Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasha ja też myślałam, że nie dam rady z bólem sobie poradzić. Pobieranie krwi to był ból na 5 w 10 stopniowej skali. Jak anestezjolog się mnie pytał w czasie porodu jak się czuję to mimo,cze bolało (nie będę ściemniać, że poród kila,Ca je boli), sama oceniłam go na 8/10 ;p powiedziałam mu, że jeszcze dam radę! Skąd siły - cholera wie;)
-
Invis, przeszłam w tej ciąży kolkę nerkową. Czytałam sporo i wydaje mi się, że nie jest nie na miejscu, bo większość kobiet ocenia ten ból jako gorszy niż porodowy
Co mnie baaardzo pociesza, bo póki co niczego gorszego niż ta pieprzona nerka nie przeżyłam.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe grunt że przeżyłaś
jak poród mniej boli to tym bardziej przeżyjesz i my wszystkie razem z tobą, choć każda w innym miejscu i czasie prawdopodobnie
Mój mąż mówi (po przejściu kolki), że dam radę skoro on kolkę wytrzymałok.
U mnie nieogarnięte dalej, znowu koniec miesiąca i znowu to samo ;] KASA.
Chciałam dziś zamówić materacyk, ale się zirytowałam i pierdzielnęłam poszukiwania, bo co kliknęłam aukcję to w opisie "przedmiotem aukcji jest dopłata do materaca". Nosz kurde, w tytule materac, a w opisie dopłata? Jak można sprzedawać dopłatę?
Właśnie obwjrzeliśmy z mężem "Sprzymierzonych" z pittem i cottilard... tematyka teoretycznie nie moja - wojna, szpiedzy itp., męża też niezbyt, a koniec końców film bardzo nas wciągnął i ciekawił do ostatnich chwil, oboje emocjonalnie go odebraliśmy, a ja to aię oczywiście poryczałam jak bober. POLECAM.
-
wichrowe_wzgórza wrote:U nas polecała laktacyjna lanolinę właśnie, też dlatego że zmywać nie trzeba.
Moremi, a długo i dużo paliłaś? Ja jakieś 8 lat, ale niewiele. Rzuciłam z dnia na dzień, już ponad 10 lat nie palę
Mąż znajomej doszedł do 4 paczek dziennie. BUDZIŁ SIĘ W NOCY na fajka, obłęd. Na szczęście ma to za sobą.
Jeszcze fajna jest maść Skarb matki. Też nie trzeba zmywać, kosztuje grosze i ma dobry skład.
https://www.aptekagemini.pl/skarb-matki-femina-masc-do-pielegnacji-brodawek-sutkowych-30g.html-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Co wy tak o tych porodach
Śpieszy wam się gdzieś ?
Ja to z robotą w czarnej du... stanełamMobilizacji brakło, nowy tydzień może wejdę na właściwe tory
Niestety pogoda taka fajna, że interesuje mnie kocyk i puzzle, nic więcej -
nick nieaktualnyO, Sprzymierzonych też wczoraj z mężem oglądałam. Ale generalnie lubię w tematyce wojennej filmy. No i scena porodu mega poruszająca... W zasadzie obecnie każda scena porodu mnie mocno szarpie, ale ta to już wyjątkowo.
Papierosy też paliłam, jakieś 8 lat. Potem rzuciłam przez taką książkę pt."Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" i rzucilam z rozdziału na rozdział... Nie palę od 5 lat. Niesamowite, że jak się poprzestawia w głowie, to można WSZYSTKO. W każdym razie polecam teraz tę książkę każdemu palaczowi. Jedynie moja mama jest niereformowalna. Ostatni bastion papierosowy w rodzinie (a w rodzinie męża - jego mama). Matka moja też, jak się przebudzi w nocy to idzie sobie zajarać. Chore po prostu.
Gdzie jest to zapowiadane słońce? Leje od soboty wciąż.
