X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiś kryzys...
    W sobotę wieczorem źle się poczułam - mdłości, gdy poczułam piekące się mięso, twardnienie i lekki ból podbrzusza.

Wczoraj miałam powtórkę - było mi niedobrze, brzuch mi twardniał, aż w końcu zwymiotowałam i poczułam się trochę lepie. Mała później fikała jak szalona w brzuchu, a ja leżałam i dochodziłam do siebie.
    Co dziwne czułam jej fikania nawet bardzo nisko, poniżej linii majtek.
    Mąż cały w strachu, bo wczoraj sobie pozwolił na piwkowanie z moim bratem, po tym chyba już do porodu nie chwyci alkoholu :D
    Dziś ledwo chodzę, czuję się jakbym dostała kopniaka w krocze :/

Akurat będę dziś dzwonić do mojej ginekolog umówić się na wizytę na 21 września to wypytam czy to normalne :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o jakim deszczu i niskim ciśnieniu mówicie ... ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51383d459a6a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c41e5f420ac.jpg

wichrowe_wzgórza, Katarzyna87, Holibka, Mamatobe♥, moremi lubią tę wiadomość

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawa płacze deszczowa aura od początku tygodnia ;(

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi hi :) a dziś i ja już mam 3 z przodu. Coraz ciężej, ale też już i coraz bliżej.
    W przyszłym tygodniu USG III trymestru, ciekawe ile moje Maleństwo waży, tak analizuję Wasze wagi Dzieciaczków po tym USG (duży rozrzut)

Pozdrawiam Dziewczyny i miłego dnia :)

wichrowe_wzgórza, Mamatobe♥, Invis lubią tę wiadomość

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie mogłam zasnąć przez zgage, a przedwczoraj w nocy wymiotowalam. Nie wiem po czym ani dlaczego. Nagle zrobiło mi się bardzo nie dobrze i poszło.

U nas aura deszczowa i beznadziejns od początku tygodnia w sumie. Dolny Śląsk.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a jeśli chodzi o czkawke, to ja zawsze odczuwam ją bardzo nisko brzucha, a główka w górze. Więc nie rozumiem :p

Holibka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozrzut wcale nie jest wielki, trzeba patrzeć kto kiedy robił usg :) na tym etapie robienie usg w 29tc a np w 31tc to juz może być bardzo duża różnica. do tego siatka centylowa jest pojemna, wszystkie dzieci więc w normie, jeszcze nam się żaden 3kg na tym etapie nie trafił hehe :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów wczoraj zasnęłam jak dziecko ;) nawet bez wstawania na siku :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W górach jest tak sobie. Nie ma tragedii, czasem popada, ale wybitnie nie jest. Tak grzybowo ;) na spacer można iść.
    Ciągle mnie jakaś kolka po prawej łapie i oczywiście panikuję, że to nerka znow sie zaczyna. Ale na razie nie :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    rozrzut wcale nie jest wielki, trzeba patrzeć kto kiedy robił usg :) na tym etapie robienie usg w 29tc a np w 31tc to juz może być bardzo duża różnica. do tego siatka centylowa jest pojemna, wszystkie dzieci więc w normie, jeszcze nam się żaden 3kg na tym etapie nie trafił hehe :)

Moja była akurat na 50 percentylu idealnie, ale obok wagi jest wpisane, że +/- coś 250 g :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Levi od 2 ostatnich wizyt ( a mam co 2 tyg) lezy glowka w dol. Jutro kolejne usg, wiec zobaczymy czy cos sie zmieniło, ale mysle ze nie, bo ruchy czuje bardzo wysoko, tak jak katarzyna pisla, prawie pod stanikiem, a w zasadzie to tak od linii pepka do stanika.

I musze sie pochwalic, ze ja jeszcze o dziwo moge latac. Codziennie chodze na 3 spacery z psem ( w tym jeden 1,5-2 godzinny), a moj pies to taka 40 kg bestia, ktora potrafi czasami niezle pociagnac, ale jakos dajemy rade. Mam ten komfort, ze nie majac dzieci oraz bedac juz na zwolnieniu po takim dluzszym spacerze moge sobie polezec/pospac i sie wtedy naprawde regeneruje.

