Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
JEJUUUU NADROBIŁAM!
Teraz wy czytajcie
Jacky u nas też będzie Aleksander, ale bez Jana z przodu
Otulanie – położna polecała po prostu zawijanie w pieluszkę na początku, Tulik mnie bardzo ciekawina razie się wstrzymuję z zakupem ale nie wykluczam
Rodzynka masz fajny kompaktowy brzuszek, od przodu to prawie nie widaćOdnośnie krwi pępowinowej my się nie decydujemy, w moim odczuciu procedura jest zbyt skomercjalizowana, jak na coś co ma mieć tak wielki potencjał, te wszystkie pakiety usług, abonamenty, droższe warianty odpycha mnie bardziej niż zachęca. A i przykładów użycia z sukcesem tej krwi wcale aż tak dużo nie ma. Co do namawiania przez lekarzy to ja unikam tego na co mnie ktoś usilnie namawia
Wiadomo jak działa lobby koncernów farmaceutycznych.
Agaaga ja chodze na ciążowe fitness, ogarniam chałupę i cieszę się czasem dla siebieNie ma nudy! Chusty używane – trzeba polować, może coś fajnego trafisz w dobrej cenie. Najlepsze są tkane i splocie krzyżowym czy skośnym, nie pamiętam, ale chodzi o to żeby się nie zniekształcały. Nowa naprawdę dobra chusta to koszt 450zł wzwyż, używane około 300zł. Myślę że najpierw warto umówić się z doradcą jak już maluszek będzie na świecie i zobaczyć czy to zabawa dla was
Imiona ogólnie i podkradanie – my chcieliśmy Oliwiera, ale okazało się, że kuzyn męża tak nazwał syna urodzonego kilka miesięcy wcześniej niż nasz miał się urodzić, więc wycofaliśmy się z tego imienia nie chcąc być posądzonym o podbieranie
Invis piękny brzuszek! Ja wyczuwam dupkę małego, ciągle wypina
Iza ja już dawno pierścionków nie noszęMąż nosi, a ja nie, śmiejemy się że żonaty z ciężarną kochanką się buja
Nacięcie – ja rodzę w szpitalu, gdzie nie ma rutynowego nacinania i praktykowana jest ochrona i można to zaznaczyć w planie porodu. Położna jednak nastawia mnie, że nie zawsze da się ochronić krocze i faktycznie czasem dla zdrowia lepiej jest zrobić cięcie w odpowiednim momencie. Co ciekawe ponoć długie porody są dla krocza lepsze, ponieważ mięśnie mogą się „przyzwyczaić” do naprężeń. Do tego pozycje wertykalne pomagają chronić krocze, ponieważ nacisk jest równomierny, a nie jak na łóżku tylko na dół tkanek. A jak będzie w praktyce to się okaże, ja mam nadzieję że dam radę być aktywna jak najdłużej i moje krocze na tym skorzysta
Mietata co do butelek ja kupiłam jedną z rozpędu, żeby mieć, ale ponoć fajnie sprawdza się dawanie pokarmu na palcu. A o tym kubeczku to gdzieś słyszałam, że to spoko. Też odpuściłam laktator i moja położna mówiła podobnie jak twoja, żeby nie przeginać z tym odciąganiem bo będzie tego mleka za dużo
Moremi ten patent ze strzykawką w przypadku leków – dzięki za przypomnienieBanalne ale proste i użyteczne. Może to głupio zabrzmi ale ja mam doświadczenie z tym sposobem dzięki mojemu psu
NW jaka rozbieżność dat! A to nie jest tak, że te wcześniejsze szacunki są bardziej prawdopodobne niż te w późnej ciąży?
