X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu, przeżyłam :P
    Udało mi się kupić biustonosz do karmienia, jak dla mnie jakość szycia i materiału znacznie lepsza od dwupaków bezszwowych z hm. Informacyjnie: mój ozniar przed ciążą 70E --> lidlowy teraz 85D

Do tego getry, niestety buły tylko S i L i w efekcie wzięłam L. W udach (mam szerokie) są ok, natomiast w brzuchu mam jeszcze luz, ale pewnie za tydzień będą ok :P jakościowo spoko.

Z dzieciowych kupiłam dwupak czapeczek wiązanych oraz dwupak - body kopertowe 56. Jakość ok, miękka bawełna, ale dość cienka.

Generalne jak przyszłam o 8:15 to towar był już dość przebrany... Jak wychodziłam o 8:30 to z dzieciowych zostały tylko różowe skarpetki i największe rozmiary ciuszków :D

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu, przeżyłam :P
    Udało mi się kupić biustonosz do karmienia, jak dla mnie jakość szycia i materiału znacznie lepsza od dwupaków bezszwowych z hm. Informacyjnie: mój ozniar przed ciążą 70E --> lidlowy teraz 85D

Do tego getry, niestety buły tylko S i L i w efekcie wzięłam L. W udach (mam szerokie) są ok, natomiast w brzuchu mam jeszcze luz, ale pewnie za tydzień będą ok :P jakościowo spoko.

Z dzieciowych kupiłam dwupak czapeczek wiązanych oraz dwupak - body kopertowe 56. Jakość ok, miękka bawełna, ale dość cienka.

Generalne jak przyszłam o 8:15 to towar był już dość przebrany... Jak wychodziłam o 8:30 to z dzieciowych zostały tylko różowe skarpetki i największe rozmiary ciuszków :D

age.png

age.png
  • agagaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poweekendowo. Widzę temta szczepień się rozhulał. Ja zdam się na pediatre tak jak i poprzednim razem. Z tym, ze zadne 5in1 nie wchodzi w grę. I szczepilam corke na pneumo. Teraz tez zaszczepie ale ta płatną. Tym bardziej, ze starsza bedzie przywlekac z przedszkola różne dziadostwo.
    Każdy ma swoje racje w tym temacie.

Ciaza zaczyna mi ostro doskwierac. Twardnienia, bolesne wypinanie się małej i niestety plecy. Po spacerze nie czuje sie najlepiej.

Zamówiłam lozeczko! Dziś zabieram sie za segregacje ubranek:) zobaczymy co tam mam ciekawego. W czwartek wizyta i spotkanie z położną. Obgadam z nia szpitalno- wyprawkowe tematy i spakuje torbę. Mąż sie chyba przejął moim twardym brzuchem bo kazał mi się spakować :)

Holibka lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za te powtórzenia, telefon mi zwariował.

Katarzyna stanik jest bez fiszbin ale w mojej ocenie bardzo dobrze trzyma. Porównując te z hm - tamte rozpłaszczały mi biust na boki, a ten nawet trochę zbiera.
    Z resztą w lidlu można chyba zwracać ciuchy

age.png

age.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki moremi. Moja siostra mówiła że tego lodgera używała właściwie tylko w samochodzie, bo on ma ponoć dziurkę na pasy, ale ja tego nie ogarniam ;/ - będę musiała poprosić żeby mi szkolenie zrobiła, bo ja to nie wiem nawet gdzie przód, gdzie tył, a w necie jakieś inne wersje są ;D
    A z tej chusty to mówiła mi że korzystała tylko do 3 miesiąca, bo potem jej niewygodnie było, czyli że się zgadza z tym co piszesz - tylko że jej dzieciaki były wiosenno-letnie i się obawiam że ja będę miała mało okazji do skorzystania. Ale przynajmniej na początek będę miała okazję spróbować jak mi z ta chustą w ogóle pójdzie - ja się tego boję trochę, bo ja mam przepuklinę w międzykręgową a odcinku szyjnym i w ogóle nie powinnam nic sobie na tej szyi zawieszać, więc może się okazać że chustowanie - pewnie bardzo wygodne - nie będzie dla mnie ;/

zi13nafan2lh9052.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napewno juz o tym pisalyscie ale powiedezcie mi jeszcze raz co bedziecie mialy dla maluszkow do spania w domu? Jakie spiworki/otluacze/kocyki/rozki....?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako ja miałam wrażenie na warsztatach z chust, że ciężar lalki, a miałam taką ok. 4kg rozkłada się równomiernie nie czułam obciążenia szyi, którego się obawiasz.

pako_mrrr lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dziewczyny, napewno juz o tym pisalyscie ale powiedezcie mi jeszcze raz co bedziecie mialy dla maluszkow do spania w domu? Jakie spiworki/otluacze/kocyki/rozki....?

