Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam rożek w spadku, to wezmę do szpitala. Sama bym nie kupowała.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki biust, że jesli chodzi o komfort to mogę i bez biustonosza chodzić. Zwykle w domu wypuszczam piersi na wolność wieczorami ;) więc mi takie lidlowe czy hm-owe naprawdę wystarczają, trochę trzymają i tyle. Jak byłam młodziutka to miałam trochę kompleks, planowalam, że jak nazbieram w świnkę to sobie wypełnię cycki tłuszczem z własnego dupska albo brzucha - czyli zabieg BodyJet, ale teraz wolę w świnkę zbierać na nową kuchnię, niż na rozmiar w cyckach :)

jacky88, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ogólnie to czarna herbata tez nie jest polecana w ciąży w wiekszej ilości? Czy to ja złe doczytałam? Bo jeśli tak to jak się "kurować"?

Nie wiem, czy w czarnej herbacie chodzi tylko o kofeinę, ale alternatywą bezkofeinową jest rooibos. Smakuje oczywiście inaczej, ale w chorobie i tak dodaje się tam maliny, imbir, cytryny, czy co kto lubi. Lipa też jest dobra na przeziębienia, ale działa napotnie i nie jest to zbyt przyjemne. Ja lubię też zalać imbir samą wodą, dodać do tego zimną wodę, cytrynę i miód. Ale mimo wszystko w ciąży uważam na wypijane ilości różnych naparów, zwłaszcza ziół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:55

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek dla takiego malucha który nie potrafi się nawet sam przekręcić jest wg mnie bez sensu. Wystarczy piżamka i rożek ewentualnie jakiś kocyk. Później jak dziecko jest większe to owszem rzecz przydatna bo w rożek się nie mieści a z koca odkrywa. Ale teraz? bez sensu...

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora z was ma rozki z MOTHERHOOD albo z LANILA???? Ktore macie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Śpiworek dla takiego malucha który nie potrafi się nawet sam przekręcić jest wg mnie bez sensu. Wystarczy piżamka i rożek ewentualnie jakiś kocyk. Później jak dziecko jest większe to owszem rzecz przydatna bo w rożek się nie mieści a z koca odkrywa. Ale teraz? bez sensu...

O ciekawe. Czemu tak uwazasz? Moj synek od poczatku spal w spiworkach, tylko, ze tak jak mowie, on byl w kwietniu urodzony i spal do tego ze mna wiec mial na sobie cienki spiworek i z rekawkiem i byl pod moja koldra.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam ostatnio po biustonosz do karmienia to mi pani w sklepie powiedziała, że mam przyjść 2-3 tygodnie po porodzie, bo teraz to takie wróżenie z fusów trochę.
    Ale po dzisiejszej wizycie u gina bujnę się chyba do Lidla i kupię z jedną sztukę, żeby mieć coś na ten czas początkowy.

Ogólnie to w piątek miałam jedną wizytę i mała waży 2.5kg. Szyjka 2.8cm. Położenie niestety dalej miednicowe. I chyba raczej się nie zmieni, bo brzuszek mały. I wód mam na granicy. Dziś idę do kontroli po weekendzie wlewania w siebie dużej ilości płynów.

Co do bólu to też czuję się jak kaleka w nocy, gdy trzeba się przekręcić z boku na bok. Ogólnie od kilku dni źle mi się śpi.

Cała reszta spoko :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też przekręcam jak babuszka stara, stękam, męczę się i utyskuję z bólu. Jak wstaję to muszę podpierać się głównie na rękach, bo inaczej boli brzuś. No takie już uroki :) Mam nadzieję, że z 4 tygodnie jeszcze się pokulam.

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jak byłam ostatnio po biustonosz do karmienia to mi pani w sklepie powiedziała, że mam przyjść 2-3 tygodnie po porodzie, bo teraz to takie wróżenie z fusów trochę.
    Ale po dzisiejszej wizycie u gina bujnę się chyba do Lidla i kupię z jedną sztukę, żeby mieć coś na ten czas początkowy.

Ja liczę na to, że takie materiałowe biustonosze się na tyle rozciągną, że pomieszczą jeszcze większy biust niż mam teraz ;)

2.5 kg to już piękna waga :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie chce myslec jak wygladalby moj brzuch gdybym miala blizniaki...