Pako słabo z tą twoją szkołą rodzenianie wiem co ci poradzić, lipa i tyle
U nas w butach siedzimy
a ze swoim dzieckiem pewnie będziesz miała inne podejście niż z takim tymczasowiczem
Imię Jadwiga – super, mam koleżankę Jadźkę, taka równa z niej babkano ale chłopaki z roku śpiewali jej „Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga”
Kameelka sesję robiła mi kumpela, chciałam aby miała względny materiał do zdjęćFryzury nie robiłam, tylko trochę napuszyłam moje naturalnie bardzo lejące włosy i przez to niezbyt objętościowe, a to na zdjęciach widać jak są takimi smutnymi zwiskami. Do sesji warto się pomalować konkretniej bo aparat dużo zjada. Jak się sama pomalujesz po prostu trochę mocniej to też będzie
Fotki pokażę
Antonna my obie – ja i pani fotograf byłyśmy w trakcie sesji lekko zasmarkaneW lesie popiekły mnie pokrzywy i pogryzły komary, ale i tak spoko
Mi zależało na naturalnych fotach i absolutnie bez gołego brzucha. Uważam ciążowe brzuchy za nic pięknego w wersji nagiej – przebarwione, włochate, z rozstępami itp. Naprawdę rzadko zdarzają się takie piękne brzusie (zazdraszczam jeśli takie macie
). Mam uraz po sesji brzuszkowej kuzyna i jego żony, którą w całości opublikowali na facebooku, a jak wiadomo co się zobaczy, tego nie da się odrobaczyć.
Wichrowe zaciskaj nogiA tak serio to ja bym mogła w 38 tyg rodzić
-
Holibka, z tymi chustami to pojechałaś
Na początku fajnie się sprawdzają pasiaki i za porządny używany zapłaci się około 150 zł.
Te chusty, o których piszesz to chusty żakardowe, przy czym 400-500 zł to tzw. budżetówki
Ceny tych pięknych tkanych (mówię o wzorach, a nie o pasiakach) zależą w dużej mierze od przędzy, domieszek, czy sposobu tkania.
Ja kończę właśnie swoją własną chustę, tzw. HW (tkana ręcznie). Jest z niewielką domieszką lnu. Utkałam ją sama od podstaw, a teraz wykańczam brzegi frędzlami. Sama ją zaprojektowałam od początku do końca. Nie wiem czy kiedykolwiek ją sprzedam, ale jeżeli się zdecyduję, to cena takiej oscyluje w granicach 1500 zł.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
jacky88 wrote:Ps. Ja mam brata Zygmunta. Tez typowo polskie imie, a malo popularne. Dla mnie normalne, ale jak mlody chlopak przedstawia sie obcym to widac lekkie zdziwienie-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja w 6 klasie trafiłam na Norberta. Z miesiąc myślałam, że to nazwisko
Naprawdę fajne chłopakinadal mamy kontakt
wichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
PsotkaKotka wrote:Moj maz mi dzisiaj pare zdjec nad mozem zrobil. Po raz kolejny stwierdzil ze jeszcze nigdy nie widzial tak ogromnego brzucha ciazowego
Miły jest, nie ma co.
Ja wiem, że mam spory brzuch, bo było go już widać w 3 miesiącu. Ale wisi mi to. Nadal jestem szczupła, ciuchy ciążowe XS i S, więc po ciąży trzeba będzie nad brzuchem popracować.
Damy radę. Jak nie damy, to najwyżej dr Szczyt
I jestem przekonana, że z tym brzuchem nadal jesteś piękna
Ps. Gdyby był tak duży jak twierdzi Twój mąż, to by ludzie z Greenpeace próbowali Cię do wody wrzucić. Nie zrobili tego? Czyli nie ma racjiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 23:00
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Katarzynaa wrote:O, albo w szkole był chłopak o imieniu Gniewko - pierwszy i ostatni raz takowego poznałam
Ja poznałam chłopaka o imieniu Myślibór. Tak, też nie wierzyłam, że takie imię istnieje-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moremi, ja się codziennie śmieję, że mąż jest z Green a ja waleń, jak czasem pomaga mi się przekręcić na drugi bok - najgorzej mi w leżącej pozycji jest ;] A wcale nie mam wielkiego brzucha.
