X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Czy wasze dzieciaki sa juz glowka w dol? Czy u kogos jeszcze posladkowo?

Mój od 18 tyg na każdym usg akurat jest głowa w dół więc mam nadzieję że już nie zmieni zdania :)

Charlutek dobrze ze piszesz za nim zapłacę 300 zł chyba sprawdzę paczkę przy karierze ale coś mój mąż mówi że tak nie bardzo można :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają już kącik malucha gotowy lub prawie gotowy- pochwalicie się? :) Strasznie uwielbiam takie pokoiki/kąciki oglądać :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Charlutek dobrze ze piszesz za nim zapłacę 300 zł chyba sprawdzę paczkę przy karierze ale coś mój mąż mówi że tak nie bardzo można :/

U mnie na wielu paczkach zauważyłam że jest nawet nalepka "SPRAWDŹ ZAWARTOŚĆ PRZY KURIERZE!". I często w emailach o to proszą. Także u kuriera chyba można...

natomiast ostatnio odbierałam paczkę na poczcie "za pobraniem" i spytałam Panią z poczty o możliwość otworzenia paczki. Powiedziała, że nie można, chyba że osoba która wysyła paczkę "wykupi" taką możliwość. No ale przeciez jak ktoś zechce np. oszukać na paczce pobraniowej, to wiadomo że nie "wykupi" tej opcji :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za skopiowanie listy, bardzo to pomocne.

Dzieciaczki mają jeszcze czas żeby się obrócić, mój na bank to zrobił w 29 tc bo brzuch zmienił mi kształt, miałam wtedy ten kryzys z chodzeniem. Lekarz uprzedzał że jeszcze może się przekręcić, ma trochę czasu.

Invis, a u ciebie co cc jak się nie przekręci? w sumie masz jeszcze kilka tyg, może fiknie. A propos pokoju to ja mam meble, ale jeszcze w koślawej konfiguracji, do tego wszędzie kartony, jakieś nierozpakowane torby...co ja ci tu będę pokazywać, może w październiku jak ogarnę :)

Mnie dziś dopadł wieczorem jakiś dziwny ból, w prawym boku jakieś takie dziwne kłucie, ciągnięcie, zaczęłam się już zastanawiać czy to nie ta słynna wichrowa kolka nerkowa....gdzieś w necie wyczytałam że to mogą być skurcze przepowiadające, ale jakoś mi się wierzyć nie chce. Boli mnie tylko lekko w prawym boku na wysokości talii....
    Nie miałam do tej pory żądnych skurczy, twardnień brzucha etc to nawet nie wiem jak to rozpoznać...

BTW myślicie, że przez najbliższe 2 miesiące nasze rozmowy będą skupione na temacie: tak mi źle, tak mi źle, tak mi szaro? :P
    https://www.youtube.com/watch?v=7GKtNHNifHQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 22:17

Invis, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam majtki AKUKU rozm. M. Są na mnie za małe. Przez myśl mi nie przeszło żeby brać L. Więc zastanówcie się :) paczka poszła do kosza. Też z Akuku wzięłam te wielorazowe, pakowane po 2 sztuki i te rozmiarowo są dobre.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przekręcenie maluszków jest kilka sposobów, ostatnio zgłębiałam temat, może komuś się przyda:
    1. Siedzenie na "odwróconym krześle" - czyli brzuchem do oparcia, aby nogi były szeroko
    2. Kręcenie biodrami
    3. Szeroki "kaczy" chód
    4. Generalnie siedzenie szeroooookooo, najlepiej jeśli kolana są niżej niż biodra
    5. Ćwiczenia dedykowane ciężarnym na piłce, choćby kręcenie na niej biodrami
    6. Siedzenie w pozycji krawca na podłodze - łatwo znaleźć w necie, generalnie prosty kręgosłup, kolana na boki, stopy do siebie
    7. Kręgosłup prosto, nie garbimy się, szczególnie przy siedzeniu.

