X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi od miesiaca testuje suszarke samsunga i jestem mega zadowolona. Susze nawet to co niby na metce ma nie suszyc w suszarce i nic sie nie dzieje. Jest sporo delikatnych programow jestem mega zadowolona z zakupu.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest na urlopie... nastapił błąd w przychodzi... wizyte mam dopiero jutro na 10:40 ale do innego lekarza...
    Wkurzyłam się bardzo... aż mnie jajnik boli...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 15:02

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Zapytałam przyjaciółki co myśli o wypraniu ochraniacza w pralce bo trochę sie boję o tą gąbke w środku. A ona po odpowiedzeniu na pytanie mówi do mnie "ale po co ty tak wszystko pierzesz?" To jej tłumacze że zazwyczaj wszystkie nowe rzeczy piore i przecieram, bo chemia, bo sam fakt ze nowe itd- wole przeprac, czy to dla mnie czy dla dziecka. A ona do mnie na to, że "no a ja nie jestem taką desperatka...mam ważniejsze rzeczy do zrobieni"...

Mi słowo "desperatka" w ogóle nie pasuje do kontektu :D Już prędzej powinna powiedzieć, że jesteś "pedantką" (chociaż moim zdaniem to co robisz jest normalne) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 14:53

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi mi też suszarka mocno chodzi po głowie :P mam nawet na nią miejsce i kupię ją jak tylko będzie taka możliwość.

age.png

age.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po urodzeniu dziecka zmieniają się też trochę priorytety wakacyjne. Pracowałam 10 lat w biurze podróży, więc co nieco widziałam, a potem moje własne doświadczenia to potwierdziły ;)

Wiecie, jak przed urodzeniem zależy nam by być gdzieś, tak po porodzie chcemy dalej tam być, ale mamy dodatkowe wymagania choćby standardu, położenia, jedzenia jeśli jest.

Tajlandia czy Chiny z niemowlakiem to dla mnie za dużo, ale Europa jest jak najbardziej dostępna ;)

Nas w tym roku tak rozochociła ta Chorwacja, że za dwa lata chcemy znów na tak długo jechać. Może Czarnogóra, może Włochy ;) Za rok pewnie tylko góry, bo trzeba kasę nazbierać ;)

Inna rzecz to fakt, że na wakacjach w parze odpoczywa się inaczej niż z dzieckiem ;)

Wszystko jest dla ludzi ;)

Ps. Psokotka Ciebie widzę też tak nosi jak mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 15:52

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Moremi od miesiaca testuje suszarke samsunga i jestem mega zadowolona. Susze nawet to co niby na metce ma nie suszyc w suszarce i nic sie nie dzieje. Jest sporo delikatnych programow jestem mega zadowolona z zakupu.
    Niestety na taką suszarkę nie mam miejsca. Mam na myśli bardziej taką rozkładaną, ale działającą na zasadzie grzejnika.
    Ale jak już kupimy dom, to koniecznie z miejscem na pralnię/suszarnię.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też marzy pralnia ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, początkowo myślałam nad taką suszarką grzejnikiem, ale ostatecznie ona zajmuje więcej miejsca niż suszarka :) U nas stoi pralka na niej suszarka w garderobie, już mniejszej chaty niż moja to chyba żadna z was nie ma ;)

co do wakacji to ja już jestem w takim wieku, że żadne namioty, pokoje w hostelach 8 osobowe etc. przejadło mi się, wyrosłam, nie wiem leniwa się zrobiłam i wygodnicka ;) zatem dużo z dzieckiem się nie zmieni. My zazwyczaj na wakacjach bierzemy samochód i wynajmujemy mieszkania/domy, nigdy nawet na all inc nie byłam a w hotelu chyba raz nocowaliśmy bo dostaliśmy w czasie podróży poślubnej w prezencie pobyt.
    Azja mnie w ogóle nie ciągnie jakoś, lubię za to po Europie jeździć. Włochy strzelamy w przyszłym roku bo już trochę znamy, dość blisko więc bez kłopotliwej podróży, ale marzy mi się wrócić na Maderę, idealny klimat dla dzieci, ale trochę daleko....ech rozmarzyłam się w ten paskudny dzień :)

Straciłam dziś 3/4 dnia w Ikei próbując wymienić szafę, w końcu się udało, ale mnie trafia, że aż tak długo mi zeszło.

