X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nadrobię później :D Właśnie wróciłam z sesji ciążowej :) Zamot niezły bo sesja miała być jutro i w efekcie latałam cały dzień jak poparzona, żeby się wyrobić.
    Ale dzięki temu ogarnęłam ściąganie kamienia, mejkap i sesję :D

Specjalistki kosmetykowe słuchajcie :D Makijaż 1,5 godziny. Miały być matowe brązy i beże dopasowane do karnacji, dostałam jakąś siność z dodatkiem błyszczącego fioletu. Miało być konturowanie twarzy, dostałam ruskie rumieńce i ciemny placek na dekolcie. Kępki przyczepiła krzywo, a usta miały być neutralne a dostałam czekoladowo brązowe. Miała być kreska, a jej nie było i pani twierdziła że kreska jest passe. Zapłaciłam 120zł i musiałam się ratować w domu, wyszło względnie.

Sesja fajna, łaziłyśmy po lesie, słońce fajnie przeświecało, nie mogę doczekać się efektów :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    To tak jak u mnie :) wirtualna piona!

Piąteczka :D

Invis - tak. I lubi wystawiać łokieć z prawej strony brzucha.

A ja mam takie głupie pytanie... Wy też słyszycie czasem strzykanie w brzuchu podczas ruchów dziecka? Taki odgłos jak strzelanie w kolanie albo jakby ktoś sobie strzelał kostkami w palcach? :D
    Bo już nie wiem co o tym myśleć, może jakieś urojenia mam... :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- czegoś takiego to ja nie słyszę- na szczęście, bo chyba bym była przerażona! Wystarczająco czasami się dziwię że to małe potrafi robić w brzuchu aż takie wygibasy i wszystko czuję... czasami dość boleśnie.

Ja sesję ciążową mam 23 września, na godzinę 14:00. Przy tym makijaż udało się umówić tylko na 7:30 był wolny termin. No i teraz nie wiem, czy wciskać w międzyczasie fryzjera czy nie ma sensu (bo chyba najpierw powinien być fryzjer, a później makijaż).

Cholera, ale jesiennie na dworze. Chyba dawno nie było tak chłodnego i jesiennego września, co?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wciska mi łokieć z prawej strony brzucha :P

Invis ja bym fryzjera po makijażu w twoim przypadku zrobiła.

Ja sama się w domu na szybciora czesałam, to było tylko podniesienie fryzury w zasadzie

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zobaczyłam prognozę na kolejny tydzień...o matko chmura deszcz max 15 stopni....załamka.

Czuję bardzo dobrze jak mały coś wypycha, tylko nie zawsze wiem co to jest hehe, łożysko mam na przedniej ścianie.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, dlatego czasem zamiast iść do "specjalisty" lepiej zrobić sobie makijaż samemu :D Ja robiłam sobie makijaż sama i na ślub i na oba plenery ślubne :D

Invis, to będę musiała zapytać chyba ginke w przyszłym tygodniu o to :D Ah, pogoda okropna, mam wrażenie, że jest październik lub listopad... :/

Holibka lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Hej :) nadrobię później :D Właśnie wróciłam z sesji ciążowej :) Zamot niezły bo sesja miała być jutro i w efekcie latałam cały dzień jak poparzona, żeby się wyrobić.
    Ale dzięki temu ogarnęłam ściąganie kamienia, mejkap i sesję :D

Specjalistki kosmetykowe słuchajcie :D Makijaż 1,5 godziny. Miały być matowe brązy i beże dopasowane do karnacji, dostałam jakąś siność z dodatkiem błyszczącego fioletu. Miało być konturowanie twarzy, dostałam ruskie rumieńce i ciemny placek na dekolcie. Kępki przyczepiła krzywo, a usta miały być neutralne a dostałam czekoladowo brązowe. Miała być kreska, a jej nie było i pani twierdziła że kreska jest passe. Zapłaciłam 120zł i musiałam się ratować w domu, wyszło względnie.

Sesja fajna, łaziłyśmy po lesie, słońce fajnie przeświecało, nie mogę doczekać się efektów :)

Jezu kobito to ty profesjonalnie do tematu podeszłaś!!!!....makijaż fryz, ja poszłam jak stałam, sama coś tam umotałam na głowie pomalowałam tylko oczy...:-( trochę teraz zwątpiłam...
    A planujesz pokazać nam tu efekty tej sesji ? czy raczej zostawiasz dla siebie?

Invis ja czuję włąśnie tak jak opisujesz w ogole mam wrażenie że ostatnio te ruchy a raczej wypinania są bardzo nieprzyjemne , bolesne. Brzuch przybiera dziwne kształty, ogólnie dużo tych "przemieszczen/ wypięc" w ciągu dnia, skóra bardzo napięta. Albo pozycje dziecko zmieniło albo dużo urosło...bo już oddychać praktycznie nie mogę..

