X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Iza nieźle :D respect kobieto! u mnie będą ciuszki na półkach, w szafie brak szuflad więc siłą rzeczy takie ułożenie :P Oznaczniki fajna sprawa.

Mietata faktycznie, zapomniałam o tym że tu wszystko jest "na widoku". Ok, przekonałaś mnie, jak będzie tam aktywnie i dużo dziewcyzn to i ja pójdę za tłumem, chciałabym kontynuować kontakt z wami bo myślę że zarówno jak w ciąży tak i przy początkach z dziećmi będziemy miały wiele rozterek i podobnie jak wspieramy i radzimy sobie tutaj - tak i tam, przy dzieciach będziemy działać :)

wichrowe_wzgórza, IZA92 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci raz pisze posta. Nie chce się wysłać z telefonu a na kompie otwiera mi się jakis dziwny widok.
    Nie straszcie jeszcze porodami. Mamy czas :) myślę, że przegapic się tego nie da.
    Ja chętnie przeniose się na forum prywatne. Nie wrzucam tu zdjęc swoich a tym bardziej dziecka nie zamierzam. Na prywatnym jakoś inaczej. Nie ufam internetom ;)
    Do nosa mam zwykłą gruszke. Co do lekarstw to na razie nie kupuję.
    Kupiłam za to dzieciowy proszek i może zabiorę sie za ogarniecie bałaganu :)
    Iza zaszalalaś

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dobry patent z tymi ubrankami, pozyczam!

c55fflw18twvhf6h.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę sobie, leżę i nagle zapragnęłam kanapkę z masłem i świeżym ogórkiem.. szkoda, że sklep z ogórkami tak daleko :p

Jak komuś za dużo biegunek to ja mogę część przejąć, bo u mnie znów poszło w drugą stronę :/ a już było tak fajnie!!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tak ciuszki w szufladzie poukładane :p nawet swoje koszulki układam tym patentem bo inaczej zawsze jak czegoś szukałam robiłam mega bałagan :p

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostałam powera do działania z ubrankami :D Pytanie ile czasu po porodzie będą te szuflady tak wyglądały jak teraz, haha :D

Ja mam dla Nas garderobę, a więc większość ubrań sobie wisi. Dla Młodej mamy komodę :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciągle coś nie halo z wysyłaniem przez telefon. Widać to problem po stronie belly.

A śniło mi się tak, że Mietata poszła na szkołę rodzenia, ale taką nietypową :P zamiast tradycyjnych zajęć, to jakieś tańce, chusty, wstęgi... I nagle pisze do mnie koleżanka ze szkoły - słuchaj, widziałam że kojarzysz tę Mietatę, była na moich zajęciach, ale...jakoś za bardzo się wczuła, dziwna jest. Usiadła, rozebrała się do naga, opsiukała się moimi perfumami. Ona jest normalna? :D
    Ja mówię - no wygląda na mega normalną, nawet mówiła że jest bardzo zadowolona z tej szkoły.
    Kolejna koleżanka potem pisała, że Mietata jak na prochach się zachowuje, naładowana jak hipis od krisznowców :P
    I następnie Mietata wrzuciła nam zdjęcia z tych zajęć, tam były moje koleżanki-prowadzące, i nic nie mówiła o swoich pogiętych zachowaniach, a ja żeby nie krępować Mietaty pytaniami, postanowiłam napisać na priv. Niestety się obudziłam.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, super to wygląda :) Ja wrzuciłam do komody "na leżąco" i bez podziału na rodzaje. Chyba i tak potrzebuję małej szafy, coś kupimy w ikei w ciągu dwóch tygodni myślę.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! No mi tez się stresik udzielił, bo kolejna rozpakowana Mamusia! Moja Mała ma wielkiego bana na wychodzenie, bo mamy remont łazienki i w mieszkaniu jeden wielki wielgaśny burdel! Chyba bym się załamała, jakbym teraz do szpitala z jakiegoś powodu trafiła. Bo ten remont robi Mąż po pracy i jeszcze Młodą by się musial zająć.

U nas na kolki ( a były cięzkie i trwały dłuuugo) pomagał jedynie niemiecki sab simplex. Niby to to samo co w Polsce, ale jednak coś robilo różnicę, nie wiem dlaczego.

Na katar mieliśmy na początku fridę, ale później odkryliśmy katarek ( to podlączane do odkurzacza) i fajnie sie sprawdzało- ale Młoda miała już dwa latka, kiedy to kupiliśmy.

Mleko modyfikowane trzeba dostosować metodą prób i blędów do swojego dziecka. U nas w okresie kolkowym najgorzej wypadl Bebilon, a ostatecznie stanęło na Hipp Bio Combiotic. Dlatego teraz w razie W też w pierszej kolejności sięgnę po Hippa. O jejku, mam nadzieję, że tym razem kolki nas ominą i Wam tez tego szczerze życzę. A powiem Wm, że najgorzej było, gdy karmilam w sposób mieszany (moje mleko z laktatora+ mm..). Teraz żyję nadzieją, że Malutka będzie na piersi jakiś czas.

13 października w tvn style, dokument o cesarce, jakby któraś z Was chciała zobaczyć:)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]

Wysłany: 2 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, o właśnie o tym pisałam - SabSimplex. To ma większe stężenie niż inne środki i ciężko to dostać.