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prałam ochraniacz z gąbką i nic mu się nie stało :) Dodatkowo - wyprałam już ręcznie tapicerke z fotelika i mam zamiar też wyprać wózek. Ubranka już mam wszystkie uprane do rozmiaru 74, dziś ostatnie prasowanie :) Mam też kilka ubranek większych i też je uprałam, bo nie mam zamiaru trzymać ich "brudnych" w komodzie :D
    A więc Invis dołączam do Ciebie w schizowaniu :D

Kurwi*a mnie bierze :/
    Mąż i moja matka uważają, że po co już teraz szykować pokój (w naszym przypadku kącik) dla dziecka -> skręcać stelaż od kosza Mojżesza, ściągać i ustawiać łóżeczko itp. przecież to można zrobić jak dziecko już się urodzi.
    A ja jestem z tych co lubią mieć wszystko zrobione przed czasem.
    Ma być jak naszybciej i koniec! A jak nie, to niech mnie cmokną w dupke i sama sobie poskręcam i poprzestawiam wszystko.
    Jak to się mówi - umiesz liczyć, licz na siebie.

Co do łóżeczek - dzięki za info :) Czyli wygląda na to, że są ok :) W razie czego mamy wyjście awaryjne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 16:33

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku Mąż przeziębiony i przewiało go w pracy i plecy go bolą, więc mam umierającego faceta w domu... :/ Mam tylko nadzieję, że mnie nie zarazi

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi mnie szlag trafia z szuszarką rozkładaną, co prawda nie grzejącą, ale taką zwykłą. Strasznie mnie to graciwo wkurza. W lecie fajnie było, bo wystawiałam na balkon i nie pamiętałam że to takie koromysło, a odkąd pada to niestety stoi w domu i zagraca. Zdecydowanie suszarka - AGD zajmuje mniej miejsca, do tego trzeba tylko gniazdko :) U mnie w garderobie 160x120cm jest na nią miejsce ;)

age.png

age.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak off topic... Czy dziewczyny które zamawiały paczki u pieluszkowazabawa dostały je? Ja wsumie dostałam na maila zdjęcie 2-3 rzeczy z zamówienia ale paczka miała iść w piątek. Napisałam w poniedziałek o numer przesyłki cisza :/ paczkę mam za pobraniem wiecznie schizuje ale chciałabym mieć naszykowana kasę dla kuriera

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po usg 3 trymestru.
    Mała wcale nie taka mala bo waży 1,5 kg.
    Na chwile obecna ulozona jest glowka do gory. Szyjka dluga na 5 cm.
    Mam miec jeszcze jedno usg za 7 tygodni.

Asia_89, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87, KasiaHaBe, Mamatobe♥, Holibka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dziś byłam podejrzeć dziecia, miałam usg 3 trymestru. Waży prawie 1,5kg, ma się świetnie, wszystko u niego dobrze, przepływy ok, łożysko, pępowina też, szyjka zamknięta, ma 2.8cm. Moje wyniki badań idealne, czyli wszystko pięknie :) Jestem radosna jak skowronek :)
    Wspominałam lekarzowi o moich bólach brzucha, które pojawiają się po wysiłku. Wystarczy że postoję trochę przy "garach" albo przejdę się na spacer lub zakupy i zaraz zaczyna mnie boleć podbrzusze, jakby mi wszystko miało wypaść. Lekarz mnie zbadał, zrobił mi usg dopochwowe, nie stwierdził nic niepokojącego. Polecił brać nospę, nawet 3x dziennie. Do tego odpoczywać, czyli jak to w ciąży - nie dźwigać, nie męczyć się itp, a jak zaczyna boleć - kłaść się i leżeć. Jeśli się nie polepszy - obserwacja w szpitalu, ktg i szukanie przyczyny. Choć wg doktorka to po prostu uroki ciąży, dziecko napiera główką i pewnie tu trzeba szukać źródła tego dyskomfortu - tak piszę, jakby któraś z Was miała podobny problem ;)