Iza ja "strzykania" nie słyszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:12

• agagaga Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, Kameelka u mnie podobnie. I nie powiem zeby to bylo przyjemne. Jak sie wypnie to moge w pupe klepnac. Ostatnio naciska mi na żołądek i np czuje głód a za chwilę aż mnie boli jakbym konia z kopytami zjadła. Mam wrazenie jak stoje jakby mi mial brzuch odpaść. Taki jest napiety. I przez to wyciągam go podświadomie bo tak mi wygodniej. Rozluzniam się tylko na lezaco:(

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro sesję :) Też mam umówiony makeup i fryzurę. Chciałam sesję w plenerze, ale 15 stopni to za zimno na takie kuse sukienki z gołym brzuchem, więc ograniczę się do studio. Miało być zdjęcie na huśtawce, ale ktoś się rozchorował i huśtawki nie przyczepił, więc będę jeszcze w październiku szła dorobić to jedno zdjęcie. Jednym słowem masakra, ale jak już się zdecydowałam to nie wymiękam. Nawet wianek sobie kupiłam na tę okazję.

Ja widzę mocne wypinanie się brzucha, jak się Mała rozciąga, natomiast nie potrafiłabym określić jaka to część ciała :) Wiem co jest gdzie tylko dzięki USG.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tylko ja nie wpadłam na to żeby umówić sie na make-up i fryzurę

• Invis Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A idziecie z partnerami czy same na sesje? Ja się wybieram z mężem i córką i mam misję bo muszę im kupić jakieś ubrania fajowe. Będę miała sesję w dwóch sukniach- szmaragdowej i bordowej, w takim parku. Typowo jesiennie... ciekawa jestem jak to wyjdzie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka ma studio niedaleko pracy mojego męża, więc on się urwie i będzie obecny na sesji :)
    kameelka wrote:

No widzisz, Holibka miała umówiony, a i tak musiała poprawiać po makijażystce :D Może u mnie będzie podobnie :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:53

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam sama, też 2 suknie (bordowa i pudrowy róż- takie przyniosła foto) plus wianki ,sesja w parku

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem z natury człowiekiem wsi i choć mieszkałam całe życie w Poznaniu i teraz w Zielonej Górze, to uwielbiam wies. Moi rodzice od ok.10 lat mają dom na wsi i ja kochamnten klimat, że jak chcę koperku do sosu sobie dosypać, to idę go nazrywać :)
    A Zielona Góra jest takim miastem w sam raz - nie jest prowincjonalna, dużo się dzieje, jest mnóstwo knajpek, festiwali, koncertów, teatr, filharmonia itp (oczywiście nie porównuję z Wawą, gdzie bywam regularnie - a w pracy mega regularnie na szkoleniach NCK i CAL), ale z drugiej strony nie jest ogromna, ma mnóstwo zieleni, lasy w mieście i takie tam. W porównaniu z Poznaniem dla mnie ZG wygrywa x100, choć w Poz się urodzilam. Ale ludzie (zwłaszcza przyjezdni) w Poznaniu poznanieją... i nie jest to pozytywne określenie ;)
    A w mediach często mam wrażenie, że jest tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee635f97d2c.jpg
    Hi hi ;)

Invis lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, to mieszkamy 100km od siebie :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Nie tylko :)
    Ja się sama malowałam i czesalam. Wyszło bardzo naturalnie i wyglądam jak ja :)
    Co do ciuchów, to pierwsza sesja z małym brzuszkiem jest w białej koszulce i tiulowej spodnicy. Towarzyszył mi synek.
    Druga sesja w białej koszulce i takich luźniejszych spodniach. Fotograf uznała, że wygląda to fajnie w plenerze. Byłam boso i siedzimy z synkiem nad strumykiem.
    Trzecia sesja w studio. Tym razem z mężem i synkiem. Wszyscy w białych koszulkach i dżinsach. Jeszcze jedna sesja będzie w październiku/listopadzie. I kolejna po porodzie :) Wszystko się łączy w całość, a że znam Kasię i już z nią współpracowałam wiele razy, to nie mogę się doczekać efektu końcowego.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi rzeczywiście ciekawie :-) takie różne etapy zestawione później razem. Fajny pomysł moremi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się na sesję nie umówiłam i teraz nie wiem, czy jeszcze to zmienić czy jak... Z jednej strony bym chciała, z drugiej nie czuję się aktualnie ani fizycznie ani estetycznie za dobrze na taką akcję.

Części ciała poszczególnych przez brzuch nie rozróżniam, czuję właśnie takie wypinania i napięcia bardziej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Pani Moł, to mieszkamy 100km od siebie :)
    No tak, dobrze kojarzy mi się że Ty gdzieś z okolic Zgorzelca? :)

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za dużo tłuszczu żeby wiedzieć, czym się wypina ;]

Byłam dziś u gina. Ogólnie wszystko spoko, szyjka 25mm, mówi że to super. Jego zdaniem mogę nie doczekać terminu :O Śmiał się trochę, ale...obstawia 37-38 tydzień, bo głowa już ładnie ciśnie. Ratunku! :D
    Do domu narodzin nie powinnam mieć problemów jego zdaniem, acz kwestia czy w ogóle zdążę na kwalifikację :D Czasem nawet robią to na izbie, jak nie ma miejsca na normalnej porodówce. Na szczęście pocieszył mnie, że bardzo rzadko zdarza się, że muszą odesłać pacjentkę lekarza z ich szpitala.
    Mogę na spokojnie rodzić sobie od 16 października. Nawet mówi, że poleca seks i jakieś inne tego typu "przyspieszacze", bo po co przeciągać :P

Holibka, Mamatobe♥, Pani Moł, Charlutek lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