Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja mam taki biust, że jesli chodzi o komfort to mogę i bez biustonosza chodzić. Zwykle w domu wypuszczam piersi na wolność wieczorami
więc mi takie lidlowe czy hm-owe naprawdę wystarczają, trochę trzymają i tyle. Jak byłam młodziutka to miałam trochę kompleks, planowalam, że jak nazbieram w świnkę to sobie wypełnię cycki tłuszczem z własnego dupska albo brzucha - czyli zabieg BodyJet, ale teraz wolę w świnkę zbierać na nową kuchnię, niż na rozmiar w cyckach
jacky88, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:Ogólnie to czarna herbata tez nie jest polecana w ciąży w wiekszej ilości? Czy to ja złe doczytałam? Bo jeśli tak to jak się "kurować"?
Nie wiem, czy w czarnej herbacie chodzi tylko o kofeinę, ale alternatywą bezkofeinową jest rooibos. Smakuje oczywiście inaczej, ale w chorobie i tak dodaje się tam maliny, imbir, cytryny, czy co kto lubi. Lipa też jest dobra na przeziębienia, ale działa napotnie i nie jest to zbyt przyjemne. Ja lubię też zalać imbir samą wodą, dodać do tego zimną wodę, cytrynę i miód. Ale mimo wszystko w ciąży uważam na wypijane ilości różnych naparów, zwłaszcza ziół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:55
-
Śpiworek dla takiego malucha który nie potrafi się nawet sam przekręcić jest wg mnie bez sensu. Wystarczy piżamka i rożek ewentualnie jakiś kocyk. Później jak dziecko jest większe to owszem rzecz przydatna bo w rożek się nie mieści a z koca odkrywa. Ale teraz? bez sensu...
-
Madziula wrote:Śpiworek dla takiego malucha który nie potrafi się nawet sam przekręcić jest wg mnie bez sensu. Wystarczy piżamka i rożek ewentualnie jakiś kocyk. Później jak dziecko jest większe to owszem rzecz przydatna bo w rożek się nie mieści a z koca odkrywa. Ale teraz? bez sensu...
O ciekawe. Czemu tak uwazasz? Moj synek od poczatku spal w spiworkach, tylko, ze tak jak mowie, on byl w kwietniu urodzony i spal do tego ze mna wiec mial na sobie cienki spiworek i z rekawkiem i byl pod moja koldra. -
Jak byłam ostatnio po biustonosz do karmienia to mi pani w sklepie powiedziała, że mam przyjść 2-3 tygodnie po porodzie, bo teraz to takie wróżenie z fusów trochę.
Ale po dzisiejszej wizycie u gina bujnę się chyba do Lidla i kupię z jedną sztukę, żeby mieć coś na ten czas początkowy.
Ogólnie to w piątek miałam jedną wizytę i mała waży 2.5kg. Szyjka 2.8cm. Położenie niestety dalej miednicowe. I chyba raczej się nie zmieni, bo brzuszek mały. I wód mam na granicy. Dziś idę do kontroli po weekendzie wlewania w siebie dużej ilości płynów.
Co do bólu to też czuję się jak kaleka w nocy, gdy trzeba się przekręcić z boku na bok. Ogólnie od kilku dni źle mi się śpi.
Cała reszta spoko -
nick nieaktualny
-
Kaczorka wrote:Jak byłam ostatnio po biustonosz do karmienia to mi pani w sklepie powiedziała, że mam przyjść 2-3 tygodnie po porodzie, bo teraz to takie wróżenie z fusów trochę.
Ale po dzisiejszej wizycie u gina bujnę się chyba do Lidla i kupię z jedną sztukę, żeby mieć coś na ten czas początkowy.