Asia_89, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87, Holibka, Blondik lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, ja tez mam takie bole i lekarz powiedzial, ze to normalne.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem w gronie obolałych - spojenie i podbrzusze mnie ostro bolą już, i to samo mi powiedział lekarz, co Madzialence - że niewiele można poradzić. Trzeba odpoczywać i tyle. Pocieszam się myślą, że w sobotę czeka mnie ostatnia misja - koncert ostatni w sezonie, ale 45 minut tylko trwający, więc wysiedzę na tej scenie i będę już tylko odpoczywać z przerwami na szkołę rodzenia i wizyty u doktora. :)

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też na poprzedniej wizycie tak mówił, ale dla mnie to stało się naprawdę uciążliwe... Nie jestem w stanie pójść na spacer, na normalne zakupy, pochodzić po jakimś byle tesco i kupić co trzeba, wiecie, popatrzeć i powybierać, ugotować obiadu który wymaga dłuższego stania w kuchni, posprzątać chałupy ;p No zwykłe codzienne czynności są dla mnie trudne, bo po prostu mnie zaczyna wszystko boleć. Podziwiam i z zazdrością patrzę na ciężarne, które wyglądają super i mają siłę i energię na normalne życie. Ja po przejściu niewielkiego dystansu wyglądam jak po maratonie, z miną kota, który siedzi akurat w kuwecie ;p No ale jeszcze tyko dwa miesiące, za dwa tygodnie wraca mąż i będzie dużo lepiej :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mół, ja też za 2 tyg mam ostatni niemuzyczny w sumie gig, a potem mogę już odpuścić ;)

Mnie od 2 tygodni pobolewa lekko brzuch jak za dużo dźwigam albo pędze jak szalona...tak wiem, nie powinno się dźwigać ani ścigać w ciąży, ale mi się cały czas wydaje, że jestem w super formie i nie w ciąży. Nadal mogę sobie zawiązać buty i właściwie zrobić wszystko sama :) Niestety te pobolewania mi przypominają, że jednak w ciąży jestem...więc zwalniam marszobieg i uświadamiam sobie ile mam siat w ręku...niereformowalna jestem.

Dla dziecia zakupy odkładam a sobie dziś w tkmaxx kupiłam super wygodne buty na jesień i płaszczyk z rozszerzanym dołem, super na ciąże i po będzie też ładnie wyglądał. Dorzuciłam sobie do tego cudowny ciepły kocyk....sezon jesienny uważam za otwarty. Niestety coś mnie lekko łamie w kościach i kiepskawo się czuję, mam nadzieję, że jakiegoś wirusiska nie złapałam, idę poić się herbatą.

Dziewczyny, która będzie litościwa i podeśle mi swoją listę z gemini....bo ja serio nie mogę się zebrać żeby tego powyszukiwać....leniuch maksymalny mi wyszedł ;)

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee, mam pralkę w kuchni w zabudowie, więc tam suszarki nie wcisne. W łazience naprawdę nie ma na nią miejsca.
    Ta suszarka, którą upatrzyłam jest dwupoziomowa i składa się na płasko, więc po wysuszeniu mogę ją nawet na balkon wystawić. Niestety z AGD tego nie zrobię.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Mój lekarz jest na urlopie... nastapił błąd w przychodzi... wizyte mam dopiero jutro na 10:40 ale do innego lekarza...
    Wkurzyłam się bardzo... aż mnie jajnik boli...;/
    A jak dziś sytuacja wygląda?

‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