Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Eeeee, mam pralkę w kuchni w zabudowie, więc tam suszarki nie wcisne. W łazience naprawdę nie ma na nią miejsca.
Ta suszarka, którą upatrzyłam jest dwupoziomowa i składa się na płasko, więc po wysuszeniu mogę ją nawet na balkon wystawić. Niestety z AGD tego nie zrobię.
faktycznie pamiętam że chyba już pisałaś o tym. A propos tej suszarki-grzejnika to jak pisałam zastanawiałam się, ale też nie do końca byłam pewna czy to się sprawdzi. Skoro grzeją się tylko te pręty to ciekawe czy to ciepło dobrze się rozchodzi...czy nie lepiej zwyczajnie ustawić normalną suszarkę blisko kaloryfera i ten sam efekt...Poza sezonem grzewczym to faktycznie może mieć sens.
My teraz dokupiliśmy taką suszarkę
bardzo mało miejsca zajmuje, szybko się składa, idealna do dosuszenia tych rzeczy z suszarki lub suszenia delikatniejszych -
nick nieaktualnymietata wrote:faktycznie pamiętam że chyba już pisałaś o tym. A propos tej suszarki-grzejnika to jak pisałam zastanawiałam się, ale też nie do końca byłam pewna czy to się sprawdzi. Skoro grzeją się tylko te pręty to ciekawe czy to ciepło dobrze się rozchodzi...czy nie lepiej zwyczajnie ustawić normalną suszarkę blisko kaloryfera i ten sam efekt...Poza sezonem grzewczym to faktycznie może mieć sens.
My teraz dokupiliśmy taką suszarkę
bardzo mało miejsca zajmuje, szybko się składa, idealna do dosuszenia tych rzeczy z suszarki lub suszenia delikatniejszych -
nick nieaktualnyKatarzynaa wrote:Nie jestem w stanie pójść na spacer, na normalne zakupy, pochodzić po jakimś byle tesco i kupić co trzeba, wiecie, popatrzeć i powybierać, ugotować obiadu który wymaga dłuższego stania w kuchni, posprzątać chałupy ;p No zwykłe codzienne czynności są dla mnie trudne, bo po prostu mnie zaczyna wszystko boleć.
Też zazdroszczę dziewczynom, co hasają i mają moc w ciąży - ja raczej z tych "twardych", więc w życiu nie przypuszczałam, że będę taką obłożną ciężarną. Gdybym miała do roboty w tym stanie chodzić to chyba bym płakała w głos.ale co tam, damy radę! Dobrze, że to już z górki
-
Pani Moł wrote:Mam tak samo - ani do super bliskiego sklepu nie pójdę, ani na spacer, ani nie wniosę nic po schodach, bo od razu wszystko mam mega napięte i bolące. Najmniejsze domowe zajęcia to udręka, staram się każdą godzinę robienia czegokolwiek odleżeć x3, bo boooliiii.
Też zazdroszczę dziewczynom, co hasają i mają moc w ciąży - ja raczej z tych "twardych", więc w życiu nie przypuszczałam, że będę taką obłożną ciężarną. Gdybym miała do roboty w tym stanie chodzić to chyba bym płakała w głos.ale co tam, damy radę! Dobrze, że to już z górki
Poszłam dziś na spacer i do sklepu 1 przystanek i wracałam jakby z kamieniem w brzuchu, ani trochę szybciej pojść, ani postać dłuzej. Masakra -
Ja dziś w końcu poszłam na niedaleki spacer. Tragedii nie ma, ale super komfortu też nie.
Ja raczej wybieram tanie noclegi - interesuje mnie łazienka w pokoju i czystość, nic ponad to. Z dzieckiem to tylko przerażają mnie dodatkowe pakunkinie znoszę mieć tryliona rzeczy. Natomiast uważam, że sam fakt istnienia dziecka nie powinien nam zasadniczo zmieniać trybu życia.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Holibka rodziłam na Krasnickiej w 2010 roku...w lipcu...a zaledwie w poniedziałek trudem wyparta córa rozpoczeła pierwszą klasę w szkole podstawowej i szkole muzycznej...ależ ja jestem dumna...aż w piórka obrosłam..jak masz jakieś pytania pisz śmiało
Holibka lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Wstawiam moje zamówienie z Gemini. Dzisiaj zatwierdziłam i opłaciłam. Wyszło prawie 400 zł, ale zamówiłam też dla siebie kosmetyki i suple, a nie ma ich poniżej.
