Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Invis wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Muszę przetrawic to wszystko. Fakt, data ustalonej cesarki to dla nas olbrzymie ułatwienie bo możemy rozplanowac co z małą, w pracy u męża też w odpowiednim czasie uprzedzic o urlopie i jakoś to wszystko ogarnąć. Mielismy do wyboru parę dni z tego tygodnia i wybraliśmy 24.10.
ja z cora tez mialam wszystko poplanowane i guzik..któregoś pieknego poranka wody odeszly i po planach. Zawsze dobrze jest miec plan B
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Mnie gin mówiła, że przy drugim porodzie to dziecko może się obrócić nawet 3 dni przed porodem.
Niemniej jak wcześniej byłam nastawiona na sn jak dziecko się nie obróci (namawiała mnie lekarka), tak jak poczytałam to chcę CC.
My tworzymy swoją tradycję, drugie imię dziecko ma po rodzicu. Maja ma Kasia, a Dziedzic, którego imienia jeszcze nie znamy będzie miał po tacie -
Szczerze ja się zastanawiałam nad drugim imieniem dla młodego, ale patrząc na mnie ja mam dwa imiona i posługuje się tylko moim pierwszym imieniem, przychodzi co do czego że w urzędach zapominam wpisać drugiego
Więc zrezygnowałam z drugiego imienia. -
Co myślicie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f430486ace17.png
Pani Moł lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
W sumie nie przeszkadzaloby mi jakoś szczególnie to drugie imię, ale gdybym miała nadać drugie wolałabym np po tacie czyli Adrian
żeby to miało jakieś znaczenie.
Ja mam dwa imiona, Aleksandra Alina a używam tylko jednego. Czasem jest problem, więcej wypełniania w papierach- nazwisko po mężu też mam długie.
Mietata rozbawilas mnie tymi imionamichyba użyje do teściów argumentu podanego przez PsotkeKotke- córka nie ma, to i syn nie będzie miał.
-
Drugie imię z 4 listopada...no miałabym wyboŕ dla obu płci
Imieniny obchodzą: Karol, Olgierd oraz Agrykola, Amancjusz, Dżesika, Emeryk, Emeryka, Franciszka, Helena, Karol Boromeusz, Modesta, Mojżesz, Mszczujwoj, Mścisława, Mściwoj, Perpetua, Sędomir, Sędzimir, Witalis
Pani Moł lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe, szkoda, że masz dziewczynkę, Mszczujwoj obalił Kalnika!!!!
Kaczorka, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, Blondik, moremi lubią tę wiadomość
-
Wiecie co.. ja to jestem walnieta. Zadzwoniłam do znajomej mojej mamy, położnej w szpitalu z miasta w ktorym mieszkają moi tesciowie. Jednoczesnie mają bardzo dobry, znany mi skład lekarzy, no i pracuje tam moja polska ginekolog.
Po pierwsze, kazala mi się nie godzić na poród sn przy posladkach. Dużo mi opowiadala, ale w skrócie jest to niebezpieczne, bardzo ryzykowne i ona by na to nie szła.
Tym samym...przekonala mnie do tego żeby nie rodzić w DE tylko u nas w Polsce. Ja w głębi duszy bardzo tego chce- bede rozumiec wszystko, sklad lekarzy mi sie podoba, nie trzeba bedzie kombinowac ze szczepieniami, z tlumaczeniem dokumentow jak sie maly urodzi...no teraz tylko pozostaje kwestia rozmowy z moim mężem, bo on bardzo chciał żebym rodziła w DE.
Umowilam się na poniedziałek do mojej polskiej ginekolog i zobaczymy co ona nam powie...
-
IZA92 wrote:Jeju, jakie to kalendarze?
Nie ma "normalnych" imion?
Blee, właśnie przytulałam kibelek
Mnie ciągle mdlii włosy już nie jak 2 trymestrze, znów się szybciej przetłuszczają.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis, a czemu mąż tak chce? Ja bym to rozważala pewnie, jakbym miała obok niemiecki szpital, chociażby przez kwestię szczepień. Tam nie musiałabym się użerać, ominęłaby mnie kwestia wyboru poz i takie tam.
Natomiast faktycznie jakoś raźniej być na swoim podwórku, ze swoim językiem.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyMszczujwoj i Agrykola to będą moje numery "1", jeśli będę miała drugie dziecię!
Mietata, to samo powiedziałam mężulowi - że bez przesady! Wcale aż taki duży ten dzidziuś nie jest. Drobny może nie będzie, ale rekordu masy urodzeniowej raczej nie pobiję -
Invis wrote:Wiecie co.. ja to jestem walnieta. Zadzwoniłam do znajomej mojej mamy, położnej w szpitalu z miasta w ktorym mieszkają moi tesciowie. Jednoczesnie mają bardzo dobry, znany mi skład lekarzy, no i pracuje tam moja polska ginekolog.
Po pierwsze, kazala mi się nie godzić na poród sn przy posladkach. Dużo mi opowiadala, ale w skrócie jest to niebezpieczne, bardzo ryzykowne i ona by na to nie szła.
Tym samym...przekonala mnie do tego żeby nie rodzić w DE tylko u nas w Polsce. Ja w głębi duszy bardzo tego chce- bede rozumiec wszystko, sklad lekarzy mi sie podoba, nie trzeba bedzie kombinowac ze szczepieniami, z tlumaczeniem dokumentow jak sie maly urodzi...no teraz tylko pozostaje kwestia rozmowy z moim mężem, bo on bardzo chciał żebym rodziła w DE.
Umowilam się na poniedziałek do mojej polskiej ginekolog i zobaczymy co ona nam powie...7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Też tego nie rozumiem, przecież w 40tc dziecko średnio waży 3,6 kg i to jest właśnie średnia, bo może i spokojnie 4,3 kg ważyć i to nadal norma, a nie jakieś gigantyczne dziecko.
Skoro w 34tc waży 2,6 kg to wiadomo ma jeszcze 6 tygodni na przybranie aż 1 kilograma (a warto wspomnieć że przez 8 miesięcy przybierał do tych dwóch i pół