Jedyna dolegliwosc to moje lapki - w nocy budzi mnie bol dloni, nie moge zacisnac reki w piesc, ani niczego chwycic :( na szczescie w ciagu dnia przechodzi i jest troche lepiej, ale i tak jest do dupy. Musze pogadac z lekarzem i polozna. Ponoc akupunktura pomaga

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlin deszczowy :) Ja tam się cieszę :D może nie jest mi jakoś super, ale nie jest mi słabo a to już coś. Znowu mnie biegunka łapie, super.

Idę dzisiaj do okulisty myślicie, że powinnam się wypytać o poród w soczewkach?
    Niby moja położna powiedziała, że nie. No ale jak człowiek ślepy jak kret ! Muszę coś wykombinować, bo jak nie to czeka mnie kupno okularów.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Morien Debiutantka

Wysłany: 7 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja wczoraj nie mogłam zasnąć przez zgage, a przedwczoraj w nocy wymiotowalam. Nie wiem po czym ani dlaczego. Nagle zrobiło mi się bardzo nie dobrze i poszło.

U nas aura deszczowa i beznadziejns od początku tygodnia w sumie. Dolny Śląsk.

Invis, a skąd z Dolnego Śląska jesteś ?

Morien
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Jedyna dolegliwosc to moje lapki - w nocy budzi mnie bol dloni, nie moge zacisnac reki w piesc, ani niczego chwycic :( na szczescie w ciagu dnia przechodzi i jest troche lepiej, ale i tak jest do dupy. Musze pogadac z lekarzem i polozna. Ponoc akupunktura pomaga
    Mam to samo, mi położna powiedziała, że łyżka soli dziennie. Nie żeby jeść na sucho, ale żeby tam w potrawach się przewijała. Fakt, nie budzę się już z bólu dłoni, to już coś :)

Charlutek lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 30 tyg wg belly czyli 29tc0d dzis na 11 wizyta zobaczymy ile mnie wiecej
    u mnie tez bol krocza, od zeszłej wizyty u gina boli mnie badanie tak ja te podczas porodu :( lada dzien zamawiam asortyment apteczny i poporodowy i to na tyle w temacie wyprawki :0 czekam na łózeczko zeby kącik Hani wykonczyc

Holibka, Mamatobe♥, Pani Moł lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Holibka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja w miarę na chodzie jestem i bez boleści ;) ale jak się nałażę w ciągu dnia plus fitness to czuję troszkę podbrzusze.
    W Lublinie też deszczowo.
    Invis u mnie kącik malucha jeszcze nie wygląda, mam nadzieję że za miesiąc będę mogła już się nim pochwalić i wyrobię się z zakupami ;)

age.png

age.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pochwalę po wizycie kontrolnej - rodzić jeszcze nie będę :) szyjka 25 mm, czyli więcej niż tydzień temu (być może wtedy była spięta?), dostałam zgodę na warsztaty Bezpieczny mMaluch i na wyprawę po wózek :)

Dzięki, mietata, za polecenie książki. Zamówię jeszcze dzisiaj.
    Mamatobe♥ wrote:
    Idę dzisiaj do okulisty myślicie, że powinnam się wypytać o poród w soczewkach?
    Niby moja położna powiedziała, że nie. No ale jak człowiek ślepy jak kret ! Muszę coś wykombinować, bo jak nie to czeka mnie kupno okularów.

Pytaj :) i daj znać. Ja oczywiście zapomniałam zapytać. W soczewkach czuję się dużo bardziej komfortowo niż w okularach. Nie rozumiem, dlaczego np jednodniówki miałyby być problemem. Jak ktoś ma za dużą wadę, to i tak nie można rodzić naturalnie.

Pani Moł lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka kazała się obserwować - może coś zjadłam, a może zbliżają się skurcze przepowiadające - lekka dieta.
    Co do ruchów odczuwanych bardzo nisko i bólów krocza, to mam uwazać, gdyby się utrzymywały, nasiliły lub gdybym odczuwała parcie do dołu to mam podjechać do Niej lub do szpitala, bo może być zagrożene wcześniejszym porodem.

Akurat ginekolog przyjmuje obok szpitala, ale w tym szpitalu rodzić nie planuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 10:38

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mówiła, że te wymioty i mdłości mogły być od tego, że dziecko wysoko leżało ;) Ale w naszym wypadku szalała wtedy niziutko

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Gemini darmowa dostawa - może komuś się przyda ;)

antonna, sara9555, Biedroneczka83, Xaxa lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