-
Pani Moł wrote:O, Sprzymierzonych też wczoraj z mężem oglądałam. Ale generalnie lubię w tematyce wojennej filmy. No i scena porodu mega poruszająca... W zasadzie obecnie każda scena porodu mnie mocno szarpie, ale ta to już wyjątkowo.
Papierosy też paliłam, jakieś 8 lat. Potem rzuciłam przez taką książkę pt."Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" i rzucilam z rozdziału na rozdział... Nie palę od 5 lat. Niesamowite, że jak się poprzestawia w głowie, to można WSZYSTKO. W każdym razie polecam teraz tę książkę każdemu palaczowi. Jedynie moja mama jest niereformowalna. Ostatni bastion papierosowy w rodzinie (a w rodzinie męża - jego mama). Matka moja też, jak się przebudzi w nocy to idzie sobie zajarać. Chore po prostu.
Gdzie jest to zapowiadane słońce? Leje od soboty wciąż.)
-
Byłam w lidlu, przeżyłam
Udało mi się kupić biustonosz do karmienia, jak dla mnie jakość szycia i materiału znacznie lepsza od dwupaków bezszwowych z hm. Informacyjnie: mój ozniar przed ciążą 70E --> lidlowy teraz 85D
Do tego getry, niestety buły tylko S i L i w efekcie wzięłam L. W udach (mam szerokie) są ok, natomiast w brzuchu mam jeszcze luz, ale pewnie za tydzień będą okjakościowo spoko.
Z dzieciowych kupiłam dwupak czapeczek wiązanych oraz dwupak - body kopertowe 56. Jakość ok, miękka bawełna, ale dość cienka.
Generalne jak przyszłam o 8:15 to towar był już dość przebrany... Jak wychodziłam o 8:30 to z dzieciowych zostały tylko różowe skarpetki i największe rozmiary ciuszków
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Kurcze - a nam się ten film się średnio podobał (w sensie Allied) ;/ (myśmy go już jakiś czas temu oglądali) - ja to nie lubię filmów, co do których prawie od razu wiem jak się skończą, tymczasem tu żeśmy od razu wiedzieli że ona jest niemieckim szpiegiem i jeszcze Marcin powiedział że się pewnie sama na koniec zabije, żeby uratować Pitta - skoro więc w pół godziny odgadliśmy zakończenie to film był bardzo przewidywalny i przez to nudny - zabrakło jakiegoś takiego magnetyzmu (nie czułam żeby między Pittem a cotilladr było jakieś wielkie uczucie), czegoś co wciąga w akcję, zresztą akcja ciągnęła się bardzo ślamazarnie ;/
no i zauważyłyście że, Pitt (którego uwielbiam i cenię jako aktora) miał w tym filmie tak wyprostowaną i nienaturalnie naciągniętą twarz, że wyglądał jakby był sztuczny - a przecież on ma już ponad 50 lat.? Aż mi się odechciało oglądać ...
Pasażerowie też mi się średnio podobali, taka bajka - za to byliśmy na It - to wprawdzie remake - co wkurza mnie strasznie, bo ostatnio nawet dość dobre i wcale niestare filmy robią od nowa (moim zdaniem - tylko po to żeby kasę wyciągnąć od kinomanów), ale kurcze - tę wersję polecam, moim zdaniem lepsza niż ta 1990.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 09:04
-
Pani Moł wrote:O, Sprzymierzonych też wczoraj z mężem oglądałam. Ale generalnie lubię w tematyce wojennej filmy. No i scena porodu mega poruszająca... W zasadzie obecnie każda scena porodu mnie mocno szarpie, ale ta to już wyjątkowo.