Ja póki co mam Woombie, rożek z motherhood (taki bawełniany, bez minky) i dwa kocyki z minky. Na razie nie kupowałam nic więcej, bo nie wiem, co się sprawdzi, myślę, że na sam początek rożek lub woombie powinno być spoko, a najwyżej się coś dokupi. Ale nie mam doświadczenia, więc może fajnie jakby się wypowiedziały doświadczone mamy :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja nazbierałam do spania już kilka opcji -
    rożek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12f7903cff4c.jpg
    te otulacze:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d90bf1c789f.jpg
    one są cienkie więc może będę to jakoś łączyć razem - otulacz + rożek, otulacz + śpiworek (zobaczymy co się sprawdzi).

i mam też śpiworki i pościel (ale z pościeli pewnie korzystać na razie nie będę):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6f404c0758d.jpg

zi13nafan2lh9052.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, no co Ty??? Ja byłam o 8:30 w naszym lidlu po ręcznik dla Em i wszystkiego było jeszcze sporo.
    Kurde, a patrzyłam na te staniki (pudełka), ale myśle sobie - 80 w obwodzie...to nie dla mnie.

I zamówiłam w końcu koszule z DS :D Będę miała w czym leżeć w szpitalu :D
    Mąż dziś wyjeżdża do Niemiec o 17 :/ Wróci 3 października wieczorem :/ Mam nadzieję, że Młoda posiedzi w brzuchu.

Od wczoraj czuję ból w plecach, który pojawia się i znika, podejrzewam, że to Em uciska jakiś nerw. No i od trzech dni Młoda inaczej się rusza, delikatniej i rzadziej.

Wichrowa, mi od jakiegoś tygodnia lepiej się...wypróżnia :D I to czasem nawet 2 razy na dzień. Raz na dwa dni poszło w zapomnienie :)

Apropo tego. Takie chwilowe uczucie parcia na odbyt jakbym musiała się wypróżnić, ale nic z tego to są jakieś skurcze?

Tak wogóle to może te, które już rodziły napiszą czy i jakie objawy miały kilka dni/w dzień porodu ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Katarzynaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do spania mam dwa małe otulacze, ale one są tak cienkie że raczej tylko na drzemki w ciągu dnia będę używać (zresztą czytałam że nie poleca się zbyt długiego otulania dziecka). Na noc mam śpiworek, ale jeszcze nie mam pomysłu co ubierać pod, żeby maleństwu nie marzły rączki i jednocześnie nie przegrzewała reszta. Myślałam o body z dł rękawem + cienki pajac.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do spania na razie kocyk, rożek, dwa śpiworki (lekki i troszkę cieplejszy, bo nie wiem jak z temperaturą w chacie po termomodernizacji), no i kołderkę na trochę później. Dokupię jeszcze kocyk i myślę nad otulaczem, widziałam właśnie takiejak Pako pokazywała na trzecim zdjeciu, te z zakładkami. Z kolei polożna pokazywała jak otulać dzidziusia pieluszką bambusową i kocykiem, niby to fizjologicznie jest okej. Jeszcze się waham dlatego nad otulaczem.

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Pako, co do "It" to remake remake'iem, to bardziej re-ekranizacja :) ale jeszcze się nie odważyłam, w ciąży unikam stresów a horrorów boję się jak dziecko :D
    remake - to właśnie rekranizacja po polsku - a właściwie film który został nakręcony bądź stworzony na nowo, z różnym stopniem zmian (są ostatnio w modzie jeszcze sequel'e i prequel'e - też "wyciągarki" kasy, ale to już inna para kaloszy ;)
    mnie filmy nie stresują, już wam kiedyś pisałam że dla mnie film to film, a strach przed czymś, co widzę na ekranie, co wiem że jest wyreżyserowane, przy czym pracowali charakteryzatorzy i aktorzy, jest dla mnie irracjonalny - no prostu od dzieciaka żadne filmy mnie nie przerażały, za to uwielbiam takie które mnie czymś zaskakują. Niedawno byliśmy też na Annabel: creation (dla mnie fajna bajka) i jeszcze z takich straszniejszych filmów, które niedawno oglądałam to Get Out" (to coś jak "klucz do koszmaru") - fajna historia i to taka że na początku, naprawdę ciężko się domyśleć o co chodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:04

zi13nafan2lh9052.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Dobre pytanie i też mam nadzieję, że się doświadczone mamy wypowiedzą. Ja mam póki co śpiworek, 2 kocyki (jeden bawełniany, drugi dzianinowy bawełna + bambus) i kupuję jeszcze kocyk z wypełnieniem, o taki: http://www.empik.com/motherhood-kocyk-dwustronny-90x100-cm-classics-szary,p1135020279,dziecko-p. Póki co żadnego minki.

Planuję korzystać ze śpiworka, ale zdecydowałam się na taki bez rękawków i zastanawiam się, czy małemu w witki nie będzie zimno i co z tym faktem zrobić.

Tak sobie czytam o tych nebulizatorach i strasznie żałuję, że nie mam w domu w tym momencie, bo coś mnie dopadło i mam wrażenie, że ulżyłyby mi takie inhalacje. Także robię szybki research i zamawiam :) pewnie jeszcze zdążę na końcówkę choroby.