Paulina, czadowe imię i myśle, że byloby prezentem a nie krzywdą9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A, wracając jeszcze do wizyty. Gin poleca USG w 37 tygodniu w celu oceny wagi. Mówi, że na izbie niby brzuch mierzą, coś tam robią, ale z doświadczenia widać że to wróżenie z fusów. I miał pacjentkę, co jej lekarz uznał że na cholerę usg, do tej pory dzieciak był w normie. I co? Wyszło 4800 ;]
10 tygodni od połówkowego to dużo i może być bardzo różnie. Tymczasem w przypadku przewidywanej dużej wagi można indukować poród naturalny wcześniej, zamiast na siłę ciągnąć do 40 tygodnia i robić cesarkę.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Gniewko piękne imię. Ja bym sie nie przyjmowała zdaniem innych. Tym bardziej ze teraz nadaje sie naprawde przeróżne imiona i mamy mieszanke obcych np. Brajan ze staropolskimi jak Mieszko czy Franciszek. Najlepsze w tym wszystkim jest to ze xoraz mniej nadaje sie imion tzw. Zwyczajnych (dla naszego pokolenia) jak np. Krzysztof Mariusz Paweł. Agata Monika Magda.
. Moze nasze wnuki beda odkrywaly te imiona na nowo.
Z imionami nadawanymi jestem w miare na bieżąco bo mam rodziców nauczycieli.
Pytanie z innej beczki szczegolnie do dziewczyn które juz rodzily. Jak to jest ze zrzucaniem kilogramów po ciąży. Wiem ze karmienie wspomaga itp. Ale ostatnio zaokrogliła mi sie buzia i pojawil zarys drugiego podbródka...:-p i zaczelam sie zastanawiac czy jak sie chudnie po porodzie (to naturalne chudniecie bez diet fitnessu itp) to taki tluszczyk np. Z podbrodka czy ramion tez spada czy trzeba go jednak specjalnie zbijac?
Brzuch uda okolice miednicy to wiadomo ale twarz?
Mysle nad tym bo waga mi nie skoczyla do przodu a buzia zrobila sie okragla mimo ze poki co mam 8kg na plusie ale mieszcze sie w wiekosc ubran z orzed ciąży (mam wysoko brzuch).
Powiedzcie jak to bylo u Was z tymi kilogramami szczegolnie w nietypowych miejscach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 00:02
-
Majblanca, to strasznie różnie jest. Koleżanka przytyła 25kg- co ciekawe nie wiem gdzie, bo była nadal szczupła ze sporym brzuchem, ale waga gadała 25. Po miechach była jak wcześniej. Tylko karmienie.
Teściowa - po urodzeniu sama z siebie schudła i jak nigdy nie była szczupła tak została do dziś
A znam laski co karmią, ćwiczą i albo nie chudną albo mega wolno.
Teraz koleżanka rodziła. Szczupła przed ciążą, w ciąży 16kg, większość spadła w 2miechy, teraz po pół roku jest jaka była. Nie ćwiczy.Majblanca lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
EDIT - mialo byc nad moRZem oczywiscie. Nie moglam edytowac tamtego posta.
MAJaBLAnCa - to raczej opuchlizna, zejdzie po porodzie samo. Dlatego ja pisalam ze ciezarne sa piekne do jakiegos momentu a potem kaczy chod, wielkie biodra, brzuchol, napuchniete stopy i dwa podbridki.
MOREMi - on to raczej mowi z troska. Nie utylam, od tylu czy nawet od orzodu nie widac bardzo ze w ciazy jestem ale moj brzuch bardzo urosl do orzodu tylko. Niestety skonczylo sie to w poprzedniej ciazy mega rozstepami i rozejsciem miesni brzzcha.Majblanca lubi tę wiadomość
-
Wada duzych campingow sa animacje i roznego rodzaju eventy. Teraz jest jakis koncert a nas szlag trafia a wybralismy specjalnie miejsce na drugim koncu campingu!
Moj maz to w ogole spalby na dziko, niecierpi jak tylz ludzi w kolo i kocha nature. Natomiast ja nie czuhe sie bezpoiecznie tak calkiem na odludziu. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24