X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    U mnie tez wszyscy reaguja "co? 2,5 kg? Kawal chlopa"... bez przesady, przeciez to juz koncowka ciazy...
    Ja sie smieję ze kawał baby, o ile moja waży podobnie, ale dlatego ze jestem pod wrażeniem :P realnie to norma, jak Mietata pisze. 4200 może rzadziej ale nadal normalnie. Ludzie są dziwni :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przybralam juz 10kg tak wiec pewnie do konca dibije do jakichs 15kg.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 27 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Co myślicie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f430486ace17.png
    Ładne :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile moja dziewczynka ma :) Teoretycznie dziś powinna mieć około 2.5 kg, ale wizytę mam dopiero za tydzień.

Kaczuszka super słodki kocyk :D

Charlutek nie strasz, że to już końcówka ciąży, bo jakoś to do mnie nie dociera :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 20:06

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Discret Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wieczornego obchodu wiem tyle ze na jutro mam zlecone usg no wkoncu coś bo na razie leże i słucham ktg tylko. A i rano miałam kroplówkę.

Dzwoniła do mnie teściowa i oznajmiła mi że nie muszę kupować łóżeczka bo ona kupiła i nam wyśle uwaga turystyczne. Zwariowała że ja dziecko wsadzę do turystycznego łóżeczka. Dzwonie do mojego i mu mówię że nawet nie ma mowy żeby noworodek tam spał i że ja chce normalne szczebelkowe łóżeczko nawet za 200 zł ale ma być normalne a nie z materiału. No zepsuła mi humor. I już wiem że mój nie kupi łóżeczka bo po co przecież jego mama kupiła i będę musiała sama to zrobić. wrrrrrr........będę dzisiaj gryźć.

A tak się cieszyłam że moja się aż tak nie wpierdziela w wyprawkę i inne rzeczy

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret- warto mieć i drewniane i turystyczne na potem i na wyjazdy, jeśli Cię to pocieszy. Także dokupcie tylko drewniane i będzie git.

Charlutek no właśnie mój mąż tak samo uważa. Dzwonił do mnie z pracy i powiedział, że moje samopoczucie jest najważniejsze i ostatecznie to ja wybieram gdzie rodzić.

A ja mam teraz taki mętlik w głowie że hoho... teoretycznie wiem, że w DE warunki mimo wszystko lepsze, natomiast szczerze mówiąc boję się tam rodzić ze względu na bariere językową. Muszę mieć przy sobie ciągle męża jako tłumacza. A po CC przy dobrych wiatrach, jeśli wszystko będzie dobrze to będę musiała spędzić tam 4 dni.

Nie mam pojęcia co robić. Bo jeśli mały mialby się obrócić, to wolałabym rodzić SN to rzeczywiście wolę w DE ale tragedii też nie będzie jak urodze w Polsce. Natomiast cesarka to chyba wszystko jedno gdzie wykonywana... w końcu wszędzie wygląda tak samo.

No i dwa aspekty- w DE cesarka już zaplanowana, dokumenty wypełnione... w Polsce natomiasy nie mam żadnych aktualnych badań, karta ciąży co prawda prowadzona ale badania wszystkie wykonywane i wpisywane w kartę niemiecką.

Jeju, co za mętlik. Aż bym chciała, aby ktoś za mnie zadecydowal...co byście zrobiły na moim miejscu?? :(

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuje, ze jutro jade do szpitala w Ligocie (Katowice) i zostaje do porodu. Przeciwciala wzrosly.

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara to powodzenia! Informuj nas na bieżąco!

sara9555 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara trzymam kciuki! Dawaj znać jak się sytuacja rozwija.

Invis współczuję mętliku, ja miałam mętlik odnośnie wyboru szpitala w ramach jednego miasta, a co dopiero kraju :D

Kaczuszka super słodki ten kocyk, nie moje klimaty, ale jest ładny.

Discret ktoś tu na forum pisał, że miał turystyczne przy wcześniejszym dziecku i że się fajnie sprawdzało.

Witamina D dla maluszków - jaką polecają doświadczone mamy? W sprayu czy twist off czy kropelki?

age.png

age.png

Wysłany: 27 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret, koleżanka ma wlaśnie jakieś fajne turystyczne i są mega zadowoleni z tego wyboru :D A kilka razy tańsze od tradycyjnego :)

Sara, to sobie poleżysz :) Oby w fajnych warunkach, trzymaj się tam :)

Invis, nie wiem... Nie znam niemieckich szpitali, więc nie mam rozeznania, żeby podpowiadać co bym zrobiła...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Informuje, ze jutro jade do szpitala w Ligocie (Katowice) i zostaje do porodu. Przeciwciala wzrosly.

Sara trzymam kciuki! Dawaj znać, co u Was słychać <3

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ile dni wcześniej niż termin planują Wasze cesarki?

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • mietata Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, powodzenia!