Invis, Pani Moł lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW myślicie, że przez najbliższe 2 miesiące nasze rozmowy będą skupione na temacie: tak mi źle, tak mi źle, tak mi szaro? :P
    https://www.youtube.com/watch?v=7GKtNHNifHQ[/QUOTE]

mietata Mam nadzieję, że nie. Choć ledwo na czwartek piętro dziś wlazłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 22:29

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Niby mają czas się odwrócić ale jak się obroca nie będziecie mieć wątpliwości. Po 32 tyg to podobno jie zły ból i kolowrotek w brzuchu:)
    Ja tez jutro mam 3usg prenatalne i jsk tak czytam że wasze dzieciaczki mają po 1.5kg a Maciuś 2 tyg temu 1.7kg to jestem przerażona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 22:36

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata moja ginekolog z Polski twierdzi ze u nich się nie pierdzielą i że ułożenie pośladkowe to dla nich wskazanie do cc... natomiast w Niemczech podobno unikają cc jak mogą, jak się o to ostatnio pytaliśmy położnej to mówiła że są różne sposoby na odwrócenie maluszka...np. jakaś apunktura aby zmobilizować malucha do ruchu i obrotu...oczywiście za moją zgodą. Mówiła nawet ze praktykują porody pośladkowe czasem, aż mnie zmroziło i nie chcę się na to godzić jakby co...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Mają miałam mieć cesarkę, bo była położona poprzecznie. W 34 czy 35 tc się obróciła. Nic nie czułam. Nic nie bolało. Nawet nie wiem dokładnie kiedy to było. Wiem tylko, że to mniej więcej wtedy, bo tak miałam badania.

Skończyło się na "normalnym" porodzie ;)

Tomek już był chyba w każdej pozycji. Raz jest głową w dół, na kolejnym badaniu w poprzek, a w jeszcze kolejnym głową w górę. U wieloródki (kobiety, która choć raz rodziła), może się obrócić do paru dni przed porodem - tak mówi moja gin.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 25 byla w dól, 4 godziny pozniej poprzecznie i teraz znów w dół. Czka dość czesto i raz czuję to na wysokości pęcherza a czasem koło pępka. Nie wiem gdzie ma ten łeb :P
    Duszno potrafi mi się nawet przy stole na siedząco zrobić ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Z Mają miałam mieć cesarkę, bo była położona poprzecznie. W 34 czy 35 tc się obróciła. Nic nie czułam. Nic nie bolało. Nawet nie wiem dokładnie kiedy to było. Wiem tylko, że to mniej więcej wtedy, bo tak miałam badania.

Skończyło się na "normalnym" porodzie ;)

Tomek już był chyba w każdej pozycji. Raz jest głową w dół, na kolejnym badaniu w poprzek, a w jeszcze kolejnym głową w górę. U wieloródki (kobiety, która choć raz rodziła), może się obrócić do paru dni przed porodem - tak mówi moja gin.
    Też nie czułam jak mi się synek obracał. To znaczy ruchy czułam, ale nie ból i nie wiedziałam, że akurat się odwraca. Długo był główką w dół, w 36 pośladkami i nie wiem kiedy wrócił z tą główką. Ostatecznie wyszło cc, ale nie z powodu ułożenia.
    W tej ciąży maluch miesiąc temu miał ułożenie pośladkowe, ale dzisiaj czułam paluchy w pochwie ;) Zobaczymy przed porodem.
    O suszarkę taką mi chodzi https://odeo24.pl/product-pol-4333-Lakeland-24909-Elektryczna-suszarka-na-ubrania-15-kg.html albo coś w tym stylu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibko, ja właśnie wtedy na ostatniej wizycie byłam pewna, że Mala jest główką w dół, bo czkawka na samiuśkim dole, a tu sie okazało, że ona sobie leży jak na hamaku, łepek po prawej, ciałko na srodku, nożki po lewej. Zonk, jak zwykle u mnie;)

Śmieszne są te momenty, kiedy brzuch się rozciąga w taki sposób, jakby sie maluch przeciągał, z dwóch stron;) I tak sobie teraz myśle, że pewnie to też znak, że nadal hamakuje...ech.. Kurcze, a tak chcialam urodzić naturalnie..buu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 23:02

Holibka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Też nie czułam jak mi się synek obracał. To znaczy ruchy czułam, ale nie ból i nie wiedziałam, że akurat się odwraca. Długo był główką w dół, w 36 pośladkami i nie wiem kiedy wrócił z tą główką. Ostatecznie wyszło cc, ale nie z powodu ułożenia.

Dokładnie, ruszala się normalnie ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40f7340f8387.jpg

Chwale sie brzuszkiem ze szpitala poki jeszcze moge :) tak szybko rosl a ostatnio jakos zwolnil...

antonna, Kaczuszka86, Pani Moł, Mamatobe♥, Blondik, Invis, Katarzyna87, Asia_89, moremi lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza piękny brzusio :)

Mama2kituszek no inkasenta czy mój nie na hamaku jak u ciebie, generalnie mam prawą stronę brzucha bardziej wypchaną. Dowiem się za niecałe 2 tygodnie.