Mam nadzieję, że ominę mm...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, mało się obiadem nie zadławiłam ;) a myślałam, że śniło ci się, że ci miejsce w dn zajęłam :P

FORUM ZAMKNIĘTĘ
    wrzucę w stopkę adres forum, invis, może wrzucisz na pierwszą stronę i oczywiście jeśli masz ochotę pozostać adminem to daj znać :)
    Na razie możemy dyskutować tu, ale jeśli byście się zapisały to by zwyczajnie było łatwiej się potem zebrać do kupy. Możemy nawet ustalić datę uruchomienia tamtego forum na 1 grudnia żeby wszystkie się ładnie rozpakowały :)
    Jak wspomniałam forum jest zamknięte, trzeba się zarejestrować żeby nawet przeglądać posty, więc wystarczy że wpiszecie swój nick z BBF i wyślecie zgłoszenie.
    Jest tam tylko jeden wątek z prośbą o zameldowanie się z datą porodu żebyśmy wiedziały kto już jest :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza patent fajowski, bardzo się u nas przyda dla mężą właśnie, żeby nie było wymówek :) chyba nawet dzisiaj poprzekładam ciuszki.

Wichrowe sen faktycznie odjechany :D:D:D ale się uśmiałam.

Kurczę jakis paracetamol dla małego w razie wu wolę mieć w domu bo do apteki jednak kawałek mamy.

U mnie po magnezoterapii troche sie te skurcze, napinania wyciszyły, ale jak za bardzo poszaleje w domu albo na spacerach to wiecorem daje znać o sobie, ale poród przedwcesny chyba mi nie grozi...

Też nie możecie polubic postu? albo dodac wiadomości za pierwszym razem? Coś mi szwankuje

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu cos sie wiesza forum...

Kaczorka na 27.11 juz mam ustalony termin cesarki. Termin z om oczywiscie bz 4.11

Forum zamkniete byłoby db rozwiazaniem choc, jak wiekszosc rzekła "ja za tłumem też pojde" gdziekolwiek ten tłum zmierza

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    uuu cos sie wiesza forum...

Kaczorka na 27.11 juz mam ustalony termin cesarki. Termin z om oczywiscie bz 4.11

Forum zamkniete byłoby db rozwiazaniem choc, jak wiekszosc rzekła "ja za tłumem też pojde" gdziekolwiek ten tłum zmierza

A nie czasem 27.10.? Bo 27.11. to chyba grubo po terminie? :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Wichrowe, mało się obiadem nie zadławiłam ;) a myślałam, że śniło ci się, że ci miejsce w dn zajęłam :P

FORUM ZAMKNIĘTĘ
    wrzucę w stopkę adres forum, invis, może wrzucisz na pierwszą stronę i oczywiście jeśli masz ochotę pozostać adminem to daj znać :)
    Na razie możemy dyskutować tu, ale jeśli byście się zapisały to by zwyczajnie było łatwiej się potem zebrać do kupy. Możemy nawet ustalić datę uruchomienia tamtego forum na 1 grudnia żeby wszystkie się ładnie rozpakowały :)
    Jak wspomniałam forum jest zamknięte, trzeba się zarejestrować żeby nawet przeglądać posty, więc wystarczy że wpiszecie swój nick z BBF i wyślecie zgłoszenie.
    Jest tam tylko jeden wątek z prośbą o zameldowanie się z datą porodu żebyśmy wiedziały kto już jest :)

Pomysł z zamkniętym forum jak dla mnie jest ok :) Pójdę za wszystkimi, o ile to nie będzie facebook. Pewnie to tak działa, ale dobrze gdyby każdą rejestrację musiał zatwierdzić admin (żeby nie rejestrowały się osoby spoza wątku).

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A nie czasem 27.10.? Bo 27.11. to chyba grubo po terminie? :p

heheh no oczywiscie ze tak widze ze nie tylko belly dzis szfankuje:):) :)

tak zamkniete forum mietaty pomysłu byloby super....na chwile obecna link tez mi sie ie otwiera ale cos ewidentnie jest nie tak z forum....dzis

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problemy z forum, a nawet ze swoim wykresem.

Te oznaczniki z tej strony przerobiłam według siebie - dodałam nazwy, żeby Mąż wiedział co ma mi podać gdy powiem "daj mi pajaca" :D Bo pewnie miałby problem z wyborem pomiędzy pajacem a śpiochami :)

I chyba podałam wcześniej złego linka :D

http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pójdę za tłumem ;) ale dzisiaj fatalnie spałam... W ogóle sobie miejsca nie mogłam znaleźć. Musiałam przenieść się do innego pokoju bo mąż ciągle mnie z łóżka zrzucał i jeszcze się burzył, że to on nie ma miejsca ;) tak wiec spałam sama a i tak obudziłam się wykończona i cała obolała

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo "daj pajaca" to mój w sklepie ostatnio kazał sobie wytłumaczyć co jest co bo nie miał zielonego pojęcia i nie widział różnicy ;)

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja tez chetnie dołacze do forum :)

ja po wizycie hmm szyjka sie skróciła aw poniedziałek USG a 20 pażdziernika wizyta : nie wiem ile ma lekkie rozwarcie na opuszek zewnetrzne Usg w poniedziałek za tydzien a wizyta 20 pażdziernika :)

torba spakowa na 60%

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