4f3d5e0abd7c9bf9med.jpg

Mamatobe♥, antonna, Charlutek, wichrowe_wzgórza, nick nieaktualny, kasiula_00, Biedroneczka83, moremi, Mama2kituszek, KasiaHaBe, Blondik, Asia_89 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile bierzecie koszul do szpitala? I w czym chcecie rodzic? Bi ja ogólnie nie pubie koszul, wole pidżamy. I się zastanawiam co z tym fantem zrobić.. bo wiem, ze tylko na samym początku będę ich używać jak wszystko będzie się goić. I nie wiem czy wystarcza 2. Czy minimum 3 a chciałabym w końcu je kupić ;)

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka super brzusio ! ale chudzinka z Ciebie :)

Mówicie o stękaniu to się przyłącze, ale będzie miło się przekręcić po porodzie bez żadnych jęków :) Ja przed chwilką miałam problem żeby z wanny wyjść kość ogonowa (chyba) i spojenie łonowe daje się we znaki :) Cieszmy się że to już bliżej niż dalej :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    A ile bierzecie koszul do szpitala? I w czym chcecie rodzic? Bi ja ogólnie nie pubie koszul, wole pidżamy. I się zastanawiam co z tym fantem zrobić.. bo wiem, ze tylko na samym początku będę ich używać jak wszystko będzie się goić. I nie wiem czy wystarcza 2. Czy minimum 3 a chciałabym w końcu je kupić ;)

Ja spakowałam 2. W domu mam jeszcze ze 2. A do porodu to zamierzam skorzystać z tych skąpych wdzianek, które dają w szpitalu.
    Zresztą jak padnie na CC to mi koszula do porodu nie będzie potrzebna :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ktora z was ma rozki z MOTHERHOOD albo z LANILA???? Ktore macie?

Ja mam taki zwykły bawełniany: http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/230006/?gclid=CjwKCAjw0qLOBRBUEiwAMG5xMLBwE6mA3mhAxNFa2HrvBtueGK_Z8K-2Zl3ETvOqIfH1PUL7R5lgGxoCk_UQAvD_BwE

U nas w liście co wziąć do szpitala pisali, żeby zabrać rożek lub kocyk. Kocyki mam dwa z la millou i szkoda mi ich brać do szpitala, bo boję się że umarłyby jak je potem bym próbowała wyparzyć ze szpitalnych bakterii :P

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png

Wysłany: 25 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bozia pokarała. Nie miałam cyckow, chciałam duże, to jak wyskoczyły :P

O koszulach piszą 2 + dodatkowo coś na sam poród. Też nie znoszę, woęc 2 starczą. W f&f widziałam fajna koszulę na guziki - wygląda jak "po mężu" po prostu, może kupię jak jeszcze będzie. To nawet jako podomka da radę.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    spiworek bez sensu? W DE nawet w szpitalach przedtawili sie na spiworki dla noworodkow, wiec musi miec to sens. Ja na poczatek bede probowala woombie plus pizamka pod spod. Jak sie nie sprawdzi to pizamka i spiworek bez rekawkow. Ostatnio na sukole rodzenia mielismy zen temat i polozna podkteslala, ze najgorsze to przegrzanie dziecka. Mowila, ze takie zestawy, o ktorych napisala sa jak najbardziej ok przy temperaturze w pokoju 18-20 stopni. Mowila, ze nawet jak raczki beda zimne to kij w to, wazne, zeby dziecka nie przegrzac. No i kolderki, kocyki itp tabu, ale to juz wielokrotnie pisalysmy.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś słyszałam taką radę pt "kiedy nosić biustonosz?" jak włożysz poziomo ołówek/ długopis pod pierś i nie wypadnie to trzeba nosić. I analogicznie jak wypadnie to piersi są na tyle małe, nieobwisłe że nie trzeba ;-)

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024

Wysłany: 25 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mega głupia zasada ;) można mieć średni biust, ołowej wypadnie, ale brak podtrzymania może spowodować dużo szybsze rozciąganie więzadel - niestety nieodwracalne ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe Ty jakieś szkolenie przechodziłaś z tych cycków?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    spiworek bez sensu? W DE nawet w szpitalach przedtawili sie na spiworki dla noworodkow, wiec musi miec to sens. Ja na poczatek bede probowala woombie plus pizamka pod spod. Jak sie nie sprawdzi to pizamka i spiworek bez rekawkow. Ostatnio na sukole rodzenia mielismy zen temat i polozna podkteslala, ze najgorsze to przegrzanie dziecka. Mowila, ze takie zestawy, o ktorych napisala sa jak najbardziej ok przy temperaturze w pokoju 18-20 stopni. Mowila, ze nawet jak raczki beda zimne to kij w to, wazne, zeby dziecka nie przegrzac. No i kolderki, kocyki itp tabu, ale to juz wielokrotnie pisalysmy.

A nie lepiej ubrać po prostu grubsza piżamkę? Mój spał w body i na to pajacyk. Ja nie jestem osobą przegrzewającą dziecko i raczki o ile wiem nie są wyznacznikiem tego czy dziecko jest przegrzane czy nie. Nawet jak są zimne to nie znaczy że dziecku jest zimno. A do czego służy śpiworek? Po to by dziecku było ciepło a jednocześnie miało swobodny ruch nóżkami np. Miesięczne dziecko jak śpi to się samo nie przekręci. Później śpiworek owszem bardzo przydatna rzecz.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
‹‹ ‹ 896 897 898 899 900 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