Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
NW, ja bym chciała chustować, ale też wolę poczekać. Sama miałam dysplazję (prawdopodobnie, acz w sumie nie wiadomo na 100%), mam nadzieję że się we mnie nie wda
Wychodze z założenia, że na bieżąco będę decydowac, czego potrzebuję. Teraz kupuję wyłącznie niezbędnik.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
U mnie wyszły 3 prania, ale to z ręczjikami, kocykami i pieluchami. Właśnie sobie przypomniałam, że jeszcze prześcieradła na gumce muszę uprać i rożek. Przez ostatni weekend korzystałam z pogody, żeby wszystko ładnie wyschło. Teraz wiecznie pada i nie chciałam, żeby pranie "skisło"
Mam problem z czapeczkamiW pace używanych ciuchów jest kilka sztuk, ale większe rozmiary (na ponad 3 mies.) I kilaka mniejszych, ale bez metek i nie wiem, czy będą dobre na niemowlaka czy nie
Dziewczyny, gdzie kupujecie czapeczki? Widziałam, że te bawełniane zwykłe nawet tanie są. -
nick nieaktualnyCharlutek wrote:Tak, czytalam, ze samo przechodzi po porodzie, ale na chwile obecna nie bardzo sobie wyobrazam, jak mam ogarniac noworodka takimi zdretwialymi lapami... w nocy nie jestem w stanie niczego zlapac, nawet koldry naciagnac nie moge, taki ze mnie inwalida
w dzien da sie przezyc.
Holibka, W Niemczech nie przyjmuja niestety kobiet ciezarnych bez kolejki, wiec nie wiem czy uda mi sie w ogole ogarnac ten termin, jak nie to zacisne zeby i jakos dam rade.
mi przeszło prawie ze z dniem porodu, także ten okres 2-3 tyg to max spokojnie zobaczysz ze będzie jak ręką odjął. EMG nie ma sensu , powodem jest ciąża a nie przyczyna neurologiczna, poza tym ciąża jest p/wsk do emgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 11:33
Charlutek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż chcę chustować
zobaczymy w praniu jak to będzie, jeszcze na razie się nad tym za dużo nie głowię.
Mi z wyprawki został do kupienia przewijak i lampa sufitowa do dziecio-pokojuoczywiście czekam jeszcze na to przeklęte okno, nie mam pojęcia czemu to trwa tak długo.
Wczoraj przyszły mi koszule z Dolce Sonno (dzięki, Invis, za polecenie!) i są okej. Zamawiałam szare i nie stwierdzam żadnego intensywniejszego niż w przypadku innych nowych ubrań zapachu. Właśnie schną po praniu i to chyba będzie już komplet do szpitalnej torby - będzie mogła sobie stać spakowana w szafie i luzik.Invis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Emg ma sens, bo jest podstawą diagnozy, czy to w ogóle jest cieśń. Inaczej to wróżenie z cìąży co najwyżej ;]
ciąża jest p /wsk do emg, to nie jest wróżenie, zakłada się że objawy kliniczne wynikaja własnie z ciązy (jeśli pojawiają sie w trakcie jej trwania i ustepuja po)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 11:45
-
Z tego co czytam robota u was wrze
Ja miałam się brać za pranie ubranek, jakoś nie mogę się zmobilizować no i zawsze mam wytłumaczenie a to na szafę czekałam, a teraz na półki czekam
Co do nosidła, cholera też się rozglądam za jakimś, ale nie mam pojęcia na co patrzeć muszę się zagłębić w tematJa to myślałam, że będę małego wkładać do nosidła i na zakupy koło domu itd. Nie uśmiecha mi się znoszenie całego wózka i wnoszenie za 30 min
Ale tak jak mówicie dziecka od razu w to nie wsadzę.
Jutro wizyta u mojej ginekolog. Ciekawość mnie zżera -
kameelka wrote:ciąża jest p /wsk do emg, to nie jest wróżenie, zakłada się że objawy kliniczne wynikaja własnie z ciązy (jeśli pojawiają sie w trakcie jej trwania i ustepuja po)
Mam wybitny uraz do "zakładania" jeśli chodzi o nadgarstki, bo przez takich ortopedów waliłam sie z problemami wiele latmoże dlatego brakuje mi obiektywizmu w takich kwestiach ;>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 11:56
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Zakłada się... no właśnie ;] znam przypadji że lekarz tak zalożył, że się szykował już do operacji. Na szczęscie pacjent walnał sie w glowe i zrobił emg prywatnie. Cieśni nie było.
Mam wybitny uraz do "zakładania" jeśli chodzi o nadgarstki, bo przez takich ortopedów waliłam sie z problemami wiele latmoże dlatego brakuje mi obiektywizmu w takich kwestiach ;>
ale w ciązy to badanie odpada, po ciąży / bez ciązy to oczywiście podstawa. Ja mówie o sytuacji ciężarnej -
nick nieaktualnyMamatobe♥ wrote:Z tego co czytam robota u was wrze
Ja miałam się brać za pranie ubranek, jakoś nie mogę się zmobilizować no i zawsze mam wytłumaczenie a to na szafę czekałam, a teraz na półki czekam:D
u mnie to raczej robota leży..podobnie jak ja:)... nie wiem kiedy zacznę prać...mobilizacja zerowa.
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Swoją drogą, zaczynam sie łudzìc, że moje plecy to jednak nie dyskopatia a staw biodrowo-krzyżowy. Zobaczymy czy po ciąży przejdzie, bo teraz rezonansu nie chce robić. Niby można, ale...po co,,skoro nie umieram jeszcze9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
kameelka wrote:ale w ciązy to badanie odpada, po ciąży / bez ciązy to oczywiście podstawa. Ja mówie o sytuacji ciężarnej9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
kameelka wrote:u mnie to raczej robota leży..podobnie jak ja:)... nie wiem kiedy zacznę prać...mobilizacja zerowa.
Swoją droga, biały jeleń straszie ładnie pachnie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Holibka mam
Wstawiałam nawet zdjęcia
do winterpacka zapomnieli dodać etui termiczne, ale dałam znać właścicielowi sklepu, a on załatwił sprawę i mają przysłać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/219c3d6ff1ad.jpg
I polecam zajrzeć tutaj:
http://www.sklep-tosia.eu/testy-i-porownania/baby-design-husky-prawdziwy-must-have-test_a922.html -
Wichrowe, polecam metodę przeminęło z wiatrem: jutro bedzie nowy dzień, pomyślę o tym jutro....tak się bujam od 8 miesięcy; )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 12:29