Lista na pewno nie jest idealna, część rzeczy kupiłam w Rossmannie (pieluchy, waciki, itp). Przypomniało mi się np o smoczku, ale mam w razie czego jakiś gratis ze szkoły rodzenia.
Wit. C i paracetamol w czopkach to bardziej przyszłościowo.
Krem Topfer, to krem, który planuję używać na mróz i wiatr (to powinien być krem bez wody).
Krem Mustela to krem z tlenkiem cynku - zamiast Sudocremu.
Dodatkowo może się przydać Octenisept (ja mam w domu), potrzebny jest też emolient do kąpieli, balsam (ja zamówię Babydream i Hipp z Rossmanna).
Majtki poporodowe wzięłam tylko siateczkowe, bo to było wyraźnie sprecyzowane na liście szpitala, w którym być może będę rodzić (nie miały być fizelinowe).
Chętnie podpatrze, jeśli ktoś inny wklei swoje zamówienie
BABY ONO, wkładki laktacyjne Premium, 24 sztuki
Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
Bioaron Witamina D, 400j.m., 90 kapsułek twist-off
CANPOL, nożyczki dla niemowląt, 1 sztuka
Juvit C 100mg/ml, krople dla dzieci od 28 dnia życia, 40ml
ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
Kompresy MATOCOMP, jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
Kompresy MATOCOMP, niejałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 8-warstwowe, 100 sztuk
Linomag, maść, od urodzenia, 30g
MUSTELA Bebe, krem do przewijania 123, od urodzenia, 50ml
TOPFER Babycare, krem do twarzy, 75ml
CANPOL, termometr kąpielowy, Autko, 1 sztuka
Termometr elektroniczny, Geratherm Baby Flex, błękitny, 1 sztuka
CANPOL, aspirator do nosa + etui, od urodzenia, 1 sztuka
WEBER, pieluchy tetrowe LUX 140g/m2, białe, 80x80cm, 10 sztuk
TEXPOL, Pieluszka bambusowa, CHMURKI, 75cm x 75cm, 1 sztuka
BABY ONO, szczoteczka z naturalnym, super miękkim włosiem + grzebyk, 1 komplet
BOCIOLAND, rękawica myjka, bawełniana, 1 sztuka
Paracetamol Farmina 50mg, czopki, 10 sztuk
AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar M, 2 sztuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:45
wichrowe_wzgórza, mietata lubią tę wiadomość
-
Kaczuszka86 wrote:A tak off topic... Czy dziewczyny które zamawiały paczki u pieluszkowazabawa dostały je? Ja wsumie dostałam na maila zdjęcie 2-3 rzeczy z zamówienia ale paczka miała iść w piątek. Napisałam w poniedziałek o numer przesyłki cisza
paczkę mam za pobraniem wiecznie schizuje ale chciałabym mieć naszykowana kasę dla kuriera
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
czesc dziewczyny. tak wpadam tylko powiedzieć parę słów, ja po kolejnej wizycie mały ma już 2kg, wszystko jest fajnie. Szyjka ponad 4 cm i zamknięta. Wylądowałam kilka dni w szpitalu bo miałam kolizję autem, ale całe szczęście wszystko dobrze. Mam nadzieję że mój syn jeszcze w środku posiedzi tak jakieś 4-5 tyg. Póki co nic złego się nie dzieje, za niecałe 2 tyg wizyta i teraz już co 2 tyg wizytuję. Pozdrawiam Was i trzymajcie się w dwupakach jak najdłużej.
Czarnulka trzymam kciuki za Waswichrowe_wzgórza, Invis, Zuza2323, antonna, Holibka, mietata, Asia_89 lubią tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
sara9555 wrote:A jak dziś sytuacja wygląda?
Dzisiaj spokoj wydaje sie jakby wrocil sluz do normy chociaz jest gestszy niz zazwyczaj.
Nie mam skurczy itp.
Dzieć wierci sie bardzo w brzuchu.
Ide jutro na 10:40. Niech sprawdzi co z szyjka itp.wichrowe_wzgórza, sara9555, Invis, Zuza2323, Holibka lubią tę wiadomość
-
madzialenka84 mój dzieć na ostatniej wizycie był jeszcze w ułożeniu pośladkowym, i wątpię aby zmieniał pozycję w ogóle (jest na tyle duży -ponad 2 kg - a mój brzuch taki, że myślę że bym to poczuła) i jeszcze na żadnym USG nie był główką w dół, a miałam ich wiele. Mój maluch bodajże w 29/30 tygodniu ważył już 2 kg, więc ciekawa jestem ile teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:08
-
nick nieaktualny
-
Mietata, mam tę samą suszarkę, sprawdza się, choć już bym chciała większą.
