Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam jakiś kryzys...
W sobotę wieczorem źle się poczułam - mdłości, gdy poczułam piekące się mięso, twardnienie i lekki ból podbrzusza.
Wczoraj miałam powtórkę - było mi niedobrze, brzuch mi twardniał, aż w końcu zwymiotowałam i poczułam się trochę lepie. Mała później fikała jak szalona w brzuchu, a ja leżałam i dochodziłam do siebie.
Co dziwne czułam jej fikania nawet bardzo nisko, poniżej linii majtek.
Mąż cały w strachu, bo wczoraj sobie pozwolił na piwkowanie z moim bratem, po tym chyba już do porodu nie chwyci alkoholu
Dziś ledwo chodzę, czuję się jakbym dostała kopniaka w krocze
Akurat będę dziś dzwonić do mojej ginekolog umówić się na wizytę na 21 września to wypytam czy to normalne -
nick nieaktualny
-
hi hi
a dziś i ja już mam 3 z przodu. Coraz ciężej, ale też już i coraz bliżej.
W przyszłym tygodniu USG III trymestru, ciekawe ile moje Maleństwo waży, tak analizuję Wasze wagi Dzieciaczków po tym USG (duży rozrzut)
Pozdrawiam Dziewczyny i miłego dniawichrowe_wzgórza, Mamatobe♥, Invis lubią tę wiadomość
-
rozrzut wcale nie jest wielki, trzeba patrzeć kto kiedy robił usg
na tym etapie robienie usg w 29tc a np w 31tc to juz może być bardzo duża różnica. do tego siatka centylowa jest pojemna, wszystkie dzieci więc w normie, jeszcze nam się żaden 3kg na tym etapie nie trafił hehe
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
W górach jest tak sobie. Nie ma tragedii, czasem popada, ale wybitnie nie jest. Tak grzybowo
na spacer można iść.
Ciągle mnie jakaś kolka po prawej łapie i oczywiście panikuję, że to nerka znow sie zaczyna. Ale na razie nie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
mietata wrote:rozrzut wcale nie jest wielki, trzeba patrzeć kto kiedy robił usg
na tym etapie robienie usg w 29tc a np w 31tc to juz może być bardzo duża różnica. do tego siatka centylowa jest pojemna, wszystkie dzieci więc w normie, jeszcze nam się żaden 3kg na tym etapie nie trafił hehe
Moja była akurat na 50 percentylu idealnie, ale obok wagi jest wpisane, że +/- coś 250 g9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Moj Levi od 2 ostatnich wizyt ( a mam co 2 tyg) lezy glowka w dol. Jutro kolejne usg, wiec zobaczymy czy cos sie zmieniło, ale mysle ze nie, bo ruchy czuje bardzo wysoko, tak jak katarzyna pisla, prawie pod stanikiem, a w zasadzie to tak od linii pepka do stanika.
I musze sie pochwalic, ze ja jeszcze o dziwo moge latac. Codziennie chodze na 3 spacery z psem ( w tym jeden 1,5-2 godzinny), a moj pies to taka 40 kg bestia, ktora potrafi czasami niezle pociagnac, ale jakos dajemy rade. Mam ten komfort, ze nie majac dzieci oraz bedac juz na zwolnieniu po takim dluzszym spacerze moge sobie polezec/pospac i sie wtedy naprawde regeneruje.
Jedyna dolegliwosc to moje lapki - w nocy budzi mnie bol dloni, nie moge zacisnac reki w piesc, ani niczego chwycicna szczescie w ciagu dnia przechodzi i jest troche lepiej, ale i tak jest do dupy. Musze pogadac z lekarzem i polozna. Ponoc akupunktura pomaga
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Berlin deszczowy
Ja tam się cieszę
może nie jest mi jakoś super, ale nie jest mi słabo a to już coś. Znowu mnie biegunka łapie, super.
Idę dzisiaj do okulisty myślicie, że powinnam się wypytać o poród w soczewkach?
Niby moja położna powiedziała, że nie. No ale jak człowiek ślepy jak kret ! Muszę coś wykombinować, bo jak nie to czeka mnie kupno okularów. -
Invis wrote:Ja wczoraj nie mogłam zasnąć przez zgage, a przedwczoraj w nocy wymiotowalam. Nie wiem po czym ani dlaczego. Nagle zrobiło mi się bardzo nie dobrze i poszło.
U nas aura deszczowa i beznadziejns od początku tygodnia w sumie. Dolny Śląsk.
Invis, a skąd z Dolnego Śląska jesteś ?
Morien -
Charlutek wrote:Jedyna dolegliwosc to moje lapki - w nocy budzi mnie bol dloni, nie moge zacisnac reki w piesc, ani niczego chwycic
na szczescie w ciagu dnia przechodzi i jest troche lepiej, ale i tak jest do dupy. Musze pogadac z lekarzem i polozna. Ponoc akupunktura pomaga
Charlutek lubi tę wiadomość
-
Witam w 30 tyg wg belly czyli 29tc0d dzis na 11 wizyta zobaczymy ile mnie wiecej
u mnie tez bol krocza, od zeszłej wizyty u gina boli mnie badanie tak ja te podczas porodulada dzien zamawiam asortyment apteczny i poporodowy i to na tyle w temacie wyprawki :0 czekam na łózeczko zeby kącik Hani wykonczyc
Holibka, Mamatobe♥, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Hej
ja w miarę na chodzie jestem i bez boleści
ale jak się nałażę w ciągu dnia plus fitness to czuję troszkę podbrzusze.
W Lublinie też deszczowo.
Invis u mnie kącik malucha jeszcze nie wygląda, mam nadzieję że za miesiąc będę mogła już się nim pochwalić i wyrobię się z zakupami
-
Ja się pochwalę po wizycie kontrolnej - rodzić jeszcze nie będę
szyjka 25 mm, czyli więcej niż tydzień temu (być może wtedy była spięta?), dostałam zgodę na warsztaty Bezpieczny mMaluch i na wyprawę po wózek
Dzięki, mietata, za polecenie książki. Zamówię jeszcze dzisiaj.
Mamatobe♥ wrote:Idę dzisiaj do okulisty myślicie, że powinnam się wypytać o poród w soczewkach?
Niby moja położna powiedziała, że nie. No ale jak człowiek ślepy jak kret ! Muszę coś wykombinować, bo jak nie to czeka mnie kupno okularów.
Pytaji daj znać. Ja oczywiście zapomniałam zapytać. W soczewkach czuję się dużo bardziej komfortowo niż w okularach. Nie rozumiem, dlaczego np jednodniówki miałyby być problemem. Jak ktoś ma za dużą wadę, to i tak nie można rodzić naturalnie.
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Ginka kazała się obserwować - może coś zjadłam, a może zbliżają się skurcze przepowiadające - lekka dieta.
Co do ruchów odczuwanych bardzo nisko i bólów krocza, to mam uwazać, gdyby się utrzymywały, nasiliły lub gdybym odczuwała parcie do dołu to mam podjechać do Niej lub do szpitala, bo może być zagrożene wcześniejszym porodem.
Akurat ginekolog przyjmuje obok szpitala, ale w tym szpitalu rodzić nie planujęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 10:38