Invis, gdybym nie znała języka kraju w którym rodzę to bym z pewnością tam nie rodziła. Mąż jako tłumacz to dla mnie za mało. Sama mam schizę bo rodzę w PL a mąż niby polski zna, ale nie jakoś super żeby się dogadać z lekarzem więc dlatego min wykupiłam położną. Obawiałam się tego, że w razie gdyby coś się działo on zwyczajnie spanikuje i się nie dogada...a mówimy tu o mężu, który przecież nie rodzi ;)
    Dla mnie komfort informacyjny jest ważniejszy niż ładniej wymalowany pokój czy lepszy materac na łóżku szpitalnym. Twoja decyzja, masz jeszcze sporo czasu nawet do planowanej cesarki jeszcze miesiąc więc wszystko uda ci się załatwić. Karta ciąży, kartą ciąży, i tak do porodu musisz mieć wyniki badań oryginalne, tak przynajmniej wymagają w moim szpitalu.

Holibka....ja jakąś kupiłam w gemini, zabij mnie nawet nie wiem jaką, ale raczej nie spray, chyba jakies krople wyciskane z kapsułek. Nie przywiązywałam do tego większej wagi, w każdej formie chyba udaje się podać :)

Holibka, sara9555 lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara,to pisz do nas.! Oby bylo wszystko ok☺

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, to powodzenia! Oby było znośnie i nie dłużylo się i przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i maluszka.

Invis, z tą barierą językową to faktycznie lipka, zwłaszcza w sytuacji, gdy zostaniesz na kilka dni na oddziale. Sam poród to też jednak zawsze stres a tu jeszcze podwójnie wydłużony przepływ informacji... No ale nie dziwię się, że niełatwo Ci zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 22:22

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko... Napisalam sie jak glupia a polowa sie nie zamieściła...
    Sara - trzymam kciukim bedzie dobrze. Informuj nas.
    Invis - ciezka decyzja nie zazdroszczę. Ja chyba wybrala bym PL. cesarka to operacja i wolalabym moc sie dogadać gdybym miala jakies watpliwosci ze cos mnie ciagnie itp. Ale ja sie bardzo boje cesarki wiec moze dlatego. No i zawsze latwiej decydowac "na sucho". Najwazniejsze zebys Ty czula sie komfortowo i bezpiecznie.

Dziewczyny mialam dzisiaj o laktacji na SR ale zostal poruszony temat wybudzania dziecka w nocy do karmienia.
    Ja naczytalam sie juz sporo i zdania sa podzielone.
    Doświadczone mamy albo te ktore znaja doswiadczenia kolezanek siostr itp. Jaka jest Wasza opinia? Ja juz nie wiem co myśleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 22:55

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, napadły mnie dziś zakupy i w pośpiechu kupiłam materacyk. Powiedzcie 8cm wystarczy? Już po ptakach co prawda, ale jeśli to absolutnie nie może być to rano będę odkręcać zamówienie...

age.png

age.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na barierę językową rodziłabym w Polsce. Położna miała pytania do mnie, opowiadała co będzie robiła, jakie są kolejne etapy. W czasie masażu szyjki prosiła by mąż wyszedł. To po prostu bardzo boli i nie chciała by to widział (oczywiście za obopólną zgodą). Tak samo przy zoo, mąż wyszedł by mnie nie rozpraszać. Anestezjolog opowiadał co robi i co ja mam zrobić. Jak usiąść, jak ułożyć nogi. Niby duperele, a istotne.

Holibka jest ok :) Luz

Majblanka nie wybudzać. Z doświadczenia mojego i moich przyjaciółek widzimy, że dzieci budzone w nocy na jedzenie potem budziły się, mimo że jeść już nie chciały, ale tak zostały nauczone. Maja przestała się budzić w nocy na jedzenie jak miała parę tygodni (5 lub 6). Nawet u lekarza z tym byłam, bo się wystraszyłam. Lekarka mi powiedziała tak:
    "Pani Kasiu, skoro Pani dziecko śpi w nocy, nie płacze, nie marudzi, to jedyną słuszną rzeczą jest klęknąć i iść na kolanach do Częstochowy" ;D
    Zdrowe dziecko zagłodzić się nie da :)

Holibka, agagaga, jacky88 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 27 września 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam teorię, że wcześniaki sà do wybudzania, bo nie mają odruchów. Mnie na SR mówili chyba, że wybudzać początkowo, potem nie. Muszę do materiałów zajrzeć.

Boże, rozrywa mi brzuch od środka, zaraz chyba wybuchnie ;] wzięłam espumisan... wszystko mnie boli :P

Wiecie może co u Czarnulki? Ostatnio patrzyłam ze 2 tygodnie temu, że jeden chlopak miał operacje i generalnie było tak sobie :( nie wiem, czy pisała coś przez ostatnie kilka dni... często myśle o jej chlopakach.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 tez bylam zdania ze jesli mały urodzi sie o czasie w pełni zdrowy to nie bede wybudzać ale po dzisiejszych rozmowach na SR zglupialam a wiadomo ze dziecku krzywdy nie chcę zrobic.

Wichrowe jak znajdziesz gdzieś te materiały to zerknij prosze.

Tez czesto mysle o chlopakach Czarnulki. Jak ktos cos wie to dawajcie znac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 23:53

m3sxyx8ddvq77ovr.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