chwilę pokręcę sie po domu i leeeeże... Wszystko co mam do kupienia w pobliskich sklepikach zostawiam na jedno wyjscie- idąc po córkę do pkola. Nie mam siły na nic więcej, to mój max..
    Kiedyś dziwiły mnie kobiety w ciąży chodzące jak kaczuszki. Teraz chyba tez zaczynam tak chodzić;)

No i w końcu zamówiłam kocyk, na trzeci dzień szukania... Trzy dni!!!;)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluszki, chusteczki, balsam hipp dokupię osobno, octenisept mam, laktator dokupi mąż jeśli będzie potrzebny, ale zapomniałam jeszcze o czymś, ale teraz nie pamiętam o czym zapomniałam :D octenisept mam :)

1 Płatki kosmetyczne BELLA, 50 sztuk, kwadratowe
    2 Linomag, maść, od urodzenia, 30g
    3 EMOLIUM, emulsja do kąpieli, od urodzenia, 400ml
    4 EMOLIUM, krem ochronny na wiatr i mróz, od 1 miesiąca,
    5 Kompresy MATOCOMP, jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
    6 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    7 FastGrip Katar Family, izotoniczny roztwór wody morskiej, aerozol do nosa, 100ml
    8 BABYCAP, aspirator do nosa dla niemowląt, od urodzenia, 1 sztuka
    9 BABY ONO, bezpieczne nożyczki do paznokci, od urodzenia, 1 sztuka
    10 CANPOL, szczotka + grzebień do włosów z grzechotką, Zoo, 1 komplet
    11 D-Vitum, witamina D dla niemowląt 400j.m., 96 kapsułek twist-off
    12 Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
    13 AKUKU, podkłady higieniczne jednorazowe, 60x90cm, od urodzenia, 5 sztuk
    14 AKUKU, majtki sanitarne, poporododowe, jednorazowe, 6 sztuk
    15 AKUKU, muszle laktacyjne, 2 sztuki
    16 Penaten Mama, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
    17 LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Folky, girl, od 0-3 miesiaca, 2 sztuki

mietata lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też strasznie ciężko się chodzi ogólnie. Nawet W SKLEPACH długo nie wytrzymuję :P Zaraz mi ciężko, gorąco, duszno, słabo.

A jeśli chodzi o suszarkę do ubrań taką jak ze zdjęcia, to super jest właśnie, idealna na takie mniejsze ciuszki też. Może sobie taką sprawię, bo by nam się przydała dodatkowa. Suszarkę elektroniczną mamy (a raczej pralko-suszarkę) ale i tak nie chciałabym używać jej jakoś nagminnie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja wrzucam moją listę, nie potrafiłam jej skopiować w jakiś edytowalny sposób, więc wrzucam screena:

Odnośnie laktatora ręcznego to waham się czy nie dokupić go po prostu w razie potrzeby po porodzie.

Mój mały raczej głową w dół, dziś na linii majtek czułam czkawkę ;)

https://zapodaj.net/images/d8c169b3aff92.jpg

mietata lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