Moreli nie znałam takiej suszarki, ciekawe. U mnie póki co grzejnik w łazience obwieszony. Już ostatnia partia się suszy.

Co do odbierania paczek i sprawdzania przy kurierze to jak wiem że oś mogło się uszkodzić to każę kurierowi czekać, oczywiście po podpisaniu papierów. A jeśli nie mam większych obaw to pytam jak w razie czego wygląda reklamacja.

Zuza2323 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch odwrócił się główka w dol miedzy usg polowkowym a kolejnym za 4 tyg. I do tej pory jest tak ułożony, a ruchy najintensywniej odczuwam z lewej strony, mniej więcej na wysokości pepka. Często jednocześnie puka z prawej i wtedy zastanawiam się czy nie fiknal, ale na usg wczoraj wisiał główka w dół. W ogóle to puka sobie wszędzie, jak siedzę trochę skulona i brzuch dotyka nogi to mam wrazenie ze siedzi w mojej nodze :p od jakiegoś czasu czuję go też wysoko, prawie pod stanikiem. Więc mimo ze ma głowę w dole to wierci się niesamowicie. A czasem jak wypnie coś (wydaje mi sie ze pupe) to brzuch wygląda niesamowicie zabawnie, jakby wielki robak mi tam pelzal w środku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 07:17

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza piękny brzunio :)

Widzę, listopadowki że się dobrałyśmy. Każdej coś, aż się przytulniej robi ;) <3
    Też mi ciężko brak mocy, ale mimo to jakoś nie potrafię usiąść na dupie... boję się ze jak ja się za to nie wezmę to na poród będę w czarnej dupie :)

Wczoraj na zakupach z mężem złapał mnie skurcz taki dziwny, która nie mogłam zrobić. Po prostu stanęłam, mąż się na mnie patrzy i z tekstem "no kurwa nie gadaj że urodzisz" z takim przerażeniem :D no padłam:D

Zuza2323, moremi lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po badaniach. Mała waży 1610g na koniec 30 tego tygodnia. Bez uwag.
    Leżała z nogą na głowie (zazdroszczę), ma tłuszczyk na udach, leży główką w dół - tez mam czkawkę na linii majtek. Szyjka długa i zamknięta.

Ciężko mi strasznie dziś wybieram się do IKEA na ostatnie przedporodowe zakupy.

Jeszcze 4 tygodnie i już będzie można troszkę wyluzować i nie martwić się na zapas.

Lekarz od USG u mnie najlepsze w Łodzi, ale wizyta 300zł. Z tym, że pokazał wszystko łącznie z tłuszczykiem i włoskami na głowie.

Najważniejsze, że serduszko ok, mózg ok, wszystkie przepływy ok i nie jest owinięta pępowiną. Żadnych możliwych na tym etapie odchyleń nie ma Z USG trochę większa niż z OM i termin z USG to 11.11.

Do tej pory 10kg na plusie a będzie więcej.

Ciesze się, że u Was dziewczyny wszystko ok i cieszę się, że wkraczamy na tą ostatnią prostą.

Życzę Wm miłego dnia :-)

Mamatobe♥, Holibka, Pani Moł, Invis, Katarzyna87, wichrowe_wzgórza, Asia_89, moremi, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • mietata Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już chyba taki etap, że nawet najtwardszym coś tam dolega. Swoją drogą tak sobie myślę, że jednak te niecałe 2 miesiące to jednak jeszcze kawał czasu bycia w zaawansowanej ciąży. Ja mam przed sobą conajmniej dobry miesiąc mocnej aktywności zawodowej i skompletowanie całej wyprawki, o praniu, układani etc nie wspomnę.Może dzięki temu jakoś szybciej zleci....najgorsza jest ta pogoda, mój spadek morale nastąpił od pierwszego dnia deszczu, ciśnienie padło a ja wraz z nim....

kociary wszystkie jeśli jesteście zainteresowane przygotowaniem naszych kocich dzieciaków na przyjście ludzkich to mogę polecić książkę którą polecała położna na SR, "Koci detektyw". U nas na razie jest festiwal czułości i miziania brzuszka :) lepiej jednak być gotowym na wszelkie ewentualności.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