Gdzie jest to zapowiadane słońce? Leje od soboty wciąż.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Słuchajcie - szczególnie mam pytanko do moremi ;P bo ty tu się znasz na tych chustach i nosidłach, a dla mnie to czarna magia
Dostałam parę rzeczy od mojej siostry (jej mąż jest Holendrem, a ona sama często podróżuje, więc te rzeczy są takie, mhh "niepolskie" ;P) i raz że się zastanawiam jak tego użyć, a dwa czy to nie są przypadkiem te wisiadła - będę więc wdzięczna za spojrzenie fachowym okiem i opinie
No i tak - mam tu oto taką wielką "szmatę" - to jest chyba taka chusta, ale jakaś taka inna, instrukcja jest po holendersku, ale łatwo się w tym połapać, a wygląda to tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f99167e4b007.jpg
Dostałam też coś czego w ogóle nie potrafię ogarnąć jak to użyćwiem tylko że to też nosidełko dla maluszka - się zwie lodger shelter i wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a025657c810.jpg
A do tego mam z 5 otulaczy do spania, które moja siostra kupiła w USA, ale one wyglądają trochę inaczej niż te tuliki i woombies i nie wiem czy to dobrze czy źle... ;/
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aefbec6e34aa.jpg
-
Mamatobe♥ wrote:Co wy tak o tych porodach
Śpieszy wam się gdzieś ?
Ja to z robotą w czarnej du... stanełamMobilizacji brakło, nowy tydzień może wejdę na właściwe tory
Niestety pogoda taka fajna, że interesuje mnie kocyk i puzzle, nic więcej
Chyba w sobotę pojadę do rodziców, bo okazało się, że u nich jest torba z najmniejszymi ciuszkami. Mąż obiecał za miesiąc kupić dostawke. Może dokupie jeszcze dwa ręczniki i to będzie na tyle.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyPako, co do "It" to remake remake'iem, to bardziej re-ekranizacja
ale jeszcze się nie odważyłam, w ciąży unikam stresów a horrorów boję się jak dziecko
Kurczę, do lidla wybiorę się dopiero jak mężuś z pravy wróci bo sama nie chcę się wypuszczać, pewnie nie będzie już nic a nic, a też interesowały mnie czapeczki no i te sweretkowate pajace. -
Pako, pierwsze wygląda jak chusta elastyczna. Pewnie się rozciąga. Niektóre dziewczyny sobie bardzo chwalą, ale trzeba pamiętać o prawidłowym ułożeniu dziecka, no i po 6-7 kg niestety jest za ciężko dla noszącego, a i nie da się prawidłowo ułożyć dziecka (chusta sprezynuje, a nóżki z żabki zaczynają wisieć).
Drugie to coś jak chusta kółkowa, ale nie do końca. Z uwagi na ułożenie dziecka nie jest polecane. Dziecko układa się jak w hamaku i ma wtedy przyciągnięta bródkę do klatki piersiowej, więc jest ryzyko uduszenia. Poza tym obciąża to jedno ramię noszącego, a u dziecka może wzmóc asymetrię.
Otulacze są super. Ten z nóżkami możesz wykorzystać też z powodzeniem do fotelika samochodowego.pako_mrrr lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Invis wiadomo, że każdy poród inny. Są takie które urodzą i mówią, że właściwie myślały, że będzie gorzej, są takie które mówię odwrotnie.
To chyba też kwestia tego, że u mnie na pogotowiu nie potrafili zdiagnozować zapalenia nerek. Uważali, że to kamienie i trzeba je wystukać. Kto miał zapalenie nerek wie, ze nie wolno tego robić. To ból nie do zniesienia.
Drugi aspekt to "nagroda". Lecząc nerki boli, a giftem jest to, że nie boli.
Poród boli, ale nagroda jakby lepsza. Czekamy na nią 9 miesięcy. To Nasze dziecko. Adrenalina powoduje, że szycia krocza (jeśli jest) nie czujemy, bo to już nie boli.
Nie chcę by było to powitanie zero-jedynkowe, jednak w ten sposób najlepiej porównać.Invis, moremi lubią tę wiadomość