Madzialenka moja w 29 tc była ulożona podłużnie. Mam nadzieję, że się obróci.. Ale też mam wrażenie, że zmienia ciągle pozycję, bo chociażby czkawkę czuję w różnych, skrajnych częsciach brzucha. No i strasznie się kręci, tak jak pisałyście, ostatnio na maksa wariuje.
A ja dziś byłam na pazurkach i chyba zakocham sie z hybrydzie:) Pytałam kosmetyczki, co przez porodem. Poradzila mi, że wtedy założymy tylko coś bardzo naturalnego, przez co będzie widać kolor płytki paznokciowej( no bo raczej bedzie cc). Efekt zadbanych paznokci będzie, a nikt się wtedy nie doczepi:) No więc super:)
Chciałam też sobie rzęsy 1:1 założyć, ale mi odradziała, bo stwierdziła, że mam ładne i dlugie swoje i że tylko hennę zrobimy. Ledwo wysiedziałam, więc tych rzęs na leżąco chyba bym nie zniosła;)
Też tak jak Wy czuje się wypompowana. Chwilę pokręcę sie po domu i leeeeże... Wszystko co mam do kupienia w pobliskich sklepikach zostawiam na jedno wyjscie- idąc po córkę do pkola. Nie mam siły na nic więcej, to mój max..
Kiedyś dziwiły mnie kobiety w ciąży chodzące jak kaczuszki. Teraz chyba tez zaczynam tak chodzić
No i w końcu zamówiłam kocyk, na trzeci dzień szukania... Trzy dni!!!
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
nick nieaktualnyJa pieluszki, chusteczki, balsam hipp dokupię osobno, octenisept mam, laktator dokupi mąż jeśli będzie potrzebny, ale zapomniałam jeszcze o czymś, ale teraz nie pamiętam o czym zapomniałam
octenisept mam
1 Płatki kosmetyczne BELLA, 50 sztuk, kwadratowe
2 Linomag, maść, od urodzenia, 30g
3 EMOLIUM, emulsja do kąpieli, od urodzenia, 400ml
4 EMOLIUM, krem ochronny na wiatr i mróz, od 1 miesiąca,
5 Kompresy MATOCOMP, jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
6 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
7 FastGrip Katar Family, izotoniczny roztwór wody morskiej, aerozol do nosa, 100ml
8 BABYCAP, aspirator do nosa dla niemowląt, od urodzenia, 1 sztuka
9 BABY ONO, bezpieczne nożyczki do paznokci, od urodzenia, 1 sztuka
10 CANPOL, szczotka + grzebień do włosów z grzechotką, Zoo, 1 komplet
11 D-Vitum, witamina D dla niemowląt 400j.m., 96 kapsułek twist-off
12 Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
13 AKUKU, podkłady higieniczne jednorazowe, 60x90cm, od urodzenia, 5 sztuk
14 AKUKU, majtki sanitarne, poporododowe, jednorazowe, 6 sztuk
15 AKUKU, muszle laktacyjne, 2 sztuki
16 Penaten Mama, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
17 LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Folky, girl, od 0-3 miesiaca, 2 sztuki
mietata lubi tę wiadomość
-
Mi też strasznie ciężko się chodzi ogólnie. Nawet W SKLEPACH długo nie wytrzymuję
Zaraz mi ciężko, gorąco, duszno, słabo.
A jeśli chodzi o suszarkę do ubrań taką jak ze zdjęcia, to super jest właśnie, idealna na takie mniejsze ciuszki też. Może sobie taką sprawię, bo by nam się przydała dodatkowa. Suszarkę elektroniczną mamy (a raczej pralko-suszarkę) ale i tak nie chciałabym używać jej jakoś nagminnie.
-
i ja wrzucam moją listę, nie potrafiłam jej skopiować w jakiś edytowalny sposób, więc wrzucam screena:
Odnośnie laktatora ręcznego to waham się czy nie dokupić go po prostu w razie potrzeby po porodzie.
Mój mały raczej głową w dół, dziś na linii majtek czułam czkawkę
https://zapodaj.net/images/d8c169b3aff92.jpgmietata lubi tę wiadomość