Było o sprayach do nosa - ja stosuję wodę morską Afrin Pure Sea - dozwolony w ciąży i jakąś ulgę przynosi.

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania to śpiworek bez rękawków.
    Ja od jakiś 2 tyg nie mam problemu z zaparciami, jakoś Gładko" wszystko idzie ;) od 2 dni 2xna dzień.. o zgrozo mam już leki :D Mały niech jeszcze posiedzi tak do połowy października i będzie git :) W nast. tyg ok środy będę na tym etapie co w 1 ciąży urodziłam. Co do objawów jakie pamiętam kilka dni miałam bóle krzyżowe, chodziłam po ścianach z bólu, mimo 34 tc modliłam się o poród, ból był straszny. Czułam, że nie dotrwam, spakowałam się i czekałam. Po kilku dniach bóli wstałam o 5 rano, odpłynęły mi wody, wręcz chlusnęły ze mnie, w toalecie nastąpiło mega oczyszczenie organizmu ,pojechałam na porodówkę i po 9 byłam mamą:)
    co do nebulizatorów- polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 10:29

Pani Moł lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nebulizatorów - to się w pełni zgadzam z kameelką - dla mnie astmatyka super urządzenie, niestety gdzieś mi przepadło ;/ (pewnie jest w jakimś pudle, ale próbowałam już je kilka razy namierzyć i nic ;/ muszę sobie kupić nowy).
    Tymczasem ja codziennie używam sinus rinse - do pułkania zatok solą fizjologoczną - robię to codziennie po przebudzeniu żeby się "odglucić" po nocy - bez tego bym się chyba "zacharchała" na śmierć. Dwa tygodnie temu moja pulmonolog pozwoliła mi też już używać raz dziennie sprayu "nasomentin" (on ma sterydy), ale powiedziała że teraz już mogę - jest może odrobinę lepiej, ale jakiegoś spektakularnego efektu nie ma. Ja odkąd nie mam migdałków (które u mnie były w fatalnym stanie, zajęte przez gronkowca, z bliznowcami) to się jeszcze ani razu nie przeziębiłam, ten mój katar to po prostu ciągła kurzowa alergia, z którą w ciąży naprawdę ciężko sobie poradzić, ale za rok zaczynam odczulanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 10:33

zi13nafan2lh9052.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata sprawdź pw :) znalazłam ci ciuchy na allegro :p

Iza a daleko masz tego lidla? Bo ja ubolewam że kupiłam tylko jeden stanik :( jakby któraś z was mogła mi kupić czarny 85D to jestem bardzo chętna, oczywiście wszystkie koszty zwracam.

mietata lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak rzuciłam z dnia na dzień, chyba bylam tylko psychicznie uzależniona. Nawet na pewno... i moze pól paczki paliłam...

Nie wiem w czym bedzie spac. Mam otulacz, jakiś spiworek... nie myślę o tym :P

Lidlowe biustonosze to jakieś otulacze sa, ze stanikiem nie mają wiele wspólnego, niestety nie dla mnie. Ale może gacie... ew.w dolce sonno dokupię 1 legginsy, podobna cena.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    oddałam krew i mam big siniaka ała reki wyprostowac nie moge :/

Psocia ja mam rozek, otulaczek i spiworek

59 dni tik tak hehehe powiem wam ze jak juz na liczniku październik będzie to zacznie sie dziać heheheh

Holibka a ile dałaś za stanik zastanawiam sie czy nie podjechac zobaczyc sobie bo ciuszków i tak juz nie kupuje :0 ale stanik by sie przydał :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Discret Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam moje Panie:)
    W mnie weekend dość straszny leżałam bardzo dużo co dla aktywnej osoby jest straszne no ale cóż jak mus to mus.

Piszecie o soki z czarnego bzu i aroni ale w ciąży można to pić bo z tego co wiem to np aroni nie powinno się pić i u mnie tak leżą te soki zrobione przez teścia.

W sobotę wieczorem skusiłam się na 30 mojej przyjaciółki a właściwie stwierdziłam że nie wypada mi nie iść i poszłam.. Wytrzymałam do 2 w nocy. Impreza zamknięta wiec całkowicie bezpieczna była. Siedziałam sobie przy stoliku i sączyłam drinki bezalkoholowe. No barman się postarał:)

Wczoraj cały dzień w łóżeczku przeleżałam i odpoczywałam. Za to dzisiaj rano obudził mnie ból tai krzyżowy jak na okres. Pobolewa mnie ten krzyż i do tego mam takie parcie jakbym miała iść na WC. Byłam kilka razy ale nic a dalej mam to parcie. Myślicie że to już jakieś przepowiadające są skurcze?? Poczekam jeszcze chwilkę bo wzięłam nospę jak nie przejdzie to na IP pojadę. Nie chce wyjść na jakąś panikarę w szpitalu.

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