Ja liczę na to, że takie materiałowe biustonosze się na tyle rozciągną, że pomieszczą jeszcze większy biust niż mam teraz
2.5 kg to już piękna waga👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
A ile bierzecie koszul do szpitala? I w czym chcecie rodzic? Bi ja ogólnie nie pubie koszul, wole pidżamy. I się zastanawiam co z tym fantem zrobić.. bo wiem, ze tylko na samym początku będę ich używać jak wszystko będzie się goić. I nie wiem czy wystarcza 2. Czy minimum 3 a chciałabym w końcu je kupić
-
Psotka super brzusio ! ale chudzinka z Ciebie
Mówicie o stękaniu to się przyłącze, ale będzie miło się przekręcić po porodzie bez żadnych jękówJa przed chwilką miałam problem żeby z wanny wyjść kość ogonowa (chyba) i spojenie łonowe daje się we znaki
Cieszmy się że to już bliżej niż dalej
-
Paulina099 wrote:A ile bierzecie koszul do szpitala? I w czym chcecie rodzic? Bi ja ogólnie nie pubie koszul, wole pidżamy. I się zastanawiam co z tym fantem zrobić.. bo wiem, ze tylko na samym początku będę ich używać jak wszystko będzie się goić. I nie wiem czy wystarcza 2. Czy minimum 3 a chciałabym w końcu je kupić
Ja spakowałam 2. W domu mam jeszcze ze 2. A do porodu to zamierzam skorzystać z tych skąpych wdzianek, które dają w szpitalu.
Zresztą jak padnie na CC to mi koszula do porodu nie będzie potrzebna :p -
PsotkaKotka wrote:Ktora z was ma rozki z MOTHERHOOD albo z LANILA???? Ktore macie?
Ja mam taki zwykły bawełniany: http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/230006/?gclid=CjwKCAjw0qLOBRBUEiwAMG5xMLBwE6mA3mhAxNFa2HrvBtueGK_Z8K-2Zl3ETvOqIfH1PUL7R5lgGxoCk_UQAvD_BwE
U nas w liście co wziąć do szpitala pisali, żeby zabrać rożek lub kocyk. Kocyki mam dwa z la millou i szkoda mi ich brać do szpitala, bo boję się że umarłyby jak je potem bym próbowała wyparzyć ze szpitalnych bakterii
-
Mnie bozia pokarała. Nie miałam cyckow, chciałam duże, to jak wyskoczyły
O koszulach piszą 2 + dodatkowo coś na sam poród. Też nie znoszę, woęc 2 starczą. W f&f widziałam fajna koszulę na guziki - wygląda jak "po mężu" po prostu, może kupię jak jeszcze będzie. To nawet jako podomka da radę.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Madziula wrote:Śpiworek dla takiego malucha który nie potrafi się nawet sam przekręcić jest wg mnie bez sensu. Wystarczy piżamka i rożek ewentualnie jakiś kocyk. Później jak dziecko jest większe to owszem rzecz przydatna bo w rożek się nie mieści a z koca odkrywa. Ale teraz? bez sensu...7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Kiedyś słyszałam taką radę pt "kiedy nosić biustonosz?" jak włożysz poziomo ołówek/ długopis pod pierś i nie wypadnie to trzeba nosić. I analogicznie jak wypadnie to piersi są na tyle małe, nieobwisłe że nie trzebaPierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Charlutek wrote:spiworek bez sensu? W DE nawet w szpitalach przedtawili sie na spiworki dla noworodkow, wiec musi miec to sens. Ja na poczatek bede probowala woombie plus pizamka pod spod. Jak sie nie sprawdzi to pizamka i spiworek bez rekawkow. Ostatnio na sukole rodzenia mielismy zen temat i polozna podkteslala, ze najgorsze to przegrzanie dziecka. Mowila, ze takie zestawy, o ktorych napisala sa jak najbardziej ok przy temperaturze w pokoju 18-20 stopni. Mowila, ze nawet jak raczki beda zimne to kij w to, wazne, zeby dziecka nie przegrzac. No i kolderki, kocyki itp tabu, ale to juz wielokrotnie pisalysmy.
A nie lepiej ubrać po prostu grubsza piżamkę? Mój spał w body i na to pajacyk. Ja nie jestem osobą przegrzewającą dziecko i raczki o ile wiem nie są wyznacznikiem tego czy dziecko jest przegrzane czy nie. Nawet jak są zimne to nie znaczy że dziecku jest zimno. A do czego służy śpiworek? Po to by dziecku było ciepło a jednocześnie miało swobodny ruch nóżkami np. Miesięczne dziecko jak śpi to się samo nie przekręci. Później śpiworek owszem bardzo przydatna rzecz.